Cel mai bun slefuitor cu banda Bosch

Am modificat articolul ultima data pe: 12.07.20

 

Cum aleg cele mai bune slefuitoare cu banda, de la Bosch

 

Ghidul cumparatorului

Atunci cand ai o suprafata destul de mare de lucru, slefuirea si lustruirea manuala devine un adevarat chin si o risipa de timp. Iata de ce mesterii profesionisti si amatori aleg sa utilizeze o masina electrica cu banda din hartie abraziva, ce va modela si finisa rapid si usor materialul. Viteza crescuta de lucru fac aceste scule ideale pentru diferite suprafete: podele, usi, blaturi, mobilier. Daca vrei sa achizitionezi un model eficient si durabil, iti recomandam oferta de slefuitoare cu banda Bosch, un lider mondial in furnizarea ultimelor tehnologii.Gama de scule electrice Bosch este foarte apreciata de catre mesteri, iar gama lor de produse este variata, asa incat sa poti gasi exact unealta de care ai nevoie. Daca nu ai inca destula experienta si nu stii sigur cum sa achizitionezi aparatul potrivit, acest mic ghid iti vine in ajutor.

Ca performante si rezistenta, aceste scule electrice pot fi clasificate in produse hobby, produse semiprofesionale si profesionale. Distinctia este importanta deoarece in functie de tipul produsului, vei sti daca rezista sau nu la un regim de lucru intens. Astfel ca, daca stii deja ca vei utiliza doar ocazional slefuitorul, un model hobby este suficient.

Daca esti insa un amator care incepe diverse lucrari de bricolaj destul de des, atunci opteaza pentru un dispozitiv semiprofesional, ce-ti ofera o putere crescuta de lucru si mai ales o rezistenta mai mare la uzura. In sfarsit, pentru cei ce lucreaza in ateliere sau santiere, dar si pentru amatorii exigenti si pasionati, un produs de tip profesional este cel mai bun.

Asa cum arata si destule pareri despre cele mai bune slefuitoare cu banda Bosch, daca nu vei tine cont de gama din care face produsul, risti ca acesta sa se defecteze la o utilizare prea frecventa (si nu din vina aparatului).

In continuare, poti alege intre slefuitoare stationare, de banc si slefuitoare manuale, portabile. Primele ofera o precizie crescuta si o suprafata mare de lucru, insa sunt indicate doar daca ai propriul tau atelier (profesional sau acasa). Pentru o manevrare mai simpla, in diferite pozitii si unghiuri, opteaza pentru un model manual.

Puterea de lucru este masurata in W iar un slefuitor electric cu banda de tip manual va avea intre 300 si 1500 W. Daca prelucrezi doar lemn, e suficienta o valoare de pana in 700 W, daca vrei sa lucrezi si pe metal, alegi una mai mare.

Viteza cu care vei slefui este indicata prin metri pe minut; opteaza pentru o valoare de aproximativ 200 m/min. (reglajul vitezei este foarte util). Suprafata de slefuit o arata latimea benzii, iar cele mai uzuale produse au o latime de 75 mm.

Insa unde se gasesc slefuitoare cu banda Bosch? Este simplu: intra pe Internet si nu-ti va lua prea mult timp sa descoperi o varietate de modele atractive, cu garantie si cu posibilitate de returnare.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch GBS 75 AE

 

 

Acest slefuitor cu banda Bosch este o scula electrica, cu alimentare la retea, din gama profesionala, ce are o putere nominala crescuta, de 750 W. Aceasta valoare iti demonstreaza atat eficienta sa, cat si o rezistenta ridicata la un regim de exploatare intens. Este astfel un aparat potrivit mesterilor ce au frecvent diferite lucrari in domeniul bricolajului.

Viteza de lucru este cuprinsa intre 200 si 330 metri/minut, o valoare optima si poate fi ajustata in functie de necesitati, de specificul materialului prelucrat. Este o masina simplu de manevrat, portabila, utila pentru eliminarea asperitatilor de pe suprafete, rectificare plana, finisare si netezire a lemnului, a plasticului si chiar a metalului.

Placa de slefuire grafitata garanteaza rezultate bune, iar durabilitatea produsului este data de cureaua dintata solida si de rotile de antrenare dintate din metal dur. Inlocuirea benzii se face usor, cu ajutorul parghiei cu strangere rapida, iar precizia benzii este data de reglarea fina a rolelor de ghidare confectionate din aluminiu.

Suprafata de lucru are o latime de 75 mm, o valoare standard (banda are 75 mm latime si 533 mm lungime). Este un produs ce rezista cu succes solicitarilor si ofera lucrul usor si rapid, fara un efort crescut. Este dotat cu un maner suplimentar ce inlesneste slefuirea in apropiere de margini (acesta se poate demonta). Cantareste 3.4 kg, astfel ca poate fi manevrat manual fara dificultate si in siguranta.

 

 

 

 

Bosch PBS 75 A

 

Daca vrei un slefuitor cu banda Bosch ieftin si bun, poti alege cu incredere acest model PBS 75 A, din gama de scule semiprofesionale. Este un aparat electric solid si puternic, ce faciliteaza indepartarea materialului de pe suprafete mari de lucru si o finisare uniforma.

Cu o putere nominala de 710 W, este un slefuitor proiectat asa incat sa reziste la o exploatare frecventa, ideal pentru un mester care isi face singur lucrarile de intretinere, reparatii, reconditionari, vopsire etc.. Are o carcasa robusta din aluminiu, material ce ii ofera atat duritate si rezistenta la uzura, cat si o greutate mai scazuta (cantareste 3.4 kg). Pentru precizie in lucru, sistemul automat de rulare a benzii o mentine in pozitia corecta pe toata durata operatiunii.

Schimbarea rapida si usoara a benzii de slefuire este data de sistemul de fixare eficient. Cu un design compact, ergonomic, este o scula destul de simplu de manevrat, portabila, ce ofera stabilitate si o priza optima. Sistemul de microfiltrare brevetat Bosch aspira complet orice praf rezultat in urma prelucrarii lemnului, ce este depozitat in cutia de filtrare a setului.

Slefuirea precisa e asigurata de catre latimea benzii de 75 mm, ce implica o zona de contact destul de restransa. Atinge o viteza maxima de lucru ridicata, cu 350 metri/minut. Setul include si o banda de slefuire cu o granulatie de 80, o valoare ce o face utila atat pentru eliminarea de material, cat si pentru finisare fina.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status