Cele mai bune atomizoare

Am modificat articolul ultima data pe: 25.01.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun atomizor  – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Orice persoana care detine o bucata de pamant si iubeste plantele stie cat de important este sa aplici tratamentele potrivite la timp, utilizand uneltele special destinate acestui scop, anume atomizoarele. Acestea iti permit sa imprastii uniform solutii nutritive sau de protectie, atat pe arii mari, cat si la inaltime. Daca vrei un astfel de dispozitiv, iti recomandam Ruris A102 deoarece are un motor de 2,9 cai putere ce poate genera o presiune de lucru de 2.5 bar. Aceasta este suficienta pentru a reusi dispersarea solutiei pe o raza de 12 metri si 7 metri pe verticala. Rezervorul are o capacitate de 16 litri, fiind potrivit pentru suprafete limitate. Greutatea produsului este de 12,5 kilograme si face posibila purtarea in spate, pe un suport special. Vei avea la dispozitie 4 trepte de pulverizare, in functie de modul tau specific de lucru. Daca vrei sa ai si o alternativa la aceasta propunere, iti sugeram EFCO AT 8000.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Ruris A102
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Promite sa acopere tot lotul de cartofi din gradina sau intreaga coroana a unui pom fructifer, intrucat acest atomizor se bucura de o distanta destul de buna de pulverizare, in plan orizontal, de 12 m, iar in plat vertical, de 7 m, riscul de a te alege cu niste productii mici fiind astfel redus.

Exista destul de multe atomizoare cu raze mai mari, care permit stropirea suprafetelor extinse in timpi mult mai scurti.

Este un produs indispensabil pentru gradini, livezi si sere de dimensiuni mici spre medii, din moment ce promite sa te scape si de cea mai mica insecta daunatoare culturii agricole.

A 2-A OPTIUNE!

EFCO AT 8000
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un atomizor de mari dimensiuni, rezervorul in sine fiind construit pentru a putea contine 14 l de substanta (lichida sau solida). Raza de dispersie este de 10-15 m, in functie de consistenta produsului aplicat, iar debitul poate fi ajustat intre 0.5 si 3 l.min.

Este dificil de transportat si manevrat, avand in vedere forma cauzata de volumul mare cu care se poate lucra.

Este un produs indispensabil celor care au solarii, livezi sau vii, dar si necesar pentru unele etape din industria lemnului sau pentru intretinerea spatiilor verzi. Te va ajuta sa stropesti suprafete mari intr-un timp scurt, folosind solutii sau pulberi.

A 3-a Optiune!

Progarden 3WF-3S
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un produs care iti va permite sa lucrezi relativ rapid pe suprafete mari, avand o raza de actiune de 14 m pe orizontala si de 10 m in inaltime. Motorul este puternic (2.9 cp), iar rezervorul permite procesarea unei cantitati mai de substanta (14 l).

Poate fi folosit doar cu produse lichide, nu si cu pulberi sau substante granulate si are o greutate deloc de neglijat, de 11 kg.

Iti va fi foarte folositor daca stai la tara si ai o vie intinsa sau o livada, dar si daca detii o firma de salubrizare specializata in intretinerea parcurilor.

 

 

Cum alegi un atomizor bun

 

Ghidul cumparatorului

Orice gospodar care se ocupa de o gradina sau de un spatiu in care sunt cultivate sau intretinute plante stie cat de important e sa utilizezi ustensile de calitate si dispozitive specifice cat mai practice, menite sa usureze munca in mod considerabil precum compresoare industriale sau aparate de sudura TIG. Din categoria aparatelor indispensabile pentru un pasionat de gradinarit face parte si atomizorul, un obiect special conceput ca masina de stropit, care are capacitatea de a pulveriza in atmosfera substante in stare lichida sau solida, cu scopul de a influenta procese specifice in pomicultura, viticultura sau chiar in cultivarea legumelor in interiorul serelor.

Cel mai mare avantaj al unui astfel de produs este functionalitatea extinsa in gospodariile cu gradina, curte sau livada. Cum un calorifer electric cu ulei are utilitate oriunde in casa, asa un atomizor vine in intampinarea problemelor legate de gradinarit. Asadar, daca ati hotarat sa aflati care sunt cele mai bune atomizoare pentru stropit pomi si doriti sa achizitionati un model de calitate, va sugeram sa analizati o serie de indicatori de performanta indispensabili pentru buna functionare a unui dispozitiv din aceasta categorie.

 

 

Tipul: reprezinta prima treapta de selectie pe care trebuie sa o analizati, mai cu seama datorita adaptarii functiilor dispozitivului vizat la cerintele gospodariei pe care o detineti. In functie de frecventa de utilizare si capacitatea rezervorului pentru substante, se disting trei mari categorii: modelele conventionale, cele semi-profesionale si atomizoarele profesionale.

Un atomizor conventional constituie o masina de stropit ce pulverizeaza numai substante in stare lichida si utilizeaza un suflu de aer moderat. Asta inseamna ca are posibilitatea de a dispersa particulele vaporizate la distante destul de reduse, cu o raza de actiune de la 3 la 6 metri. Totodata, veti deosebi un astfel de produs prin capacitatea ceva mai mica a recipientului, ea atingand maxim 10 litri. Exista si modele performante in aceasta categorie, construite special cu rezervoare mai mari.

Atomizoarele semi-profesionale prezinta caracteristici intermediare, anume o capacitate de pulverizare ceva mai ridicata, de pana la 15 metri, si una de colectare, de 16 – 20 litri. Spre deosebire de prima varianta, aceste aparate au posibilitatea de a stropi nu numai cu substante in forma lichida, ci si in forma solida. Ca si modelele conventionale, ele pot directiona jetul doar intr-o singura directie, necesitand o mai mare atentie de distributie a vaporilor din partea utilizatorului.

Dispozitivele profesionale ofera cele mai multe optiuni de utilizare si cele mai importante facilitati. Chiar daca uneori sunt ceva mai costisitoare, ele compenseaza in timp, prin intermediul caracteristicilor tehnice. Asemeni celor semi-profesionale, sunt capabile sa pulverizeze aproximativ orice tip de substanta si au un volum de incarcare considerabil. Pentru a proiecta vaporii la distante impresionante, de pana la 18  – 20 metri, aceste atomizoare sunt prevazute cu pompe speciale si cu motoare puternice.

 

Metoda de pompare: poate fi manuala sau automata, desi aceasta din urma este cea mai intalnita la aparatura din acest articol. La pompele manuale, presiunea se creeaza prin apasarea unui cilindru in mod repetat, astfel presiunea din rezervor crescand constant, ca pe urma sa fie eliberata, cu tot cu substanta, prin apasarea unei supape. Avantajul pompei manuale este ca nu are nevoie de atat de multa mentenanta, insa necesita mai mult efort, iar presiunile generate sunt adesea mult mai scazute decat la pompele automate, prin urmare raza atomizorului va fi mai scazuta (circa jumatate din raza atomizoarelor cu motor).

Pompa automata: la vasta majoritate a produselor pe care ne vom axa in acest ghid de cumparaturi, motoarele pe benzina sunt utilizate pentru a genera presiunea necesara imprastierii substantei pe plantele ce trebuie tratate. Astfel, data fiind puterea generata, razele de imprastiere vor fi ample, de peste zece metri in orizontala si sase metri pe verticala. Desigur ca un astfel de sistem este mai greu de intretinut, fiind relativ complex, necesitand ungere, reparatii in caz de defectare, ba chiar si inlocuirea pieselor stricate, acestea constand destul de mult.

Putem imparti pompele automate in pompe cu tambur sau booster (compatibile cu toate pesticidele si care au presiuni ridicate si variabile), cele cu diafragma (pentru pesticide corozive si abrazive), cele cu piston (de presiune mare si debit mic, bune in special pentru pesticidele lichide) si cele cu turbina centrifugala, ce ofera presiuni relativ mici, insa sunt destul de sigure, intrucat nu au nevoie de valva de eliberare a presiunii. Dintre toate, cele cu tambur tind sa fie utilizate de majoritatea coplesitoare a produselor de pe piata.

 

Performantele: sunt un capitol foarte des analizat de catre cei care doresc sa gaseasca cel mai bun atomizor pentru gradina. In ceea ce priveste eficienta ca intensitate a fluxului de aer dispersat, puterea motorului este un indice concludent.

Deoarece functioneaza cu motoare termice (cu ardere interna de combustibil), aceste produse vor avea precizata puterea in cai putere (CP), unitate neconventionala, tradusa in sistem metric in felul urmator: 1CP = aproximativ 735 Wati. Asadar, pentru cele din gama conventionala, veti observa o putere de 1CP, maxim 2CP. In cazul exemplelor semi-profesionale, puterea va masura intre 3 si 5CP, iar referitor la cele profesionale, o valoare de 3 – 4.5 CP este specifica.

 

Functiile: includ toate facilitatile de care poate beneficia utilizatorul si constituie mai multe sisteme de control si optiuni de lucru cat mai diversificate. Spre exemplu, comenzile trebuie sa fie dispuse cat mai ergonomic, pentru a putea fi accesate usor si confortabil. La produsele conventionale aveti mai des intalnite manete, pe care le puteti actiona.

Daca vorbim de un aparat profesional, atunci panoul de reglaj va fi plasat pe tija de evacuare a aerului, mult mai practic. Se va cauta un atomizor cu optiune de modificare a vitezei de stropire sau a debitului, in functie de preferintele utilizatorului. De asemenea, o functie mult apreciata este si cea de atenuare a vibratiilor, mai ales pentru cei care folosesc des atomizorul. Aceasta duce la o reducere a oboselii datorate vibratiei motorului transmisa prin corpul utilizatorului.

Reglajele de debit si raza sunt printre functiile cele mai importante la atomizoarele de pe piata. Pe baza acestor reglaje, veti putea ajusta raza in functie de nevoie, fara a irosi pesticid degeaba si fara a polua prea mult mediul din jur (nu ati dori ca pesticidele sa fie aruncate in casa, in cazul in care stropiti pomii din apropierea cladirilor).

 

 

Fiabilitatea: incorporeaza toate masurile de siguranta la utilizare. Se pune aceasta problema in mod expres deoarece motoarele termice genereaza foarte multa caldura, supraincalzind anumite componente, existand astfel riscul unor accidente neplacute. Nu trebuie sa omiteti faptul ca un motor cu benzina necesita si rotirea la viteze reduse in primele faze ale pornirii, drept pentru care functia de reglaj de viteza este si o masura de siguranta.

Componentele la suprafata carora se dezvolta sarcina electrica trebuie sa fie izolate corespunzator, eliminandu-se riscul de electrocutare. Totodata, prezenta unui sistem de prindere cu harnasament sau suport ergonomic este de dorit, determinand o utilizare corecta si sigura.

Hamul conteaza foarte mult, intrucat usureaza efortul pe termen lung (daca aveti de stropit mai multe ore la rand, de exemplu). Unele modele de atomizoare sunt echipate cu ham pentru un singur umar, ce poate obosi pe termen lung persoana care il poarta. In plus, tot la capitolul fiabilitate se poate mentiona si greutatea. Un produs mai greu poate fi obositor, iar asta ar putea scadea randamentul sau (ganditi-va ca va trebui sa faceti mai multe pauze pentru a va odihni). Insa, la un model greu, rezervorul s-ar putea sa fie mai mare, prin urmare vor fi nevoie de mai putine pauze pentru reincarcare. Totul depinde si de rezistenta fizica a utilizatorului, pentru a da randamentul optim.

 

Mentenanta: este un factor secundar, insa conteaza indeajuns de mult pentru motoarele pe benzina. Luati in calcul cheltuielile suplimentare pe ulei si combustibil, tinand cont si de eventuale indicatii date in manualul de utilizare.

Multi producatori recomanda anumite tipologii in acest sens. In mare parte din cazuri, atomizoarele sunt dispozitive usor de intretinut, mai ales atunci cand se respecta instructiunile de utilizare, drept pentru care singurele costuri suplimentare pot fi considerate cele pentru combustibil.

Asadar, atomizoarele vor necesita curatare, in special a pompelor, pentru a elimina reziduurile dupa ce au fost folosite. Nu uitati sa asigurati lubrifierea motoarelor, respectand proportiile de amestec dintre combustibil si lubrifiant, la motoarele in doi timp! In plus, pastrati-l intr-un depozit uscat si curat pe timp de iarna, dupa ce a fost curatat utilizand alcool (spirt, etc). Asta va elimina sansele de dezvoltare a mucegaiurilor. In plus, fiecare furtun va trebui uscat inainte de a fi pus la depozitare peste iarna.

Instalatiile mai complexe si mai puternice vor avea nevoie de verificari mai frecvente, insa nu neglijati acest aspect, daca doriti ca modelul sa fie trainic! De asemenea, parerea unui mecanic este tot timpul pretioasa, la motoarele cu ardere interna, intrucat nu toata lumea poate diagnostica defectiunile cu eficienta.

 

 

Pretul: poate fi analizat din rationamente utilitare. Multe pareri despre cele mai bune atomizoare pe benzina coreleaza pretul de achizitie cu tipologia si performantele dispozitivului. Din alta perspectiva, e indicat sa ganditi si practic: daca utilizati foarte des aparatul, n-ar strica sa investiti ceva mai multe fonduri intr-un produs durabil, de mare putere, care sa isi recupereze cheltuielile in timp.

Pentru cei care planuiesc sa il foloseasca ocazional, un atomizor conventional si mai redus ca pret este mai mult decat potrivit. Nu uitati ca, achizitia trebuie sa fie pe masura gradinii pe care o administrati si ingrijiti.

Asadar, orientativ, putem oferi niste intervale de pret: pentru atomizoarele hobby, preturile se invart in jurul sumelor de 300-500 de lei, cele semi-profesionale intre 600 si 1000 de lei, iar cele profesionale, de mare putere si capacitate, pot trece de 2000 de lei, in unele cazuri.

Daca v-ati edificat in privinta acestor criterii, nu mai ramane decat sa aflati unde gasesc un atomizor la un pret bun toti pasionatii de gradinarit. Raspunsul este simplu: puteti analiza o multitudine de exemple online, caci ofertele din magazine nu sunt neaparat cele mai diversificate si mai ieftine. Pe langa faptul ca aveti sansa de a cumpara un produs profesional cu un discount considerabil de pret, puteti si returna achizitia, in cazul in care nu sunteti multumiti.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Ruris A102

 

Acest atomizor este gandit sa faca fata aproape tuturor nevoilor dintr-o gospodarie, gradina sau livada, lucrand foarte bine cu toate substantele chimice. Include patru moduri diferite de aplicare a tratametnelor de protejare a plantelor sau de indepartare a insectelor si fungilor. Tubul deflector, cu cilindru rotativ, este foarte eficient, aruncand cel putin 99% din solutie cu precizie.

Sistemul de pulverizare este, asadar, foarte eficient, mai ales daca luam in calcul si prezenta reglajelor foarte fine aflate pe manerul multifunctional. Motorul de doi timpi si 2,9 cai putere consuma 1 litru de combustibil pe ora, iar presiunea generata de pompa centrifugala este de 2,5 bari maximum.

Ca distante de pulverizare, este promisa o raza orizontala de 12 metri, pe cand inaltimea maxima la care poate arunca material este de circa 7 metri. In realitate, este bine sa va asteptati la alte valori, in functie de cat de grea este substanta si cum bate vantul.

Avantaje

Ofera un raport pret-calitate foarte atragator.

La 12,5 kilograme, reduce oboseala pe purtator.

Consuma relativ putin, 1 litru de carburant pe ora, pentru un motor de 2,9 cai putere.

Sistemul de dispersie cu centrifuga este eficient si usor de reglat conform nevoilor.

Dezavantaje

Este un model hobby, pentru stropiri de durata mica (gradini mici si medii).

button 2

 

 

EFCO AT 8000

 

Acest atomizor este potrivit pentru cei care au sau administreaza fie gradini de legume, fie livezi sau plantatii viticole de dimensiuni relativ mari. Spunem aceasta deoarece produsul are capacitatea de a imprastia substanta activa pe o raza de pana la 12-15 m, fie ca aceasta este lichida (10-12 m) sau sub forma de pulbere (14-15 m).

Are un rezervor de capacitate mare (14 l) si un motor ce poate sustine o functionare fiabila (5 CP). Aprinderea este electronica, iar pentru alimentare ai la dispozitie un rezervor de carburant de 1.7 l. Dispozitivul este prevazut si cu un sistem ce reduce vibratiile.

Pe langa activitatile horticole, acest atomizor mai poate fi utilizat pentru imprastierea de insecticide pentru tantari sau a unor substante pentru protectia lemnului (antifungice, ignifuge). Rata de licrare a lichidului poate fi reglata intre 0.5 si 3 litri pe minut, ceea ce inseamna ca un plin iti poate ajunge timp de 5-28 minute.

Avantaje

Are un rezervor generos, cu o capacitate de 14 l.

Permite reglarea vitezei de stropire, de la 0.5 pana la 3 l/min, adaptand astfel cantitatea de substanta aplicata.

Permite utilizarea ingredientelor lichide sau sub forma de pulbere.

Are o raza mare de actiune, de pana la 15 m, ceea ce inseamna mai putina munca din partea ta.

Dezavantaje

Costul de achizitie este destul de ridicat.

button 2

 

 

Progarden 3WF-3S 

 

Acesta este un atomizor semi-profesional ce poate fi utilizat pentru imprastierea de substante in solutii lichide pe o distanta de pana la 14 m (orizontala) si o inaltime de aproximativ 10 m. Este util pentru intretinerea livezilor, a plantatiilor de vita de vie, a solariilor intinsa sau a gradinilor de legume in aer liber.

Poate fi folosit si pentru inlaturarea tantarilor sau a capuselor de pe spatiile verzi sau pentru aplicarea unor tratamente pe suprafetele din lemn (impotriva mucegaiului, ignifugare). Are un rezervor de substanta  cu o capacitate de 14 l si unul pentru carburant (benzina cu ulei) de 1.3 l.

Greutatea produsului in sine este de 11 kg, fiind dificil de transportat si manevrat fara un suport adecvat. Puterea de 2.1 kW va putea sa sustina fara probleme performantele mentionate. Demararea la sfoara s-ar putea sa ti se para incomoda si sa solicite cateva repetari pana la stapanirea miscarii corecte.

Avantaje

Este un atomizor cu un motor puternic, avand 2.9 cp.

Deoarece are un rezervor de 14 l va trebui sa faci mai rar pauze de umplere.

Distanta de dispersare pentru lichide este de 14 m, asigurand acoperirea unei suprafete mari dintr-o singura trecere.

Are un raport calitate-pret foarte avantajos.

Dezavantaje

Demararea se face la sfoara si poate fi incomoda.

button 2

 

 

Rotakt 3WF-600

 

Pomicultura si legumicultura au nevoie de tratament si de eliminarea daunatorilor? Atunci, nu lasa sa-ti scape acest produs! Inzestrat cu un motor in 2 timpi, capabil sa livreze o putere de 3.4CP, si cu un rezervor pentru solutie de 14l, utilajul permite imprastirea substantelor solide si a pulberilor de praf pe o raza de minim 15m (orizontala), asigurand dezinsectii si deratizari eficiente in viticultura, pomicultura, sere si solarii.

Este capabil sa ofere un bun tratament si copacilor inalti, avand in vedere ca se bucura de un debit de aer mare si de un motor puternic. Atomizorul pluseaza inclusiv la capitolul confort la exploatare, caci este simplu si rapid de pornit, pompa de presiune fiind si ea de tip BOOSTER.

Pentru a functiona in mod optim, utilajul trebuie alimentat cu ulei si benzina deopotriva, capacitatea recipientului care adaposteste carburantul fiind de 1.8l. Greutatea produsului este de 12kg, deci nu ridica probleme la transport.

Avantaje

Combate eficient bolile si daunatorii din pomicultura, respectiv legumicultura, caci are un motor de 3.4CP si o raza de actiune de 15m.

Poate imprastia substante solide si pulberi de praf deopotriva, in functie de probleme cu care te confrunti.

Da dovada de confort ridicat la utilizare, datorita greutatii de 12kg si faptului ca poate fi pornit rapid.

Se comercializeaza la un pret avantajos, incluzand o garantie pe 24 de luni.

Dezavantaje

Nu beneficiaza de sistem de prindere printr-un ham, necesar unui control mai bun si mai sigur.

button 2

 

 

Makita PM7651H 

 

Daca te-ai saturat de daunatorii de pe pomii fructiferi, visul tau fiind intotdeauna acela de a avea o livada frumoasa si plina de rod, poate ar trebui sa dai o sansa acestui atomizor. Este un produs puternic, motorul fiind de 3.8 CP, si are o raza mare de actiune (16m pe orizontala, respectiv 13m pe verticala), oferindu-ti certitudinea ca pana si cea mai mica planta va fi perfect intretinuta.

Rezervorul pentru solutia chimica este de 15l, iar impreuna cu viteza de 3.360km/h si debitul de 846m/h, garanteaza ca pulverizarea solutiei va fi eficienta, ca sa poti ingriji via sau pomii din livada asa cum se cuvine.

Produsul permite reglarea acestor valori, asa ca riscul de a leza plantele fragile este redus. Autonomia maxima de functionare a utilajului este de 80min., acesta remarcandu-se inclusiv prin confortul sporit la utilizare (prindere tip rucsac si maner ergonomic cu functie Cruise Control).

Avantaje

Este un model semi-profesional, deci ideal pentru protejarea intregii gradini, vii sau livezi din fata casei.

Permite utilizarea pe suprafete intinse, distanta maxima de pulverizare pe verticala fiind de 13m, iar pe orizontala de 16m.

Utilajul este usor de folosit si deosebit de comod, multumita manerului ergonomic cu functie Cruise Control si prinderii tip rucsac.

Rezervorul de combustibil de 15l il recomanda regimului intens de lucru.

Dezavantaje

Pretul este pe masura caracteristicilor oferite.

button 2

 

 

 

4.Stern MD11L

Ca sa puteti gasi un atomizor semi-profesional la un pret bun, e necesar sa va orientati catre modelele ce prezinta multe caracteristici similare cu produsele conventionale. Spre deosebire de celelalte modele de la Stern, acesta de fata ofera o putere mai redusa a motorului, de 1.75CP, valoare care poate fi considerata destul de buna pentru ingrijirea plantelor in sere sau gospodarii restranse.

Oricum, motorul este astfel mai usor, intreg dispozitivul fiind mai facil de intrebuintat, chiar si prin prisma rezervorului pentru substante, care are o capacitate de 11l. Inaltimea maxima de pulverizare verticala ajunge la 5m, iar cea orizontala, la 11m.

Utilitatea este subliniata clar, mai ales de posibilitatea de a dispersa si substante solide, pe langa solutii. Motorul genereaza un zgomot cu valori de 101dB, iar ventilatorul executa 5500rpm. Aparatul se pune in functiune orin starter manual si este echipat cu o duza speciala pentru pulverizare si un set de chei.

Avantaje

Are un raport bun pret/calitate.

Ofera un randament optim pentru sere si spatii mai restranse, deoarece pulverizeaza pana la distante cuprinse intre 5 si 11m.

Disperseaza lichide si solide cu aceeasi eficienta.

Permite o utilizare ergonomica si mentenanta facila, fiind echipat cu duza speciala si set de chei.

Dezavantaje

Chiar daca nivelul de zgomot produs este mai scazut decat in cazul lui MD14L, 101dB, el poate fi considerat destul de neplacut.

button 2

 

 

 

3.Kasei 3Wz-4In zona atomizoarelor conventionale, acest produs de la Kasei ofera suficiente avantaje, pentru a putea fi considerat chiar performant. Dispozitivul beneficiaza de 1CP, prin prisma unui motor in 2 timpi cu aprindere electronica. De aici rezulta o raza se dispersie de 3-4m pe verticala, mai potrivita pentru utilizatori neexperimentati si care folosesc ocazional produsul.

Functioneaza numai cu lichid si are un rezervor pentru solutie cu volum de 20l. Chiar daca nu ati mai utilizat un atomizor pana in prezent, va fi usor sa lucrati cu acest aparat, deoarece prezinta o singura treapta standard de viteza la pulverizare.

O lance cu duza si una cu 3 duze in linie completeaza lista accesoriilor incluse in pachet, alaturi de harnasamentul tip rucsac. Beneficiati de o garantie de 12 luni la achizitia acestui model.

Avantaje

Este simplu si usor de utilizat pentru incepatori, deoarece constituie un atomizor conventional.

Permite lucrul cu suprafete extinse, avand un rezervor de mare capacitate, 20l.

Ofera posibilitatea de a pulveriza lichidul in mai multe forme, cu ajutorul celor doua accesorii foarte utile incluse in pachet.

Este ideal de folosit in sere sau curti, avant o raza de actiune de aproximativ 4m.

Dezavantaje

Nu disperseaza decat substante in stare lichida.

button 2

 

 

 

Cum se foloseste un atomizor

 

Daca te pasioneaza gradinaritul, pomicultura si agricultura in general, este musai sa posezi un atomizor pentru a-ti trata culturile. Stim ca nu e un aparat cu care utilizatorul conventional e neaparat obisnuit, de aceea, iti oferim cateva sfaturi, care sa te ajute sa te bucuri pentru mult timp, de investitia facuta.

 

 

Achizitioneaza aparatura potrivita pentru cultura ta

Atomizoarele pot fi impartite in mai multe categorii, in functie de marime si putere: hobby, semiprofesionale si profesionale. Evident, aparatele profesionale sunt mult mai performante decat cele hobby. Asta nu inseamna ca trebuie sa iti achizitionezi o unealta scumpa si performanta pentru a-ti stropi bine plantele. Daca ai o gradina sau o vita de vie de dimensiuni reduse, un atomizor mic va fi numai bun. Asigura-te doar ca poti cara cu usurinta rezervorul si ca poti ajunge fara efort la comenzile acestuia.

 

Alege o zi propice

Unele culturi au nevoie de tratare mai des, pe cand altele nu. Pe langa asta, exista diferite tipuri de tratament care se efectueaza in anumite momente, intr-un an. Este foarte important ca atunci cand efectuezi o stroprire de orice fel sa ai in vedere vremea de afara. Este ideal sa tratezi culturile pe vreme buna. Ce inseamna asta? Evita zilele cetoase sau cu grad de umiditate crescut si ploaie. La fel, evita temperaturile excesive care duc la evaporarea rapida a solutiei de tratament si a zilelor cu vanturi puternice.

 

Exerseaza cu atomizorul tau inainte de folosire

Atomizoarele sunt echipate cu un motor puternic si trebuie alimentate cu combustibil. Inainte sa te  apuci de treaba, e bine sa pornesti utilajul si sa faci cateva probe. Citeste cu atentie manualul de folosire si urmeaza instructiunile de acolo – chiar si un dispozitiv cu dimensiuni reduse poate fi periculos, daca nu este utilizat corect.

 

Verifica si respecta masurile de protectie

Ca reguli de siguranta generala trebuie sa ai in vedere urmatoarele: alimenteaza utilajul doar cu motorul oprit, foloseste-l la viteza redusa sau medie si nu ii opri niciodata functionarea brusc, cand acesta este setat la o viteza mai mare. Nu fuma in timp ce lucrezi cu atomizorul!

 

Foloseste echipament de protectie

Atunci cand stropesti cultura, echipamentul de protectie este obligatoriu. Poarta haine si ghete din materiale impermeabile chimic, prin care substanta sa nu treaca chiar daca cativa stropi au ajuns pe ele. Manusile trebuie sa fie si ele impermeabile si este indicat sa porti ochelari de protectie care sa iti fereasca ochii. O masca pentru gura te ajuta sa nu inhalezi chimicale, atunci cand alimentezi atomizorul cu substanta pentru stropit. La fel de important este sa verifici echipamentul de protectie dupa fiecare utilizare, pentru a vedea daca nu are defecte sau gauri prin care substantele chimice ar putea patrunde.

 

 

Ai grija de atomizorul tau

Un atomizor iti va usura munca si te va ajuta sa obtii culturi bogate si sanatoase. Totusi, ca sa il ai mult timp prin preajma, e neaparat sa ai grija de el. Acesta nu are nevoie de multa mentenanta, dar, ca sa il mentii in forma trebuie neaparat: sa il cureti dupa fiecare utilizare, sa nu il suprasoliciti in timpul lucrului, adica sa nu il folosesti la viteza maxima sau sa il opresti brusc, sa verifici periodic filtrul de aer si sa folosesti combustibilul sau amestecul indicat de producator.

 

 

 

Marci populare:

 

Este cunoscut in randul pasionatilor de agricultura faptul ca, pentru a te asigura de buna crestere a culturilor, este nevoie ca plantele si pomii sa fie stropiti cu anumite substante, sarcina pe care o poti duce la bun sfarsit cu ustensile concepute tocmai in acest scop: cu atomizoare. Iar daca nu stii asupra carui model sa te opresti, noi iti recomandam sa verifici oferta unor branduri cu experienta in domeniu, asa cum sunt, de exemplu, Hecht si Ruris.

 

Compania de fata a fost infiintata in anul 1994, in Republica Ceha, si a activat inca de la inceput pe piata ustensilelor pentru gradinarit, dorind sa ofere potentialilor cumparatori produse de cea mai inalta calitate la un pret avantajos. Cu alte cuvinte, scopul firmei este acela de a practica un raport calitate – costuri care sa fie convenabil utilizatorilor.

Desi exista de numai doua decenii, brandul a reusit sa realizeze un portofoliu consistent. Acesta include o gama variata de utilaje: de la motofierastraie, atomizoare si aparate de sudura, pana la pompe de apa, sapatori electrice, motocoase si trimmere. Designul acestora este orientat pe usurinta la utilizare, fara a face compromisuri in ceea ce priveste performantele. De pilda, masinile de tuns iarba produse de ei sunt inzestrate cu roti care previn alunecarea, facand aceasta activitate mult mai confortabila.

In zilele noastre, se bucura de o larga apreciere pe piata europeana, motiv pentru care este si unul dintre liderii din acest domeniu, produsele sale comercializandu-se pe intregul continent prin intermediul celor 20 de distribuitori din Europa, printre care se afla si Romania. De asemenea, utilajele sunt prezente in comertul din Asia, mai precis in Armenia, compania dorind sa isi mareasca aria de distributie.

Analizand filosofia firmei, se poate lesne deduce ca punctul central este cumparatorul, orice articol marca Hecht fiind conceput pentru a atinge cele mai inalte exigente, mai ales cand vine vorba de gradinarit. Ca dovada ca brandul isi respecta promisiunea calitatii, trebuie amintit faptul ca utilajele lor au castigat in 2014 si 2015 premii in urma testelor realizate de specialistii celebrei firme germane Heimwerker.

 

Avand o experienta de peste 20 de ani in domeniul utilajelor agricole, Ruris este singura marca de profil din Romania. A inceput ca o afacere locala, in anul 1993, intr-un atelier din Craiova, si s-a bucurat de o ascensiune rapida, in special multumita motosapei care a castigat increderea utilizatorilor.

Plecand de la conceptul primului articol fabricat, si-au diversificat considerabil gama de produse, astfel ca portofoliul actual cuprinde circa 100 de ustensile dedicate prelucrarii solurilor, cosirii fanetelor, aplicarii tratamentelor chimice in agricultura, exploatarii masei lemnoase, pomparii apei, dar si zootehniei. In consecinta, ofera solutii pentru gospodarie, cultura plantelor si munca la padure, organizate pe trei mari paliere: hobby, semi-profesionale si profesionale.

In ceea ce priveste misiunea declarata a firmei, aceasta consta in punerea la dispozitia potentialilor cumparatori a unor instrumente de calitate, dar care sa se vanda la un pret accesibil, astfel incat orice roman sa isi poata achizitiona utilajele de care are nevoie. De altfel, un concept cheie in filosofia de productie a brandului Ruris il ocupa puterea utilajelor, fapt care poate fi dedus din sloganul “power for nature”, dar si din viziunea companiei care se rezuma la a munci eficient pentru o viata mai buna.

Date fiind aceste puncte tari, nu trebuie sa ne mai mire ca, in momentul de fata, compania inregistreaza vanzari remarcabile atat in Romania, cat si in afara: Republica Moldova, Peninsula Balcanica. Ba mai mult, detine zeci de parteneriate cu distribuitori de profil din intreaga tara, astfel ca, indiferent de judet, vei putea gasi fara prea mult efort produsele marca Ruris in magazine, dar si pe Internet.

 

 

» Gasesti aici recomandari din anii anteriori

 

Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

BSR 100 T

 

Acesta este un atomizor profesional, ce ofera un raport calitate-pret greu de refuzat. Are un motor de 6.5 cp, capabil sa ofere un debit de 18-26 l/minut. Distanta pana la care poate imprastia substanta este de maxim 10 m, iar volumul mare al rezervorului te poate ajuta sa termini treaba dintr-un singur plin (100 l).

Data fiind capacitatea mare si greutatea deloc de neglijat (59 kg), producatorul a inclus in structura produsului si un cadru cu roti care faciliteaza transportul si manevrarea. In plus, dispui si de un furtun de 30 de metri care te va ajuta sa fii mai mobil printre randuri.

Vei putea folosi acest dispozitiv atunci cand trebuie sa stropesti preventiv plantatii mari de vita de vie, de pomi fructiferi, flori pentru taiat sau legumicole. Totodata, este util si celor care lucreaza la intretinerea spatiilor verzi pentru dispersarea solutiilor insecticide. Totusi, va trebui sa tii cont de faptul ca aparatul nu poate lucra decat cu solutii lichide, nu si cu pulberi.

 

Avantaje:

Poate fi deplasat usor, fiind prevazut cu roti si suport de sprijin.

Are un rezervor de capacitate mare (100 l) care asigura acoperirea unei suprafete mari dintr-un plin.

Raza de actiune este de 10 m, reducand viteza de lucru.

Este echipat cu un furtun de 30 m care te va ajuta sa acoperi mai multe randuri fara sa deplasezi dispozitivul.

 

Dezavantaje:

Nu permite dispersarea pulberilor.

 

 

Triunfo TA 43

 

Iata si un atomizor ce poate fi folosit pentru o gradina mai restransa, avand o putere de 1.7 kW si un rezervor mic, de doar 12 l. Datorita acestei caracteristici, produsul poate fi purtat fara un suport special, fapt care va usura mult manevrarea. Debitul este reglabil, dar in general va permite dispersarea substantei cu o viteza de 0.5-4.3 l/min.

Raza de actiune este de pana in 10 m, ceea ce iti va usura mult munca prin reducerea numarului de drumuri inainte si inapoi pana la acoperirea intregii suprafete de lucru. Greutatea dispozitivului este de doar 11.4 kg, facand posibila purtarea pe spate.

Acest atomizor poate prelucra doar substante lichide, nu si pulberi sau granule. Pe langa aplicatiile horticole, il vei putea utiliza si pentru imprastierea de substante ignifuge sau antifungice pe materiale lemnoase (acoperisuri, cabane, placi din aschii de lemn) sau a insecticidelor in spatiile verzi.

 

Avantaje:

Este usor, avand doar 11.5 kg, ceea ce faciliteaza transportul chiar si cand rezervorul este plin.

Are o capacitate de 12 litri pentru substanta ce trebuie atomizata.

Permite reglarea debitului de lucru de la 0.5 pana la 4.3 l/min.

Poate dispersa solutia pe o raza de pana la 10 m.

 

Dezavantaje:

Nu poate imprastia si substante sub forma de pulberi sau granule.

 

 

Raider RD-KMD01

 

Daca va orientati mai mult in directia unor atomizoare ieftine si bune dintre care sa alegeti produsul perfect, atunci modelul din acest exemplu este ceea ce cautati. RD-KMD01 de la Raider este un dispozitiv semi-profesional cu functii similare unui aparat profesional. Motorul puternic in 2 timpi functioneaza cu benzina si ofera o putere de 3CP.

Aceasta caracteristica ii permite sa pulverizeze substantele pe distante de pana la aproximativ 11m. Bineinteles, este capabil sa functioneze nu numai cu lichide, ci si cu praf, conform urmatoarelor valori: 4l pe minut sau 6Kg pe minut.

Debitul de aer suflat are o valoare superioara, de 13.8 mc pe minut, indicand rapiditate si eficienta in efectuarea sarcinilor. Capacitatea rezervorului pentru solutie este extinsa, 20l, iar sistemul de pornire include un demaror cu sfoara. Pachetul oferta include si unele accesorii foarte utile: ham, cheie tubulara, surubelnita si cheie fixa.

 

Avantaje:

Are eficienta sporita, deoarece poate sufla un debit de aer de 13.8mc pe minut.

Motorul ofera randament optim, deoarece are 3CP.

Poate dispersa nu numai lichide, ci si substante in particule fine solide.

Are un raport foarte bun pret/calitate.

 

Dezavantaje:

Distanta de pulverizare este una medie, de 11m.

 

 

Solo 425 Classic

 

Solo 425 Classic este un pulverizator manual, tip rucsac, cu piston, deci se poate purta in spate, drept care este produsul ideal pentru incepatori. Desi nu este motorizat, precum atomizoarele, dispozitivul impiedica aparitia insectelor pe culturile tale si iti ofera posibilitatea de a-ti ingriji corespunzator productiile, volumul rezervorului de 14l, presiunea max. de lucru de 4 bari si lungimea tijei de pulverizare de 50cm recomandandu-l pentru protectia gradinilor mici, a plantelor decorative, a arbustilor si fructelor/legumelor.

Merita mentionat si faptul ca piesa este realizata din materiale de inalta calitate, cum ar fi recipientul pentru solutie din plastic rezistent la razele UV si tija incasabila, de unde si durabilitatea mare-n timp.

Nu in ultimul rand, pulverizatorul pune accent si pe siguranta utilizatorului, fapt demonstrat de duzele realizate in conformitate cu normele ISO, supapa manuala reglabila cu racord optional pentru manometru, rezervorul depresurizat si curelele de sustinere late, cu sistem de tensionare.

 

Avantaje:

Asigura o dispersie inteligenta a solutiilor fitosanitare, datorita posibilitatii de reglare manuala a presiunii de pulverizare.

Duzele din dotare, impreuna cu rezervorul de 14l si tija de 50cm te ajuta sa protejezi pomii si legumele in proportie cat mai mare.

Asigura o pozitie comoda in timpul lucrului, caci are o forma ergonomica (maner cu cavitati pentru degete) si curele de sustinere in spate, late si captusite.

Garanteaza o intretinere minima, multumita orificiului mare pentru alimentare si curatare.

 

Dezavantaje:

Se preteaza doar gospodariilor mici, acesta nedepasind o raza de 1 m.

 

 

Greenfield GP-H3P1

 

Pentru ca te ajuta sa pulverizezi la fel de usor lichid si praf, acest atomizor multifunctional poate contitui un instrument de mare ajutor in gospodarie anul acesta, mai ales daca ai gradina sau livada de care trebuie sa ai mare grija. Produsul este rezistent, fiind echipat cu un motor fiabil, in doi timpi, cu pompa de presiune si cu un rezervor pentru substante cu volum de 16l.

Dispozitivul se alimenteaza cu un amestec de ulei si benzina, dezvoltand 2.9CP, o forta indeajuns de mare pentru a garanta  o distanta de pulverizare maxima de 12m. Pentru carburant, capacitatea rezervorului este de 1.3l, garantand o perioada buna de autonomie. Ca masura de siguranta, o clapeta permite oprirea alimentarii cu combustibil, aspect util atunci cand aparatul este depozitat si nefolosit pe perioade indelungate.

Pornirea se face la sfoara, stropirea este controlata, iar unghiul de pulverizare poate ajunge pana la 90 de grade. Este posibila pulverizarea in picaturi sau sub forma ce ceata, in functie de preferintele de lucru. Atomizorul cantareste 14Kg, asa ca poti anticipa din start cam cat de greu va fi sa-l manevrezi.

 

Avantaje:

Dispozitiv puternic, eficient, pe baza motorului de 2.9CP.

Pulverizeaza si praf, si lichide.

Trimite jetul pana la 12m distanta – adecvat pe suprafete mici si mijlocii.

Jetul se poate regla si dispersa controlat.

Cantareste 14Kg, fiind relativ usor de transportat.

 

Dezavantaje:

Nu este specificat un kit cu mai multe duze de pulverizare.

 

 

Stern MD14L

 

 

Fiind o varianta de dimensiuni mai reduse a modelului MD20L de la Stern, atomizorul semi-profesional din acest exemplu va pastra multe dintre caracteristicile superiorului sau. Asadar, se poate mentiona motorul eficent, pe benzina, cu o putere de 2.85CP, ce faciliteaza pulverizarea pe verticala pana la inaltimi de 6m.

Pe orizontala raza este una medie, evaluata la 12m, valoare convenabila pentru majoritatea pasionatilor de gradinarit la domiciliu. Rezervorul pentru solutie are capacitatea de 14l si poate adaposti nu numai lichide, ci si substante in pulbere fina.

Accesoriile includ o duza de pulverizare, un set de chei si harnasamentul pentru purtare usoara. Pornirea se face prin starter manual, iar zgomotul produs la functionare este destul de puternic, 105dB. Garantia este valabila 2 ani.

 

Avantaje:

Ofera suficienta putere pentru a obtine un randament optim, 2.85CP.

Poate acoperi suprafete de dimensiuni medii in scurt timp, pentru ca are o raza de actiune orizontala de 12m.

Disperseaza atat lichide cat si pulberi solide.

Este foarte usor de utilizat si intretinut, fiind echipat cu cele mai importante accesorii.

 

Dezavantaje:

Este foarte zgomotos, intensitatea sunetului atingand 105dB.

 

 

Hecht 459

 

 

Cei interesati de un atomizor profesional echipat cu majoritatea functiilor utile intr-o gospodarie cu gradina si livada vor aprecia calitatile acestui model de la Hecht. Este vorba despre un produs ce incorporeaza un motor in doi timpi, care se alimenteaza cu benzina si genereaza o putere maxima de 3.6CP.

Datele respective indica un randament excelent, tradus ca intensitate mare a fluxului de aer, pulverizand vaporii pana la distante de 16m in orice directie. Pompa puternica de presiune incorporata trimite jetul uniform si constant, asigurand eficienta majora. Rezervorul pentru substanta are o capacitate de 14l, iar cel pentru combustibil, de 1.5l.

Poate dispersa diverse substante in stare lichida, dar si particule solide sau granule. Una dintre functiile suplimentare foarte utile este posibilitatea de a fi utilizat ca suflanta, pentru imprastierea prafului si a frunzelor cazute. Un harnasament de tip rucsac asigura purtarea confortabila, iar pornirea se efectueaza la sfoara. Pe langa toate aceste avantaje, un discount de 18% va convinge o mare majoritate de potentiali utilizatori.

 

Avantaje:

Ofera randament excelent, deoarece este echipat cu un motor de 3.6CP.

Permite pulverizare eficienta si uniforma, datorita pompei de presiune incorporate.

Disperseaza la distante mari substantele, 16m.

Poate fi utilizat si ca suflanta, fiind dotat cu o functie specifica.

Functioneaza atat cu solutii lichide, cat si cu granule sau praf.

 

Dezavantaje:

Pornirea la sfoara poate fi destul de incomoda pentru unii utilizatori.

 

 

Stern MD20L

 

 

Pentru persoanele preocupate de ingrijirea corespunzatoare a gradinii, acest model de atomizor semi-profesional va constitui o optiune demna de luat in calcul. Dispozitivul este prevazut cu motor in 2 timpi cu putere de 2.85CP si functioneaza cu benzina.

Randamentul astfel obtinut este mediu, exprimat printr-o raza de actiune de 6m pe verticala si aproape 20 m pe orizontala, valori suficiente pentru a ingriji cum se cuvine o gradina sau chiar o livada. Rezervorul pentru solutie are o capacitate de 20l, suficient de mare pentru a acoperi suprafete extinse.

Aparatul pulverizeaza si lichide si praf, fiind foarte util in prevenirea bolilor plantelor si in controlul daunatorilor, ba chiar permitand si raspandirea de ingrasamant. Motorul impreuna cu ventilatorul cu 7500 de rotatii pe minut produc un zgomot  cu valori de 105dB, iar pornirea se face manual, fiind de tip recul. Harnasamentul de tip rucsac asigura purtarea destul de confortabila, in spate. O garantie de 24 de luni insoteste acest produs impreuna cu un discount de 10%.

 

Avantaje:

Permite tratarea unor suprafete extinse, avand o raza de pulverizare de 20m pe orizontala.

Lucreaza eficient si da un randament bun, datorita motorului de 2.85CP.

Disperseaza nu numai substante in forma lichida, ci si solida.

Este echipat cu harnasament, pentru utilizarea comoda.

 

Dezavantaje:

Zgomotul produs in timpul functionarii este foarte puternic, 105dB.

 

 

Cum aleg cele mai bune atomizoare de la Makita

 

Pentru a obtine o cultura bogata, un gospodar stie ca e imperativ de tratat plantele si pomii, cu ajutorul unor solutii lichide sau solide. Iar pentru o stropire uniforma, ce atinge intreaga tulpina, cel mai potrivit este un atomizor. Daca vrei unul performant si cu raza mare de actiune, il gasesti in gama Makita.

 

Cum nu poti cumpara inspirat fara o mini-documentare prealabila, am selectat pentru tine cele mai importante pareri despre cele mai bune atomizoare Makita si ti le punem la dispozitie. In primul rand, trebuie sa stii ca marca japoneza are o traditie ce dateaza inca din anul 1915. In prezent, se bucura de recunoastere pe plan international, fiind una dintre cele mai importante producatoare de scule electrice, pneumatice si utilaje pentru paduri, parcuri si gradini.

Pentru a-ti da seama de performantele pulverizatorului, trebuie sa te uiti la motorul din dotare si la puterea acestuia, precum si la debitul si la viteza de aer. In gama Makita vei gasi atomizoare cu motoare in 4 timp, cu puteri ce variaza de la 1.1 CP si pana la 3.8 CP. De asemenea, acestea pot pulveriza atat in directie orizontala, cat si verticala, iar mai important de atat e ca pot functiona nu doar cu solutii lichide, precum pesticidele si fungicidele, dar si cu pulbere.

Dispozitivele sunt dotate cu motoare cu decompresie automata, de unde e asigurata o pornire usoara. Printre cele mai utile functii, ce sustin exploatare eficienta si confortabila, putem enumera posibilitatea reglarii volumului si a debitului substantei stropite, direct de pe maner, functia de amestecare a insecticidului direct in rezervor, optiunea monitorizarii cantitatii de lichid ramase in container, etc. Pulverizatoarele au constructii ergonomice, avand greutati reduse si o prindere tip rucsac, multumita carora poti lucra confortabil pentru timp indelungat.

Daca vrei sa descoperi unde gasesc atomizor Makita, la un pret bun, alti gospodari, e suficient sa intri pe Internet. In magazinele online, vei descoperi numeroase oferte si produse la reducere. Iata doua dintre cele mai apreciate atomizoare ale marcii in cauza!

 

Modele recomandate in 2021

 

Makita PM7651H

 

PM7651H este un atomizor Makita, ieftin si bun, care poate imprastia solutia protectoare pe o raza foarte mare. Are o constructie fiabila, care ii sustine performantele. Astfel, aparatul functioneaza cu ajutorul unui motor in 4 timpi, are 3.8 CP si poate fi alimentat pe benzina.

Pentru a-ti da seama de randamentul de care e capabil pulverizatorul, iti spunem ca are o viteza de 3306 km/h si un debit de 846 m /h, cu care poti acoperi, rapid, suprafete mari din livada, gradini si sere. Reglarea modului de lucru se face usor, prin intermediul manerului de comanda.

Rezervorul pentru solutia chimica e de 15 l, iar cel pentru combustibil e, de asemenea, mare, asa ca il poti utiliza timp indelungat, inainte de a fi nevoie sa il alimentezi. De mentionat ca autonomia maxima de functionare e de 80 de minute. E dotat cu decompresie automata, pentru pornire usoara, are pompa de amorsare, iar aprinderea se face electronic. Vei putea utiliza atomizorul in orice pozitie, intrucat poate stropi pe orizontala, la o distanta de 16 m, precum si pe verticala, la o distanta de 13 m.

Utilajul are o greutate de 14,10 kg, putand fi mai dificil de manevrat pentru anumite persoane. Totusi, il poti purta ca pe un rucsac, iar manerul ergonomic, cu functie Cruise Control, iti permite o prindere buna si confortabila. Cand vei dori sa schimbi uleiul si sa cureti instalatia, vei avea parte de acces facil la bujie, filtru si rezervor. Vine accesorizat cu recipient pentru dozator, tija, cap de stropire, cupla, maner cu robinet, cheie tubulara de 16 si surubelnita.

 

 

 

 

Makita EVH2000

 

EVH2000 a fost desemnat de numerosi cumparatori drept cel mai bun atomizor Makita, iar daca aruncam un ochi pe dotarile sale, tindem sa le dam dreptate. Acesta e un pulverizator cu motor in 4 timpi, cu o putere de 1.1 CP, ce lucreaza cu o presiune maxima ridicata, de 25 de bari, si are o capacitate cilindrica de 24.5 cmc.

De asemenea, poate fi alimentat pe benzina, avand un rezervor de carburant de 500 ml. Este, in primul rand, un atomizor recomandat pentru sere si solarii ventilate. Popularitatea produsului poate fi justificata atat de eficienta sa, cat si de portabilitatea crescuta. Pornirea fara efort se datoreaza supapei automate de decompresie.

Trebuie mentionat ca aparatul e capabil atat de pulverizare lichida, cat si solida. Mai mult, vei putea stropi pentru un timp indelungat, multumita rezervorului de solutie cu o capacitate foarte ridicata, de 20 l. Presiunea de pulverizare poate fi reglata in trei trepte, in functie de fragilitatea plantelor pe care le tratezi. De asemenea, capatul este echipat cu doua duze, cu deschideri diferite.

Produsul are o functionare silentioasa, cu vibratii reduse, ceea ce contribuie la confortul utilizatorului. De asemenea, este foarte usor, avand o greutate de doar 7, 5 kg, astfel ca efortul depus e insemnat mai redus. In pachetul de livrare vei primi si un recipient pentru dozator, o tija, un capac de stropire cu duza dubla, un maner cu robinet, un adaptor si o cheie tubulara cu surubelnita.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune atomizoare cu pompa de presiune

 

Ghidul cumparatorului

Atomizoarele sunt instrumente extrem de folositoare in trusa oricarui gradinar, mai ales atunci cand aveti de intretinut o suprafata extinsa de gradina sau livada. Aceste aparate sunt utlizate pentru a dispersa substante pesticide, pentru indepartarea daunatorilor, precum si ingrasaminte, pentru a obtine o cultura sanatoasa. Indiferent daca sunteti un agricultor profesionist sau amator, daca trebuie sa ingrijiti un teren cu o arie extinsa, atunci va sfatuim sa alegeti un model cu pompa de presiune. Aceasta va ajuta sa va desfasurati activitatea intr-un timp relativ scurt. Cunoscute si ca atomizoare cu rezervor, acestea sunt utilizate pentru a dispersa solutii concentrate care se dizolva in apa si sunt printre cele mai populare modele.

Atunci cand alegeti un asemenea dispozitiv, nu trebuie sa tineti cont doar de pareri despre cele mai bune atomizoare cu pompa de presiune din partea cunoscutilor, ci trebuie sa faceti propria dumneavoastra analiza, pentru a alege modelul cel mai potrivit nevoilor pe care le aveti. Pentru aceasta, considerati tipul aparatului, functionalitatea,  pretul.

 

Tipul aparatului:atomizorul cu pompa de presiune il veti intalni excluziv in categoria produselor semiprofesionale sau profesionale. Modelele semiprofesionale au un rezervor cu capacitatea intre 10 si 16 litri, precum si un motor cu o capacitate cuprinsa in intervalul 3-5 cai putere. In cazul acestora, pompa de presiune are o putere redusa, avand capacitatea de a dispersa amestecul pesticid pe o distanta de maxim 15 metri.

In cazul in care vreti sa acoperiti o suprafata mai mare intr-un timp scurt, va sfatuim sa alegeti un atomizor cu pompa de presiune din categoria profesionala. Aici veti gasi modele cu motoare de mare putere, intre 4.5 si 5 cai, cu debitare la distante de pana la 18 metri. De asemenea, acestea ofera posibilitatea directionarii jetului in toate directiile, chiar si pe verticala.

 

Functionalitatea:include puterea suflului de aer, design-ul, modul de transport. In ceea ce priveste puterea suflului de aer, aceasta este determinata de puterea motorului, asadar daca doriti sa stropiti suprafete mari intr-un timp scurt, alegeti un model cu motor de mare putere. Design-ul trebuie sa fie ergonomic, pentru a oferi o utilizare comoda, iar comenzile trebuie sa fie usor accesibile. Referitor la modul de transport, aveti posibilitatea de a alege intre modele de mana si de tip rucsac. Optiunea va fi facuta in functie de preferinte, dar si in functie de marimea dispozitivului, cele masive fiind mai usor de purtat in spate.

 

Pretul: dat fiind faptul ca atomizoarele cu pompa de presiune sunt aparate profesionale, si pretul va fi unul pe masura. De asemenea, trebuie sa luati in considerare cheltuielile de intretinere si cele pentru combustibil, mai ales ca majoritatea producatorilor au recomandari specifice pentru fiecare produs. De aceea, optati pentru un astfel de produs doar daca il veti utiliza suficient de des pentru ca investitia sa fie una justificata.

Odata ce ati hotarat care sunt caracteristicile obligatorii ale modelului perfect pentru dumneavoastra, este momentul sa mergeti la cumparaturi. Daca va intrebati “unde gasesc atomizor cu pompa de presiune la un pret bun?”, atunci va sfatuim sa cautati pe internet. Pe langa gama variata de optiuni, magazinele online ofera si avantajul livrarii la domiciliu, un aspect important pentru aceia dintre dumneavoastra care nu aveti un magazin de profil in localitatea de resedinta.

 

Modele recomandate in 2021

 

Ruris A103s

 

Daca veti cauta cel mai bun atomizor cu pompa de presiune, printre rezultatele acesteia se va afla cu siguranta si modelul Ruris A103s. Acesta utilizeaza un motor in 2 timpi, de 3 cai putere, care functioneaza pe baza unui amestec de ulei cu benzina fara plumb.

Datele tehnice indica un randament ridicat, modelul fiind capabil sa disperseze substantele pe o distanta de 12 metri, atat in directe orizontala, dar si verticala, datorita pompei de presiune pentru stropire la 90°, generand un consum de combustibil destul de redus, de doar 0,65 litri pe ora. In ceea ce priveste functionalitatea, pornirea aparatului este manuala, cu 4 trepte de utilizare, cu jet sub forma de ceata sau de picatura si o viteza de refulare de 100 kilometri pe ora.

Comenzile sunt usor accesibile, ele fiind plasate pe manerul multifunctional, astfel incat veti putea alterna intre diferitele moduri de functionare in functie de necesitati. La achizitia acestui atomizor veti primi si echipament de protectie, respectiv masca, ochelari si salopeta.

 

 

 

 

Prorun 3WF3-S

 

Pentru aceia dintre dumneavoastra care doriti sa achizitionati un atomizor cu pompa de presiune ieftin si bun, aveti posibilitatea de a opta pentru modelul 3WF3-S de la Prorun. Actionat cu ajutorul unui motor de 3 cai putere si 42,7 centimetri cubi, cu un ciclu de functionare in 2 timpi, aparatul va ajuta sa pulverizati amestecul pesticid pe o distanta de 12 metri la nivel orizontal si 10 metri pe directie verticala.

Dotat cu un rezervor pentru lichid de capacitate mare, respectiv 20 de litri, cu o viteza de acceleratie de 6000 rotatii pe minut si de refulare de 100 kilometri pe minut, va asigura o utilizare eficienta, astfel incat sa terminati munca intr-un timp deosebit de scurt.

De asemenea, aveti posibilitatea de a alege intre 3 tipuri de dispersie, in jet, ceata sau picatura, si 4 viteze, astfel incat va veti putea adapta activitatea in functie de necesitati. Pe langa acestea, Prorun 3WF3-S este si deosebit de economic, consumul mediu de combustibil fiind de 0,4 litri ora.

 

 

 

 

Hecht 459

 

Daca sunteti in cautarea unui aparat care sa poata acoperi o suprafata mai mare fata de media celorlalte modele existente pe piata, atunci atomizorul cu pompa de presiune Hecht 459 este o buna optiune, acesta oferind o raza de dispersie de 16 metri, atat orizontala, cat si verticala, si fiind prevazut cu o capacitate de stocare de 14 litri.

Aceasta valoare se datoreaza motorului in 2 timpi cu o capacitate cilindrica de 59,2 centimetri cubi si o putere de 3,6 cai putere. Functionarea este optimizata cu ajutorul unei pompe de presiune, care permite emiterea unui jet de uniform si continuu de solutie. Modelul functioneaza pe benzina si are un consum de mic, de 0,45 litri pe ora, astfel incat un rezervor plin, de 1,5 litri, asigura o functionare continua de 3 ore si jumatate.

In ceea ce priveste pretul de achizitie, acesta este direct proportional cu performantele oferite, fiind ceva mai mare fata de alte produse din aceeasi categorie. De asemenea, modelul prezinta o perioada de garantie de 36 de luni.

 

 

 

Cum aleg cele mai bune atomizoare Kasei

 

Ghidul cumparatorului

In momentul in care incepi sa cochetezi cu ideea de agricultura si ai o mica gradina pe care preferi s-o ingrijesti personal, trebuie sa te gandesti la achizitionarea unor unelte motorizate pentru gradinarit. Printre acestea, un atomizor va fi o aditie extrem de inspirata. Dispozitivul respectiv te va ajuta sa elimini daunatorii plantelor, indiferent ca vorbim despre atacul insectelor, al bolilor sau despre prezenta buruienilor nedorite.

Una dintre cele mai cunoscute game de unelte dedicate acestui scop este Kasei, iar din acest motiv, ne-am gandit ca poate ti-ai dori sa stii unde gasesc atomizor Kasei la un pret bun si multi alti agricultori cu experienta. Daca vrei sa afli mai multe, inclusiv cum sa selectezi un produs de calitate, poti citi urmatoarele paragrafe pentru a te edifica:

 

Producatorul: Motoarele Kasei sunt produse de Shandong Huasheng Zhongtian Machinery Group Co. Ltd., o companie chineza fondata in 1951, avand astfel peste 60 de ani de experienta profesionala, in domeniul manufacturarii motoarelor cu carburant. Avand sediul in Shandong si peste 3000 de angajati, firma este principalul conglomerat chinez care exporta motoare si dispozitive motorizate pentru gradinarit, agricultura, protectia plantelor si constructii. Conform statisticilor, compania este numarul 1 in China ca produse oferite, din punct de vedere al economiei energetice si dimensiunilor scazute.

 

Puterea oferita:Intrucat majoritatea atomizoarelor Kasei includ motoare in 2 timpi alimentate cu benzina, valorile de putere vor fi redate in cai putere(CP) si vor reflecta randamentul oferit. Daca te pregatesti sa cumperi dispozitivul pentru exploatare limitata, in regim de utilizare hobby, atunci ai nevoie de unul de 1 – 2CP. Cand lucrezi cu o gradina mai mare sau te gandesti deja la o piesa semi-profesionala, te sfatuim sa alegi modele Kasei care ofera intre 3 si 5CP. Numai pentru utilizare intensiva si recomandate intr-un regim de munca solicitant, avem ca sugestie aparatele ce pot garanta 4 si 5CP, cu mentiunea ca, intr-adevar, sunt putin mai costisitoare decat celelalte mentionate.

 

Portabilitatea:Aici trebuie sa analizezi capacitatea de solutie in raport cu greutatea totala a dispozitivului. Consideram ca pentru utilizare ocazionala si in cazul persoanelor care pun pe primul plan confortul, un model care cantareste maxim 10Kg gol este adecvat. Din fericire, majoritatea pieselor oferite in gama Kasei respecta acesta regula, pentru ca, daca rezervorul de substanta are o capacitate mai mare, greutatea motorului este mai mica, si invers, compensandu-se astfel mult si asigurandu-se suficient confort la transport.

 

Distantele de pulverizare: Modelele cele mai simple, recomandate pentru lucru hobby permit pulverizare pana la 8 – 10m pe verticala si orizontala, distante pe care le consideram optime in lucrul cu sere sau in livezi cu pomi fructiferi. Pentru suprafete mai extinse, trebuie sa selectezi un aparat cu 15 – 20m distanta de pulverizare, dar aceasta categorie corespunde doar modelelor semi-profesionale si profesionale, cu peste 3CP putere asigurata.

Bifand pe lista noastra toate aceste pareri despre cele mai bune atomizoare Kasei, am reusit sa realizam si o selectie de oferte, dintre cele disponibile spre a fi comandate de pe Internet. Dam aceasta solutie, a achizitiei online, pentru ca iti permite o mai buna economie de bani, cand calculezi bugetul in care vrei sa te incadrezi.

 

Modele recomandate in 2021

 

Kasei 3Wz-4

 

 

Daca e sa recomandam cel mai bun atomizor Kasei pentru exploatare hobby, atunci ne-am gandit la o solutie care sa fie si ieftina: 3Wz-4. Intr-adevar, performantele ii sunt limitate de o putere de numai 1CP, insa acest dispozitiv isi va indeplini sarcinile cu destula eficienta. Include motor in 2 timpi si va necesita benzina pe post de carburant.

Volumul rezervorului de combustibil este de 1.3l, iar consumul mediu va fi de 0.5l pe ora, ceea ce inseamna aproximativ 3h de lucru incontinuu, fara reumplere. Pornirea la sfoara va impune probleme numai incepatorilor, dar si acestia isi vor imbunatati curand tehnica de lucru. Se recomanda alegerea pentru ingrijirea gradinilor mici si a parcurilor persoanle, deci in principal in uz casnic.

Cu o distanta de pulverizare de pana la 10m, acest model va putea fi util si in sere. Se livreaza cu un accesoriu tip lance, pe care sunt plasate trei duze aliniate, pentru o dispersie rapida de lichid. Cantarind 8.3Kg si avand rezervor de 20l pentru solutiile dispersate, acest obiect se incadreaza in regulile stabilite in ghidul nostru de cumparare.

 

 

 

 

Kasei 3WF-14B

 

 

Daca vrei sa alegi un atomizor Kasei ieftin si bun, dar care sa fie in acelasi timp si puternic, potrivit pentru folosire semi-profesionala, te sfatuim sa cumperi modelul 3WF-14B. Bininteles, include motor in 2 timpi, ca multe alte modele Kasei. Se alimenteaza cu benzina, dar are aprindere electronica ce face ca exploatarea sa fie relativ usoara.

Puterea dezvoltata este de 3.4CP, ceea ce inseamna o capactiate de dispersie ridicata. Asadar, poti pulveriza lichidul pana la 10m inaltime si pana la nu mai putin de 21m pe orientare orizontala. Dupa ce inveti cum sa stapanesti pornirea la sfoara, nu vei mai intampina nicio dilema. De folos vor fi si cele 4 trepte de pulverizare, care asigura comportamentul diversificat si adaptabilitatea dispozitivului in functie de caracterisiticle plantelor si suprafetelor administrate.

Utilizatorul va obtine jet, ceata sau picaturi pe care aparatul le trimite direct pe frunzele plantelor, pe baza pompei booster. Produsul are incorporat un recipient cu capacitate de 14l si o greutate de 12Kg, ceea ce inseamna ca e si relativ usor de manevrat.

 

 

 

 

Kasei 3WF-20A

 

 

Unul dintre cele mai puternice modele de atomizoare de la Kasei este fara indoiala 3WF-20A. Spunem asta nu numai pentru ca are motor in 2 timpi cu benzina, ci si pentru ca va dezvolta o putere de 5.5CP, valori care il situeaza in grupa pieselor profesionale.

Va consuma relativ putin combustibil si va lucra extensiv, pentru suprafete de peste 5000mp. Avand in vedere ca poate trimite jetul de solutie pana la 11m pe verticala si pana la 21 pe orizontala, volumul de lucru va fi rapid indeplinit, chiar si cand este ridicat.

Cu aprindere electronica, dar cu demaror la sfoara, produsul necesita ceteva exercitii de pornire. Include o pompa booster si garanteaza 4 trepte de pulverizare, cu ajutorul carora utilizatorul va obtine fie vapori, fie jet, fie picaturi. Din acest motiv, putem spune ca se foloseste la orice procedeu agricol ce implica stropire si tratament al plantelor.

Cantareste 13.5Kg si are un rezervor pentru substante lichide de 20l, ceea ce inseamna ca va fi ceva mai greu, insa dat fiind rapiditatea cu care-si face treaba, nu va trebui transportat in spate prea mult timp.

 

» Ascunde recomandarile anterioare

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Silviu
Silviu
September 7, 2019 10:12 am

Bună ziua! Mă interesează un atomizor 14 litri! Multe modele interesante, dar cu cât m am informat mai mult și am citit review urile am mai multe semne de întrebare.
Suma disponibila aprox 700 lei, iar înălțimea reală de pulverizare să fie cam 8-9m. Mi a atras atenția două modele asemănătoare respectiv atomizor elefant GS 14L și atomizor elefant 3WF 3S! Puteți să îmi spuneți care e diferența între cele două?(GS / 3WF 3S) nu la preț mă refer 🙂
Sau alt atomizor semiprofesional ok. Mulțumesc

DMCA.com Protection Status