Cele mai bune detectoare de cabluri electrice

Am modificat articolul ultima data pe: 19.06.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun detector de cabluri electrice – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Gaurirea unor pereti in care exista cabluri electrice active ar putea fi foarte periculoasa pentru oricine, motiv pentru care, inainte de a trece la astfel de actiuni, recomandat ar fi sa te asiguri ca ai cumparat cel mai bun detector de cabluri electrice, pe care sa il folosesti pentru identificarea unor astfel de situatii. Ai mai jos o lista in care iti sunt prezentate modele interesante pe care le poti cumpara din online. Ea se deschide cu Tagred TGD-TA1304, un aparat care emite semnale atunci cand detecteaza curent electric, dar si lemn sau metal, care va afisa pe un ecran LCD rezultatele inregistrate si care se inchide automat daca nu e folosit. O alta optiune care ne-a atras atentia e Floueron TH210+, un model similar.

 

3

Comentariile
vizitatorilor

11

Produse
analizate

17

Ore
investite

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Tagred TGD-TA1304
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un aparat 3 in 1, care va emite semnale sonore si vizuale atunci cand detecteaza cabluri electrice functionale, lemn, dar si metal si afiseaza rezultatele pe un display LCD iluminat. Functioneaza cu o baterie de 9 V, ca are nu se va epuiza inutil, deoarece se inchide automat daca nu e folosit o perioada de timp.

Daca vrei sa identifici cu ajutorul lui structuri din lemn, semnalul emis poate patrunde pana la o distanta de doar 19 mm.

Detectorul acesta te va ajuta sa stii exact pe unde trece curentul electric, dar va contribui si la identificarea elementelor confectionate din lemn sau metal.

A 2-A OPTIUNE!

Floueron TH210+
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este o piesa de tip 3 in 1, utila pentru detectarea grinzilor din lemn, panourilor din rigips, tevilor sau cablurilor electrice, cu o adancime de lucru de 76 mm pentru acestea din urma, usor de manevrat multumita dimensiunilor relativ mici, si cu o interfata usor de interpretat si de utilizat.

Nefiind o piesa din gama celor profesionala, atunci cand e utilizata de profesionisti pentru determinari foarte precise, e posibil sa nu multumeasca destul.

O consideram o varianta accesibila si care ofera o calitate suficient de buna incat sa fie utilizata cu incredere de catre persoanele pasionate de bricolaj, care se implica in proiecte personale ample.

A 3-a Optiune!

Bosch Truvo
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs potrivit inclusiv pentru incepatori, care include un sistem eficient de autocalibrare care iti permite sa faci determinari suficient de precise. Detecteaza atat metalele, cat si conductorii sub tensiune, semnalizand luminos si sonor zonele in care ar trebui sa eviti sa gauresti.

Este strict un detector de cabluri, neputand fi folosit si pentru alte elemente constructive din perete.

O consideram o investitie buna, atata timp cat cumparatorul isi cunoaste exact nevoile, iar facilitatile oferite de acest model corespund cerintelor. Faptul ca are o interfata atat de usor de inteles este un mare avantaj.

 

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Tagred TGD-TA1304

 

Acest detector de cabluri electrice este un dispozitiv care nu trebuie sa lipseasca din trusa ta atunci cand lucrezi in constructii sau cand pur si simplu doresti sa stii daca locul in care vrei sa dai o gaura in perete este sau nu unul prin care trece un fir electric. El mai poate fi utilizat si pentru a descoperi metal sau lemn, in eventualitatea in care ai nevoie de acest lucru. Intervalele de detectie sunt de 50 mm pentru energie electrica, 38 mm pentru metal si 19 mm pentru lemn.

Rezultatele pe care le inregistreaza vor fi afisate pe un ecran LCD iluminat, astfel incat sa vezi totul cat mai bine. Modelul e dotat cu functii utile precum: semnal sonor la detectie, calibrare automata, oprire dupa cateva minute de nefolosire si indicator baterie. 

Chiar daca e intrebuintat pentru o perioada lunga de timp, aparatul nu este obositor de tinut in mana, deoarece cantareste doar 170 de grame si masoara 180 x 75 x 30 mm. Micul detector de cabluri electrice, ieftin si bun, va da rezultate corecte doar atunci cand este utilizat la temperaturi cuprinse intre 5 si 40 de grade Celsius. Alimentarea se face cu ajutorul unei baterii de 9 V.

Avantaje

Este un model care poate fi folosit in mai multe situatii, deoarece detecteaza si lemnul, dar si metalul. 

Ecranul LED e iluminat si suficient de mare pentru a permite o afisare cat mai facila.

Se inchide automat dupa cateva minute de inactivitate, pentru a economisi bateria.

Are o forma ergonomica si dimensiuni care-l fac sa fie simplu de utilizat.

Dezavantaje

In ceea ce priveste lemnul, il identifica doar atunci cand se afla in raza de 19 mm.  

 

 

 

 

Floueron TH210+

 

In cazul in care ai nevoie de un produs profesional, la un pret bun, acest model poate reprezenta o alegere potrivita in ceea ce te priveste. Discutam despre un model cu o buna capacitate de detectie si mai ales cu o interfata prompta si prietenoasa, care iti semnaleaza prompt pe display-ul integrat un mesaj in legatura cu ce anume a detectat.

Piesa este utila pentru metal, lemn, tevi, cabluri, profiluri electrice si rigips, adancimea la care lucreaza eficient fiind de pana la 76 mm – mai mult decat necesarul obisnuit pentru orice spatiu construit.

Desi cantareste doar 200 g, ceea ce il face usor de manevrat, produsul este echipat cu 3 moduri diferite de functionare, prezentate detaliat in manualul cu instructiuni: Stud Scan Mode identifica marginile metalelor, ale peretilor de rigips sau ale grinzilor de lemn; Metal Scan Mode este util pentru identificarea tevilor pana la o adancime de 38 mm, iar AC Scan Mode Wire iti va gasi toate cablurile electrice sub tensiune, pana la o adancime de 76 mm.

Avantaje

Este un produs 3 in 1, util pentru lemn, metal, cabluri electrice.

Disponibil la un pret bun de achizitie.

Interfata prietenoasa si semnale usor de interpretat.

Greutate si dimensiuni reduse, pentru un plus de manevrabilitate.

Dezavantaje

Exista cumparatori care sustin ca ar fi apreciat mai multa precizie.

 

 

 

 

Bosch Truvo

 

In cazul in care te intereseaza exclusiv functia de detectare a cablurilor, acest model iti va oferi performante foarte bune, la un cost de achizitie moderat pentru aceasta gama de produse. Produsul este conceput in asa fel incat sa detecteze metale feroase sau neferoase si cabluri la adancimi de pana la 7 cm.

Piesa poate fi folosita cu succes si de catre incepatori, avand in vedere sistemul de semnalizare foarte clar; fiind echipat cu functie de calibrare automata si cu singur buton, aparatul este intuitiv si precis si iti va comunica unde a detectat metale sau conductori electrici sub tensiune, prevenind astfel accidentele.

Alimentarea acestui detector de cabluri electrice se face cu ajutorul a 3 baterii LR03 care alimenteaza si un LED cu sistem de semaforizare, care iti va indica precis care sunt zonele unde poti gauri, si care sunt cele nesigure, acestea din urma putand fi marcate cu ajutorul fantei de marcare, prevenindu-se astfel revenirea pe aceleasi zone.

Avantaje

Este un produs ieftin si bun, potrivit chiar si pentru incepatori.

Include sistem de autocalibrare.

Detecteaza metale si conductori sub tensiune.

Echipat cu indicator vizual si acustic de avertizare asupra zonelor in care nu e permisa gaurirea.

Dezavantaje

Nu iti va folosi la identificarea altor elemente constructive.

 

 

 

 

Cum alegi un detector de cabluri electrice bun

 

Ghidul cumparatorului

Orice electrician sau instalator sanitar stie cat de important este sa ai la indemana, atunci cand lucrezi, un detector de cabluri electrice. Acesta poate indentifica prezenta firelor aflate sub tensiune (pana la 300 V), dar si a celor prin care nu trece curentul, localizate in peretii casei tale sau in podea, fapt care te va ajuta sa economisesti timp (un obstacol nedetectat iti poate ingreuna proiectul) si sa eviti orice accident care te-ar putea costa viata.

Si pentru ca numarul liniilor de utilitate ingropate sau ascunse incepe sa creasca, localizarea lor devenind o adevarata provocare pentru oricine, am hotarat sa te informam asupra celor mai importanti parametrii de selectie de care trebuie sa tii cont, daca vrei sa ai certitudinea ca produsul achizitionat este capabil sa detecteze cu precizie si siguranta maxima cablurile electrice si conductorii sub tensiune.

 

 

Tipologia: Orice locator este alcatuit din doua parti: un emitator si un receptor. Rolul primei componente este acela de a induce firului electric o tensiune alternativa modulata, in timp ce al doilea element se ocupa cu preluarea semnalului emis de acesta, care este unul digital, oferindu-i utilizatorului posibilitatea de a localiza cu usurinta cablajul subteran sau ingropat.

Odata ce afli acest lucru, este important sa stii ca detectoarele pot avea o singura unitate de frecventa sau mai multe. Modelele singulare (precum un detector de cabluri electrice din Lidl, care se afla periodic in oferta de cumparaturi) includ un emitator care induce un singur semnal de inalta frecventa, acesta fiind preluat ulterior de firul electric si transmis de indata receptorului. Sunt capabile sa identifice conductele sau cablurile electrice aflate doar in zonele nu foarte aglomerate, intrucat, in caz contrar, au tendinta de a localiza si de a te avertiza cu privire la fiecare obstacol intalnit, semnalul fiind unul distorsionat si facand, deci, dificila disocierea intre linii de comunicatie, cabluri electrice sau conducte de gaz. Totodata, trebuie mentionat ca dispozitivele de acest gen nu au capacitatea de a determina adancimea la care se afla circuitul electric.

Pe de alta parte, locatoarele de cablu de tip multi-frecventa iti permit sa reglezi alternanta/nivelul de transmisiune al emitatorului in functie de materialul utilizat la constructia liniei sau a conductei pe care incerci sa o localizezi. Cu alte cuvinte, indiferent daca este vorba despre fier, aluminiu sau cupru, afla ca fiecare metal va raspunde mai bine la diferite frecvente, drept care iti va fi lesne sa diferentiezi firele individuale unele de celelalte si sa urmaresti semnalul care atesta prezenta tensiunii electrice. Un avantaj major al dispozitivelor multi-frecventa, dupa cum afli dupa cateva minute petrecute cautand informatii despre detector de metale pe forum dedicat, consta in posibilitatea de a estima in mod corect adancimea liniei sau a conductei ascunse, fapt care poate reduce riscul avarierii structurii si chiar a cablajului electric in timpul procesului de lucru (ex. gaurirea peretilor).

De asemenea, unele modele de detectoare de cabluri electrice, ieftine si bune, includ un indice de masurare a curentului care trece prin fiecare cablu, caracteristica ce ajuta la distingerea firelor electrice de alte conducte ingropate, astfel incat tu sa poti urmari cu precizie traseul instalatiei aflate in zid. Pe scurt, acestea sunt ideale pentru suprafetele in care liniile se intersecteaza, trecand unele peste altele.

 

 

Modelul: Alegerea acestuia se va face in functie de scopul in care doresti sa folosesti detectorul de cabluri electrice. Drept urmare, pe piata vei gasi locatoare special concepute pentru depistarea liniilor si conductelor subterane si modele de perete, capabile, la randul lor, sa identifice prezenta firelor sau chiar a tevilor sanitare ingropate, insa pe suprafete mai mici. Ceva mai scumpe sunt dispozitivele care pot detecta cablurile aflate sub pamant si in perete deopotriva, localiza sigurantele de pe circuitele finale si identifica intreruperile si scurcircuitele produse la nivelul firului electric.

Totodata, numeroase pareri despre cele mai bune detectoare de cabluri electrice recomanda sa tii numaidecat cont si de modalitatea de avertizare a aparatului la intalnirea obstacolelor, care poate fi: acustica, optica sau sonora si vizuala deopotriva, cea mai apreciata de catre utilizatorii care sunt pusi in situatia de a urmari traseele de cablu sau instalatia electrica, fiind ultima amintita.

 

Functiile: Inainte de a te intreba “Unde gasesc detector de cabluri electrice la un pret bun?”, sfatul nostru este sa acorzi o atentie deosebita si functiilor pe care dispozitivul le incorporeaza, caci cu cat numarul acestora este mai mare, cu atat montarea  panourilor, a tavanelor, dusumelelor sau pur si simplu a unor accesorii in baie (dulapuri, suport de prosop, etc.) sau in tavan (lustra), prin realizarea catorva gauri cu bormasina, va fi una simpla si fara batai de cap. Cu alte cuvinte, riscul de a distruge sculele de lucru sau o conducta de apa, de pilda, poate fi minimalizat.

Drept urmare, desi un locator de cabluri electrice are obligatia ca, mai inainte de toate, sa scaneze locul si sa detecteze instantaneu firele aflate sub tensiune, dar si pe cele deconectate de la retea, intrucat atingerea acestora din circuitele ingropate constituie o problema serioasa legata, in primul rand, de securitate, n-ar strica sa te orientezi catre un model care, pe langa aceasta functie, poate identifica deopotriva si tevi metalice pentru apa sau incalzire, substructuri de lemn, metale feroase,  etc.

De asemenea, un produs care ofera o analiza si o interpretare automata a rezultatelor masurate, este de preferat, la fel cum este si cel care garanteaza o calibrare automata, pentru a putea fi utilizat imediat, sau care se bucura de functia de focalizare, foarte utila pentru identificarea precisa a obstacolelor. Pe scurt, daca iti doresti un randament ridicat, un detector multifunctional este exact ceea ce cauti.

 

 

Ergonomia: Orice aparat de acest tip ar trebui sa fie orientat pe usurinta la utilizare. Spre exemplu, daca alegi un model multifunctional, precum un detector de cabluri electrice din Dedeman, o interfata simpla, cu cateva butoane de selectie explicite pentru diferite scenarii de masurare, un display iluminat si un maner care sa-ti ofere un grip excelent constituie tot ceea ce ai nevoie pentru o manevrare facila si obtinerea unor rezultate pe masura.

In plus, recomandat este ca dimensiunile detectorului sa nu fie foarte mari, pentru a-l putea prinde cu usurinta in palma, si ca acesta sa nu cantareasca mai mult de 500 g, pentru a nu iti obosi incheietura mainii in timp ce-l folosesti.

In incheiere, iti spunem ca te poti raporta la mediul online ca la locul unde gasesc detectoare de cabluri electrice, la preturi bune, toti cei interesati, dat fiind ca ai posibilitatea de a alege dintr-o varietate mare de oferte si de a beneficia de reduceri, promotii si chiar transport gratuit.

 

 

Lasa un comentariu

7 COMMENTS

Claudiu

March 5, 2021 at 8:57 am

Cum verific daca un detector de cabluri electrice hornbach de exemplu, functioneaza, cand ajungi acasa cu el? Ma gandesc sa nu-mi iau teapa la produsele astea vandute in magazine online?

Raspuns
Echipa Clovis.ro

March 8, 2021 at 12:37 pm

Buna ziua,
Modul de verificare al unui dispozitiv de detectat cablurile electrice este acelasi indiferent de unde cumparati produsul, fie ca il alegeti din lista prezentata de noi sau luati din magazinele offline. Veti aprinde aparatul si il veti testa pe un circuit electric existent, despre care stiti ca va conduce curent.
Dupa ce detectorul e aprins, se duce aproape de cablul testat si se pastreaza o distanta minima fata de acesta, senzorul urmand sa arate tensiunea electrica pe ecran si/sau printr-o notificare luminoasa, dupa caz.
Mentionam ca majoritatea aparatelor nu trebuie folosite prin atingere de cabluri, mai ales a celor sub tensiune, si aveti grija daca produsul detecteaza cabluri ecranate electric.

Raspuns
Mihai

March 3, 2021 at 9:48 am

Am avut un detector de cabluri electrice luat din brico depot, dar si-a dat obstescul sfarsit. Acum caut unul nou, pentru munca de la tara, mici renovari, ar fi foarte util in anul ce urmeaza pentru mine. Pare interesant Bosch Truvo asta, dar ma gandesc ca poate nu functioneaza cu cablurile asa de bine. Ce metoda de notificre are pt cabluri, ca poate dau peste vreo barna, ceva, sub care se afla vreun cablu atasat retelei si ma curentez.

Raspuns
Echipa Clovis.ro

March 5, 2021 at 8:30 am

Buna, Mihai,
Detectorul de metale si cabluri de la Bosch poate gasi cablurile chiar si in apropierea metalelor feroase sau neferoase, acesta scotand un sunet specific, iar becul din dotare va lumina intermitent rosu la o frecventa ridicata cand e vorba despre fire conectate la curent. Cand lumina e rosie, atunci inseamna ca se afla deasupra unui obiect metalic sau fir, iar cand e galben inseamna ca se apropie de o sursa de acest tip.
Spor, numai bine!

Raspuns
Mihai

March 5, 2020 at 11:47 am

Hei, credeti ca ati putea face un ghid si pentru detectoarele de metale?

Raspuns
Team Clovis.ro

April 6, 2020 at 7:22 am

Buna, Mihai,

Iti propunem aici un ghid despre detectoare de metale:

https://hobbycreativ.ro/cel-mai-bun-detector-de-metale/

Toate cele bune!

Raspuns
Team Clovis.ro

March 6, 2020 at 6:29 am

Buna, Mihai,

Suntem in curs de a publica un ghid despre detectoare de metale.

Printre exemplele date in articol amintim produsele Garret Ace si Notka.

Vom reveni cu update la publicare.

Cele bune!

Echipa Clovis.ro

Raspuns
DMCA.com Protection Status