Cel mai bun zdrobitor de struguri manual

Am modificat articolul ultima data pe: 14.07.20

 

Cum aleg cel mai bun zdrobitor de struguri manual

 

Ghidul cumparatorului

Zdrobitoarele de struguri nu sunt niste echipamente complicate, insa exista pe piata mai multe design-uri diferite, cu capacitati si preturi care pot varia. La alegerea unui astfel de dispozitiv, se vor urmari factori precum capacitatea, viteza de zdrobire, dimensiunile si materialele din care sunt construite acestea, pentru a va ajuta sa determinati mai usor produsul optim pentru dumneavoastra. Totodata, pentru a selecta cat mai repede un zdrobitor de struguri manual la un pret bun, vi se vor prezenta si cateva modele diferite ce se pot gasi pe piata in acest moment.

Cel mai evident aspect este dimensiunea. Daca nu aveti unde instala un dispozitiv de marimi largi, este clar ca nu il veti cumpara. In functie de marimea cuvei, putem avea zdrobitoare mici (20 – 30 litri), medii (30-50l) ori mari (>50 litri), iar aici va puteti orienta in functie de cat de mare e recolta.

Alegeti si in functie de debitul dispozitivului, mai exact, ce cantitate de struguri poate fi procesata intr-o ora. Acest aspect depinde in mare masura de volumul cuvei, dar si de capacitatea de efort a utilizatorului, avand in vedere ca zdrobitorul e actionat manual.

Daca aveti 2000 kg de struguri recoltati, de exemplu, si doar un weekend la dispozitie pentru a termina zdrobitul, veti cauta un aparat care sa aiba o viteza de zdrobire care va va permite sa efectuati toata sarcina in timp util. In exemplul de fata, 600 kilograme pe ora permite ca treaba sa fie terminata in sub 4 ore de zdrobit, deci ati avea mai mult decat suficient timp intr-un singur sfarsit de saptamana pentru doua tone de struguri recoltati.

Alti factori de considerat sunt materialele. Cuvele de plastic pot fi mai fragile, dar mai usor de spalat decat cele de metal, insa acestea din urma pot suferi de coroziune cu timpul. Mai exista si cuve din lemn la modelele mai traditionale, dar lemnul este destul de greu, desi ofera un aer rustic. Atentie deosebita trebuie oferita rolelor de zdrobire, materialul cel mai indicat pentru acestea fiind otelul inoxidabil si aluminiul, pentru rezistenta si durabilitate.

Iata cateva astfel de produse, selectate si analizate pe baza diverselor pareri despre cele mai bune zdrobitoare de struguri manuale de pe piata:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Lore Enologia LGCSR1

 

Proiectat atat pentru zdrobirea cat si pentru desciorchinarea strugurilor, modelul acesta poate procesa intre 400 si 600 de kilograme pe ora, fiind destinat producatorilor ce recolteaza intre 2 si 3 tone pe an. La 39 de kilograme in greutate, poate fi mutat usor de doua persoane (chiar si de una singura, daca are ceva antrenament in ceea ce priveste munca fizica), iar produsul este relativ voluminos.

Distanta dintre rolele de zdrobire este reglabila, cuva si carcasa sunt facute din tabla smaltuita, iar deasupra rolelor este pozitionat un ax cu palete, astfel facilitandu-se impingerea strugurilor catre ele.

Dupa zdrobire, tulpina este eliminata de catre un arbore special si evacuata. Zdrobitorul acesta este recomandabil utilizatorilor care au recolte medii spre mari.

 

 

 

EnoItalia ENO 3/V Smalto

 

Zdrobitorul si desciorchinatorul manual ENO 3/V Smalto este un produs destinat unor cantitati mici de struguri procesate intr-un mod cat mai eficient. Dispozitivul se asaza pe un vas (cada, butoi) unde vor cadea boabele zdrobite in scopul fermentarii.

Cele doua role din aluminiu sunt echipate cu un suport special ce le protejeaza si ce permite ajustari asupra gradului de strivire. Un sistem de roti dintate actioneaza ca o cutie de viteze pentru a regla viteza si puterea zdrobirii.

Randamentul produsului este intre 1000 si 1200 kilograme pe ora, iar materialul este tabla vopsita in camp electrostatic (pentru cada) si otel inoxidabil (tamburul de desciorchinare). La 40 kilograme, poate fi mutat de catre doua persoane, si dimensiunea sa (1210 x 550 x 690 milimetri) il face usor de tinut intr-un hambar ori in alte spatii speciale din gospodarie.

 

 

 

Anne 9499

 

Un zdrobitor de struguri manual, ieftin si bun pentru cantitati mici recoltate poate fi Anne 9499. Ca design, este similar zdrobitoarelor de lemn pe care le intalnim de obicei la tara, diferenta fiind ca acesta este construit din metal.

Materialul din care sunt facute rolele pentru zdrobire este aluminiul dur, iar cuva este facuta din tabla vopsita antistatic de culoare rosie. Dispozitivul se actioneaza manual printr-o manivela, si strugurii zdrobiti vor fi eliminati intr-o cuva, cada sau butoi amplasata dedesubt.

Cantitatile ce pot fi procesate sunt relativ scazute (aproximativ 350 kilograme pe ora), iar din acest motiv produsul poate fi nepotrivit gospodarilor care au recolte mari ce trebuie zdrobite intr-o perioada scurta de timp. Insa un avantaj important al acestui produs, el fiind unul de categorie hobby, greutatea destul de mica (12 kilograme), ceea ce il face usor de amplasat si transportat de catre o singura persoana.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status