Cel mai bun telemetru laser Bluetooth

Am modificat articolul ultima data pe: 16.07.20

 

Cum aleg cele mai bune telemetre laser, cu Bluetooth

 

Ghidul cumparatorului

Telemetrul cu laser este un aparat care permite masurarea distantei dintre tine si pana la un anumit punct de referinta sau obiect. Ofera date preecise in doar cateva secunde si poate fi folosit in situatii variate, precum calcularea unghiurilor si a pantelor, diverse masuratori in interiorul locuintei si pe santier.

Daca vrei sa achizitionezi un telemetru laser cu Bluetooth, care iti permite sa transferi datele prin Bluetooth pe un calculator sau telefon pentru a pastra o evidenta si a le analiza, exista o serie de informatii care te ajuta sa identifici usor modelul de care ai nevoie din oferta variata de astfel de produse. Noi ti le punem la dispozitie in urmatorul ghid de cumparaturi.

 

 

In functie de tehnologia folosita, un telemetru poate fi cu laser sau cu ultrasunete. Din punctul de vedere al performantelor, varianta cu laser este potrivita pentru a masura pe distante mai mari de 10m, in timp ce modelul cu ultrasunet este de folos numai pe o raza restransa.

Tipul de laser folosit de telemetru este incadrat intr-o anumita clasa (I, II, IIIb, si IV) ce indica gradul de periculozitate a acestuia. Ai grija sa alegi un echipament tinand cont inclusiv de aceste specificatii pentru a evita riscul de ardere a retinei si a pielii. Clasa cea mai sigura este I, iar cea mai periculoasa este IV.

De obicei, telemetrele pentru constructii se incadreaza in clasa II, insemnand ca puterea laserului este redusa (1mW) si inofensiva pentru corpul uman. Cu toate acestea, este bine sa fii precaut si sa utilizezi ochelari, o masca de fata si manusi.

Distanta pe care un telemetru o poate masura determina circumstantele in care poti folosi acest dispozitiv, avand astfel posibilitatea de a alege varianta care se potriveste nevoilor personale.

Daca te intereseaza sa folosesti acest echipament la domiciliu, pentru diverese masuratori prin casa sau prin curte, un model potrivit este cel cu raza de actiune mica spre medie (3-15 m).

Un telemetru semi-profesional, care poate fi folosit in munca pe santier de exemplu, va avea putea masura distante de pana la 50-60m, in timp ce laserul unui model profesional poate ajunge pana la  200 si chiar 250m, insa binenteles ca pretul acestuia din urma este pe masura performantelor oferite.   

Chiar daca multe pareri despre cele mai bune telemetre cu laser Bluetooth sustin ca valorile obtinute sunt exacte, trebuie sa stii ca precizia acestora se pierde atunci cand il folosesti pentru a masura distante lungi. Acest lucru se intampla din cauza fenomenului numit divergenta, raza laser dispersandu-se in forma de con cu varful situat spre telemetru.

Prin urmare, verifica marja de eroare precizata in specificatii  si pentru o acuratete sporita a datelor iti recomandam sa repeti masuratoarea. De exemplu, o maxima de eroare de ± 2,0 mm este acceptata, doarece masuratorile pot fi considerate foarte precise chiar si in aceasta situatie.

Ideal, afisajul trebuie sa fie vizibil si mare pentru a putea fi citit cu usurinta din orice unghi, iar la capitolul alimentare mentionam ca aceasta se poate face prin intermediul acumulatorului (incarcat in prealabil la priza) sau prin intermediul bateriilor, ambele variante oferind libertate deplina de miscare, deoarece nu esti conditionat de vreun cablu de alimentare.

Acum ca ti-ai facut o idee despre criteriile de selectie, daca vrei sa achizitionezi un telemetru laser cu Bluetooth, la un pret bun iti recomandam magazinele online, deoarece oferta este variata si comanda ajunge direct la usa.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch GLM 100 C

 

Daca lucrezi in constructii si ai nevoie de un telemetru cu laser, modelul profesional Bosch GLM 100 C ar putea fi exact ceea ce cauti. Acest dispozitiv este foarte util in munca pe santier sau daca vrei sa construiesti anexe in jurul locuintei, deoarece poate masura pe o raza de 100m.

Tipul de laser folosit se incadreaza in clasa II, fapt se inseamna ca poti folosi dispozitivul in conditii de siguranta, fara a te expune riscului de a-ti arde pielea sau retina. Acuratetea valorilor obtinute este una de invidiat, marja de eroare fiind doar de 1.5mm in plus/minus. De asemenea, duritatea si rezistenta sunt alte caracteristici ce merita mentionate: telemetrul se comporta perfect chiar si la temperaturi de -10°C sau +50° C si nu se strica daca este scapat de la 1m inaltime.

Pentru a salva si interpreta valorile masuratorilor efectuate, poti transfera datele prin Bluetooth sau port USB pe un PC, smartphone sau alte dispozitive electronice. Aparatul isi ia energia dintr-un acumulator care se incarca in doar 3 ore si iti garanteaza aproximativ 25000 de masuratori.

 

 

 

 

Bosch GLM 50 C

 

Pentru cei interesati de un model de telemetru semi-profesional, potrivit atat in masuratorile de pe santierele de constructii de dimensiuni medii, cat si pentru uzul personal la domiciliu, recomandam modelul GLM 50 C de la Bosch.

Laserul cu care este dotat echipamentul prezentat face parte din clasa II si nu iti va afecta pielea sau ochii, iar performantele pe care le ofera sunt medii, avand capacitatea de a masura pe distante de maximum 50m. La capitolul precizie, mentionam ca marja de eroare ce poate sa apara in datele afisate este de doar 1.5mm in plus sau in minus.

Aparatul functioneaza cu ajutorul celor 2 baterii 1,5 V LR03 (AAA), iar energia acestora poate fi economisIta prin simplul fapt ca telemetrul se va inchide dupa 5 minute in care este sesizata o lipsa de activitate. Masuratorile obtinute pot fi transferate prin Bluetooth catre alte dispozitive, iar display-ul color si mare afiseaza valorile clar si iti va fi usor sa le citesti din orice unghi.

 

 

 

 

 


Alte produse recomandate, momentan indisponibile:

 

Bosch PLR 30 C

 

Bosch PLR 30 C este un telemetru laser Bluetooth, ieftin si bun ce vine in ajutorul celor care lucreaza in domeniul designului interior, arhitecturii sau utilizatorilor care pur si simplu doresc sa faca diverse masuratori prin locuinta.

Acest dispozitiv foloseste un tip de laser ce se incadreaza in clasa a II-a de siguranta in exploatare, adica nu afecteaza pielea si ochii, insa este recomandat sa folosesti manusi si ochelari ca metode preventive, si poate oferi masuratori exacte (cu o marja de eroare de plus/minus 2mm) pe o distanta de maximum 30m.

Transferul datelor rapid  si eficient catre alte dispozitive electronice se realizeaza prin tehnologia Bluetooth, iar alimentarea telemetrului se realizeaza prin intermediul celor 2 baterii de tip AAA, de 1,5, ce ofera o autonomie de aproximativ 2 ore si jumatate de utilizare intensa. Display-ul color de inalta calitate iti asigura o buna vizualizare a datelor obtinute.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status