Cel mai bun subler electronic

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune sublere electronice

 

Ghidul cumparatorului

Masuratorile precise sunt esentiale in cadrul lucrarilor in mecanica, instalatii si alte domenii similare. Din acest motiv, sublerele nu pot fi inlocuite cu succes de alte instrumente de masurat precum riglele ori ruletele – iar alegerea unui subler digital este o decizie inteleapta pentru oricine lucreaza in medii unde erorile de masurare nu sunt dezirabile. In randurile ce urmeaza, veti afla cum sa optati pentru un model potrivit:

 

 

Primul lucru pe care va trebui sa il stabiliti se refera la tipul de masuratori cu care lucrati: in functie de designul instrumentului, un subler electronic poate masura lungimi, diametre interioare si exterioare, adancimi, ori grosimi.

De exemplu, nu este indicat sa utilizati un produs pentru lungimi cand masurati adancimi, si invers, intrucat multe pareri despre cele mai bune sublere electronice spun ca precizia aparatului va fi compromisa, la masuratoarea respectiva. Fiecare model de subler din comert specifica clar modul in care trebuie folosit pentru masurarea diverselor dimensiuni de piese.

Veti observa ca modelele de sublere au limite in ceea ce priveste valorile maxime ce pot fi inregistrate fara a compromite masuratoarea. Si aici este extrem de important sa cunoasteti tipurile de piese cu care lucrati: daca lucrati cu piese de peste 200 mm in lungime ori diametru, atunci un subler ce poate masura maximum 150 mm va fi inadecvat, si va trebui sa va reorientati catre un produs mai mare.

Precizia este un alt factor ce nu trebuie neglijat. Un subler digital, la un pret bun, ar trebui sa ofere un grad de precizie cat mai mare. De exemplu, 0,1 milimetri, care inseamna abaterea maxima de la dimensiunea reala a obiectului masurat. O astfel de precizie va fi mai buna decat a unui produs ce specifica 0,2 milimetri.

In comert, puteti gasi si instrumente cu o marja de eroare de 1/100 milimetri, prin urmare extrem de precise, adresate celor ce au nevoie de valori cat mai exacte cand lucreaza.

Ca functii, majoritatea modelelor de sublere digitale ofera si convertirea automata a rezultatelor masuratorii din scare metrica (centimetri si milimetri) in scara inch (1 inch = 2,54 mm).

Chiar daca in tara unde locuiti se foloseste doar una din scari, este uneori util sa puteti compara cu precizie cele doua scari, mai ales daca pe o componenta este specificata dimensiunea in inch, si doriti sa aflati compatibilitatea sa cu alte piese.

In plus, aducerea la zero din orice pozitie este o alta functie de dorit: cu ajutorul acesteia, veti putea reseta pe zero display-ul chiar daca falcile sunt deschise, ceea ce va ofera posibilitatea de a calcula diferente de dimensiuni cat mai usor.

Protectia impotriva prafului si mizeriei este foarte importanta, mai ales daca luati in calcul cat de murdare pot fi unele ateliere. Un produs garantat impotriva infiltrarilor si socurilor va avea o durata de viata mult mai mare decat unul sensibil. Din acest motiv, vom specifica nivelul de protectie la oricare din produsele prezentate in partea a doua a ghidului nostru.

Mai jos, puteti analiza si comanda cateva din sublerele electronice cele mai bine cotate de pe piata. Fiecare este descris in detaliu, incluzand aspectele discutate in ghidul de cumparare, iar comenzile dumneavoastra vor putea fi facute accesand butoanele speciale ce acompaniaza fiecare produs:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Unior 619881

 

Sublerul acesta electronic poate fi utilizat intr-o gama diversa de situatii: poate masura atat dimensiunile interioare, cat si cele exterioare, adancimile, si intervalele, precizia fiind garantata conform standardului DIN 862.

Marja de eroare specificata de acest standard 0,01 mm, aceasta fiind foarte preferabila printre cumparatorii care tin la precizie cat mai ridicata. Ca unitati de masura, scara metrica este cea standard, insa la o atingere de buton, poate transforma orice valoare in inch. Dimensiunile maxime pe care le poate evalua la o singura masuratoare sunt de 150 milimetri (atat este de lunga scara produsului).

Sublerul se poate seta la zero apasand un alt buton, iar display-ul este generos, cifrele din cristale lichide fiind usor de citit. Este si rezistent la infiltratiile de lichide si socuri, iar pentru intretinere, puteti unge o data la cateva luni cu ulei sistemul de glisare.

 

 

 

BGS BG-1930

 

BGS Germany a creat acest model de subler digital pentru a raspunde exigentelor utilizatorilor ce cauta produse de inalta calitate. Ca domeniu de masurare, acesta este intre 0 si 150 mm, si orice valoare masurata poate fi convertita instantaneu in inch. Totodata, scala este gradata in ambele unitati de masura (mm si inch).

Precizia sa, de 1/100 mm, este printre cele mai ridicate din comert, iar cu acest subler veti putea masura dimensiunile interioare, exterioare, precum si adancimile. In plus, puteti reseta la zero din orice pozitie display-ul, pentru a va ajuta cu calculele si diferentele de lungimi.

Display-ul poate si arata valorile cu plus sau minus fata de pozitia in care ati resetat la zero. Este livrat cu o baterie LR44 de alimentare, si o caseta eleganta de depozitare. Fiind din otel, este si destul de rezistent la socuri.

 

 

 

Strend Pro N0374 SK-222946

 

Strend Pro N0375 este solutia de buget pentru cei care doresc sa faca economie, si cauta un subler electronic ieftin si bun. Intervalul de masurare pe care il ofera este intre zero si 150 mm, cu o precizie de 0.01 mm, iar cu instrumentul respectiv veti putea masura dimensiunile interioare, exterioare si adancimea.

Valorile pot fi afisate atat pe scara metrica, cat si in inch, iar un buton poate reseta la zero produsul, din orice pozitie. In pachet, primiti si o cutie de PVC in care sa stocati sublerul in siguranta.

Scala si clestii sunt din metal (otel inoxidabil, rezistent la coroziune si lichide), insa partea electronica este din plastic, prin urmare, poate fi afectata de socuri sau cazaturi.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status