Cele mai bune ciocane demolatoare

Am modificat articolul ultima data pe: 19.03.24

Modele recomandate in 2024

 

 

Bosch GSH 5 CE

 

1. Bosch GSH 5 CE

Cand preferi produsele firmei Bosch, nu ai nici indoieli in legatura cu calitatea acestora. Modelul GSH 5 CE este situat printre variantele profesionale de ciocane demolatoare la preturi bune, fiind de doua ori mai ieftin decat un model cu gabarit mare de la acelasi furnizor. Drept configuratie, face parte din clasa pieselor cu dimensiuni restranse si forma de pistol, cantarind 6.20Kg.

Motorul se va alimenta strict electric si poate dezvolta o putere de 1150W. Valoarea e suficienta pentru a garanta rezistenta in timp la uzaj si un numar variabil de percutii, intre 1300 si 2900. Va putea sparge eficient prin straturi de caramida, beton, tencuiala, datorita acestui numar si a energiei de lucru, identificata la valoarea de 8.3J.

Ca functionalitate, se remarca urmatoarele aspecte: amortizare cu tehnologie Vibration Control, intrerupator cu blocare pe functia si setarile dorite, reglaj de percutie, functie Vario-Lock cu 12 pozitionari diferite ale daltii si display cu afisaj constant. Aparatul este protejat cu o carcasa robusta, are sistem de prindere SDS-max si include ca accesorii valiza, dalta, tub cu lubrifiant si un maner suplimentar.

 

Avantaje:

Demolator Bosch la un pret bun.

Asigura calitate si eficienta, fiind incadrat la modele profesionale si avand motor electric de 1150W.

Permite forta de spargere avansata, cu o energie de peste 8 jouli.

Demonstreaza functijnalitate superioara, prin multiple posibilitati de control.

 

Dezavantaje:

Sistemul SDS max nu este compatibil ca forma cu accesoriile SDS-plus.

 

 

 

 

Kawasaki K-EDH 1600

 

3. Kawasaki K-EDH 1600

Cand cauti un ciocan demolator la pret ieftin, se poate spune ca, achizitionand modelul K-EDH 1600 de la Kawadaki, l-ai si gasit. Orice mester pasionat isi va permite sa investeasca in acest produs, iar asta mai cu seama cand descopera ca-l poate utiliza foarte eficient ca piesa hobby.

Ca gabarit, este un picamer de talie mare, de peste 17Kg si dotat cu motor de 1600W. Pentru intrebuintare ocazionala si moderata, lucreaza suficient de bine, iar asta si prin prisma unei energii de impact de 50J, completata de un numar de 1500 percutii pe minut. Totusi, sistemul de percutie nu este chiar cel mai modern posibil, acesta fiind din gama celor cu tehnologie mecanica.

Sistemul de functii incorporate include: oprire automata, 2 pozitii diferite pentru maner, un maner soft grip si unul secundar si indicator pentru nivelul de ulei. Se livreaza cu tot cu: cheie de suruburi, bolt de blocare, dalta si spit, fiind din start gata sa inceapa lucrul.

 

Avantaje:

Este incadrat in categoria ciocane demolatoare ieftine.

Asigura forta mare de impact, avand energie de 50J si 1500 de percutii la minut.

Se livreaza insotit cu tot cu kit gata de utilizare.

E rezistent si ergonomic, avand doua manere si o putere nominala de 1600W.

 

Dezavantaje:

Foloseste percutie mecanica, nu pneumatica, avand performante limitate.

 

 

 

 

Bosch GSH 27 VC

 

4. Bosch GSH 27 VC

Pentru aplicatii industriale si firmele de constructii care se respecta, acest demolator Bosch e alegerea ideala. Gabaritul este mare, piesa fiind din cea cu directionare verticala si cantarind in jur de 30Kg. Carcasa rezistenta adaposteste un motor profesional, cu alimentare electrica si caracterizat printr-o putere de 2000W. E si normal sa obtina niste performante exceptionale si sa aiba durabilitate extinsa.

Amintim emergia de impact foarte crescuta, cotata la valori de 62J, care iti permite sa spargi eficient faianta, zidarie, tencuiala, beton si chiar piatra. Cele 1000 de percutii dezvolta suficienta forta, iar vibratiile sunt pe cat posibil atenuate, asta si prin prisma decuplarii manerelor specifice mecanismului pentru percutie. Toate componentele sunt facute din aluminiu si otel, demonstrand rezistenta mare la uzaj.

Cele 2 manere asigura control facil si sunt acoperite cu material anti-derapant, pentru siguranta. Pentru prindere, mandrina incorporeaza un hexagon intern de 28mm, in timp ce rasturnarea dispozitivului este impiedicata prin designul cu suprafata anti-derapanta si centru de greutate cu pozitie joasa.

 

Avantaje:

Este un aparat profesional de inalta tinuta, dotat cu motor de 2000W, foarte eficient.

Permite dezlocuirea oricarui material de constructii dur si semi-dur, cu ajutorul a 62J forta de impact.

Este mai ergonomic decat alte modele de gabarit extins, fiind facut cu sistem de amortizare a vibratiilor.

E durabil si cu rezistenta extinsa la uzura, avand piese din otel si aluminiu.

 

Dezavantaje:

Este destul de greu, 30Kg fiind realtiv problematic de manevrat.

 

 

 

 

DeWalt D25980K

 

5. DeWalt D25980K

Unul dintre cele mai puternice ciocane demolatoare de pe piata din Romania este si acest produs DeWalt. Include un motor cu alimentare electrica, piesa capabila sa dezvolte 2100W si sa obtina o energie de 52J la percutie. Bineinteles, sistemul de percutie este unul performant, pneumatic si garanteaza 900 de percutii pentru fiecare minut de lucru.

Include un sistem de prindere hexagonal de 28mm, iar ca gabarit, dispozitivul este din cele verticale, mai voluminoase. Ai spune ca greutatea de 31Kg este foarte greu de stapanit, insa un carucior utilizat ca acceosriu permite transportul pe santier si pozitionarea corecta in repaos.

Cele doua manere soft grip asigura un balans bun, aparatul fiind recomandat in principal pentru spargerea betonului si asfaltului. Piesa este insotita de o dalta gata ascutita, alaturi de sistemul de stocare si transport.

 

Avantaje:

Este o scula profesionala foarte eficienta, avand motor puternic(2100W).

Perfect pentru munca pe santier, fiind un demolator pneumatic pentru beton.

Asigura forta mare la impact, 52J care sfarma prin caramizi, asfalt, beton si tencuiala.

Se transporta usor, cu ajutorul caruciorului cu 2 roti, care foloseste si ca stativ de stocare.

 

Dezavantaje:

Costurile de cumparare reflecta indeaproape capabilitatile aparatului.

 

Cum alegi un ciocan demolator bun

 

Ghidul cumparatorului

Numai cei mai buni dintre cei mai buni stiu ca o trusa de scule bine pusa la punct poate fi raspunsul pentru o gospodarie bine intretinuta. Printre uneltele de mare putere care sunt deopotriva folositoare la domiciliu in diverse situatii si aproape indispensabile in constructii se numara si o piesa de tip ciocan demolator. Cunoscut de altii sub denumirea de “picamer”, acest dispozitiv este masina perfecta care combina forta de lovire a unui ciocan cu o miscare de rotatie. Vectorii astfel obtinuti converg intr-o singura miscare care are ca scop principal perforarea rapida si sigura prin diverse materiale dure, indiferent de grosimea stratului ce trebuie gaurit. Forta de lovire este una devastatoare, si se masoara in lovituri pe minut sau impact pe minut(IPM). In constructii, cele mai bune ciocane demolatoare sunt utile in spargerea zidariei, a cimentului, a caramizilor si chiar in a perfora piatra.

In comert gasesti foarte multe variante de cumparat, iar cand iti propui sa alegi un model potrivit pentru procedeele pe care le abordezi cel mai des, nu e chiar cel mai usor sa decizi instant ce aparat sa cumperi. In cadrul acestui ghid ne-am propus sa iti aratam cum sa selectezi produsul ideal pentru tine si unde gasesc ciocane demolatoare la un pret bun toti mesterii constructori cu experienta.

 

Cel mai bun ciocan demolator

 

Sursa de alimentare: poate fi electrica(in cazul itemilor cu fir) sau energie acumulata(in cazul celor care functioneaza cu baterii). Suficient de multe pareri despre cele mai bune ciocane demolatoare iti vor spune ca pentru lucrari mai complexe trebuie sa alegi un model cu fir, iar pentru cele mai simple, unul cu acumulator.

Daca ai nevoie de acest dispozitiv intr-un cadru profesional, utilizandu-l foarte frecvent, noi te sfatuim sa alegi varianta cu fir, chiar daca pierzi mult la portabilitate, intrucat depinzi de lungimea cablului de alimentare si de prezenta unui prelungitor. Ca sa te deplasezi mai usor pe santier si sa actionezi din orice pozitie, poti miza pe o piesa cu baterie, insa te vei asigura ca face parte din gama profesionala. Totodata, iti recomandam sa verifici tipul acumulatorului, pentru ca e mai bine ca acesta sa faca parte din categoria Li-Ion.

Doar doua inconveniente putem reprosa modelelor fara fir: autonomia limitata si costul de achizitie mai ridicat. Iti recomandam sa faci aceasta alegere atunci cand conexiunea la reteaua electrica este problematica in zona in care lucrezi sau daca nu vrei sa fii conditionat de prezenta firului. Avand in vedere ca, modele cu baterie sunt disponibile pentru orice nivel de profesionalism, ai de ales versiuni hobby, profesionale sau semi-profesionale dupa bunul plac si dupa utilitate.

 

Tipul percutiei si mandrina: toate demolatoarele folosesc sistem de percutie, insa acesta poate fi cu tehnologie mecanica sau cu tehnologie pneumatica. De ce trebuie sa faci aceasta distinctie? – Pentru ca in functie de sistemul de percutie vei sti si ce materiale iti permiti sa gauresti fara probleme.

Cand e necesar sa lucrezi mai mult cu BCA sau caramida, poti opta fara probleme pentru un sistem de percutie mecanic si pentru o mandrina simpla, normala. Daca e mult mai probabil sa perforezi beton si placi mult mai dure(piatra), te sfatuim sa investesti o suma mai ridicata intr-un ciocan cu rotopercutor pneumatic. Forta de percutie este mult mai ampla in cazul acestor modele, intrucat au un piston incorporat si, de regula, mandrina SDS. Acest tip de mandrina a fost brevetat de Bosch in 1975 si asigura o prindere mult mai buna a pieselor de perforare, decat mandrina clasica, cu cheie. In plus, schimbarea spitului sau a daltii se va face mult mai rapid la un sistem SDS.

 

Performantele: inscriem in aceasta categorie puterea oferita, numarul de percutii in raport cu turatia normala si energia de percutie.

Puterea nominala se masoara in Watti(W) si poate fi restransa, moderata si mare. Pentru executarea frecventa a unor lucrari si pentru uzaj prelungit pe santier, nu iti recomandam mai putin de 2000W. Daca e sa abordezi varianta profesionala cu uzaj moderat, 1000W sunt suficienti, unii mesteri considerand ca si 800W isi vor face treaba. Pentru modele hobby si semi-profesionale poti beneficia de 500 – 800W, iar aceasta valoare este indeajuns de buna pentru uzaj redus si moderat.

Rata percutiilor va fi mai redusa pentru modelele de mare putere, decat in cazul celor cu putere restransa, deci o sa interpretezi invers proportional acest aspect. Produsele din gama “heavy duty” cu putere de peste 2000W vor avea intre 800 si 1000 de percutii pe minut si sunt adecvate numai in constructii, deci ca scule profesionale. Ca unic utilizator, nu vei avea nevoie de asa ceva, asa ca te sfatuim sa optezi pentru un model mai simplu, cu 1300 – 3000 de rotatii pe minut si putere moderata.

Forta(energia) de percutie se masoara in jouli(J), iar valoarea acesteia iti spune cat de capabil este aparatul sa sparg materialele dure si foarte dure. Pentru modelele hobby, asteapta-te la valori de 2 – 5J si la un numar minim de vibratii produse, deci mai multa ergonomie la utilizare, dar forta adecvata doar pentru a da jos tencuiala. Daca alegi cel mai bun demolator semiprofesional, intre 5 si 10J sunt suficienti pentru a perfora chiar si beton, dar in strat subtire. La modelele de gabarit restrans, valoarea de 8J este deja cea care face trecerea in seria pieselor profesionale. In lucrarile ample de pe santier profesionistii utilizeaza picamare cu peste 40J forta de impact, iar acestea sunt achizitionate cu precadere pentru firmele de constructii.

 

Ciocan demolator

 

Gabaritul: exista doua clase principale pentru ciocane demolatoare de vanzare: gabarit restrans si gabarit mare. Primele sunt ideale pentru uz domestic, atunci cand ai de facut modificari in locuinta sau iti construiesti tot felul de acareturi. Pot fi recunoscute dupa forma asemanatoare cu cea a unei bormasine, adica una similara cu cea a unui pistol(se folosesc in pozitie paralel orizontala, de regula). Te sfatuim ca modelul pe care il cumperi sa nu depaseasca 10Kg in greutate.

Daca realizezi dotarile pentru o firma, e clar ca ai nevoie de un produs cu gabarit mare, deci un picamer clasic, alungit, care se pozitioneaza pe verticala cu varful in jos, atunci cand ai de spart pavaje, beton sau asfalt. Aceste modele sunt cele mai voluminoase si mai puternice, dar si cele care dezvolta vibratii foarte ample, determinand mult mai mult disconfort utilizatorului. De asemeni, necesita si mai multa forta de control, putand fi foarte periculoase, daca sunt manevrate gresit.

 

Functiile: Este util si fiabil sa beneficiezi de: maner soft grip, maner secundar, atenuator de vibratii, variator de percutii, intrerupator cu acces rapid si blocare pe functie, fixare variabila a daltii(spitului), oprire automata, mandrina rapida(SDS, SDS-max, SDS-plus etc). Pentru confortul la utilizare, poti verifica si cantitatea de zgomot produsa in functiune, caci cu totii stim cat de suparator se poate auzi un picamer de la distanta, asa ca de aproape va fi o adevarata corvada sa il suporti, chiar si cu casti de protectie.

Ai ajuns acum si la intrebarea, “unde gasesc ciocane demolatoare la preturi bune?”, iar noi te sfatuim sa cauti online. Pe Internet gasesti produse de la cei mai apreciati furnizori pentru astfel de dispozitive(Bosch, Makita, Dewalt etc), iar costul va fi ceva mai mic decat cel din magazine la acelasi tip de model. Daca te gandesti ca nici nu trebuie sa te mai deplasezi, caci primesti pachetul direct acasa, afacerea este una inspirata. Te invitam sa alegi un ciocan demolator ieftin si bun din urmatoarea lista de aparate, pe care le-am selectat ca avand cel mai mare coeficient de popularitate.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu