Cele mai bune atomizoare

Am modificat articolul ultima data pe: 12.04.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun atomizor  – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Orice persoana care detine o bucata de pamant si iubeste plantele stie cat de important este sa aplici tratamentele potrivite la timp, utilizand uneltele special destinate acestui scop, anume atomizoarele. Acestea iti permit sa imprastii uniform solutii nutritive sau de protectie, atat pe arii mari, cat si la inaltime. Daca vrei un astfel de dispozitiv, iti recomandam Ruris A102 deoarece are un motor de 2,9 cai putere ce poate genera o presiune de lucru de 2.5 bar. Aceasta este suficienta pentru a reusi dispersarea solutiei pe o raza de 12 metri si 7 metri pe verticala. Rezervorul are o capacitate de 16 litri, fiind potrivit pentru suprafete limitate. Greutatea produsului este de 12,5 kilograme si face posibila purtarea in spate, pe un suport special. Vei avea la dispozitie 4 trepte de pulverizare, in functie de modul tau specific de lucru. Daca vrei sa ai si o alternativa la aceasta propunere, iti sugeram EFCO AT 8000.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Ruris A102
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Promite sa acopere tot lotul de cartofi din gradina sau intreaga coroana a unui pom fructifer, intrucat acest atomizor se bucura de o distanta destul de buna de pulverizare, in plan orizontal, de 12 m, iar in plat vertical, de 7 m, riscul de a te alege cu niste productii mici fiind astfel redus.

Exista destul de multe atomizoare cu raze mai mari, care permit stropirea suprafetelor extinse in timpi mult mai scurti.

Este un produs indispensabil pentru gradini, livezi si sere de dimensiuni mici spre medii, din moment ce promite sa te scape si de cea mai mica insecta daunatoare culturii agricole.

A 2-A OPTIUNE!

EFCO AT 8000
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un atomizor de mari dimensiuni, rezervorul in sine fiind construit pentru a putea contine 14 l de substanta (lichida sau solida). Raza de dispersie este de 10-15 m, in functie de consistenta produsului aplicat, iar debitul poate fi ajustat intre 0.5 si 3 l.min.

Este dificil de transportat si manevrat, avand in vedere forma cauzata de volumul mare cu care se poate lucra.

Este un produs indispensabil celor care au solarii, livezi sau vii, dar si necesar pentru unele etape din industria lemnului sau pentru intretinerea spatiilor verzi. Te va ajuta sa stropesti suprafete mari intr-un timp scurt, folosind solutii sau pulberi.

A 3-a Optiune!

Progarden 3WF-3S
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs care iti va permite sa lucrezi relativ rapid pe suprafete mari, avand o raza de actiune de 14 m pe orizontala si de 10 m in inaltime. Motorul este puternic (2.9 cp), iar rezervorul permite procesarea unei cantitati mai de substanta (14 l).

Poate fi folosit doar cu produse lichide, nu si cu pulberi sau substante granulate si are o greutate deloc de neglijat, de 11 kg.

Iti va fi foarte folositor daca stai la tara si ai o vie intinsa sau o livada, dar si daca detii o firma de salubrizare specializata in intretinerea parcurilor.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Ruris A102

 

Acest atomizor Ruris A102 este gandit sa faca fata aproape tuturor nevoilor dintr-o gospodarie, gradina sau livada, lucrand foarte bine cu toate substantele chimice. Include patru moduri diferite de aplicare a tratametnelor de protejare a plantelor sau de indepartare a insectelor si fungilor. Tubul deflector, cu cilindru rotativ, este foarte eficient, aruncand cel putin 99% din solutie cu precizie.

Sistemul de pulverizare este, asadar, foarte eficient, mai ales daca luam in calcul si prezenta reglajelor foarte fine aflate pe manerul multifunctional. Motorul de doi timpi si 2,9 cai putere consuma 1 litru de combustibil pe ora, iar presiunea generata de pompa centrifugala este de 2,5 bari maximum.

Ca distante de pulverizare pentru acest atomizor Ruris, este promisa o raza orizontala de 12 metri, pe cand inaltimea maxima la care poate arunca material este de circa 7 metri. In realitate, este bine sa va asteptati la alte valori, in functie de cat de grea este substanta si cum bate vantul.

Avantaje

Ofera un raport pret-calitate foarte atragator.

La 12,5 kilograme, reduce oboseala pe purtator.

Consuma relativ putin, 1 litru de carburant pe ora, pentru un motor de 2,9 cai putere.

Sistemul de dispersie cu centrifuga este eficient si usor de reglat conform nevoilor.

Dezavantaje

Este un model hobby, pentru stropiri de durata mica (gradini mici si medii).

button 2

 

 

EFCO AT 8000

 

Acest atomizor este potrivit pentru cei care au sau administreaza fie gradini de legume, fie livezi sau plantatii viticole de dimensiuni relativ mari. Spunem aceasta deoarece produsul are capacitatea de a imprastia substanta activa pe o raza de pana la 12-15 m, fie ca aceasta este lichida (10-12 m) sau sub forma de pulbere (14-15 m).

Are un rezervor de capacitate mare (14 l) si un motor ce poate sustine o functionare fiabila (5 CP). Aprinderea este electronica, iar pentru alimentare ai la dispozitie un rezervor de carburant de 1.7 l. Dispozitivul este prevazut si cu un sistem ce reduce vibratiile.

Pe langa activitatile horticole, acest atomizor mai poate fi utilizat pentru imprastierea de insecticide pentru tantari sau a unor substante pentru protectia lemnului (antifungice, ignifuge). Rata de licrare a lichidului poate fi reglata intre 0.5 si 3 litri pe minut, ceea ce inseamna ca un plin iti poate ajunge timp de 5-28 minute.

Avantaje

Are un rezervor generos, cu o capacitate de 14 l.

Permite reglarea vitezei de stropire, de la 0.5 pana la 3 l/min, adaptand astfel cantitatea de substanta aplicata.

Permite utilizarea ingredientelor lichide sau sub forma de pulbere.

Are o raza mare de actiune, de pana la 15 m, ceea ce inseamna mai putina munca din partea ta.

Dezavantaje

Costul de achizitie este destul de ridicat.

button 2

 

 

Progarden 3WF-3S 

 

Acesta este un atomizor semi-profesional ce poate fi utilizat pentru imprastierea de substante in solutii lichide pe o distanta de pana la 14 m (orizontala) si o inaltime de aproximativ 10 m. Este util pentru intretinerea livezilor, a plantatiilor de vita de vie, a solariilor intinsa sau a gradinilor de legume in aer liber.

Poate fi folosit si pentru inlaturarea tantarilor sau a capuselor de pe spatiile verzi sau pentru aplicarea unor tratamente pe suprafetele din lemn (impotriva mucegaiului, ignifugare). Are un rezervor de substanta  cu o capacitate de 14 l si unul pentru carburant (benzina cu ulei) de 1.3 l.

Greutatea produsului in sine este de 11 kg, fiind dificil de transportat si manevrat fara un suport adecvat. Puterea de 2.1 kW va putea sa sustina fara probleme performantele mentionate. Demararea la sfoara s-ar putea sa ti se para incomoda si sa solicite cateva repetari pana la stapanirea miscarii corecte.

Avantaje

Este un atomizor cu un motor puternic, avand 2.9 cp.

Deoarece are un rezervor de 14 l va trebui sa faci mai rar pauze de umplere.

Distanta de dispersare pentru lichide este de 14 m, asigurand acoperirea unei suprafete mari dintr-o singura trecere.

Are un raport calitate-pret foarte avantajos.

Dezavantaje

Demararea se face la sfoara si poate fi incomoda.

button 2

 

 

Rotakt 3WF-600

 

Pomicultura si legumicultura au nevoie de tratament si de eliminarea daunatorilor? Atunci, nu lasa sa-ti scape acest produs! Inzestrat cu un motor in 2 timpi, capabil sa livreze o putere de 3.4CP, si cu un rezervor pentru solutie de 14l, utilajul permite imprastirea substantelor solide si a pulberilor de praf pe o raza de minim 15m (orizontala), asigurand dezinsectii si deratizari eficiente in viticultura, pomicultura, sere si solarii.

Este capabil sa ofere un bun tratament si copacilor inalti, avand in vedere ca se bucura de un debit de aer mare si de un motor puternic. Atomizorul pluseaza inclusiv la capitolul confort la exploatare, caci este simplu si rapid de pornit, pompa de presiune fiind si ea de tip BOOSTER.

Pentru a functiona in mod optim, utilajul trebuie alimentat cu ulei si benzina deopotriva, capacitatea recipientului care adaposteste carburantul fiind de 1.8l. Greutatea produsului este de 12kg, deci nu ridica probleme la transport.

Avantaje

Combate eficient bolile si daunatorii din pomicultura, respectiv legumicultura, caci are un motor de 3.4CP si o raza de actiune de 15m.

Poate imprastia substante solide si pulberi de praf deopotriva, in functie de probleme cu care te confrunti.

Da dovada de confort ridicat la utilizare, datorita greutatii de 12kg si faptului ca poate fi pornit rapid.

Se comercializeaza la un pret avantajos, incluzand o garantie pe 24 de luni.

Dezavantaje

Nu beneficiaza de sistem de prindere printr-un ham, necesar unui control mai bun si mai sigur.

button 2

 

 

Makita PM7651H 

 

Daca te-ai saturat de daunatorii de pe pomii fructiferi, visul tau fiind intotdeauna acela de a avea o livada frumoasa si plina de rod, poate ar trebui sa dai o sansa acestui atomizor. Este un produs puternic, motorul fiind de 3.8 CP, si are o raza mare de actiune (16m pe orizontala, respectiv 13m pe verticala), oferindu-ti certitudinea ca pana si cea mai mica planta va fi perfect intretinuta.

Rezervorul pentru solutia chimica este de 15l, iar impreuna cu viteza de 3.360km/h si debitul de 846m/h, garanteaza ca pulverizarea solutiei va fi eficienta, ca sa poti ingriji via sau pomii din livada asa cum se cuvine.

Acest atomizor Makita permite reglarea acestor valori, asa ca riscul de a leza plantele fragile este redus. Autonomia maxima de functionare a utilajului este de 80min., acesta remarcandu-se inclusiv prin confortul sporit la utilizare (prindere tip rucsac si maner ergonomic cu functie Cruise Control).

Avantaje

Este un model semi-profesional, deci ideal pentru protejarea intregii gradini, vii sau livezi din fata casei.

Permite utilizarea pe suprafete intinse, distanta maxima de pulverizare pe verticala fiind de 13m, iar pe orizontala de 16m.

Utilajul este usor de folosit si deosebit de comod, multumita manerului ergonomic cu functie Cruise Control si prinderii tip rucsac.

Rezervorul de combustibil de 15l il recomanda regimului intens de lucru.

Dezavantaje

Pretul este pe masura caracteristicilor oferite.

button 2

 

 

 

Cum alegi un atomizor bun

 

Ghidul cumparatorului

Orice gospodar care se ocupa de o gradina sau de un spatiu in care sunt cultivate sau intretinute plante stie cat de important e sa utilizezi ustensile de calitate si dispozitive specifice cat mai practice, menite sa usureze munca in mod considerabil precum compresoare industriale sau aparate de sudura TIG. Din categoria aparatelor indispensabile pentru un pasionat de gradinarit face parte si atomizorul, un obiect special conceput ca masina de stropit, care are capacitatea de a pulveriza in atmosfera substante in stare lichida sau solida, cu scopul de a influenta procese specifice in pomicultura, viticultura sau chiar in cultivarea legumelor in interiorul serelor.

Cel mai mare avantaj al unui astfel de produs este functionalitatea extinsa in gospodariile cu gradina, curte sau livada. Cum un calorifer electric cu ulei are utilitate oriunde in casa, asa un atomizor vine in intampinarea problemelor legate de gradinarit. Asadar, daca ati hotarat sa aflati care sunt cele mai bune atomizoare pentru stropit pomi si doriti sa achizitionati un model de calitate, va sugeram sa analizati o serie de indicatori de performanta indispensabili pentru buna functionare a unui dispozitiv din aceasta categorie.

 

 

Tipul: reprezinta prima treapta de selectie pe care trebuie sa o analizati, mai cu seama datorita adaptarii functiilor dispozitivului vizat la cerintele gospodariei pe care o detineti. In functie de frecventa de utilizare si capacitatea rezervorului pentru substante, se disting trei mari categorii: modelele conventionale, cele semi-profesionale si atomizoarele profesionale.

Un atomizor conventional constituie o masina de stropit ce pulverizeaza numai substante in stare lichida si utilizeaza un suflu de aer moderat. Asta inseamna ca are posibilitatea de a dispersa particulele vaporizate la distante destul de reduse, cu o raza de actiune de la 3 la 6 metri. Totodata, veti deosebi un astfel de produs prin capacitatea ceva mai mica a recipientului, ea atingand maxim 10 litri. Exista si modele performante de atomizoare, ieftine si bune, in aceasta categorie, construite special cu rezervoare mai mari.

Atomizoarele semi-profesionale prezinta caracteristici intermediare, anume o capacitate de pulverizare ceva mai ridicata, de pana la 15 metri, si una de colectare, de 16 – 20 litri. Spre deosebire de prima varianta, aceste aparate au posibilitatea de a stropi nu numai cu substante in forma lichida, ci si in forma solida. Ca si modelele conventionale, aceste atomizoare, la preturi bune, pot directiona jetul doar intr-o singura directie, necesitand o mai mare atentie de distributie a vaporilor din partea utilizatorului.

Dispozitivele profesionale ofera cele mai multe optiuni de utilizare si cele mai importante facilitati. Chiar daca uneori sunt ceva mai costisitoare, ele compenseaza in timp, prin intermediul caracteristicilor tehnice. Asemeni celor semi-profesionale, sunt capabile sa pulverizeze aproximativ orice tip de substanta si au un volum de incarcare considerabil. Pentru a proiecta vaporii la distante impresionante, de pana la 18  – 20 metri, aceste atomizoare sunt prevazute cu pompe speciale si cu motoare puternice.

 

Metoda de pompare: poate fi manuala sau automata, desi aceasta din urma este cea mai intalnita la aparatura din acest articol. La pompele manuale, presiunea se creeaza prin apasarea unui cilindru in mod repetat, astfel presiunea din rezervor crescand constant, ca pe urma sa fie eliberata, cu tot cu substanta, prin apasarea unei supape. Avantajul pompei manuale este ca nu are nevoie de atat de multa mentenanta, insa necesita mai mult efort, iar presiunile generate sunt adesea mult mai scazute decat la pompele automate, prin urmare raza atomizorului va fi mai scazuta (circa jumatate din raza atomizoarelor cu motor).

Pompa automata: la vasta majoritate a produselor pe care ne vom axa in acest ghid de cumparaturi, motoarele pe benzina sunt utilizate pentru a genera presiunea necesara imprastierii substantei pe plantele ce trebuie tratate. Astfel, data fiind puterea generata, razele de imprastiere vor fi ample, de peste zece metri in orizontala si sase metri pe verticala. Desigur ca un astfel de sistem este mai greu de intretinut, fiind relativ complex, necesitand ungere, reparatii in caz de defectare, ba chiar si inlocuirea pieselor stricate, acestea constand destul de mult.

Putem imparti pompele automate in pompe cu tambur sau booster (compatibile cu toate pesticidele si care au presiuni ridicate si variabile), cele cu diafragma (pentru pesticide corozive si abrazive), cele cu piston (de presiune mare si debit mic, bune in special pentru pesticidele lichide) si cele cu turbina centrifugala, ce ofera presiuni relativ mici, insa sunt destul de sigure, intrucat nu au nevoie de valva de eliberare a presiunii. Dintre toate, cele cu tambur tind sa fie utilizate de majoritatea coplesitoare a produselor de pe piata.

 

Performantele: sunt un capitol foarte des analizat de catre cei care doresc sa gaseasca cel mai bun atomizor pentru gradina. In ceea ce priveste eficienta ca intensitate a fluxului de aer dispersat, puterea motorului este un indice concludent.

Deoarece functioneaza cu motoare termice (cu ardere interna de combustibil), aceste produse vor avea precizata puterea in cai putere (CP), unitate neconventionala, tradusa in sistem metric in felul urmator: 1CP = aproximativ 735 Wati. Asadar, pentru cele din gama conventionala, veti observa o putere de 1CP, maxim 2CP. In cazul exemplelor semi-profesionale, puterea va masura intre 3 si 5CP, iar referitor la cele profesionale, o valoare de 3 – 4.5 CP este specifica.

 

Functiile: includ toate facilitatile de care poate beneficia utilizatorul si constituie mai multe sisteme de control si optiuni de lucru cat mai diversificate. Spre exemplu, comenzile trebuie sa fie dispuse cat mai ergonomic, pentru a putea fi accesate usor si confortabil. La produsele conventionale de tipul atomizor din Dedeman aveti mai des intalnite manete, pe care le puteti actiona.

Daca vorbim de un aparat profesional, atunci panoul de reglaj va fi plasat pe tija de evacuare a aerului, mult mai practic. Se va cauta un atomizor cu optiune de modificare a vitezei de stropire sau a debitului, in functie de preferintele utilizatorului. De asemenea, o functie mult apreciata este si cea de atenuare a vibratiilor, mai ales pentru cei care folosesc des atomizorul. Aceasta duce la o reducere a oboselii datorate vibratiei motorului transmisa prin corpul utilizatorului.

Reglajele de debit si raza sunt printre functiile cele mai importante la atomizoarele de pe piata. Pe baza acestor reglaje, veti putea ajusta raza in functie de nevoie, fara a irosi pesticid degeaba si fara a polua prea mult mediul din jur (nu ati dori ca pesticidele sa fie aruncate in casa, in cazul in care stropiti pomii din apropierea cladirilor).

 

 

Fiabilitatea: incorporeaza toate masurile de siguranta la utilizarea unui atomizor din Emag. Se pune aceasta problema in mod expres deoarece motoarele termice genereaza foarte multa caldura, supraincalzind anumite componente, existand astfel riscul unor accidente neplacute. Nu trebuie sa omiteti faptul ca un motor cu benzina necesita si rotirea la viteze reduse in primele faze ale pornirii, drept pentru care functia de reglaj de viteza este si o masura de siguranta pentru un atomizor cu pompa booster, si nu numai.

Componentele la suprafata carora se dezvolta sarcina electrica trebuie sa fie izolate corespunzator, eliminandu-se riscul de electrocutare. Totodata, prezenta unui sistem de prindere cu harnasament sau suport ergonomic este de dorit, determinand o utilizare corecta si sigura a unui atomizor electric.

Hamul conteaza foarte mult, intrucat usureaza efortul pe termen lung (daca aveti de stropit mai multe ore la rand, de exemplu). Unele modele de atomizoare sunt echipate cu ham pentru un singur umar, ce poate obosi pe termen lung persoana care il poarta. In plus, tot la capitolul fiabilitate se poate mentiona si greutatea. Un atomizor din Leroy Merlin mai greu poate fi obositor, iar asta ar putea scadea randamentul sau (ganditi-va ca va trebui sa faceti mai multe pauze pentru a va odihni). Insa, la un model de atomizor pe roti greu, rezervorul s-ar putea sa fie mai mare, prin urmare vor fi nevoie de mai putine pauze pentru reincarcare. Totul depinde si de rezistenta fizica a utilizatorului, pentru a da randamentul optim.

 

Mentenanta: este un factor secundar, insa conteaza indeajuns de mult pentru motoarele pe benzina. Luati in calcul cheltuielile suplimentare pe ulei si combustibil, tinand cont si de eventuale indicatii date in manualul de utilizare al oricarui atomizor din Brico Depot.

Multi producatori recomanda anumite tipologii in acest sens. In mare parte din cazuri, atomizoarele sunt dispozitive usor de intretinut, mai ales atunci cand se respecta instructiunile de utilizare, drept pentru care singurele costuri suplimentare pot fi considerate cele pentru combustibil.

Asadar, atomizoarele vor necesita curatare, in special a pompelor, pentru a elimina reziduurile dupa ce au fost folosite. Nu uitati sa asigurati lubrifierea motoarelor, respectand proportiile de amestec dintre combustibil si lubrifiant, la motoarele in doi timp! In plus, pastrati respectivul atomizor de stropit pomi fructiferi intr-un depozit uscat si curat pe timp de iarna, dupa ce a fost curatat utilizand alcool (spirt, etc). Asta va elimina sansele de dezvoltare a mucegaiurilor. In plus, fiecare furtun va trebui uscat inainte de a fi pus la depozitare peste iarna alaturi de atomizor cu acumulator.

Instalatiile mai complexe si mai puternice vor avea nevoie de verificari mai frecvente, insa nu neglijati acest aspect, daca doriti ca modelul de atomizor, ieftin si bun, sa fie trainic! De asemenea, parerea unui mecanic este tot timpul pretioasa, la motoarele cu ardere interna, intrucat nu toata lumea poate diagnostica defectiunile cu eficienta.

 

 

Pretul: poate fi analizat din rationamente utilitare. Multe pareri despre cele mai bune atomizoare pe benzina coreleaza pretul de achizitie cu tipologia si performantele dispozitivului. Din alta perspectiva, e indicat sa ganditi si practic: daca utilizati foarte des acel atomizor Stihl, n-ar strica sa investiti ceva mai multe fonduri intr-un produs durabil, de mare putere, care sa isi recupereze cheltuielile in timp.

Pentru cei care planuiesc sa il foloseasca ocazional, un atomizor conventional si mai redus ca pret este mai mult decat potrivit. Nu uitati ca, achizitia trebuie sa fie pe masura gradinii pe care o administrati si ingrijiti.

Asadar, orientativ, putem oferi niste intervale de pret: pentru atomizoarele hobby, preturile se invart in jurul sumelor de 300-500 de lei, cele semi-profesionale, precum un atomizor Ruris A103S, intre 600 si 1000 de lei, iar cele profesionale, de mare putere si capacitate, pot trece de 2000 de lei, in unele cazuri.

Daca v-ati edificat in privinta acestor criterii, nu mai ramane decat sa aflati unde gasesc un atomizor la un pret bun toti pasionatii de gradinarit. Raspunsul este simplu: puteti analiza o multitudine de exemple online, caci ofertele din magazine nu sunt neaparat cele mai diversificate si mai ieftine. Pe langa faptul ca aveti sansa de a cumpara un produs profesional cu un discount considerabil de pret, puteti si returna achizitia, in cazul in care nu sunteti multumiti, lucru pe care nu il puteti face pe OLX cu un atomizor la mana a doua.

 

 

 

Cum se foloseste un atomizor

 

Daca te pasioneaza gradinaritul, pomicultura si agricultura in general, este musai sa posezi un atomizor pentru a-ti trata culturile. Stim ca nu e un aparat cu care utilizatorul conventional e neaparat obisnuit, de aceea, iti oferim cateva sfaturi, care sa te ajute sa te bucuri pentru mult timp, de investitia facuta.

 

 

Achizitioneaza aparatura potrivita pentru cultura ta

Atomizoarele pot fi impartite in mai multe categorii, in functie de marime si putere: hobby, semiprofesionale si profesionale. Evident, aparatele profesionale sunt mult mai performante decat cele hobby. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti achizitionezi o unealta scumpa si performanta pentru a-ti stropi bine plantele. Daca ai o gradina sau o vita de vie de dimensiuni reduse, un atomizor mic va fi numai bun. Asigura-te doar ca poti cara cu usurinta rezervorul si ca poti ajunge fara efort la comenzile acestuia.

 

Alege o zi propice

Unele culturi au nevoie de tratare mai des, pe cand altele nu. Pe langa asta, exista diferite tipuri de tratament care se efectueaza in anumite momente, intr-un an. Este foarte important ca atunci cand efectuezi o stroprire de orice fel sa ai in vedere vremea de afara. Este ideal sa tratezi culturile pe vreme buna. Ce inseamna asta? Evita zilele cetoase sau cu grad de umiditate crescut si ploaie. La fel, evita temperaturile excesive care duc la evaporarea rapida a solutiei de tratament si a zilelor cu vanturi puternice.

 

Exerseaza cu atomizorul tau inainte de folosire

Atomizoarele sunt echipate cu un motor puternic si trebuie alimentate cu combustibil. Inainte sa te  apuci de treaba, e bine sa pornesti utilajul si sa faci cateva probe. Citeste cu atentie manualul de folosire si urmeaza instructiunile de acolo – chiar si un dispozitiv cu dimensiuni reduse poate fi periculos, daca nu este utilizat corect.

 

Verifica si respecta masurile de protectie

Ca reguli de siguranta generala trebuie sa ai in vedere urmatoarele: alimenteaza utilajul doar cu motorul oprit, foloseste-l la viteza redusa sau medie si nu ii opri niciodata functionarea brusc, cand acesta este setat la o viteza mai mare. Nu fuma in timp ce lucrezi cu atomizorul!

 

Foloseste echipament de protectie

Atunci cand stropesti cultura, echipamentul de protectie este obligatoriu. Poarta haine si ghete din materiale impermeabile chimic, prin care substanta sa nu treaca chiar daca cativa stropi au ajuns pe ele. Manusile trebuie sa fie si ele impermeabile si este indicat sa porti ochelari de protectie care sa iti fereasca ochii. O masca pentru gura te ajuta sa nu inhalezi chimicale, atunci cand alimentezi atomizorul cu substanta pentru stropit. La fel de important este sa verifici echipamentul de protectie dupa fiecare utilizare, pentru a vedea daca nu are defecte sau gauri prin care substantele chimice ar putea patrunde.

 

 

Ai grija de atomizorul tau

Un atomizor iti va usura munca si te va ajuta sa obtii culturi bogate si sanatoase. Totusi, ca sa il ai mult timp prin preajma, e neaparat sa ai grija de el. Acesta nu are nevoie de multa mentenanta, dar, ca sa il mentii in forma trebuie neaparat: sa il cureti dupa fiecare utilizare, sa nu il suprasoliciti in timpul lucrului, adica sa nu il folosesti la viteza maxima sau sa il opresti brusc, sa verifici periodic filtrul de aer si sa folosesti combustibilul sau amestecul indicat de producator.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Silviu
Silviu
September 7, 2019 10:12 am

Bună ziua! Mă interesează un atomizor 14 litri! Multe modele interesante, dar cu cât m am informat mai mult și am citit review urile am mai multe semne de întrebare.
Suma disponibila aprox 700 lei, iar înălțimea reală de pulverizare să fie cam 8-9m. Mi a atras atenția două modele asemănătoare respectiv atomizor elefant GS 14L și atomizor elefant 3WF 3S! Puteți să îmi spuneți care e diferența între cele două?(GS / 3WF 3S) nu la preț mă refer 🙂
Sau alt atomizor semiprofesional ok. Mulțumesc

DMCA.com Protection Status