Cele mai bune invertoare de sudura

Am modificat articolul ultima data pe: 19.06.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun invertor de sudura – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Daca nu ai prea multe cunostinte in domeniu si trebuie sa alegi un invertor de sudura, este bine sa te documentezi temeinic inainte de a face achizitia. Caracteristicile tehnice, dimensiunile, pretul, materialele pe care poate fi folosit sunt doar cateva din criteriile pe care trebuie sa le ai in vedere. Daca esti ocupat si nu mai ai timpul necesar pentru documentare, poti sa alegi linistit primul produs din lista noastra, Velt MMA 140, pe care l-am ales dupa popularitate si raport calitate-pret. Este un produs din gama profesionala, ce utilizeaza o tehnologie performanta pe baza careia producatorul a redus dimeniunile, pastrand neschimbat randamentul, ce poate utiliza orice tip de electrozi, putand executa o gama larga de lucrari cu ajutorul lui. Are afisaj digital si este construit pentru a rezista in medii dure de lucru. Daca vrei si o alta optiune poti sa alegi al doilea produs din lista noastra, si anume Almaz 250A AZ-ES002.

 

3

Comentariile
vizitatorilor

16

Produse
analizate

25

Ore
investite

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Velt MMA 140
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un invertor de sudura din gama profesionala, ce poate fi folosit cu orice fel de electrozi, sudand diverse tipuri de materiale de la cupru la otel, fonta etc., avand la baza o tehnologie performanta ce ii permite sa reduca din dimensiuni fara a sacrifica performantele, ce poate fi alimentat si la generatorul electric atunci cand nu ai acces la priza.

Pentru a executa suduri la piese de dimensiuni mari ai nevoie de mai multe puncte de sudura, curentul maxim fiind de 140 A.

Il recomandam profesionistilor pentru performantele deosebite pe care le are, avand o dimensiune mica si un pret convenabil.

A 2-A OPTIUNE!

Almaz 250A AZ-ES002
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Produsul este compact si usor, pentru o manevrare rapida, e capabil sa lucreze cuplat la circuitul electric sau la generator, poate folosi majoritatea tipurilor de electrozi pentru a suda materiale diverse, de la otel la cupru si fonta. Are un randament bun si un pret scazut.

Cablurile au lungime mica si se desprind destul de usor, va trebui sa ajustezi, cu ajutorul unui patent, prinderea. Daca ai de executat lucrari mai mari, cablurile scurte pot fi incomode.

Cu un randament peste asteptari si foarte fiabil, este un aparat de sudura pentru buget redus care se potriveste de minune cu utilizatorii amatori si conditii de lucru de acasa.

A 3-a Optiune!

Intensiv ARC 200
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Datorita tehnologiei Inverter, acest aparat de sudura ofera o temperatura foarte stabila in toate circumstantele. Este clasificat IGBT, adica a fost studiat scrupulos, astfel incat sa fie mai usor, mai putin voluminos, mai eficient din punct de vedere energetic si mai silentios.

Cablul de alimentare este relativ scurt, masurand 1,7 m, ceea ce se traduce prin necesitatea pozitionarii lui, si implicit a operatiunii, in functie de sursa de alimentare. Daca nu te incadrezi, ar fi bine sa te gandesti si la achizitionarea unui prelungitor.

Indiferent daca este vorba despre instalatii sanitare, feronerie sau tabla,modelul este recomandat atat profesionistilor, cat si pasionatilor de bricolaj. Este, intr-adevar, un invertor de sudura puternic, precis si practic, chiar daca pretul de achizitie este destul de ridicat.

 

 

Cum alegi un invertor de sudura bun

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Velt MMA 140

 

Firma Velt ne propune un aparat de sudura de tip invertor din gama profesionala, cu care poti efectua o paleta larga de lucrari. Este de tip MMA si se recomanda pentru sudarea in curent continuu. Poate fi folosit cu orice tip de electrozi si pentru a prelucra diverse materiale.

Acest invertor de sudura Velt are la baza tehnologie de ultima ora in domeniul (IGBT) ce ii permite sa fie mic si compact, fara a sacrifica din randament. Produsul de tip invertor de sudura profesional poate fi alimentat atat la priza cat si la un generator de curent, fiind dotat cu o sursa ce permite variatii de tensiune de +-15%. Are un curent maxim de sudura de 140A si o putere absorbita de 5,6kVA.

Aparatul permite reglajul continuu a curentului de sudura, permitand un nivel de lucru intensiv (80%). Pentru a extinde durata de viata a invertorului are ventilatie fortata si protectie cu termostat. Este confectionat din metal si plastic rezistent in conditii dure de lucru. Panoul de control este simplu si intuitiv, cu afisaj digital pentru curentul de sudura.

Avantaje

Este un aparat din gama profesionala, care se preteaza la lucrari de anvergura.

Este compatibil cu orice fel de electrozi, ceea ce iti permite libertate de sudare.

Poti suda diverse materiale de la otel la cupru, fonta etc.

Il poti alimenta la priza sau, daca conditiile de lucru nu iti permit, la un generator electric.

Dezavantaje

Foloseste un curent de sudura maxim de 140 A, ceea ce, pentru lucrarile de volum mai mare necesita prinderea in mai multe puncte.

button 1

 

 

 

 

Almaz 250A AZ-ES002

 

Aparatul de sudura Almaz 250A AZ-ES002 este de tip invertor, monofazat, si se poate folosi pentru lucrari cu electrozi de 1,6 pana la 5 mm, continand si accesoriile necesare in pachet. Designul aparatului este compact, cu o greutate de numai 3 kg.  

Acest invertor sudura este construit in intregime din metal, ceea ce il face foarte rezistent in conditii grele de munca. Este dotat cu electroventilatoare cu debit mare, pentru a grabi procesul de racire. Beneficiaza de protectie in caz de supraincalzire sau de suprasarcina, iar izolatia electrica este de clasa F, ce face fata la temperaturi de 155° Celsius. 

Utilizarea acestui invertor de sudura, ieftin si bun, este necesara pentru sudura prin MMA si poate fi utilizata cu succes pentru sudarea otelului aliat sau nealiat, a cuprului sau otelului inoxidabil sau fontei. Pentru lucrari se pot folosi electrozi inveliti, fie ei bazici, rutilici, de inox sau alte tipuri. Amperajul maxim este de 250 A, iar eficienta atinge 85%, datorita unui factor de putere ridicat, de 0,93. 

Avantaje

Este usor de manevrat si depozitat, cu design compact si greutate redusa, de 3 kg. 

Are adaptabilitate mare, poate suda materiale variate folosind orice tip de electrozi inveliti.

Vine cu accesorii la pachet: masca de sudura, cleme, perie de zgura, ciocanel si curea. 

Se poate folosi cu generator sau cuplat direct la reteaua de curent. 

Dezavantaje

Nu poate fi utilizat pentru sudura aluminiului.

button 1

 

 

 

 

Intensiv ARC 200

 

Aparatul de sudura de tip invertor Intensiv ARC 200, are o tensiune de lucru de 230 V si un amperaj de 200 A. Este potrivit pentru a efectua suduri cu electrozi de 1,6 pana la 4 mm. La achizitie, in pachet gasesti numeroase accesorii necesare pentru sudura MMA, cum ar fi clesti, perie sau masca.

Respectivul aparat de sudura invertor este potrivit atat pentru sudura de tip MMA, clasica, pentru otel, cupru, zinc, dar si TIG, care iti permite sudarea componentelor de aluminiu. Permite desfasurarea de lucrari cu orice tip de electrod (rutilic, bazic, de inox, fonta si in mediu protector) si are un potentiometru de reglaj pentru amperaje graduale de la 10 la 200 A. Aparatul are ventilator de racire si cateva functii esentiale: Arc force pentru stabilitatea arcului electric, Hot start pentru amorsare rapida, anti-stick, ce scade riscul de lipire a electrodului si Lift TIG (pentru sudura cu Argon).

In pachetul achizitionat cu invertor de sudura eMag sunt incluse: o cutie de carton pentru transport, un cablu de alimentare cu stecher, celste de masa si portelectrod, cuple, cablu de masa si portelectrod, ciocanel si perie de zgura, precum si masca de mana.

Avantaje

Accesoriile din pachet acopera necesarul unui sudor amator.

Este usor de utilizat, chiar daca nu ai experienta in domeniu.

Este un aparat polivalent, in termenii tehnicilor de sudura si ai tipurilor de electrozi utilizati.

Dispune de reglaje diferite ale puterii, intre 10 si 200 A.

Dezavantaje

Este mai greu decat alte produse asemanatoare.

button 1

 

 

 

 

Campion MMA 350 Profi

 

Este un invertor de sudura de tip MMA din gama profesionala, ce poate fi folosit cu orice fel de electrozi (recomandat fiind cei rutilici), si pe materiale precum otelul, fonta, cuprul etc. Curentul de sudare poate fi reglat intre 20 – 350A, avand un regim de functionare de 100%.

Pentru a rezista in conditii dure de lucru, invertorul este confectionat din metal si plastic. Pentru a fi usor de transportat prezinta un maner ergonomic situat in parte superioara a aparatului. Are afisaj digital. Pentru protectia la incalzire a aparatului are electroventilatoare de mare putere, iar daca acestea nu fac fata invertorul se opreste automat si reporneste dupa ce temperatura a ajuns in limite normale.  

Kitul de achizitie cuprinde, pe langa aparatul propriu zis, si o serie de accesorii foarte utile cum ar fi: masca, cablu de sudura cu cleste port-electrod, perie cu ciocanel pentru zgura, cablu de sudura cu cleste de masa. Aparatul se alimenteaza la priza.

Avantaje

Are un sistem de racire pe baza de electroventilatoare cu debit mare de aer.

Poti regla curentul de sudare, avand o plaja larga, intre 20 - 350A.

Este confectionat din metal si plastic, fiind rezistent chiar si in conditii mai dure de lucru.

La achizitie primesti si accesorii foarte utile precum masca, cabluri de sudura cu cleste pentru electrod si masa, perie.

Dezavantaje

Nu il poti folosi pentru a suda aluminiu.

button 1

 

 

 

 

STROMO SW 295

 

STROMO SW 295 e un invertor electric semiprofesional, cu care poti suda cu electrozi inveliti, in curent electric, folosind procedeul MMA (Manual Metal Arc), pe care ti-l recomandam pentru diferite reparatii facute acasa sau in propriul atelier. Trebuie mentionat ca poti suda o varietate de metale (otel aliat sau nealiat, fonta, cupru, chiar si aluminiu), cu toate tipurile de electrozi inveliti existenti (bazici, rutilici, inox etc.).

Aparatul are o carcasa metalica si elemente din plastic, iar un motiv pentru care utilizatorii fac recomandare de invertor sudura de acest tip este tocmai greutatea scazuta, modelul avand doar 3 kg. Asadar, il poti transporta usor, oriunde ai nevoie.

Are protectie la supraincalzire, astfel ca, daca temperatura interioara foloseste valorile maxime acceptate, aparatul se opreste automat. De asemenea, incorporeaza si un ventilator care ajuta la racirea componentelor electronice interioare. Pe langa invertor, in pachet vei gasi si o masca, o perie cu ciocanel pentru curatarea zgurei si un cablu de sudura cu cleste de masa.

Avantaje

Invertor pentru sudura de tip MMA, pentru cerinte semiprofesionale.

Are ventilator pentru racire si protectie la supraincalzire.

Are garantie indelungata, de 36 de luni, si e livrat gratuit.

E usor de manuit si e portabil, intrucat cantareste doar 3kg.

Dezavantaje

E, mai degraba, un aparat pentru uz casnic, care nu o sa faca fata la un regim intens de lucru.

button 1

 

 

 

 

Telwin Tehnology 216 HD

 

3.Telwin Tehnology 216 HD (professional)

Sudorii profesionisti vor aprecia acest model de invertor de la Telwin, prin prisma faptului ca a fost confectionat special pentru a face fata solicitarilor in regim profesional de lucru si pentru ca, daca il cumperi pentru un mic atelier, nici nu e o investite care iti face gaura in buzunar.

Ca metode de sudura, principala intrebuintare a acestui invertor de sudura Telwin este in mod MMA, cu arc si insotita de un electrod consumabil, insa, optional, poti sa il folosesti in mediu prodector( de gaz), adica ilustrand metoda TIG. Aceasta ultima posibilitate determina mare versatilitate in lucru, suturi mult mai calitative decat in cazul oricarui alt procedeu de sudura si un randament maxim. Bineinteles, daca preferi metoda TIG, va trebui sa iti achizitionezi separat accesoriile specifice necesare.

Modelul e cu alimentare conventionala, la 230V si poate absorbi circa 5.5kW. Valorile indica eficienta sporita, alaturi de plaja amperajului, care este una extinsa pana la 180A. De aici concluzionam doua aspecte. Primul indica faptul ca aparatul e capabil sa utilizeze electrozi de 1.6 – 4.0mm, adica si din cei mai grosi.

Al doilea avantaj este controlul instant in tranferul de material, fapt ce determina posibilitati nelimitate de intrebuintare a electrozilor de diferite tipuri: rutilici, bazici etc. Functiile de siguranta sunt izolarea corespunzatoare la trecerea curentului electric si protectia la supratensiune/subtensiune. Modelul este si fortat ventilat, pentru a nu se supraincalzi. Primesti toate accesoriile pentru conectare si transport, impreuna cu o masca specifica pentru sudura.

Avantaje

Este multifunctional, fiind util la sudura MMA, dar si adaptabil pentru metoda cea mai moderna, TIG.

Poate lucra cu o mare varietate de electrozi din materiale si de dimensiuni diferite, pe baza amperajului si puterii.

Kitul include tot ce iti trebuie pentru transport si conectare.

Raportul dintre calitatea serviciilor si pret este laudabil, fiind model profesional.

Dezavantaje

Consumul poate fi destul de mare, 5.5kWh.

button 2

 

 

 

 

 

Ghidul cumparatorului

Cand vine vorba despre hobby-uri, gradinaritul si bricolajul se numara printre cele mai populare. La fel ca in cazul celor mai bune atomizoare, trimmere de gard viu sau motosape pentru gradina, si in atelierul de lucru ai nevoie de unelte de calitate, insa selectate pa masura bugetului de care dispui.

Este deja destul de clar ca numai profesionistii stiu cum si ce sa aleaga in materie de invertoare de sudura, iar daca te numeri printre utilizatorii de nivel hobby sau semi-profesional, vei intampina mai multe dificultati cand incerci sa descoperi unde se gasesc invertoare de sudura la un pret bun sau sa decizi ce model e mai adecvat pentru tine.

Fie ca ai nevoie sa sudezi tevi, diverse piese sau sa lucrezi cu aceasta tehnica in sculptura in metal, e obligatoriu sa stii ce tip de aparat e adecvat sarcinii pe care ti-o propui. Pentru utilizare zilnica si indelungata, tot un aparat de sudura clasic e mai bun, insa daca vrei sa beneficiezi de portabilitate mare, tehnologie sofisticata, consum redus si sa poti intrebuinta o sursa de alimentare casnic, atunci invertorul este cea mai buna solutie.

Am alcatuit un scurt clasament cu caracteristici pe care orice model calitativ trebuie sa le intruneasca si in functie de care te poti orienta sa faci achizitia mult dorita.

 

 

Parametrii de lucru: sunt conditiile si valorile in limitele carora poti alege un model de functionare si reprezinta: tensiunea de alimentare, gama reglajului de curent si consumul. Dupa cum am mai spus, e important sa poti alimenta aparatul cu invertor direct la o priza conventionala, iar valorile de tensiune incadrate aici sunt 220V si 230V. Ca si pentru celelalte conditii de folosinta, gasesti voltajul specificat in descrierea oferita de catre fiecare producator.

Amperajul trebuie sa fie reglabil cel putin intre valorile de 10 si 80A(amperi). Cu cat e mai mare valoarea oferita, cu atat mai grosi pot fi electrozii intrebuintati la sudare si cu atat mai rapid se realizeaza intreg procedeul. Pentru lucrari care solicita mult randament, recomandam un invertor profesional de 5 – 220A, caci capacitatea reala va fi doar de 60 – 70% din valoarea mentionata. Exista si produse care ating 600A ca prag superior, insa daca tii neaparat sa achizitionezi asa ceva, vei scoate mai multi bani din buzunar.

Consumul e dat de cati kilowati pe ora “mananca” un astfel de dispozitiv si variaza intre 2kWh si 9kWh. Daca planuiesti sa sudezi in reprize scurte si materiale metalice mai moi, ca de exemplu aluminiul, poti alege un invertor sudura din Dedeman cu un consum scazut, de 2,5 – 3.5kWh. Pentru folosinta de frecventa moderata, aparatele cu putere absorbita pana in 6kW pot face minuni. Numai cand soliciti foarte frecvent invertoare de sudura, ieftine si bune, poti investi intr-unul care consuma peste 7kW.

 

Tipuri de electrozi: unul dintre marile avantaje ale invertorului este acela ca iti permite sa sudezi folosind aproximativ orice tip de electrod: celulozic, bazic sau rutilic. Cand utilizezi produsul doar la sudura tevilor, cei mai recomandati sunt electrozii celulozici. Pentru lucru minutios sau in proiecte artistice recomandam electrozi rutilici. In orice alte sarcini se vor folosi inspirat electrozi bazici.

Cu cat este mai mare diametrul electrocului, cu atat mai multa energie trebuie absorbita pentru a sustine un arc electric adecvat, care sa topeasca materialul de sudat. Daca gasesti un invertor sudura pe OLX ce intrebuinteaza electrozi mai mici de 2mm, nu ai nevoie de putere absorbita foarte mare, de peste 3kW. In schimb, pentru un electrod  de 4mm iti trebuie invertoare profesionale, cu cel putin 5.5kW consumati.

 

Gradul de profesionalism: toate dispozitivele de pe piata vor fi etichetate cu unul dintre urmatoarele calificative: hobby, semi-profesional si profesional, ca orice alta unealta electrica utila prin gospodarie. Ca sa gasesti un invertor ieftin, cauti mai degraba printre versiunile hobby, acestea fiind cele mai simple si mai putin costisitoare.

Cand lucrezi destul de rar cu aparatul de sudura si esti abia la inceput, ca utilizator a acestei metode, nu te hazarda catre un produs foarte scump pentru ca ceea ce ti se potriveste este strict un invertor hobby. Cei care nu sunt la primul lor aparat de sudura si au deja o trusa de bricolaj bine pusa la punct sunt cu certitudine utilizatori semi-profesionali, drept pentru care vor opta pentru optiunea respectiva. Profesionistilor le vine mult mai usor sa stie ce sa aleaga cand se gandesc la cel mai bun invertor de sudura, iar noi le sugeram o piesa de mare putere si cu o plaja de amperaj cat mai extinsa.

 

 

Functionalitatea si siguranta: e important sa ai la dispozitie urmatoarele optiuni pe un invertor sudura Proweld, de pilda: reglajul intensitatii curentului electric, protectie termostatica, adaptabilitate pentru a intrebuinta multiple metode de sudare.

Fiecare material pe care il vei suda se topeste in diferite conditii si de aceea niciodata nu folosesti acelasi amperaj la aluminiu, cum o faci pentru otel, de exemplu. Asadar, orice utilizator isi va stabili personal ce valori de intensitate utilizeaza in functie de grosimea electrodului si de natura materialului sudat. Ai nevoie de invertoare de sudura rusesti cu amperaje mici pentru lucrari de finete si metale care se topesc facil, respectiv amperaje mari pentru fonta, otel sau titan.

Pentru siguranta ta si a aparatului de sudura, optiunea de potectie la suprasarcina este una obligatorie pentru orice dispozitiv din comert. Invertorul se va opri automat in momentul cand se detecteaza conditii de supratensiune sau subtensiune.

Majoritatea modelelor de pe piata sunt adaptate pentru a folosi metoda de sudura MMA(cu arc electric si electrod consumabil), dar daca vrei sa avansezi spre domeniul profesionist, orienteaza-te sa cumperi un invertor capabil sa sustina si metoda TIG(metoda cu electrod neconsumabil si protectie gazoasa), caci in acest mod vei putea suda materialele cele mai dure(zirconiu sau titan).

Producatorul: iata o scurta lista ce include cateva nume apreciate: Telwin, Miller, GYS, Giant sau Jasic. Dintre acestia, Telwin sunt apreciati pentru traditia instituita in domeniul aparatelor pentru toate gusturile si comercializate la preturi realtiv avantajoase. Orice pareri despre cele mai bune invertoare de sudura iti vor spune ca acest brand produce aparatura de orice nivel, iar pentru multi profesionisti numele a devenit sinonim cu calitatea.

GYS sunt cunoscuti pentru dispozitivele lor semi-profesionale, iar Jasic pentru ca ofera invertoare de sudura profesionale la preturi reduse. Celelalte branduri notabile pentru piata din Romania reusesc sa se mentina la inaltime datorita costurilor reduse si a garantiilor convenabile oferite.

Poti afla si singur raspunsul la intrebarea. “unde gasesc invertoare sudura la preturi bune?”, daca deschizi o pagina de Internet si accesezi unul dintre site-urile cu produse online. Facand astfel comanda, esti scutit de adaosuri comerciale foarte mari, deci poti cumpara acelasi model de invertor sudura Esab mai ieftin decat intr-un magazin.

Tine cont si ca vei beneficia de aceeasi garantie, iar faptul ca nu trebuie sa te deplasezi personal sa iti ridici un invertor de sudura rusesc cu pareri bune este un mare avantaj, mai ales pentru cei care n-au timp de pierdut. Convinge-te, in continuare, analizand o scurta lista cu produse, pe care le-am ales in functie de performante si costuri, ca sa iti fie de mare ajutor.

 

 

 

Lasa un comentariu

5 COMMENTS

Adrian

May 14, 2019 at 7:09 pm

De Stromo SW 300 ce părere ai? Este peste sw295?

Raspuns
Team Clovis.ro

May 15, 2019 at 6:46 am

Buna, Adrian,

Nu am identificat pe paginile noastre o recenzie despre SW 300, insa conform caracteristicilor tehnice prezentate in mediul online, teoretic acest model ar trebui sa ofere mai mult decat 295.

Recenziile de pe Youtube sunt in limba rusa, dar poti da o cautare si sa te uiti la clipuri pentru a vedea cum sudeaza.

Cele bune,

Echipa Clovis.ro

Raspuns
Adrian

May 21, 2019 at 7:22 pm

Multumesc mult! La asta mă gândeam și eu…am văzut videoclipurile cu el desfăcut…si nu arată rău!

Raspuns
Marian

February 21, 2019 at 1:55 pm

Buna ziua.
De unde pot fi achiziționati electrozii de aluminium, cupru și inox? Ce este important și esențial la sudura în aluminium, cupru și inox?
Pentru sudura în aluminium trebuie un invertor cu carcateristici speciale?
Cum recunoști un aparat de sudura prevazut cu un sistem special, care împiedică lipirea electrodului?
Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns.

Raspuns
DMCA.com Protection Status