Cel mai bun telemetru laser Bosch

Am modificat articolul ultima data pe: 09.07.20

 

Cum aleg cele mai bune telemetre laser Bosch

 

Ghidul cumparatorului

Un telemetru cu laser este cel mai eficient instrument pentru efectuarea masuratorilor facute acasa ori pe santier. Mici, dar performante si precise, aceste dispozitive au ajuns sa ofere o larga paleta de functii si specificatii, ceea ce va poate face alegerea dificila cand doriti sa cumparati unul.

In acest ghid, vi se va prezenta oferta companiei Bosch, ajutandu-va sa diferentiati intre diversele telemetre ale acestui producator, pentru a putea sa-l cumparati cel optim pentru nevoile dumneavoastra.

 

 

Compania germana si-a stabilit de mult o pozitie importanta in domeniul sculelor si utilajelor. De la bormasini si ciocane rotopercutoare la surubelnite electrice si unelte de prelucrare a lemnului, paleta de produse sub sigla Bosch este vasta. In ceea ce priveste telemetrele, oferta lor contine cateva produse bine diferentiate. Iata ce trebuie sa analizati cand le luati la rand pentru a vedea care este cel mai potrivit:

Multe pareri despre cele mai bune telemetre laser Bosch subliniaza importanta domeniului de masurare, adica pana la ce distanta este eficient. Spre exemplu, exista modele care masoara pana la 25 de metri, iar altele chiar si de doua ori mai mult. Daca lucrati pe un santier si construiti structuri inalte, este evident ca dispozitivele cu un domeniu de masurare mai mare este potrivit, spre exemplu, iar cele pentru distante mai mici vor fi mai utile acasa.

Precizia de masurare este un element care arata marja de eroare. De obicei, aceasta este intre 1,5 si 2 milimetri. Luati in considerare aceste minuscule diferente doar daca aveti nevoie de masuratori extrem de exacte.

Importante sunt si functiile de calcul, caci va vor scuti de necesitatea unui carnetel ori calculator in cazurile in care aveti multe lucruri de masurat deodata.

Memoria valorilor va permite dispozitivului sa stocheze mai multe masuratori deodata. De regula, un telemetru laser Bosch, la un pret bun, va stoca automat ultimele 10 pana la 30 de masuratori, in functie de model.

Operatiunile cu masuratori sunt de asemenea un atu, existand multe modele care pot calcula volumele ori suprafetele, precum si calcule de baza (adunare, inmultire, scadere, impartire).

De asemenea, la telemetrele Bosch mai sofisticate, se ofera si posibilitatea de transmitere a datelor prin Bluetooth catre dispozitive Android ori iOS (telefoane, tablete, etc.). Astfel se pot impartasi datele cu colegii de lucru, pentru a va armoniza eforturile cu privire la sarcina pe care o efectuati.

Printre alte specificatii oferite de produsele producatorului german se enumera rezistenta la praf si picaturi de apa (foarte utila pe santier), diverse tipuri de display cu grade de iluminare variate, ori baterii cu durate de viata mai lungi sau mai scurte, in functie de nevoile pe care le aveti.

Daca doriti o exemplificare concreta a catorva telemetre din gama Bosch, va vom descrie randurile ce urmeaza niste telemetre, lista noastra fiind foarte utila ca punct de pornire pentru a face o comanda online:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch GLM 50 C

 

Pentru acest telemetru, sarcinile serioase au fost gandite ca prim scop, acest lucru reflectandu-se in specificatiile de performanta foarte ridicate: ca domeniu de masurare, dispozitivul poate inregistra intre 5 centimetri si 50 de metri distanta de la lentila laserului, numai bun pentru santiere medii si mari.

Precizia de masurare normala este de +/- 1,5 milimetri, printre cele mai bune din gama Bosch, iar cu bateria plina poate sa asigure pana la 10.000 de masuratori individuale, ori 2.5 ore de functionare continua. In ceea ce priveste functiile, memoreaza ultimele 30 de valori, cu care se pot calcula suprafete si volume printr-o serie de calcule simple.

Totodata, ofera si posibilitatea de a transmite prin Bluetooth datele catre telefoane si tablete echipate cu sisteme de operare Android si iOS, dispozitivele acceptate fiind tabletele si smartphone-urile cu Android 4.0 si iPhone-urile 4S sau mai noi, ori iPad-urile de generatia 3 sau mai mult. Poate si executa planuri si schite digitale, distribuindu-le la alte dispozitive daca este nevoie.

 

 

 

 

Bosch GLM 40

 

Ca si alte telemetre fabricate de Bosch, acest model este rezistent la socuri (caderile de pana la 1 metru nu il afecteaza), dar si la praf si stropi de apa, iar performantele sale pot fi atragatoare chiar si pentru constructorii profesionisti.

Domeniul de masurare oferit este intre 15 centimetri si 40 de metri, iar precizia este de asemenea foarte buna, +/- 1,5 milimetri. Foloseste doua baterii AAA care ii asigura circa 5 mii de masuratori individuale, ori aproximativ 1,5 ore de utilizare continua. Paleta de functii ofera memorarea ultimelor 10 valori, ce poate fi putin pentru utilizatorii exigentii, dar suficient pentru cele mai multe tipuri de lucrari.

In plus, dispozitivul efectueaza calcule de suprafete si volume utilizand valorile inregistrate, fara insa a oferi optiunea de a exporta datele prin Bluetooth. Toate caracteristicile fac din GLM 40 o optiune foarte atragatoare in cazul renovarilor ample ori lucrului pe santiere mici si medii.

 

 

 

 

Bosch PLR 25

 

Compact, ergonomic si eficient, PLR 25 este un telemetru laser Bosch, ieftin si bun, potrivit pentru marea majoritate a utilizatorilor care cauta eficienta la un pret convenabil. Ca hardware, are un ecran color lesne lizibil, si vine livrat si cu o geanta de protectie in care il puteti pastra in siguranta.

Din gama de specificatii software, mentionam posibilitatea masurarii distantelor intre 5 centimetri si 25 de metri, acest domeniu fiind util in cele mai multe case ori santiere mici. Prin efectuarea de calcule matematice simple, dispozitivul poate opera cu pana la 10 valori masurate si memorate pentru estimarea precisa a volumelor si suprafetelor.

Are si o functie de masurare continua (ca modelele mai scumpe), care ofera utilizatorului posibilitatea de a masura din miscare, produsul inregistrand punctul minim si cel maxim ca distante. Precizia dispozitivului este de +/- 2 milimetri, mai slaba decat a altor modele Bosch, dar in orice caz acest produs este foarte fiabil in marea majoritate a scenariilor de utilizare.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status