n n
n
n
▷ Sublere ieftine. Analiza comparativa

Cel mai bun subler ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 15.12.19

 

Cum aleg cele mai bune sublere, ieftine

 

In momentul in care lucrezi in domeniul mecanic, instrumentele de masurat trebuie sa fie cat se poate de precise, deoarece o valoare exacta te poate ajuta sa realizezi o corecta  imbinare a pieselor. De aceea un subler este potrivit pentru a masura atat distante, cat si adancimi sau grosimi cu o precizie mare.

Instrumentul este compus din urmatoarele componente: ciocuri(in interiorul carora se plaseaza obiectul care urmeaza sa fie masurat), rigla(cu ajutorul careia calculezi distantele), vernierul(ofera date despre masuratoare), surubul de blocare (ajuta la fizarea dispozitivului dupa efecuarea operatiunii) sau tija de adancime (contribuie la determinarea unei valori precise).

In cazul in care vrei sa schimbi instumentul cu unul nou si doresti sa identifici un subler ieftin, la pret bun, dar nu stii de ce aspecte sa tii cont, lectureaza ghidul de mai jos, deoarece iti poate fi de ajutor.Avand in vedere ca tehnologia este intr-o continua evolutie s-au dezvoltat doua tipuri de astfel de instrumente: cel digital si cel mecenic.

In ceea ce priveste modelele electronice, acestea sunt mai usor de utilizat si nu necesita o atentie atat de mare la masurare, valorile fiind afisate pe displayul dispozitivului. Insa totodata nu sunt atat de rezistente la socuri cum sunt cele clasice si este necesar sa achizitionezi periodic baterii pentru a asigura functionarea optima.

Dispozitivul mecanic este potrivit persoanelor cu o anumita experienta in domeniul utilizarii si masuratorilor specifice, deoarece necesita o grija sporita pentru a determina corect valorile afisate. Acesta este mai rezistent la socuri, lovituri si apa, fata de cel digital, avand totodata un pret de achizitie mai mic.

Cumpararea depinde si de ceea ce doresti sa masori cu acest dispozitiv, pentru ca pe piata exista mai multe astfel de produse. In cazul in care este necesar sa afli intervalul dintre doua suprafete aflate in opozitie, poti alege un instrument de interior/exterior. Pentru realizarea masuratorii este necesar sa amplasezi obiectul intre cele doua ciocuri sau sa il apuci intre cele doua falci. Pentru o precizie de masurare este important sa nu fie joc intre obiectul masurat si produs.

Daca este necesar sa stabilesti dimensiunea corecta a unei gauri infundate, canal sau a unui prag, poti utiliza un model pentru masurarea adancimii. Aceste variante au o tija speciala care te ajuta sa realizezi o evaluare cat mai corecta a marimii.

Instrumentul de trasare prezinta un varf confectionat din material dur care ajuta la realizarea acestei operatiuni. In cazul in care doresti sa stabilesti valoarea cat mai precisa a grosimii dintilor unei roti, poti folosi sublerul special realizat pentru acest lucru. Acesta se diferentiaza de restul modelelor pe baza celor doua rigle pozitionate perpendicular una fata de cealalta.

Deoarece poti masura diverse obiecte de marimi diferite, este important sa stii care este limita maxima a unei dimensiuni ce poate fi identificata cu acest dispozitiv. In genere, sublerele vor realiza masuratori pe un interval restrans. Cele mai frecvent intalnite sunt potrivite in cazul in care doresti sa stabilesti valoarea al unui obiect sau suprafete de pana la 500 mm. Perntru domenii de nisa, exista si produse care au ca limita superioara 800 mm, 1500mm sau chiar 2000mm.

Din punct de vedere al preciziei si potrivit parerilor despre cele mai bune sublere, ieftine , un instrument de calitate trebuie sa realizeze masuratori cat mai exacte. O eroare acceptata este cea de pana la 0.01 mm/m, deoarece nu afecteaza foarte mult corectitudinea masuratorilor. Spre exemplu, in cazul unei suprafete cuprinse intre 0 – 300 mm, sublerul va afisa o eroare de maxim ± 0.04 mm/m.

Caracteristicile suplimentare ale sublerelor electronice ne pot ajuta sa utilizam produsele mai simplu. Data hold permite sa memorezi valorile anterioare, astfel incat sa nu stergi din neatentie datele. Avand in vedere ca pe teritoriul tarii noastre masuratorile se efectueaza in milimetri, este necesara realizarea conversiei dintre inchi si milimetri, iar acest lucru poate reprezenta un plus. In momentul in care doresti sa resetezi valorile de masurare apesi pe un buton, iar acestea ajung la zero, ceea ce presupune un timp mai scurt pentru inceperea unei alte masuratori.

Daca vei tine cont de toate aceste aspecte achizitionarea unui astfel de dispozitiv va fi mult mai simpla. In cazul in care nu ai timp de pierdut in magazinele de specialitate poti apela la cele din mediul online care prezinta o gama variata de produse. In randurile de mai jos iti vom prezenta si cateva exemple.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

ATL AT-AG552C

 

Dispozitivul adus in discutie este potrivit in cazul in care doresti un subler ieftin si bun, pentru a masura dimensiuni atat la interior, exterior, cat si a celor de adancime. Acesta este un model digital, oferindu-ti o utilizare usoara si nu va necesita foarte multa experienta din partea utilizatorului. Modelele electronice nu sunt la fel de durabile ca cele mecanice si necesita cumpararea unei baterii(aceasta este inclusa in costul achizitionarii).

Valorile exprimate pot fi prezentate atat in inchi, cat si in milimetri, in functie de dorintele tale. In ceea ce priveste dimensiunile maxime care pot fi identificate cu ajutorul acestui obiect, acestea nu vor putea sa depaseasca 150 mm. Cu privire la precizia acestui dispozitiv, putem spune ca valorile afisate pot avea o eroare de maxim ±0.02 mm, deci poate fi considerat bun chiar si pentru lucrari de mai mare finete.

Afisajul LCD iti permite sa citesti cu usurinta cifrele, chiar si atunci cand particulele de praf sunt prezente. De asemenea, instrumentul prezinta atat un buton de pornit/oprit, cat si unul care iti permite sa revii la punctul zero.

 

 

 

BuildXell Subler cu Cadran

 

In cazul in care cauti un instrument care sa te ajute sa identifici dimensiunile interioare, exterioare, dar si pe cele de adancime, te pot indrepta catre acest model facil adaptabil situatiei. Daca iti place sa lucrezi in stil vechi si nu te-ai adaptat in ceea ce priveste modificariile tehnologice, articolul adus in discutie este potrivit, deoarece functioneaza fara baterii sau accesorii suplimentare, fiind unul mecanic.

Durabilitatea acestuia va fi una ridicata, comparativ cu a unuia digital, insa poate necesita o mai mare pricepere la masurare, aceste modele fiind recomandate meseriasilor cu experienta. Produsul poate masura dimensiuni de maxim 150 mm, oferind o precizie de ±0.02 mm in inervalul 0-100 mm. Pe cadranul din dotare poti citi valorile masurate destul de usor.

Surubul de blocare permite pastrare datelor dupa ce identifici distanta dintre cele doua suprafete/obiecte. Acest produs poate masura doar in milimetri, asadar in cazul in care iti doresti sa afli dimensiunea in inchi, modelul nu va fi unul potrivit.

 

 

 

Tesa pentru interior si exterior

 

Articolul prezentat este indicat in cazul in care doresti sa realizezi frecvent masuratori ale distantelor sau ale lungimilor de interior/exterior, inclusiv de adancime. Modelul adus in discutie este unul mecanic, fiind mai rezistent in cazul utilizarilor repetate, deoarece nu are afisaj electronic care s-ar putea distruge in caz de lovitura sau cadere de la inaltime.

Intervalul maxim pe care acesta il poate masura este de 150 mm. In ceea ce priveste ,putem afirma faptul ca acesta indica o valoare cu eroare de cel mult 0.02 mm, pentru o suprafata cuprinsa in intervalul 0 -100 mm. Daca iti faci griji ca din neatentie vei pierde masuratoarea efectuata, butonul de blocare te ajuta sa stochezi aceste valori.

Produsul dispune si de tija de adancime, pentru a putea realiza si masurarea canalelor sau a tevilor. In concluzie, dispozitivul este potrivit atat intr-un service, cat si pentru lucarile efectuate in propria locuinta.

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status