Cel mai bun tablou electric de apartament

Am modificat articolul ultima data pe: 17.01.19

 

Cum aleg cele mai bune tablouri electrice de apartament

 

Ghidul cumparatorului

Este un fapt stiut in randul specialistilor acela ca, la un interval de circa 20 de ani, din motive de siguranta, tabloul electric al apartamentului ar trebui schimbat. In consecinta, daca a sosit timpul sa il inlocuiesti, este bine sa cunosti cateva aspecte esentiale, astfel incat sa poti face de unul singur alegerea corecta, chiar daca pentru instalare vei cere ajutorul unui electrician priceput. In aceasta ordine de idei, te invitam sa lecturezi cu atentie ghidul de fata care iti va indica ce anume sa urmaresti la un asemenea produs.

 

 

Tipologia reprezinta unul dintre cele mai importante criterii de considerat, in acord cu numarul de camere caruia ii este destinat, un tablou electric putand fi pentru apartamente mici, medii sau mari. Primul model amintit este potrivit locuintelor cu doua odai, dat fiind faptul ca dispune de 4 module, ceea ce inseamna ca fiecarei incaperi ii revin doua (unul pentru lumini si unul pentru prize).

Daca stii ca te bucuri de mai mult spatiu acasa, atunci se impune sa te opresti asupra unuia cu 6 sau cu 8 lacase pentru sigurante, conceput in scopul de a se utiliza in apartamentele cu 3, respectiv 4 camere. In mod firesc, vor fi mai mari si, eventual, mai costisitoare, insa aceasta este regula principala de selectie.

Pe de alta parte, multi insista ca locul si tipul montajului conteaza in aceeasi masura, si ca, daca le iei in calcul, vei fi cu un pas mai aproape de cel mai bun tablou electric de apartament. In principiu, ai posibilitatea de a decide intre variante care se amplaseaza in interior sau in exterior (recomandate locuintelor cu multe incaperi).

Cele dintai sunt realizate din material plastic si dotate cu o usita usor de deschis, pe cand ultimele sunt definite de carcasa din metal si de existenta a diverse modalitati de securizare. De asemenea, poti opta pentru un model ingropat – care ocupa mai putin spatiu, dar este mai greu de instalat – sau pentru unul aparent – cutia pozitionandu-se pe zid.

Iar daca vrei sa afli cat mai multe pareri despre cele mai bune tablouri electrice de apartament, retine ca un model remarcabil trebuie sa fie caracterizat de fiabilitatea ridicata. Aceasta reiese din rezistenta la socuri mecanice si termice deopotriva, aspecte date de materialul de fabricare (ABS sau metal dur) si de temperatura maxima careia ii poate face fata. De altfel, standardul de protectie iti indica siguranta unui asemenea produs. El trebuie sa fie cel putin IP65 pentru variantele amplasate extern si IP40 pentru cele de interior.

Luand in seama toate acestea, nu mai ramane decat sa primesti un raspuns la intrebarea: “Unde gasesc tablou electric de apartament, la un pret bun, toti cei interesati?”. Cel mai simplu ar fi sa intri pe Internet si sa te bucuri de posibilele oferte.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Gewiss 

 

In cazul in care ai nevoie de un produs conceput pentru apartamentele mari, sugestia noastra ar fi modelul de fata, ce apartine apreciatului brand Gewiss. Acesta se infatiseaza potentialilor cumparatori cu 8 module, deci il vei putea utiliza in cazul locuintelor cu cel mult 4 camere.

Se inscrie in categoria celor care se monteaza in interior (sau in exterior, in unele cazuri), lucru pe care il poti deduce din materialul de fabricare (plastic dur), precum si din prezenta unei usite care se deschide rapid, pentru ca tu sa poti verifica lesne sigurantele. In plus, poate fi amplasat pe perete, ceea ce face munca ta de instalare mult mai usor de realizat.

De asemenea, dispune de performante ridicate si in ceea ce priveste siguranta oferita, incorporand un standard de protectie IP40. Designul este unul compact, pe culoarea alb, potrivindu-se, din punct de vedere estetic, oricarei locuinte. Se comercializeaza la un pret convenabil.

 

 

 

 

 

Viko VL-CS8.A 

 

Cauti un tablou electric de apartament, ieftin si bun? Ei bine, conform celor mai multe pareri, modelul Viko VL-CS8.A se incadreaza cel mai bine in parametrii de selectie mentionati, deoarece pune la dispozitia ta 8 module – potrivindu-se apartamentelor mari – si se comercializeaza la un pret avantajos, alaturi de o garantie pe 12 luni.

Ba mai mult, se remarca prin rezistenta sporita la socuri mecanice si termice, functionand la temperaturi cuprinse intre -15 si +60°C, facand fata la foc pana la 650°C si fiind fabricata din plastic dur, respectiv metal galvanizat (sina). Se inscrie in clasa de protectie IP40. Cu alte cuvinte, este un articol sigur, certificat de standardele internationale in vigoare.

Ai posibilitatea de a-l amplasa atat in interior, cat si in exterior, usita inchizandu-se si deschizandu-se usor, asadar accesul se face rapid. Totodata, este un produs care vine pregatit de instalare pentru ca incorporeaza terminali de impamantare si accesorii pentru montaj.

 

 

 

 

 

IPEE 8 

 

O optiune, de asemenea, inteleapta este reprezentata de acest tablou electric de apartament, fabricat de brandul IPEE. Se distinge, in primul rand, prin posibilitatea de a fi utilizat in cazul locuintelor spatioase care includ pana la 4 camere, intrucat incorporeaza un numar de 8 module.

Confectionat din material plastic dur (cu rezistenta crescuta UV si la socuri mecanice) si montandu-se direct pe zid, acesta este recomandat a fi instalat in exterior, tensiunea maxima acceptata avand valoarea de 400V, prin urmare este un model ce poate fi folosit cu succes in aplicatiile rezidentiale, mai ales ca este inzestrat cu o usita ce se actioneaza facil.

Nu ocupa foarte mult spatiu, beneficiind de un design compact. Se prezinta pe culorile alb – negru, astfel ca nu va afecta in sens negativ estetica locuintei tale. Pe de alta parte, presupune niste costuri de achizitie reduse, orice doritor permitandu-si sa le achite fara a resimti o gaura imensa in buget.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...