n n
n
n
▷ Telemetre ieftine, cu laser. Analiza comparativa

Cel mai bun telemetru ieftin, cu laser

Am modificat articolul ultima data pe: 18.11.19

 

Cum aleg cele mai bune telemetre ieftine, cu laser

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand vrei sa faci masuratori de cea mai mare precizie, intr-un mod cat mai rapid, un telemetru cu laser ar putea fi un partener de incredere. Un astfel de aparat, foloseste un semnal laser pentru a calcula distante si este intalnit atat in gospodarii, cat si in marile santiere de constructii. Precizia e oferita atunci cand in cale nu exista obstacole si masurarea se face usor, cu o simpla apasare de buton.

Daca doresti sa iti cumperi un telemetru cu laser, ieftin (la un pret bun), noi te ajutam cu o serie de criterii de selectie importante.

 

 

Primul si cel mai important tine de distanta de masurare. Trebuie sa ai in vedere acest lucru pentru a sti exact cam pana la ce departare ajunge raza laser. Cand faci o astfel de achizitie, vei observa ca ai o un anumit interval in care va trebui sa masori. Ex. 0.15-30 m inseamna ca distanta minima la care ajunge raza e de 0.15 m si cea maxima de 30 m.

De pilda, daca trebuie sa iti pozitionezi un tablou pe un perete in living si sa il plasezi perfect paralel cu muchia planului orizontal sau in raport cu alte obiecte, nu vei avea nevoie niciodata de mai mult de 15 m raza de detectie, insa daca lucrezi pe santier, s-ar putea ca 20 – 30 m sa fie de preferat.

Foarte importanta este si acuratetea masurarii. Aceasta valoare trebuie sa fie cat mai mica, daca iti doresti precizie(pentru ca de fapt iti arata marja de eroare pe care o va avea telemetrul la masurare). O acuratete de 土 2 mm inseamna ca distanta masurata poate fi mai mica sau mai mare cu 2 mm. E o valoare acceptata si care se incadreaza in paramteri normali.

Functiile unui astfel de aparat sunt si ele importante. Pot fi de baza si complexe.

Cele de baza iti vor permite sa faci adunari, scaderi, sa calculezi arii si volume, iar cele complexe te vor ajuta in operatiuni ca: masurarea continua, pitagora simpla, masurarea indirecta a lungimilor sau dubla a inaltimilor (pentru zonele mai greu accesibile), suprafata peretilor (daca vrei sa calculezi mai multe suprafete individuale care au aceleasi dimensiuni), temporizator (pentru masurari de mare precizie in momentul in care nu e recomandata miscarea aparatului in timpul calcularii), masurarea inclinarii, inchidere automata sau atentionare cand bateria se termina.

Toate aceste optiuni te vor ajuta sa faci calcule rapide si masuratori de mare precizie, astfel incat munca ta sa fie usurata.

Orice telemetru cu laser are un ecran pe care sunt afisate datele. Tine cont de caracteristicile acestuia(luminozitate si dimensiune), daca vrei sa iti fie usor sa masori si sa citesti datele afisate. Exista modele care isi ajusteaza lumina in functie de cea de afara sau care permit rotirea display-ului in functie de pozitia dispozitivului. Trebuie sa alegi produsul care te va ajuta sa ai o experienta cat mai placuta si simpla.

Avand in vedere faptul ca un astfel de aparat e folosit in general pe santiere, protectia pe care o are la anumiti factori este importanta. Alege un model care sa fie rezistent la apa, praf sau chiar la cadere.

Gradele de protectie sunt notate sub forma IP AB. In grade concrete, AB reprezinta cifre. Cifra din locul literei A indica gradul de protectie impotriva elementelor solide (ex. 1 – protectie impotriva elementelor cu diametru mai mare de 50 mm, 5 – protectie la praf, fara depuneri care ar putea dauna, 6 – protectie totala la praf), iar cea din locul literei B, protectia impotriva elementelor lichide (ex. 1 – protectie impotriva caderilor de picaturi verticale, 4 – protectie in cazul in care apa e imprasitata din toate directiile, 7 – protectie impotriva scufundarii de scurta durata).

Daca o anumita cifra este 0, inseamna ca dispozitivul nu are nici un fel de protectie la praf si/sau lichide, dupa caz.

Cand alegi un telemetru, ai si posibilitatea de a face o astfel de achizitie in functie de modul de alimentare. Aceste produse pot folosi baterii sau acumulatori. Ambele variante sunt intalnite si apreciate; cele cu baterii sunt preferate pentru ca pot functiona oricand ai nevoie, daca ai baterii de rezerva la indemana, iar cele cu acumulatori pentru faptul ca sunt capabile sa ofere o autonomie de 25.000 de masuratori, cu o singura incarcare. Partea neplacuta e daca te lasa cand ti-e lumea mai draga si ai nevoie sa incarci dispozitivul, dar avand in vedere faptul ca vei primi avertizare cand bateria e pe sfarsite, poti face in asa fel incat sa nu te trezesti cu surprize neplacute.

Iti poti face usor pareri despre cele mai bune telemetre cu laser, ieftine, daca citesti in continuare ghidul, deoarece am facut pentru tine o selectie de produse.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Bosch GLM 30

 

Daca esti in cautarea unu telemetru cu laser care sa iti ofere masuratori de inalta precizie, cu o acuratete de ± 2 mm, acest model ar putea fi ceea ce tu cauti. El masoara de la o distanta minima de 0.15 m, pana la maxim 30 m, daca nu intalneste obstacole in cale. Nu va fi eficient pe distante mai mari.

Functiile intalnite la acest produs sunt: masurarea departarii, lungimii, inaltimii, distantei, insumarea automata, oprirea/pornirea sunetului sau deconectarea automata dupa 5 minute de nefolosire. Ecranul iti va oferi o usurinta in utilizare, afisand in 3 randuri si fiind luminat. Dimensiunile acestui aparat sunt de 105 x 41 x 24 mm, iar greutatea de 0,1 kg, ceea ce inseamna ca va fi simplu de folosit si de tinut in buzunar pentru a fi mereu la indemana.

Acest telemetru se alimenteaza cu ajutorul a 2 baterii de 1.5 V, care permit o autonomie de 5.000 de masuratori. El are un grad de protectie IP 54 (protectie la praf si impotriva imprastierii apei din toate directiile) si este rezistent la cazaturi de la mai putin de 1 m.

 

 

 

 

SNDWay SW-M40A

 

Telemetru SNDWay SW-M40A e un model care iti poate masura cu ajutorul tehnologiei laser distante cuprinse intre 0.05 si 40 m. Este un instrument foarte precis, avand o acuratete de doar ±2 mm, motiv pentru care e preferat de adevaratii profesionisti.

Pentru a-ti oferi o experinta cat mai placuta, vei intalni urmatoarele functii: masurare continua, pitagora simpla, calcularea rapida a ariei, volumului si distantei, masurarea automata a volumului si ariei, memorarea a 99 de masuratori, afisarea erorilor, atentionare cand bateria se termina, inchidere automata sau oprirea/pornirea sonorului. Avand in vedere faptul ca are destul de multe butoane, ar putea fi dificil de utilizat de catre cei mai putin experimentati.

Ecranul acestui produs este un LCD generos, luminat, capabil sa afiseze cu usurinta datele dorite. Dimensiunile aparatului sunt de aproximativ 112 x 50 x 25 mm, astfel incat sa-l poti lua cu tine peste tot. Se alimenteaza cu ajutorul a 3 baterii de 1.5 V (AAA), capabile sa ofere o autonomie de pana la 3.000 de masuratori. Gradul de protectie este IP 54, fiind astfel un dispozitiv rezistent la praf si stropi.

 

 

 

 

uMeasure MS-40A

 

Daca vrei un telemetru cu laser, ieftin si bun, dar nu stii ce model ar fi cu adevarat potrivit, din moment ce nu esti dispus sa platesti foarte mult, iti recomandam uMeasure MS-40A. Acest instrument de masura te va surprinde cu o precizie de ±1.5 mm si va fi capabil sa masoare distante de pana in 40 m, daca nu intalneste in cale obstacole.

Pentru a fi usor de folosit, acest dispozitiv e dotat cu o serie de functii. Iata care sunt cele mai importante: Enhanced Laser Emission Mode (maximizeaza puterea razei, daca soarele este foarte puternic), masurarea lungimii, a suprafetei si a volumului sau oprirea automata a razei daca telemetrul nu e folosit timp de 30 de secunde si a aparatului daca nu este utilizat timp de 3 minute.

Ecranul LCD este iluminat si permite 4 linii de afisaj, alimentarea acestui telemetru se face cu ajutorul a 2 baterii de 1.5V (AA), iar indicele de protectie e IP54 (rezistenta la praf si stropi). Dimensiunile sunt de 120 x 50 x 30 mm, iar greutatea de doar 110 g, fiind usor de folosit si de purtat mereu in buzunar, pentru a fi la indemana. Nu este recomandat a se utiliza la o temperatura de sub -10 grade Celsius sau peste 40 grade Celsius.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status