Cele mai bune masini de brodat

Am modificat articolul ultima data pe: 23.10.17

 

Cum alegi o masina de brodat buna

 

Ghidul cumparatorului

Sa stii cu  sa alegi corect o masina de brodat este foarte important, nu numai pentru ca trebuie sa urmaresti in principal o perspectiva tehnica, ci si pentru ca aceasta reprezinta o investitie serioasa, considerabila. In general, persoanele interesate de tehnica brodatului la masina fac parte din categoria celor care nu au timp pentru a aborda aceasta metoda manual sau trebuie sa efectueze un volum de munca extins, fapt ce le determina sa se orienteze spre achizitionarea unui model adecvat de masina de brodat computerizata.

Datorita performantelor oferite de aceste produse si a scurtarii timpului de lucru, in raport cu suprafata ce trebuie decorata, o serie de producatori au popularizat dispozitivele respective, ducandu-le, prin procesul de fabricatie, la rang profesional. Inca din anii ’80, cand au fost trimise pe piata primele sisteme computerizate, s-a renuntat la tehnica perforarii hartiei cu modelul dorit pentru brodare, metoda utilizata pana atunci in cazul itemilor clasici ce realizau acest procedeu.

Intrucat pentru persoanele mai putin familiarizate sub aspect tehnic poate fi dificil sa stie unde gasesc masini de brodat la preturi bune sau cum sa faca in asa fel incat sa selecteze modelul perfect pentru sarcinile pe care se pregatesc sa le indeplineasca, vom propune cititorilor nostri un ghid de cumparare bine documentat, care explica principalele criterii de selectie:

A.1 Masina de brodat

Utilitatea: Prima prioritate trebuie sa fie alegerea intre modelele dedicate utilizarii casnice, variante semi-profesionale sau masini de brodat industriale.

Daca ai decis sa experimentezi la domiciliu cu un astfel de dispozitiv, e foarte firesc sa te intereseze destul de mult si costul de achizitie, pentru ca nu oricine isi permite sa cumpere o varianta foarte costisitoare si chiar si cele mai ieftine exemple vor necesita o suma moderata pentru achizitionare. In aceasta situatie, e important ca masina pentru broderie computerizata aleasa sa iti asigure un numar moderat de pattern-uri digitale, care vor putea fi selectate de tine si realizate automat de aparat. Consideram adecvat un volum de 30 pana la 50 de cusaturi ornamentale diferite ca fiind suficiente in regim de utilizare hobby.

Pentru micile firme implicate in domeniul prelucrarii textilelor si pentru o afacere ce presupune un proiect de design vestimentar se poate alege o varianta semi-profesionala. In cazul acesteia, se vor efectua mai multe tipuri de cusaturi, iar gama de modele ce vor putea fi realizate se va extinde peste 50 si uneori pana la 150 – 200.

Daca preferi sa specializezi atelierul tau de confectii pe itemi brodati, de exemplu in realizarea iilor traditionale romanesti, dat fiind ca acestea sunt mereu la moda, iti sugeram ca investitia facuta pentru afacerea ta sa fie intr-o piesa profesionala, care va lucra in regim industrial. Aceste dispozitive ofera peste 200 de modele programabile, lucreaza cu mai multe ace si vor avea capacitate de memorare a numarului de impunsaturi efectuate. Sunt cele mai costisitoare, dar si cele care asigura un volum de munca impresionant in timpul cel mai scurt.

 

Tipul: Doua exemple de modele de masini de brodat pot fi luate in considerare la acest capitol: cele combinate, tip 2 in 1, si cele specializate.

Atat pentru uz casnic, cat si in regim semi-profesional sau profesional, dispozitivul pe care il alegi poate face mai mult decat sa brodeze. Daca piesa va putea efectua cusaturi utilitare, la fel de bine cum executa monograme si brodeaza, inseamna ca este de fapt o masina de cusut si brodat. Asta iti permite sa realizezi un item vestimentar din cea mai incipienta forma, asamblandu-l din stadiul de tipar, surfilandu-l si ulterior decorandu-l sau aplicandu-i diverse accesorii.

De multe ori, vei gasi aceste modele trecute si la categoria masini de cusut digitale, dar trebuie sa te interesezi clar daca pot executa broderii si cam ce numar de scheme decorative diferite pot coase automat. Le recunosti prin faptul ca, pe langa toate facilitatile si accesoriile unui item conventional pentru cusut, includ si adaptor special pentru brodat. Aceasta alegere este cel mai des recomandata incepatorilor, pentru ca va avea costuri relativ reduse si permite tot felul de experimente in procesul de invatare.

Cele specializate strict pe procedeul aici discutat sunt recomandate altelierelor si vor fi clar catalogate ca fiind destinate utilizarii intensive. In mod evident, sunt costisitoare, dar prezinta un set de caracteristici avansate, pe langa cele de baza oferite de versiunile 2 in 1. Pe langa setul pre-programat de modele brodate, pot downloada design digitizat via Internet sau permit desenarea de motive decorative cu ajutorul unor programe specifice.

Folosesc seturi diverse de gherghiefuri, de diferite forme, si tehnologie de pozitionare, astfel incat plasarea modelului pe material sa se realizeze cu o precizie cat mai mare. De asemenea, vor lucra cu mai multe ace simultan, fiecare dirijand fir de ata de culoare diferita, astfel incat broderia este finalizata in intregime dupa un singur ciclu de programare. La sfarsit, sectionarea firelor se realizeaza automat.

 

Nivelul de specializare al utilizatorului: Poate fi de tip hobby(entry level), intermediar si avansat.

Pentru incepatori, recomandam ca acestia sa se orienteze catre aparate cu 35 – 50 de broderii pre-programate, cu 3, 4 sau 5 fonturi diferite pentru executarea monogramelor si care sa permita dimensiuni maxime de 13 x 13cm ale modelului. Totodata, un panou cu afisaj LED va fi foarte folositor in aceste circumstante.

Pentru intermediari, sugeram alegerea unei piese care garanteaza efectuarea a 50 – 100 de procedee decorative in regim pre-programat si utilizeaza pana la 8 tipologii diferite de font, cand vine vorba de monograme. Afisajul LED este un “must have”, iar dimensiunile suprafetei brodate trebuie sa se ridice la valori de 15 x 20cm.

Daca luam in considerare avansatii, atunci masina aleasa trebuie sa gestioneze peste 100 de programe diferite pentru brodat, 12 sau mai multe fonturi destinate coaserii de monograme, sa efectueze in jur de 650 de cusaturi pe minut, sa aiba panou de control cu afisaj digital complex si o suprafata de gherghief de 18 – 31cm. Aceste idei sunt impartasite aproape unanim de numeroase pareri despre cele mai bune masini de brodat.

 

Functii si componente: Pe langa brodat, surfilat si cusut, unele masini cu brat lung mai permit si efectuarea tehnicii quilting, fiind o utilitate in plus pentru cei implicati in domeniul artelor textile. In materie de administrare a procesului indeplinit, recomandam  sa verifici daca produsul ales include: control electronic, reglare preferentiala a tensionarii firului de ata, mecanism de inserare rapida a bobinei, functie de rotire a modelului brodat, functie de scalare si daca masina ofera o viteza de brodare decenta, de peste 200 de impunsaturi pe minut(asta iti permite sa anticipezi cat de rapid termini o broderie).

Alte optiuni utile includ: stabilizator pentru pozitia acului, reglaje personalizabile de catre utilizator(latimea cusaturii si dimensiunile acestui interval, pasul impunsaturilor), lucrul cu ac dublu(mai ales la cele hobby si semi-profesionale), taiere automata a firelor, functie de semnalizare pentru eventuale erori, afisaj tip touch screen si  iluminarea zonei de lucru(fiind necesara lumina tip LED, caci este rece si nu oboseste privirea).

A.2 Masina de brodat

Accesoriile: O sa enumeram rapid cele mai cautate astfel de componente: bobine, ace, gherghief(este util sa ai la dispozitie mai multe astfel de piese de forme diferite) si cleme de stabilizare a bobinelor.

In cazul pieselor care sunt si pentru cusut, diverse modele de picioruse pentru multiple procedee sunt foarte apreciate: piciorus pentru monograme si broderie, de surfilat, pentru cusatura in zig-zag, pentru aplicare fermoar si cusut nasturi, care executa tiv ascuns, pentru butoniere etc. Multi cumparatori considera ca e foarte util sa primeasca un manual de masina de brodat tradus sau cel putin disponibil in mai multe limbi de circulatie internationala.

De asemenea, niste elemente ce nu trebuie sa lipseasca din pachet sunt surubelnita speciala pentru montajul componentelor interschimbabile si peria pentru curatat. Carcasa dispozitivului trebuie sa fie confectionata din material dur si sa aiba un maner incorporat. La produsele mai complexe nu trebuie sa lipseasca portul USB sau sistemul automat ce introduce rapid ata in ac.

 

La sfarsit, pentru intrebarea, ” unde gasesc masina de brodat la un pret bun?” e usor sa iti raspundem tot noi: online. Produsele semi-profesionale si profesionale nu se gasesc in orice magazin, iar daca vrei sa ai mai multe optiuni dintre care sa alegi, nu ai alta solutie decat sa apelezi la comanda de pe Internet. O sa te bucuri de acest avantaj, caci costurile vor fi mai mici cand preferi respectiva metoda de achizitie. Te vei convinge ca exista numeroase modele de masini de brodat de vanzare convenabile, daca arunci o privire si pe selectia noastra de produse.

 

 

Modele recomandate in 2017

 

 

Brother INNOV-995

 

1.Brother INNOV-995Candidand cu deosebit succes pentru titlul de cea mai buna masina de brodat, aceasta piesa multifunctionala oferita de Brother te va ajuta sa realizezi cusaturi cu un aspect profesional, iar asta in deplin confort, la domiciliu. Dat fiind ca se poate utiliza in regim hobby si semi-profesional fara rezerve, este de apreciat faptul ca face parte din gama 2 in 1, realizand la fel de bine o multitudine de cusaturi utilitare, precum si brodeaza.

Lucreaza cu o viteza de coasere foarte buna, de 400 de impunsaturi pe minut si constituie un produs digital, functionand cu o putere de 42W absorbita. In ceea ce priveste modalitatile de administrare si control, remarcam reglajul electronic al vitezei de coasere si un panou de comanda cu butoane versatile, ce pot indeplini functii singulare sau in combinatii prin apasare secventiala de taste.

Va executa si coasere cu ac dublu, avand latimea cusaturii reglabila in intervalul 0 – 7mm, iar lungimea pasului intre 0 si 5mm. Ofera 300 de modele de cusatura, 129 operatiuni ce pot fi editate, dintre care 67 vor fi utilitare, iar 62 ornamentale. Cu o arie totala de brodare de 10 x 10cm si 170 de modele preprogramate, 6 tipologii diferite de font pentru monograma si multiple forme geometrice, inclusiv rame si borduri, aceasta piesa merita toata aprecierea, chiar si din partea profesionistilor. Se utilizeaza confortabil si versatil, caci zona de lucru este iluminata cu LED, se livreaza cu un set complet de accesorii pentru multiple procedee specifice, cat mai diversificate, iar la lucru va produce in jur de 70dB.

Indiferent ca vrei sa cumperi aceasta masina pentru lucrul acasa sau pentru a o folosi intr-un atelier, calitatea garantata de brandul Brother isi spune cuvantul, facand-o capabila de a lucra cu succes si in regim semi-profesional.

 

Avantaje:

Asigura functionare atat ca masina de cusut, cat si ca model pentru brodat, fiind din clasa 2 in 1

Permite cusaturi standard, preprogramate, si altele noi, create de catre utilizator, pe baza functiei de editare

Brodeaza peste 60 de cusaturi ornamentale, fiind utila ca produs semi-profesional

Se livreaza cu un set complet de accesorii pentru utilizare versatila si intretinere facila

Include control electronic si lampa LED pentru intrebuintare confortabila

 

Dezavantaje:

Valoarea de 70dB, ca zgomot produs, ii va deranja pe unii utilizatori

button 2

 

 

 

 

Minerva M320

 

2.Minerva M320Daca esti la inceput in domeniul croitoriei si broderiei, vei prefera sa faci o investitie cat mai restransa in achizitionarea primei tale masini de cusut si brodat. De aceea, ne-am gandit ca vei aprecia o oferta de pret atractiva, in raport cu un produs pentru utilizare hobby, oferit de Minerva. La nivel tehnic, necesita o putere de 85W pentru functiune corespunzatoare, fiind echipata si cu pedala electronica pentru o crestere facila si treptata a vitezei de lucru.

Performantele sunt demonstrate de 800 impunsaturi executate pe minut. Piesa este o masina de cusut la origini, insa include un adaptor pentru brodat si lucreaza cu ac geaman, reusind sa realizeze cusaturi decorative bicolore. Include si programe de surfilare, de matlasare, de coasere elastica(tricotaje) si pentru coasere utilitara sau tivit, totalizand 32 de optiuni de baza la acest capitol. Are un panou de control mecanic, insa include si lumina, pentru vizibilitate mai buna a zonei de lucru.

Poate insera automat ata in ac si kitul standard iti ofera mai multe modele de picioruse presoare, pentru diverse activitati(realizare butoniere, inserare fermoare, adaugare nasturi etc). Primesti si un mic kit de intretinere, format dintr-o surubelnita si un tub cu ulei special.

Cand iti doresti o masina de cusut si brodat la un pret bun, aceasta optiune Minerva se numara printre cele mai vandute si apreciate produse recomandate incepatorilor in ale artelor textile.

 

Avantaje:

Se poate achizitiona cu minimum de investitie

Lucreaza cu pedala electronica si 800 impunsaturi/min, demonstrand indeplinirea rapida a sarcinilor

Poate broda, pe langa realizarea cusaturilor utilitare, incluzand un set de picioruse presoare si un adaptor specific

Se administreaza facil, datorita functiilor automate(inserare/taiere ata) si luminii ajutatoare

 

Dezavantaje:

Poate ca unii clienti si-ar fi dorit ca panoul de control sa fie digital, si nu mecanic

button 1

 

 

 

 

Brother INNOV-IS 90E

 

3.Brother INNOV-IS 90EStim deja ca firma Brother ofera unele dintre cele mai apreciate dispozitive utile ca masini de cusut si, de asemeni, ca aparate pentru decorat materiale textile. Iti propunem sa verifici acest model de brodat computerizat, in special deoarece poate fi recomandat atat amatorilor, cat si avansatilor si mai ales pentru ca te va costa relativ putin sa intri in posesia sa.

Remarcabil este faptul ca se poate conecta la computer, facand fata oricaror solicitari, cu predilectie in registrul creativ. Totodata, masina are o portabilitate excelenta, putand fi transportata cu usurinta, datorita designului compact. Despre performante vorbesc clar parametrii de lucru: viteza cusaturilor de 600 impunsaturi pe minut, 70 de programe de lucru presetate si 12 stiluri diferite de cusaturi pentru borduri si rame.

Mai mult, cu o arie de brodare de 10 x 10cm si pe baza posibilitatii de editare a modelelor de cusatura decorativa abordate, orice utilizator va putea pozitiona si roti dupa bunul plac modelul realizat, prin simple apasari de taste. Se livreaza cu manual de utilizare, surubelnite pentru reglaje, cablu USB, gherghief si set de ace, pe langa o sumedenie de alte accesorii utile. Apreciem afisajul electronic, cu operare touch screen, si sistemul automat de gestionare a atei, cu inserare usoara in ac si taiere automata dupa finalizarea proiectului.

Daca iti doresti sa lucrezi ca un adevarat profesionist si sa inveti rapid cum sa gestionezi o astfel de masina, modelul INNOV-IS 90E pare a fi piesa perfecta cu care sa-ti incepi explorarile pentru nivelul de lucru avansat.

 

Avantaje:

Este o piesa semi-profesionala care beneficiaza de un pret accesibil

Lucreaza rapid si eficient, fiind computerizata si avand un ritm maxim de coasere de600 impunsaturi/min

Asigura un numar extins de programe de broderie, 70, plus posibilitatea de a inventa alte modele noi, prin descarcarea tiparelor de pe Internet

Se livreaza complet si corect accesorizata si ofera panou de control cu touch screen

 

Dezavantaje:

Unii profesionisti ar fi preferat ca suprafata de lucru sa fie mai mare decat 100 x 100mm, in raport cu celelalte performante asigurate

button 2

 

 

 

 

Brother INNOV-IS 800E

 

4.Brother INNOV-IS 800EFiind in acelasi timp o masina de cusut casnica si una pentru broderii realizate in regim de exploatare profesionala, aceasta oferta de la Brother va demonstra usor de ce merita un loc in clasamentul nostru. In primul rand, se cade sa amintim ca reprezinta un model performant, intalnit in multe ateliere de croitorie. Ofera o viteza mare de functionare , cu 850 de impunsaturi la minut, brodarea realizandu-se intr-un timp relativ scurt.

Este programata cu 138 de motive decorative diferite, din cele mai diversificate: florale, geometrice, liniare etc. Fiind computerizata si prevazuta cu port USB, vei reusi sa editezi modelele deja existente, derivand altele noi sau sa o conectezi la computer, obtinand de pe internet multiple scheme de cusaturi. Include un afisaj tactil, cu tot cu panou de control incorporat.

Trebuie doar sa atingi display-ul pentru a seta o multitudine de functii, iar ceilalti parametri tehnici, cum ar fi reglajul tensiunii firelor de ata sau oprirea si avertizarea in momentul cand firul se rupe/termina sunt realizati automat. Foarte apreciata la aceasta piesa va fi suprafata mare acoperita, cu un gherghief ce permite 16 x 26cm dimensiuni maxime ale modelului cusut.

Nu lipseste kitul pentru reglaj, montare si intretinere din pachetul oferta. In plus, orice potential cumparator va aprecia nu numai faptul ca manualul este tradus si in limba romana, ci si ca intreg meniul de setare poatefi selectat similar, permitand oricui sa se descurce sa dea comenzile corect.

Am selectat INNOV-IS 800E pentru topul nostru deoarece se numara clar printre cele mai bune masini de brodat disponibile spre cumparare in Romania, reprezentand un model specializat de inalta performanta, pe care orice profesionist va fi multumit sa-l administreze.

 

Avantaje:

Este o piesa profesionala pentru utilizare intensiva, oferind viteze de coasere de 850 impunsaturi/minut

Ofera o gama larga de programe deja setate(138), dar functioneaza si cu modele descarcate online, prin portul USB cu conectare la PC

Asigura o zona de coasere cu suprafata extinsa, 160 x 260mm, efectuand broderie in format mediu si chiar mare

Este computerizata, are ecran si control tactil, iar manualul si meniul sunt traduse si in romana, promitand o intrebuintare usoara

 

Dezavantaje:

Nu este foarte bine dotata pentru segmentul cusaturilor utilitare(fara accesorii pentru tiv, surfilare, insertie de nasturi sau fermoar)

button 1

 

 

 

 

Minerva MC 250C

 

5.Minerva MC 250CIata o masina de cusut digitala oferita de brandul cehesc Minerva, care ar putea deveni in scurt timp ajutorul tau in cadrul celor mai solicitante proiecte de croitorie si broderie. Ca tipologie, este o piesa dedicata cusutului utilitar, realizand pana la 8 tipuri diferite de butoniere si 197 de operatiuni de asamblare, festonare, surfilare, matlasare si decorare. Din moment ce poate efectua fara probleme o sumedenie de broderii, putem sa o consideram excelenta pentru utilizare casnica sau chiar, de ce nu, semi-profesionala.

Cele 800 de impunsaturi pe minut confirma rapiditatea in lucru, iar reglajele pasilor de coasere pe lungime si latime demonstreaza versatilitatea comenzilor. Modelul este dotat cu ecran LCD si asigura astfel setarea facila, oferind functii pentru gestionarea tensinii firului de ata, a infilarii automate si memorie pentru combinarea mai multor tipuri de cusaturi in cadrul aceluiasi proiect.

Oferta incorporeaza si o serie de accesorii foarte apreciate: picioruse presoare, platforma manecar, ghidaj pentru matlasare, surubelnite, suport special in cazul coaserii cu ac dublu si chiar 3 bobine.

Nu numai pentru ca reprezinta o piesa care-ti va permite sa avansezi usor  spre stadiul de profesionist, ci si deoarece constituie o masina de brodat ieftina si buna, acest model 2 in 1 merita sa fie luat in considerare pentru lista noastra de produse.

 

Avantaje:

La fel cum poate executa cusaturi utilitare, se descurca sa le faca si pe cele decorative, totalizand 197 de modele

Va lucra cu rapiditate demna se un model profesional, intrucat asigura 800 impunsaturi.min

Include panou de control electronic si afisaj LCD, pentru gestionare confortabila

Pretul va fi accesibil oricarui pasionat de croitorie si de arta textila

 

Dezavantaje:

Nu include gherghief, fiind mai greu de stapanit de incepatori, care nu pot controla eficient directia de coasere

button 2

 

 

 

 

HAPPY HCH-701-30

 

6.HAPPY HCH-701-30Cei ce se pregatesc sa doteze un atelier de creatie si productie vor fi multumiti sa apeleze la acest model de masina de brodat semi-industriala. Fiind proiectata pentru uzura extensiva, piesa va putea gestiona un volum de lucru considerabil. Include un brat cilindric prevazut cu cap pentru brodare, pe care se ataseaza nu mai putin de 7 ace, toate cu functionare independenta.

Aria de lucru plana este de 29 x 28.5cm, fapt ce demonstreaza ca va asigura obtinerea unor suprafete extinse de material decorat. Cele 1000 de impunsaturi pe minut garanteaza chiar si finalizarea rapida a proiectelor. Ceea ce ne-a impresionat in mod placut este interfata de conexiune, fiind un model computerizat, care permite conectarea prin USB la calculator si prin LAN in retea, astfel reusind sa citeasca fisiere cu modele noi, pe care sa le realizeze, indiferent de dificultate. Un display LCD iti permite sa supraveghezi intreg procesul de brodare in timp real, masina practic lucrand singura.

Produsul include din start 250 de modele prealabil programate, dar are o memorie care ii permite sa retina pana la 40 de milioane de impunsaturi, garantand combinatii impresionante ca numar. Firele sunt sectionate automat, ghidajul de pozitionare este ultra-performant, cu laser, iar printre accesoriile cele mai notabile amintim seturile de gherghiefuri rectangulare si rotunde.

Pentru ca este un real exemplu pentru utilizare profesionala si chiar industriala, aceasta oferta Happy va fi cel mai optim integrata in cadrul atelierelor de arta textila, broderie si croitorie cu solicitari de productie mari, asigurand executarea rapida a sarcinilor si un volum de munca extins.

 

Avantaje:

Lucreaza cu 250 de programe de coasere, dar include si functie de memorie pentru un numar foarte mare de modele, fiind utila in regim semi-industrial

Efectueaza cusaturi decorative pe suprafete extinse deodata, cu o frecventa de 1000 impunsaturi/min si pe o arie de 290 x 285mm

Lucreaza cu 7 ace simultan, permitand tot atatea culori pentru motivul decorativ obtinut

Se gestioneaza electronic, oferind supraveghere in timp real a procesului, pe baza afisajului LCD

Include 4 modele de gherghief ca accesorii, permitand versatilitate in brodare

 

Dezavantaje:

Fiind semi-industriala, aceasta masina necesita o investitie pe masura

button 1

 

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (5 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...