Cel mai bun slefuitor cu banda Makita

Am modificat articolul ultima data pe: 18.10.17

 

Cum aleg cele mai bune slefuitoare cu banda Makita

 

Lemnul este un material solid si rezistent, atunci cand este tratat si intretinut asa cum ar trebui, dar din pacate, acesta are tendinta sa se pateze in timp. Poti preveni acest lucru, slefuind suprafetele lemnoase, inainte de a aplica un nou strat de lac protector. Inainte, aceasta manopera era considerata una foarte dificila, fiind realizata manual si necesitand un efort fizic considerabil din partea mesterului.

Acum, insa, poti apela cu incredere la un slefuitor cu banda care poate reduce considerabil timpul consumat si energia cheltuita. Makita, un producator japonez  cu o traditie de peste 100 de ani pe piata uneltelor electrice, include in gama produselor sale si cateva modele cu banda, ce se evidentiaza dintre celelalte optiuni, prin calitate si rezistenta la uzura.

Pe piata exista acum o multitudine de oferte din care poti alege modelul pe care il consideri cel mai bun slefuitor cu banda Makita pentru planurile tale. Chiar daca pretul este unul din factorii principali atunci cand iei o decizie, trebuie sa stii ca mai exista cateva caracteristici tehnice pe care ar fi bine sa le urmaresti ca sa fii sigur ca aparatul va face fata sarcinilor la care il vei supune.

In functie de cat de extinse sunt planurile tale, poti alege dintre modele de slefuitor de tip hobby, semiprofesional sau profesional.

Primul tip este mai indicat, atunci cand preconizezi ca vei realiza mici ajustari sau te gandesti ca il vei utiliza mai rar. Pretul de achizitie este mai redus, dar vor fi incluse mai putine functii, iar puterea motorului este ceva mai mica.

Modelele semiprofesionale pot fi utilizate cu incredere in casa, atunci cand vrei sa reconditionezi mobila sau parchetul. Motorul va fi mai puternic si rezistent la utilizare prelungita, iar unele modele iti vor oferi si optiunea slefuirii materialelor metalice sau plastice.

Pentru atelierele de tamplarie, pot fi achizitionate aparatele de uz profesional care, pe langa rezistenta si durabilitate, mai ofera si optiunea de a lucra cu mai multe tipuri de banda, in functie de necesitati.

Puterea motorului este un parametru aflat in directa corelatie cu tipul de materiale pe care vei folosi acest aparat. Astfel, un motor de 500 – 650W, ce poate fi incadrat in categoria hobby, asigura o buna slefuire pentru suprafete lemnoase si pentru plasticul mai putin dur, dar pentru metal vei avea nevoie de o putere de cel putin 800W. Modelele de uz semiprofesional si profesional pot avea motoare de pana la 1200W.

Viteza de lucru iti permite sa evaluezi cat timp iti va lua sa prelucrezi o suprafata cu dimensiune cunoscuta. Aceasta valoare poate fi identificata in specificatiile aparatului descrisa ca rotatii pe minut sau ca metri pe minut, iar multe pareri despre cele mai bune slefuitoare cu banda Makita spun ca o viteza de 200 m/minut este suficienta pentru un dispozitiv utilizat in regim semiprofesional.

Rezultatul obtinut la final va fi influentat de suprafata maxima de contact la slefuire si de granulatia benzii. O banda cu o suprafata de contact mai mare, va permite utilizatorului sa prelucreze suprafete mai intinse, intr-un interval mai scurt, dar pentru detaliile de finete, cum ar fi cele din cazul mobilei, va fi necesara o banda ingusta, care sa iti permita sa urmaresti fiecare deviere de la suprafata plana. Granulatia poate avea valori cuprinse intre 20 si 220, valorile mai mici fiind recomandate pentru eliminare de material, in timp ce valorile cuprinse intre 120 si 220 sunt indicate pentru slefuirea de finisaj.

Cand vei cauta unde gasesc slefuitor cu banda Makita la un pret bun, vei remarca ca unele variante dispun de functii suplimentare, cum ar fi posibilitatea reglarii vitezei de lucru si cea de a colecta praful si aschiile rezultate.

Mai jos, am enumerat cateva variante propuse de marca Makita, care ne-au atras, atentia atunci cand am aruncat o privire peste oferta existenta la ora actuala pe piata online.

 

Modele recomandate in 2017

 

Makita 9403 

 

Makita 9403 este un slefuitor cu banda ce poate fi incadrat cu usurinta in grupa de lucru profesionala, destinata prelucrarii podelelor de lemn sau a mobilei de mari dimensiuni. Designul compact il face usor de manuit, iar manerul ergonomic cu buton de pornire permite asigura un grad de control sporit asupra directiei de deplasare, datorita invelisului anti-alunecare.

Motorul puternic, de 1200W si 11A, permite utilizatorului sa prelucreze si materiale mai dure, din categoria plasticului si metalelor, pentru perioade mai indelungate, fara riscul supraincalzirii. In ciuda puterii crescute, este unul dintre modelele cele mai silentioase din categoria sa de marime, facand posibila utilizarea si in spatii interioare mai restranse, fara sa faca obligatorie protectia antifonica.

Ca functii suplimentare, aparatul iti ofera posibilitatea ajustarii vitezei de rotatie in functie de caracteristicile suprafetei prelucrate. La achizitionare, dispune de o banda cu granulatia 80, echilibrata atat pentru slefuirea suprafetelor cu indepartare de material, cat si pentru finisaj. Colectarea prafului este realizata prin intermediul unui saculet textil, reducand astfel gradul de dezordine produs in timpul lucrului si facilitand curatarea ulterioara a spatiului. Sacul poate fi deviat in asa fel incat sa nu incomodeze utilizatorul in mers, iar pentru o mai buna manevrabilitate, cablul de alimentare poate fi plasat pe umarul operatorului. Astfel riscul accidentelor prin agatare este redus semnificativ.

 

 

 

 

Makita MT M9400 

 

MT M9400 este un slefuitor cu banda Makita, ieftin si bun, ce face parte din seria de produse MT ce combina calitatea instrumentelor de uz industrial cu cerintele profesionale de nivel mediu, la un pret avantajos. Este un instrument ce poate fi folosit atat pentru activitatile de tip hobby, cat si pentru cele de tip avansat. Structura robusta si usor de manevrat asigura obtinerea unui rezultat final de calitate.

Puterea nominala a motorului este de 940W si asigura o viteza de prelucrare de 380 de metri pe minut, reducand semnificativ timpul investit in acest tip de activitate. Nivelul de zgomot este redus, facand posibila utilizarea acestui dispozitiv si in spatii mai restranse. Banda de slefuire preinstalata are o dimensiune de 100 mm x 610mm, cu granulatie 80, compatibila cu manopera de slefuire pentru suprafete mari, dar si cu cea de finisare, lasand in urma o suprafata fina, fara zone aspre.

Forma sa permite utilizarea acestui slefuitor si in pozitie verticala, pentru prelucrarea suprafetelor e tin de zidarie. Manerele sunt acoperite cu un material moale, cu proprietati anti-alunecare, pentru o manuire sigura si reducerea riscului de accidente in timpul utilizarii. Colectarea prafului rezultat este realizata la nivelul unui sac colector, facut din material textil, fiind astfel redus gradul de prafuire a suprafetelor din jur. Motorul este protejat impotriva prafului datorita constructiei de tip labirint, aspect ce prelungeste semnificativ durata de viata a aparatului.

 

 

 

 

Reply here

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...