n n
n
n
▷ Sublere mecanice. Analiza comparativa

Cel mai bun subler mecanic

Am modificat articolul ultima data pe: 15.12.19

 

Cum aleg cele mai bune sublere mecanice

 

Daca trebuie sa faci masuratori precise si nu ai nimic la indemana in atelier care sa iti ofere o precizie de pana la o sutime de milimetru, atunci trebuie neaparat sa iti cumperi un instrument pe masura.

Cand nu stii cum sa alegi un subler mecanic, la un pret bun, noi te putem ajuta. Citeste in continuare cateva caracteristici care merita sa fie luate in considerare.

 

Acest instrument este folosit in general de strungari. Au nevoie de el pentru a face masuratori precise, inainte de a incepe prelucrarea pieselor la strung. Daca ai decis ca sublerul te poate ajuta in munca pe care o faci, atunci trebuie sa il alegi pe cel mai potrivit pentru tine. Odata ajuns in punctul de a lua aceasta decizie, trebuie sa stii ca exista sublere mecanice pentru masurarea diametrelor si lungimilor interioare, exterioare sau de adancime.

Un instrument bun iti va oferi posibilitatea de a masura toate cele 3 caracteristici, fiind conceput special pentru fiecare in parte, dar exista si modele de sublere ce pot masura doar o singura caracteristica(Kinex  6017200).

Daca lucrezi intr-un atelier, iar ceea ce trebuie sa masori sunt obiecte sau distante mici, atunci unul cu o capacitate de masura de 0-150 mm(Unior 612035) iti va fi suficient.

Totodata, exista sublere ce pot masura diferite lungimi. Gasesti modele cu ajutorul carora poti masura distante de la 0, la 500 mm(Feku 15500). Unele au o capacitate de masurare cuprinsa intre 0 si 300 mm(Wert W2323 ), de la 0, la 160 mm(Gadget 280801). Exista si instrumente care iti ofera o lungime de masurare mai mare, cuprinsa intre 0 si 800mm(Insize 1215-822).

Atunci cand doresti sa alegi un model mecanic bun, trebuie sa tii cont si de precizia instrumentului. Trebuie sa te uiti dupa produsele care pot oferi o acuratete foarte mare, iar marja de eroare ar trebui sa fie cat mai apropiata de 0, ca de exemplu: 0,01(Unior 612035),  0,02(Kinex 6002), 0,05(Meister 6600650), 0,07( Insize 1215-822), 0,08(Insize 1214-1000).In general, cele cu marja de eroare mai mica au preturile putin mai piperate.

Ca sa te asiguri ca folosirea produsului va fi una corespunzatoare pentru o durata cat mai extinsa de timp, trebuie sa fii atent si la materialul din care acesta este fabricat. Un subler din inox(Feku 530150) va fi mult mai rezistent in timp decat unul de plastic(Meister 6600650).

Aceasta rezistenta se explica prin prezenta aliajului de otel si crom din compozitia inoxului(adaosul de crom ii ofera rezistenta la coroziune). Un alt material dur din care sunt confectionate sublerele este otelul. Datorita proprietatilor sale, va oferi instrumentului o rezistenta in plus la rupere(FEKU France Metrologie 15305).

In cele ce urmeaza vei afla o serie de pareri despre cele mai bune sublere mecanice.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Geko G01479 

 

Produsul acesta este un subler mecanic cu o precizie de 0,02, deci asigura masuratori optime si are o marja de eroare scazuta. Ca tipologie, este potrivit atat pentru masurarea diametrelor si lungimilor interioare, cat si pentru cele exterioare.

Materialul este un alt aspect de care trebuie sa tii cont, caci sublerul este confectionat din otel inoxidabil, iar avantajul acestuia din urma este faptul ca este durabil in timp si nu se degradeaza. Este mai complex decat alte metale, fiind un aliaj foarte dur ce rezista cu succes la zgarieturi. Totodata, este de laudat faptul ca nici nu isi modifica forma in timp. Datorita lungimii sale, de 30 cm, produsul poate fi folosit pentru masuratori precise, care presupun distante cuprinse intre 0-300 mm. Poate fi utilizat in atelierele de mecanica, dar si in cele de strungarie.

In legatura cu pretul, e necesar sa stii ca este mai ridicat(unii ar fi de parere ca asta ar fi cauza marjei de eroare de numai 0,02) in comparatie cu celelalte produse din aceeasi categorie.

 

 

 

Tolsen TOL0006 

 

Daca ai nevoie de un subler mecanic, ieftin si bun, atunci acest produs pe care il vom analiza merita minimum de atentie din partea ta. Poti masura cu el diametre si lungimi de interior, exterior, dar poate fi folosit cu succes si la masurarea adancimii, datorita tijei drepte.

In ceea ce priveste materialul din care este confectionat, e necesar sa stii ca sublerul este realizat din otel carbon cromat. Una dintre cele mai importante proprietati ale acestuia este duritatea ridicata, ce evolueaza odata cu cresterea continutului de carbon. Adaosul de crom ii confera otelului proprietati deosebite, printre care si rezistenta la coroziune.

Legat de dimensiuni, trebuie sa stii ca produsul are 15 cm in lungime si 3 cm in latime. Aceste marimi iti aduc un mare beneficiu, si anume il vei putea depozita si transporta oriunde ai nevoie, folosind o geanta de marime medie. Acest instrument de masura poate fi folosit de catre strungarii ce lucreaza cu piese mici, dar i se gaseste intrebuintare si in scoli sau in atelierele de mecanica.

 

 

 

Geko G01483 

 

Sublerul mecanic despre care vom vorbi acum este un instrument de masura ce poate fi folosit la masurarea diametrelor si a distantelor interioare, dar si exterioare. Are o precizie de 0,02, insa aceasta marja de eroare este relativ mica fata de lungimea instrumentului (124 cm) ce poate face masuratori intre 0-1000 mm.

Referitor la aspect si la material, sublerul este de culoare argintie si este fabricat din otel inoxidabil. Acesta din urma este un aliaj dur, format din fier (care este un metal greu), crom (creste rezistenta instrumentului la coroziune), carbon (creste duritatea otelului concomitent cu adaosul de carbon) si poate contine si nichel(care modereaza deformabilitatea). Datorita acestor proprietati, instrumentul are o duritate crescuta, o deformabilitate redusa si o rezistenta la coroziune mare.

Datorita lungimii de 124 cm si latimii de 16,2 cm, vei avea parte de un dezavantaj clar, si anume, instrumentul va fi destul de greu de transportat.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status