Cele mai bune aspersoare

Am modificat articolul ultima data pe: 31.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cel mai bun aspersor – Recomandarile noastre pentru 2021

 

Daca vrei sa ai culturi sanatoase si/sau un gazon verde si irigat in mod corespunzator, ai nevoie de un sistem ce sa te ajute, si care sa aiba in componenta lui aspersoarele potrivite. Daca nu ai timp sa citesti tot ghidul pentru a afla ce produse de top propunem, vrem sa vorbim putin despre articolul de pe primul loc. El e Rain Bird 5004 Plus, un aspersor rotativ ce poate imprastia picurii de apa foarte eficient, in unghi de pana la 360 de grade, cu o raza de actiune cuprinsa intre 7 si 15.2 metri. El are presiune de maxim 4.5 bari si un debit ce poate ajunge pana la 2.19 mc/h. Va contribui la irigarea uniforma a suprafetelor dorite si e eficient chiar si atunci cand bate vantul, deoarece il poti seta sa furnizeze picuri mai mari. Este realizat din plastic, fiind rezistent la curenti de aer, ploaie sau soare, dar mai putin durabil cand vine vorba de socurile mecanice. Daca esti curios si in privinta articolului de pe locul 2, vezi Hunter PGP Ultra.

 

 

Tabel de comparatie

 

Plusuri
Minusuri
Concluzie

Cel mai bun!

Rain Bird 5004 Plus
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E un model rotativ, cu angrenaj, ce va imprasita in mod uniform picaturile, astfel incat culturile tale sa fie irigate pe toata suprafata razei de actiune in mod egal. Totodata, iti va oferi si posibilitatea reglarii unghiului de actiune, de la 40 la 360 de grade si a lungimii jetului de apa, de la 7 la 15.2 metri.

Pentru fabricarea acestui dispozitiv s-a folosit plasticul, un material care nu e foarte rezistent, mai ales in cazul unor socuri mecanice.

Achizitioneaza acest aspersor pentru a-ti iriga in mod corespunzator gradina de legume sau gazonul, cu ajutorul unui produs de top.

A 2-A OPTIUNE!

Hunter PGP Ultra
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

Este un aspersor rotativ telescopic, ce se afla la vedere doar atunci cand actioneaza asupra culturilor/gazonului cu ajutorul celor 12 duze speciale, ce permit un jet de apa lung de cel mult 14 metri, o presiune maxima de 7 bari si un debit nu mai mare de 3.23 mc/h.

Ai nevoie de o cheie speciala pentru a-l regla, dar aceasta nu face parte din componenta pachetului pe care-l primesti.

E un model potrivit pentru persoanele ce vor sa varieze cat mai mult modul in care isi iriga culturile sau gazonul.

A 3-a Optiune!

Rain Bird 3504 PC
Click aici pentru pret! Vezi Pretul Aici

E o alegere foarte convenabila din punct de vedere financiar, care va contribui la irigarea uniforma a culturilor de legume sau a gazonului. Este un aspersor ce poate fi ajustat in ceea ce priveste unghiul de stropire, de la 40 la 360 de grade, dar si raza de udare sau presiunea, acestea din urma depinzand de duza utilizata.

E un model mereu expus, ceea ce ar putea duce la distrugerea lui din diverse motive care tin de factorii de mediu sau de cei umani.

Alege aceasta varianta, daca nu vrei sa investesti foarte mult, dar cauti totusi un aspersor de calitate, rotativ si reglabil.

 

 

Cum alegi un aspersor bun

 

Ghidul cumparatorului

Tot mai frecvent ne confruntam cu o vreme secetoasa, motiv pentru care, un sistem de irigare ar putea fi deosebit de benefic culturilor, dar si gazonului. O componenta importanta a acestuia este aspersorul, partea prin care apa e pulverizata si ajunge acolo unde este nevoie.

Daca si tu vrei sa-ti cumperi aspersoare la preturi bune, pentru a ajuta plantele sa creasca si a-ti mentine in stare foarte buna gazonul, noi te vom ajuta cu o serie de criterii de selectie importante intr-o astfel de alegere.

 

 

Tipul: Poti observa ca pe piata vei gasi o multime de dispozitive si trebuie sa stii care e diferenta dintre ele sau ce face fiecare in parte, pentru a opta pentru cea mai buna varianta. Iata care sunt cele mai frecvente:

Stationare – sunt alegerea persoanelor care nu dispun de un buget foarte mare. Ele sunt fixe si pulverizeaza de obicei la o distanta cuprinsa intre 1 si 4.5 metri. Au un unghi de fixare ce poate fi ajustat de la 40 la 360 de grade, in functie de necesitati. De exemplu, poate nu vrei sa-ti vina apa pe trotuar, casa sau alte zone. Nu sunt foarte eficiente, dar pentru inceput, pot fi o buna alegere.

Rotative – aceste modele de aspersoare au un capat care se invarte in timp ce pulverizeaza apa. Ele pot avea raza cuprinse intre 5.5 si 45 metri. In acest caz, dispozitivele pot fi si ele de mai multe feluri: de impact (capat de bronz sau alama, puternice, costisitoare, potrivite pentru o raza de actiune cuprinsa intre 6 si 45 de metri), cu angrenaj (marea majoritate a pieselor sunt din plastic, se pot roti intre 40 si 360 de grade, sunt silentioase, costa mai putin si sunt eficiente pentru o lungime intre 5.5 si 17 metri), rotor (utilizate la suprafete mari – gazon, terenuri de golf, jetul poate ajunge si la 2.5 metri inaltime si 30 metri lungime) si micro (debit mic de apa, recomandate pentru gradini mai mici si soluri din argila, au un cost redus).

Telescopice – le vei intalni la sistemele de irigatie subterane. Ele se ridica la suprafata in momentul in care trebuie sa stropeasca gazonul/culturile si se rotesc pentru a-si face treaba. Dupa ce si-au incheiat activitatea, se retrag inapoi si nu trebuie demontate pe timpul iernii. Sunt recomandate pentru suprafete dreptunghiulare si/sau patrate si zone extinse.

Oscilante – destul de populare, acestea au o baza destul de lata, ce se fixeaza pe sol si imprastie apa in forma de evantai. Au un brat ce se misca inainte si inapoi si acopera zone cu o lungime de 6-9 metri. In aceasta situatie, apa este imprastiata printr-o serie de gauri/duze, asezate una langa alta.

 

Raza de stropire: Un aspersor la un pret bun se alege si in functie de acest detaliu. El face referire la cat de lung este jetul de apa sau pe ce supratata se intinde (5, 10m sau mai mult). Astfel, vei sti daca ai nevoie de un singur dispozitiv sau de mai multe, pe care sa le asezi din loc in loc pentru a acoperi tot terenul pe care il vrei irigat.

De multe ori, aceasta caracteristica poate fi si reglabila (cu ajutorul dozei potrivite), astfel incat sa o ajustezi dupa necesitatile pe care le ai.

 

Presiunea si debitul de apa: Vei vedea ca aceste criterii sunt mentionate la fiecare produs pe care-l cumperi. Presiunea trebuie aleasa in functie de cat de mare vrei sa fie jetul de apa. Unitatea de masura pentru ea e barul. E recomandat sa fie cuprinsa intre 2 si 4 bari. Cu cat e mai ridicata, cu atat vei putea avea asteptari mai mari in ceea ce priveste raza de stropire.

Debitul face referire la cantitatea de apa pe care o poate folosi un anumit dispozitiv intr-o singura ora. Se exprima in metri cubi pe ora (mc/h) sau in litri pe ora (l/h). Presiunea ramane constanta, dar debitul poate fi variat.

De exemplu, pentru un debit de 3000 l/h, vei avea nevoie de 4 aspersoare de 2 bari, iar pentru 600-800 l/h, de unu de 2 bari. Cu cat acest indicator creste, cu atat va fi mai mare si numarul de dispozitive necesare. Nu se recomanda un debit prea mare, daca articolele de acest fel sunt putine, deoarece ele pot fi suprasolicitate de apa si se pot infunda.

 

Functii: Va trebui sa urmaresti aceste aspecte, deoarece ele iti vor permite o intrebuintare mai simpla si de multe ori mai eficienta:

Pornire automata – cei ce ofera pareri despre cele mai bune aspersoare sunt de parere ca modelele cele mai interesante pot porni automat. Astfel, poti pleca de acasa zile bune, fara a avea grija faptului ca nu are cine sa-ti ude gradina sau gazonul din curte.

Reglarea unghiului de imprastiere a apei/presiunii/lungimii jetului – e o functie de ajutor pentru momentele in care nu vrei ca apa sa ajunga pe diverse zone din ograda ta, cum ar fi trotuarul, casa, locul in care iti tii masina etc.

Schimbarea tipului de stropire – exista modele de aspersoare ce au tot felul de astfel de moduri in care apa poate fi imprastiata – semicerc mic sau mare, burnita, cerc mic sau mare, patrat, jet de la distanta.

 

Materiale: De cele mai multe ori, aceste dispozitive sunt realizate din plastic, metal sau o combinatie dintre ele doua (hibrid). Cele din metal sunt mai rezistente in timp si mai scumpe, iar cele din plastic sunt alese mai ales pentru ca sunt mai convenabile din punct de vedere financiar. Ele nu sunt la fel de rezistente, doarece se pot si crapa usor din cauza factorilor de mediu sau a persoanelor mai putin binevoitoare.

In privinta modelelor hibrid, ele au in general capatul din metal. De obicei, se foloseste otelul inoxidabil, datorita rezistentei lui la tot felul de factori, inclusiv rugina.

Pret: Costurile acestor articole pot fi diferite, variatiile datorandu-se: modelului, materialelor, razei de actiune, brandului sau functiilor. Aparatele telescopice, de exemplu, sunt mai scumpe decat cele fixe. Aspersoarele din metal vor avea un pret de achizitie mai mare ca cele din plastic, iar cele care pot fi programate necesita o investitie mai serioasa ca dispozitivele clasice. Totodata, cu cat raza de actiune a unui model e mai mare, cu atat va costa mai mult, deoarece acest fapt presupune si o presiune mai mare, dar si un debit pe masura.

Acum, pentru ca ai citit aceasta parte a ghidului, vei sti care sunt detaliile importante pe care trebuie sa le iei in calcul daca vrei sa cumperi cel mai bun aspersor. In continuare, vei avea ocazia sa parcurgi si o lista cu produse de calitate, la preturi bune. Ele pot fi achizitionate simplu si rapid, din magazinele online.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Rain Bird 5004 Plus

 

Ajuta-ti plantele sau gazonul sa creasca, cumparand acest aspersor la un pret bun, care-si va face treaba intr-un mod eficient, deoarece e un model rotativ cu angrenaj. El poate fi reglat in functie de unde vrei sa trimita jetul, pe o raza cuprinsa intre 7 si 15.2 metri si o inaltime de maxim 10 metri, ceea ce inseamna ca e pentru suprafete destul de extinse.

Ca sa fie cat mai simplu de folosit si pentru nu a avea probleme cu udatul trotuarelor sau a altor zone, poti regla unghiul de stropire, de la 40 pana la 360 de grade. Si presiunea poate fi ajustata, de la 1.7 pana la 4.5 bari, in functie de lungimea jetului de apa. Debitul acestui model e intre 0.17 si 2.19 mc/h.

Produsul acesta este realizat din plastic, dar, folosit cu grija, poate fi destul de rezistent in timp. El va fi capabil sa ude uniform, astfel incat sa fii cat mai multumit/a de rezultatele obtinute. Daca iti doresti, poti opta pentru picuri mai mari de apa, in cazul in care vantul iti poate crea probleme in timpul irigarii.

Avantaje

Este un aspersor rotativ, ce poate imprastia apa chiar si in unghi de 360 de grade.

Irigi in mod uniform, cu aceeasi intensitate pe toata raza de actiune.

Daca bate vantul, poti seta ca picurii sa fie mai mari

Iti ofera posibilitatea de a regla raza de actiune atat in privinta unghiului, cat si in cea a lungimii jetului.

Dezavantaje

Fiind realizat din plastic, nu este foarte rezistent in timp.

 

 

Hunter PGP Ultra

 

Aspersorul Hunter PGP Ultra este un dispozitiv rotativ, care face parte din categoria modelelor telescopice, asadar, va trebui intrebuintat pentru instalatiile subterane de irigare. El e dotat cu 12 duze ce permit distribuirea apei in diverse forme si vor face posibila imprastierea apei pe o raza cuprinsa intre 7.5 si 14 metri. Ele se pot regla cu ajutorul unei chei speciale, care nu e inclusa in pachet sau o surublenita dreapta.

Posibilitatile prin care-ti poti iriga culturile sau gazonul sunt multe, deoarece ai la dispozitie si un debit ce poate varia intre 0.07 si 3.23 mc/h, dar si o presiune ce porneste de la 1.4 bari si poate ajunge pana la 7 bari.

Acest aspersor va fi o alegere buna pentru spatii rezidentiale si industriale, dar si pentru arbusti, deoarece poate urca jetul de apa pana la aproximativ 3 metri. Inaltimea totala a modelului e de 19 cm, iar partea expusa are un diametru de 4 cm. Nu se specifica din ce materiale este realizat, dar, din imaginile furnizate in mediul online ne putem da seama de faptul ca s-a folosit in mod deosebit plasticul.

Avantaje

Aspersorul vine la pachet cu 12 capete care vor permite distribuirea apei in diverse moduri.

Lungimea jetului va fi cuprinsa intre 7.5 si 14 metri.

Poti iriga cu ajutorul lui culturi de plante, gazon, dar si copaci, jetul avand o inaltime maxima de 3 metri.

Are un pret accesibil si corect.

Dezavantaje

Cheie necesara reglajelor nu vine la pachet cu celelalte componente.

 

 

Rain Bird 3504 PC

 

Rain Bird 3504 PC este un aspersor achizitionat de persoanele aflate in cautarea unui dispozitiv convenabil din punct de vedere financiar, dar si calitativ. E un model de tip rotativ, cu angrenaj, ce te va ajuta sa iti irigi culturile sau gazonul cat mai uniform, astfel incat sa fii multumit/a de rezultatele finale.

Daca te intereseaza detaliile legate de raza de stropire, afla ca aceasta poate fi cuprinsa intre 4.6 si 10.7 m, acest lucru depinzand si de duza pe care alegi sa o intrebuintezi. Pentru a uda doar atat cat e necesar sau doar pe zona dorita de tine, poti regla modul in care sunt distribuite picaturile, de la 40 pana la 360 de grade. Presiunea este cuprinsa intre 1.7 si 3.8 bari, ca sa fie cat mai potrivita pentru fiecare tip de irigare.

Nu exista detalii cu privire la materialele intrebuintate in confectionarea acestui model de aspersor, dar, credem ca s-a utilizat plasticul, conform imaginilor de pe site-ul de achizitie.

Avantaje

Ai posibilitatea de a regla raza de actiune (intre 40 si 360 de grade), astfel incat sa irigi doar unde e nevoie.

Lungimea jetului de apa poate varia, de la 4.6 la 10.7 metri, daca alegi duza potrivita.

Uniformitatea cu care iriga suprafata dorita e un alt aspect apreciat de cumparatori.

Nu va trebui sa faci un efort financiar mare pentru a-l achizitiona.

Dezavantaje

Se afla la vedere si e mai simplu de distrus din diverse cauze (accidente nedorite, oameni raufacatori), fata de un model telescopic, de exemplu.

 

 

Steinhaus, stationar

 

Daca vrei sa cumperi un aspersor ieftin si bun, cea mai frecventa varianta o reprezinta un model stationar, ca acesta adus acum in discutie. El nu se invarte, dar are mai multe moduri prin care poate stropi culturile/gazonul: semicerc mic sau mare, burnita, fasii, cerc mic sau mare, patrat sau jet de la distanta. Toate aceste tipuri sunt foarte simplu de actionat, datorita materialului intrebuintat – plastic soft touch. Nu vei avea probleme cu schimbarea setarilor nici macar atunci cand ai mainile ude.

Cu ajutorul acestui aspersor pentru gradina poti iriga o suprafata de pana la 77 mp, cu o raza de actiune de 5-6 metri. Presiunea de lucru maxima pe care o poate folosi e de 4 bari.

Ca si dimensiuni ale corpului in sine, acest dispozitiv masoara 52 x 144 x 225 mm. Este verde cu negru, nefiind chiar simplu de observat. Nu functioneaza corespunzator la temperaturi mai mici de 0 grade, motiv pentru care recomandam demontarea lui pe timpul iernii.

Avantaje

Costa foarte putin, deci, nu vei investi deloc mult intr-o astfel de achizitie.

Iti ofera posibilitatea de a stropi in 8 moduri diferite.

E realizat dintr-un plastic special, astfel incat sa nu fie probleme la schimbarea tipului de irigare, nici macar atunci cand esti ud/a pe maini.

Il poti intrebuinta pentru suprafete de 77 mp.

Dezavantaje

Pentru a nu se deteriora, trebuie demontat pe timpul iernii.

 

 

Toro seria Mini 8

 

Cand intentionezi sa cumperi cele mai bune aspersoare, trebuie sa-ti indrepti atentia spre modelele telescopice, motiv pentru care-ti recomandam acest produs. El va iesi la suprafata doar atunci cand trebuie sa irige culturile, deci, va fi durabil si rezistent la tot felul de factori. E recomandat atunci cand ai o instalatie de irigare subterana si nu va fi nevoie sa-l demontezi iarna, urmand sa-l instalezi din nou primavara.

Pentru a-ti putea seta asa cum doresti modul in care apa e imprastiata, ai la dispozitie 5 duze care-ti vor permite sa reglezi unghiul de udare de la 45 la 360 de grade, dar si raza de stropire, de la 6.1 la 10.7 metri. In privinta debitului si a presiunii, aceste valori sunt cuprinse intre 3 si 12.9 l/mp, respectiv 2 si 3.5 bari.

Raza de stropire e reglabila cu ajutorul unui surub din otel inoxidabil, calitativ si durabil. In rest, corpul este realizat din plastic de inalta calitate, rezistent in timp si la factorii de mediu, dar mai putin de dorit cand vine vorba de socuri mecanice.

Avantaje

E un aspersor telescopic, vizibil doar atunci cand iriga.

Vine la pachet cu 5 duze ce pot fi atasate in functie de cat de mare vrei sa fie unghiul de stropire (45-360 de grade), raza de actiune (6.10-10.7 metri), debitul (3-12.9 l/mp sau presiunea (2-3.5 bari).

Capatul e fabricat din otel inoxidabil, pentru a fi cat mai rezistent la schimbarea razei de stropire.

Nu trebuie demontat in timpul iernii.

Dezavantaje

E potrivit doar pentru instalatiile de irigare subterane.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status