Cele mai bune freze pentru lemn

Am modificat articolul ultima data pe: 21.06.24

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cea mai buna freza pentru lemn – Recomandarile noastre pentru 2024

 

Daca iti place sa faci diverse lucrari de bricolaj pentru acasa sau daca ai un atelier si lucrezi in lemn, atunci ai nevoie de cele mai bune freze pentru lemn, pentru a avea un ajutor de nadejde. Daca ai nevoie pentru lucrari semiprofesionale si daca ai deja o masina de gaurit cu diametru de prindere de 8 mm, atunci iti recomand primul produs din lista noastra si anume Joka Werzeuge PRO006, pentru a nu mai pierde timp cu cautatul. Este un set ce contine un numar de 12 freze realizate din otel de calitate, care iti vor oferi precizie in timpul lucrului si sunt durabile. Pentru a fi usor de transportat si de depozitat, primesti la achizitie si o cutie speciala din lemn. Daca ai insa o masina de frezet electrica cu sistemul de prindere avand diametrul de 6 mm iti recomandam al doilea produs din lista noastra si anume Bosch 2607019464.

 

 

Cum alegi o freza buna pentru lemn

 

Ghidul cumparatorului

Pentru a prelucra lemnul, si anume sa-l lustruiesti, sa ii faci margini rotunjite, sa il poti imbina si alte diverse operatii, ai nevoie de o masina de frezat sau de gaurit si bineinteles de diverse feluri de dispozitive. In ghidul de mai jos vei gasi informatii despre cum sa alegi un produs in functie de ce iti doresti sa realizezi, si de asemenea iti voi spune si de unde poti achizitiona freze pentru lemn, la preturi bune pentru a nu cheltui mai mult decat este necesar. Pentru a putea realiza operatii de calitate, ai nevoie de scule de calitate, care sa iti ofere precizie in timpul lucrului si pe care sa le poti folosi cat mai mult timp.Tipuri: Poti alege freze pentru gama profesionala, semiprofesionala sau hobby.

Cele din gama profesionala se adreseaza persoanelor care au un atelier de tamplarie si au nevoie a prelucra divere feluri de lemn (lemn masiv, MDF, PAL etc.). Sunt rezistente pentru a putea fi folosite in flux continuu si poti prelucra inclusiv lemn masiv de esenta tare.

Cele din gama semiprofesionala sunt pentru persoane care nu au ca obiect principal de activitate prelucrarea lemnului, ci doar auxiliar si lucreaza cantitati mai mici de material.

Gama hobby este dedicata persoanelor care le folosesc ocazional, pentru a realiza mici operatii de bricolaj, acasa.

 

Operatii: Pareri despre cele mai bune freze pentru lemn recomanda sa alegi dispozitivul specific de care ai nevoie in functie de operatii pe care vrei sa le realizezi. Astfel ai la dispozitie mai multe tipuri, si anume:

Freza pentru rotunjit. Se utilizeaza pentru rotunjirea de muchii sau colturi cum ar fi la dulapuri, blaturi de masa, rafturi etc. Prezinta in general sistem de ghidare simplu sau cu rulmenti, pentru a putea efectua operatia fara sablon. Poate avea unul sau doua taisuri cu dimensiuni diferite. Are o forma de titirez.

Freza de raionat. Are o forma de jumatate de sfera (convexa). Are sistem de ghidaj simplu sau cu rulmenti, pentru a avea precizie in timpul operatiei.

Freza de profilat. Te ajuta sa tai lemnul in diferite profiluri in functie de forma cutitului. Poate fi de format A, B, pentru usi, ferestre, mobilier. Pot fi standard, avand profile care se folosesc in mod curent, sau speciale (pentru a putea executa anumite profile unice, cu forme neconventionale). Pot avea ghidaj cu rulment sau simplu, pentru a putea realiza taietura usor.

Freza de fatetat. Acestea se folosesc pentru lustruirea lemnului, indepartarea aschiilor si realizarea unui aspect placut dupa ce a fost prelucrat. Au diferite dimensiuni, pentru a realiza lustruirea in mai multe faze, de la grosiera la fina.

Freza de canelat in forma de V. Sunt dispozitive speciale ce realizeaza diferite santuri in forma de V, pentru ornament sau pentru imbinari. Au forma de con si pot avea variate unghiuri de inclinare, pentru a realiza o deschidere mai ingusta sau mai larga.

Freza pentru caneluri. Acestea pot fi pentru caneluri mici necesare pentru imbinari de tip feder cu placaj, decorative sau pentru etansare cu benzi de cauciuc; sau pentru caneluri adanci. Pot avea un singur tais sau doua.

Freza disc pentru canale. Se foloseste in general pentru muchii inguste. Discul se fixeaza pe tija cu ajutorul unui surub de prindere.

Freza pentru lamba. Este necesara pentru a realiza imbinari, lamba fiind partea proeminenta a piesei din lemn. Poate fi cu rulment de ghidare si cu unul sau mai multe taisuri.

Freza pentru imbinari. Este foarte utila, pentru ca te ajuta ca din mai multe bucati mici din lemn, imbinate, sa realizezi o bucata mare, ce are avantajul ca nu se deformeaza in timp si in plus se elimina mult pierderile. Difera numarul de dinti, cu ajutorul carora se face imbinarea, si forma. Aceasta se poate realiza in unghi drept sau sub diferite alte inclinatii si poate fi la capatul piesei sau longitudinala. Este cea mai buna freza pentru lemn deoarece te ajuta sa iti scazi cosurile cu materialele utilizate.

 

Materialul din care sunt confectionate: Frezele sunt realizate, in general, din otel de calitate, pentru a avea rezistenta si durabilitate in timp.

Pentru precizie, lama taietoare poate fi din otel imbunatatit cu carburi metalice de inalta calitate sau cu turgstein. Taisul este foarte important, pentru ca de el depinde rapiditatea cu care poti executa operatia, precizia cu care executi forma piesei, precum si usurinta cu care manevrezi masina.

 

Dimensiunile tijei de prindere: Frezele pot fi compatibile atat cu masina de gaurit, cat si cu masina de frezat. Masinile pot fi cu prindere tija rotunda, cu diametru de 6 mm, 8 mm, fiind cele mai uzuale, sau cu mandrina, putand fi reglate pentru mai multe dimensiuni. In functie de masina pe care o ai, vei achizitiona frezele compatibile.

 

 

Cum le poti achizitiona: Frezele le poti cumpara la bucata, in functie de ce tip de operatie ai nevoie, precum si in functie de masina de gaurit sau de frezat pe care o detii deja. De asemenea, mai poti alege seturi (cu 6, 8, 12 sau mai multe piese), pentru diverse operatii si cu diferite dimensiuni de lucru.

Atunci cand achizitionezi un set de freze ai avantajul ca poti primi si o cutie (din plastic, din lemn sau metalica) in care poti depozita in ordine si siguranta piesele si, de asemenea, o poti folosi la transport.

Acum ca stii de ce ai nevoie pentru a putea prelucra diverse piese din lemn, poti sa treci la treaba. Pentru a te ajuta sa iti gasesti o freza buna am alcatuit o lista cu produse analizand mai multe recenzii, citind diferite pareri si cu un raport calitate-pret pozitiv. Produsele le poti achizitiona online, cu un simplu click si iti vor fi livrate acasa sau la atelier, acolo unde ai nevoie de ele, si nu trebuie sa te mai ocupi de transport. Pentru a nu cheltui mult pe scule, am ales pentru tine modele de freza de lemn, la un pret bun.

 

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Joka Werzeuge PRO006

 

Daca lucrezi in lemn si ai nevoie de scule semiprofesionale, aceste modele de calitate germana pot fi cele mai bune freze pentru lemn, care te ajuta la diferite operatiuni. Este un set ce contine 12 bucati de fereze profilate si este marca Joka.

Setul este compatibil cu masina de gaurit, avand tijele cilindrice, cu un diametru de prindere de 8 mm. Prezinta un numar de 6 dinti si au un diametru si o lungime de lucru de 10 mm. Frezele sunt realizate din otel de calitate, fiind rezistente. Poti netezi diferite suprafete din lemn. Viteza de rotatie maxima pana la care pot lucra este de 12000rpm, optim fiind la 10000 rpm.

Frezele vin ambalate intr-o cutie din lemn, utila pentru a le depozita in ordine, dar si pentru transport, daca ai lucrari in alta parte. Cutia nu ocupa mult loc, avand urmatoarele dimensiuni: 165 x 125 x 50 mm. Se inchide ferm cu un sistem metalic. La achizitie mai primesti si o cheie de strangere.

Avantaje

Sunt freze din gama semiprofesionala, astfel poti ca, pe langa lucrarile de hobby de acasa, sa o folosesti si intr-un atelier.

Viteza optima de lucru este de 10000 rpm, ceea ce permite fatuirea lemnului repede si bine.

Este un set cu 12 freze, cu care poti executa diferite operatii in lemn.

Frezele sunt depozitate intr-o cutie de lemn care te va ajuta la transport.

Dezavantaje

Le poti folosi doar pe masini de gaurit cu diametru de prindere de 8 mm.

 

 

Bosch 2607019464

 

Firma Bosch iti recomanda un set de freze pentru lemn, din gama semiprofesionala pe care il poti folosi pentru mai multe operatii, si anume: rotunjit, raionat, profil in V sau pentru imbinari in coada de randunica.

Piesele din set sunt compatibile cu orice masina de frezat care permite prinderea unei tije cu un diametru de 6 mm. Ai la dispozitie 6 freze: una  cu rulment cu bile, necesara pentru operatia de rotunjire, o freza convexa pentru operatia de raionat, 2 pentru a obtine profile in V (8 si 12 mm), o freza cu rulment cu bile pentru profilat si o freza cu care poti realiza imbinari de tip coada de randunica.

Diametrul de lucru este de 25 mm. Piesele sunt realizate din metal, avand taisul din carburi metalice de inalta calitate, care asigura precizie si usurinta la lucru. La achizitie primesti si o geanta din plastic in care poti aseza ordonat frezele si le poti transporta cu usurinta.

Avantaje

Este un set de freze din gama semiprofesionala cu care poti executa mai multe operatiuni cum ar fi: rotunjire, raionare, profile in V, imbinari coada de randunica.

Taisul este rezistent, din carburi metalice ce ofera precizie de lucru.

Pentru a le putea depozita ordonat si a le transporta usor, la achizitie primesti cadou si o geanta din plastic.

Sunt compatibile cu orice marca de masini de frezat.

Dezavantaje

Masinile de frezat trebuie sa aiba un diametru de prindere de 6 mm.

 

 

Bosch 2607019466

 

Pentru cei care au un atelier in care executa operatiuni de prelucrarea a lemnului, le recomand un set de freze din gama profesionala marca Bosch. Ai garantia calitatii, si te vei putea folosi mult timp de produsele cumparate.

Beneficiezi de un numar de 12 freze diferite cu care poti sa executi diverse operatii, precum: rotunjit colturi si margini, raionat, profilat, fatetat, realizare caneluri etc. Frezele sunt confectionate din otel de calitate, ceea ce iti ofera posibilitatea de a executa actiunile precis si sigur.

Diametrul de prindere al tijei este de 8 mm, si se pot folosi pe masini de frezat. Pachetul de achizitie mai contine si o geanta, care se deschide in unghi de 90 de grade, cu locuri speciale pentru freze. Astfel sculele sunt depozitate in siguranta si le poti transporta usor atunci cand ai nevoie de ele la o lucrare.

Avantaje

Produs din gama profesionala, marca Bosch, asa ca ai garantia calitatii.

Set de 12 freze cu care poti realiza diferite operatii de care ai nevoie pentru prelucrarea lemnului.

Livrat impreuna cu o geanta in care poti depozita si transporta piesele.

Frezele sunt confectionate din otel de calitate, pentru a fi rezistente in timp.

Dezavantaje

Sunt compatibile doar cu masinile de frezat cu sistem de prindere de 8 mm.

 

 

Stern RB12

 

Daca ai nevoie de o freza din lemn, la un pret bun, poti alege setul de 12 piese oferit de Stern. Este din gama profesionala si poti face diferite operatiuni: de gaurire, de frezare sau de crestare.

Contine: o freza pentru raionat convexa, o freza pentru raionat, o freza pentru imbinari de tip coada de randunica, o freza de fatetat, trei freze diferite pentru rotunjit, patru freze diferite pentru canelat, o freza de profilat. Accesoriile sunt realizate din otel, cu turgsten (metal dur, greu, folosit la fabricarea otelurilor speciale) si pot fi folosite pe diferite materiale, precum lemn, metal, beton si zidarie.

Sunt compatibile cu masina de frezat. Diametrul de prindere este de 8 mm si au un diametru de lucru de 32 mm. Piesele sunt asezate intr-o cutie din lemn, speciala, care iti va permite sa le depozitezi in siguranta si sa le poti transporta fara probleme, in atelier sau in alt loc in care muncesti.

Avantaje

Setul contine un numar de 12 piese cu care poti realiza diferite lucrari complexe, fiind din gama profesionala.

Frezele sunt confectionate din otel dur pentru a avea precizie si rezistenta in timp.

Se pot folosi pe diverse materiale precum lemn, metal, beton si zidarie.

La achizitie primesti si o cutie din lemn utila pentru a depozita in siguranta piesele si pentru transport.

Dezavantaje

Pot fi folosite doar pe masina de frezat cu sistem de prindere cu diametru de 8 mm.

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Wolfcraft hobby

 

Daca ai nevoie de o freza lemn, ieftina si buna, iti recomandam modelul marca Wolfcraft. Este o companie internationala, recunoscuta pe plan mondial pentru produsele sale de bricolaj.

Este un set cu trei freze universale, pentru lucrari de tip hobby. Cele trei freze sunt sub forma de disc si au diferite dimensiuni: o piesa  dreapta, cu diametrul de 35 mm si adancime de taiere de 1,5 mm, o freza dreapta cu diametrul de 35 mm si adancime de taiere de 2,5mm si o freza de santuit cu diametrul de 45 mm si 1,5 mm adancime de taiere. Toate accesoriile sunt confectionate din otel de calitate, fiind durabile in timp.

Se prind cu ajutorul unei tije cilindrice, cu diametru de 8 mm. Pentru fixare, au un surub. Sunt compatibile cu masinile de frezat sau de gaurit care permit prinderea unei tije cu diametru de 8 mm.

 

Avantaje:

Are trei freze universale de diferite dimensiuni cu care poti efectua diferite operatii.

Sunt realizate din otel de calitate ceea ce le confera durabilitate in timp.

Se fixeaza usor pe tija cu ajutorul unui surub.

Sunt de tip hobby, ieftine si bune, si te ajuta la diverse actiuni in gospodarie.

 

Dezavantaje:

Nu ai geanta sau cutie pentru a le depozita si transporta.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status