Cel mai bun telemetru laser Makita

Am modificat articolul ultima data pe: 10.07.20

 

Cum aleg cele mai bune telemetre laser Makita

 

Ghidul cumparatorului

Masuratorile precise sunt cheia oricarui proiect de succes, iar daca pe distante de pana la cativa metri, acest lucru se poate realiza cu ajutorul ruletei, de pilda, pe distante mai mari ai nevoie de un instrument specializat. De aceea, iti propunem azi sa faci cunostinta cu avantajele asociate folosirii unui telemetru laser Makita, la un pret bun.

 

 

Makita este un brand japonez producator de scule si unelte, a carui existenta dateaza din anul 1915, cand compania nou infiintata avea ca activitate repararea motoarelor si transformatoarelor electrice. In prezent, compania a devenit un grup international puternic, care are o unitate producatoare inclusiv in Romania.

Clasa laser trebuie cunoscuta pentru ca sa alegi un produs adecvat, care sa fie folosit legal in anumite situatii si conjuncturi. Clasele disponibile sunt I, II, IIIa, IIIb si IV. Clasa I este accesibila pentru orice tip de proiecte casnice, clasa II este recomandata pentru constructii de anvergura, iar clasa IV se foloseste in diverse procese industriale. In oferta Makita disponibila cumparatorului obisnuit nu vei gasi decat piese incadrate in clasa I.

Vizibilitatea iti spune care sunt intervalele de distanta pe care aparatul poate masura eficient. Makita iti pune la dispozitie produse care masoara cu precizi pe distante care pornesc de la 0.5 m si pana la 80, sau chiar 100 m. Modelele din categoria hobby au o vizibilitate de aproximativ 15 metri, uneori pana la 20 metri; cele semiprofesionale cresc limita superioara pana la 60 m, in timp ce cele profesionale depasesc aceasta valoare.

Precizia japoneza este de invidiat, de aceea majoritatea produselor pe care ti le pune la dispozitie producatorul nu depasesc o marja de eroare de 2 mm pentru produsele hobby sau de 1 mm in cazul celor profesionale. Fiecare model in parte iti transmite din start care e marja de eroare indicata de catre producator, iar repetarea masuratorii, in cazul in care ai dubii, o poate elimina, mai ales in cazul acelor activitati care necesita o precizie perfecta.

La capitolul functii suplimentare, vom  mentiona existenta unui afisaj LED usor de citit si de interpretat, care are, in plus, un consum redus, lucru important in cazul pieselor alimentate pe baza de acumulatori.

Si pentru ca, uneori, masuratorile trebuie efectuate in pozitii ciudate, in zone inguste, si din alte considerente practice, e o idee buna sa optezi pentru acele modele care iti ofera functie de memorie.

Un produs obisnuit din gama Makita iti pune la dispozitie o memorie de pana la 10 masuratori, ceea ce este convenabil pentru utilizatorul semiprofesionist, daca e sa luam in calcul un numar considerabil de pareri despre cele mai bune telemetre Laser Makita.

Daca acum esti pregatit sa alegi in cunostinta de cauza, dar nu prea stii unde poti gasi la tine in oras acest gen de produs, echipa noastra iti mai retine atentia pentru cateva minute, ca sa iti prezinte doua modele pe care le consideram interesante, pe care le poti cumpara la preturi accesibile din magazinele de pe internet. Iar daca ai unele retineri, ti le vom spulbera spunandu-ti ca, conditiile de garantie sunt aceleasi cu cele oferite din start de catre producator.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Makita LD050P

 

Aceasta optiune este considerata un telemetru Makita incadrat in gama profesionala, pe care il poti utiliza cu succes la orice lucrari de santier, multumita preciziei deosebite si manevrabilitatii sporite. Produsul este unul alimentat cu ajutorul bateriilor: doua baterii AA de 1.5 V (LR6). Un set nou de baterii de calitate permite efectuarea a aproximativ 5000 de determinari, deci chiar nu e cazul sa iti faci griji in legatura cu costurile de utilizare.

Domeniul de masurare este cuprins intre 0.5 si 50 metri, astfel incat piesa poate fi utilizata la practic toate lucrarile standard in constructii. Precizia indicata de producator este de +/- 1.5 mm la masuratorile de peste 12 metri, ceea ce reprezinta o cifra buna de exploatare. Clasa de protectie la praf IP54 iti permite sa il folosesti si in conditii dificile, fara sa te temi ca se va defecta in mod neasteptat.

Daca discutam despre functii, nu putem sa nu mentionam in primul rand display-ul LED de dimensiuni generoase, cu acces usor la taste datorita designului inteligent. Piesele componente ale dispozitivului sunt reprezentate de elemente optice elvetiene, inserate intr-o carcasa de titan, ceea ce face ca aparatul sa fie deosebit de stabil si de precis chiar si in conditii meteo nefavorabile. Functia de memorie iti permite salvarea ultimelor 5 determinari; ai posibilitatea de a introduce sau de a elimina masuratori si de a realiza calcule de volum si de suprafata.

 

 

 

 

 

Makita LD030P

 

Daca crezi ca cea mai buna optiune pentru nevoile tale este un telemetru laser Makita ieftin si bun, iti propunem sa arunci o privire la modelul LD030P, pe care ti-l prezentam in continuare. Este vorba despre un produs semiprofesional care poate fi folosit si de catre pasionatii de diverse activitati outdoor. Alimentarea se face cu ajutorul a 2 baterii de 1.5 V AAA (LR6) care iti acorda o perioada de lucru de pana la 2.5 ore neintrerupte.

Dispozitivul are un domeniu de masurare care porneste de la 0,2 m si poate ajunge pana la 30 m – evident, acopera nevoile uzuale ale unui utilizator obisnuit. Toleranta la masurare, in functie de distanta, este de 3 mm pentru distanta de 30 m si de 2 mm pentru distantele de la 15 m. de la 10 m, diametrul punctului laser este de 6 mm, ceea ce inseamna ca il poti vizualiza cu suficienta precizie.

Protectia eficienta impotriva prafului si a stropilor il fac potrivit pentru lucrul in interior si exterior si rezistent la conditii de lucru ceva mai dificile. Il poti utiliza pentru masurarea distantelor, pentru calcule de suprafata, pentru introducere si eliminare de masuratori si pentru memorarea ultimelor 5 determinari.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
2 Comments
Cel mai vechi
Cel mai nou Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Cernega Lucian
Cernega Lucian
June 16, 2018 11:41 am

Folosește doar 2 baterii AAA, nu calculează volume și nici funcții Pitagora, în rest este foarte bun review-ul.

Team Clovis.ro
Admin
June 17, 2018 8:31 am
Reply to  Cernega Lucian

Buna, Lucian,

Multumim pentru informatii si pentru feedback!

Toate cele bune!

Echipa Clovis.ro

DMCA.com Protection Status