Cel mai bun topor pentru despicat

Am modificat articolul ultima data pe: 01.10.20

 

Cum aleg cele mai bune topoare pentru despicat

 

Ghidul cumparatorului

Viata la tara presupune utilarea gospodariei cu o serie de unelte absolut necesare pentru sarcinile care se ivesc. Un topor de despicat lemne este o asemenea ustensila de nelipsit, mai ales in pragul toamnei si in sezonul rece. Totusi, achizitionarea unuia s-ar putea dovedi destul de dificila atunci cand nu esti informat corespunzator. Prin urmare, te invitam sa parcurgi acest ghid pentru a afla ce criterii de selectie sa respecti.

topor-pentru-despicat-task

 

Intr-o prima ordine de idei, se impune sa verifici lama, ea reprezentand principalul element responsabil de eficienta uneltei. Mai precis, trebuie sa te interesezi asupra formei si asupra materialului de fabricare. Cele mai multe pareri despre cele mai bune topoare pentru despicat sugereaza alegerea unui model cu o lama cat mai putin curbata si realizata din metale dure precum otelul.

Intr-o alta ordine de idei, nu trebuie ignorate nici specificatiile referitoare la maner. Acestea constau in lungimea cozii, absorbtia socurilor si durabilitate. Primul aspect este usor de verificat deoarece majoritatea producatorilor il specifica in descrierea modelului. In principiu, aceasta nu trebuie sa fie mai mica de 70 cm, altfel confortul tau pe durata utilizarii are de suferit.

Absorbtia socurilor si durabilitatea se pot deduce din materialul de fabricare: metal, lemn sau plastic imbogatit cu fibra de sticla. Desi cel dintai se prezinta cu o durata de viata peste medie, ultimele doua sunt cele mai apreciate – multumita faptului ca nu resimti izbiturile la fel de puternic.

Greutatea totala reprezinta, de asemenea, un criteriu de selectie demn de luat in calcul. Implicatiile sale in ceea ce tine de randament sunt extrem de profunde. Pe de o parte, nu trebuie sa te oboseasca in cazul unei intrebuintari indelungate. Pe de alta parte, in corelatie cu lungimea cozii, raspunde de centrul de greutate, adica de cat de bine va patrunde taisul in lemn.

Nu in cele din urma, indicandu-ti mediul online, iti raspundem si la intrebarea “unde gasesc topor pentru despicat la un pret bun?”.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Fiskars X25

 

1-fiskars-x25Conform opiniilor avizate, cel mai bun topor pentru despicat busteni este modelul Fiskars X25. Acesta se prezinta utilizatorilor cu o lama dreapta ultra-ascutita, astfel incat sa nu fie nevoie de mai multe lovituri pentru a sparge lemnele. Este realizata din metal dur si invelita in PTFE, ceea ce inseamna ca se bucura de o durata de viata ridicata intrucat nu rugineste.

Coada are o lungime de 72,2 cm, dimensiune calculata de inginerii finlandezi pentru ca tu sa te bucuri de un maximum de confort pe toata durata folosirii. Fiind fabricata din plastic imbogatit cu fibra de sticla si turnata direct pe lama, absoarbe intr-o mare masura socurile produse. Contribuie, impreuna cu masa de 2,43kg, la realizarea unui centru de greutate perfect echilibrat.

In plus, exceleaza si la capitolul portabilitate deoarece se comercializeaza impreuna cu o teaca din plastic. Costurile sunt pe masura calitatii (care a fost premiata in anul 2010).

 

button 2

 

 

 

 

Gardena 2800S

 

2-gardena-2800sIn topul celor mai bune topoare pentru despicat se afla si modelul Gardena 2800S. Motivele sunt simple. In primul rand, pentru ca dispune de o lama realizata din otel de inalta calitate, adica tratat cu carbon. Se bucura de un tais ultra-ascutit, astfel ca patrunde in lemn extrem de usor, lucru avantajat si de forma de pana.

In al doilea rand, beneficiaza de o coada din plastic imbunatatit cu fibra de sticla, ceea ce inseamna ca masa este redusa. Prezinta o aparatoare din inox – al carei rol consta in a proteja manerul in cazul in care lovesti gresit – dar si un grip excelent datorat designului inteligent.

In al treilea rand, este un topor pentru despicat lemne de 3kg, cu un centru de greutate perfect adaptat lungimii cozii (70 cm). Ba mai mult, se vinde la un pret accesibil, insotit de o garantie pe 24 de luni si de avantajul transportului gratuit.

 

button 2

 

 

 

 

Strend Pro GSA1002

 

3-strend-pro-gsa1002Celor care nu vor sa scoata prea multi bani din buzunar, le recomandam modelul Strend Pro GSA1002. Acesta se infatiseaza doritorilor drept un topor pentru despicat ieftin si bun. In consecinta, nu ai nimic de pierdut daca il incerci.

Se remarca prin lama fabricata din otel teflonat, fapt care asigura un nivel minim de frecare si previne aparitia uzurii. Forma acesteia este usor curbata, asadar ideala pentru aplicatii precum spargerea lemnelor – operatie lesne de realizat cu ajutorul acestui model. Nici coada nu vine cu specificatii inferioare.

Dimpotriva, este realizata din plastic imbogatit cu fibra de sticla si dotata cu un grip din cauciuc, dar si cu o extensie ideala pentru a impiedica alunecarea din mana a uneltei. Masa totala atinge valoarea de 2kg, fiind, prin urmare, un model extrem de usor, care nu te va obosi in cazul unei utilizari indelungate. Centrul de greutate este bine echilibrat, multumita lungimii de 88 cm.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status