Cel mai bun scarificator si aerator de gazon

Am modificat articolul ultima data pe: 31.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune scarificatoare si aeratoare de gazon

 

Ghidul cumparatorului

Un gazon verde si sanatos poate infrumuseta in mod simtitor gradina unei case, dar pentru a mentine acest aspect placut din punct de vedere estetic, este necesara realizarea unor manopere periodice. Scarificarea gazonului implica indepartarea stratului de materie vegetala ce acopera suprafata solului si care reduce cantitatea de apa si nutrienti ce poate ajunge la radacinile firelor de iarba. Aerarea gazonului implica un proces de afanare, prin realizarea unor gauri in sol sau prin smulgerea plantelor daunatoare, asigurand un aport mai mare de oxigen la nivelul radacinilor.

In trecut, aceste proceduri erau realizate manual, cu sapa sau grebla, dar necesitau o forta fizica crescuta. In zilele noastre, timpul de lucru si necesarul de resurse fizice a fost redus semnificativ prin utilizarea unui dispozitiv motorizat. Achizitionarea unui astfel de utilaj poate fi un proces destul de simplu daca vei urmari cateva detalii tehnice importante.

Un astfel de utilaj poate fi alimentat energie electrica sau cu carburant – benzina sau motorina. In cazul in care urmeaza sa folosesti acest aparat pentru intretinerea gazonului din gradina personala sau pentru suprafete de dimensiuni medii, un model cu alimentare electrica va oferi rezultate bune. Va trebui, insa, sa fii atent la lungimea cablului, pentru a fi sigur ca vei putea prelucra intreaga suprafata fara sa fie necesara utilizarea prelungitoarelor.

In cazul gradinilor cu suprafata mare, multe pareri despre cele mai bune scarificatoare si aeratoare de gazon indica modelele cu alimentare pe benzina ca fiind cele mai potrivite. Inainte de a face o alegere, va trebui sa verifici consumul de combustibil si randamentul de lucru pe care il poate oferi.

Puterea motorului poate fi masurata in Watti, in cazul modelelor electrice, sau in CP (cai putere) – in cazul utilajelor alimentate cu benzina. In cazul in care vei dori sa utilizezi scarificatorul doar ocazional, de cel mult 2 ori pe an, poti opta pentru o varianta cu un motor cu putere de 1000W, in timp ce modelele profesionale pot ajunge la valori mai mari de 1600W.

Lungimea si latimea campului de taiere pot fi buni indicatori cu privire la intervalul necesar pentru a prelucra o anumita suprafata de teren. Modelele utilizate pentru suprafete mai reduse, cum ar fi gradinile personale, dispun de o lama cu latime cuprinsa intre 30 si 32 de centimetri. Produsele profesionale care pot asigura o prelucrare mai rapida a unor suprafete mai intinse dispun de lame cu latime cuprinsa intre 35 si 38 de centimetri.

Sacul colector in care sunt adunate plantele smulse si materia vegetala ridicata de la suprafata solului trebuie sa aiba un volum indeajuns de mare incat sa nu necesite opriri foarte dese pentru a-l goli. In cazul dispozitivelor destinate uzului pe suprafete mai mici, un volum al sacului de 30 de litri poate fi suficient, in timp ce pentru suprafetele medii si mari, un volum de colectare de 50 – 60 de litri poate fi suficient.

Cand vei verifica oferta existenta in magazinele unde gasesc scarificator si aerator de gazon la un pret bun gradinarii amatori, va trebui sa verifici si detaliile ce tin de functiile suplimentare – posibilitatea reglarii inaltimii de taiere si adancimii de aerare sau a vitezei de taiere. Manerele de control ar trebui sa fie acoperite cu un strat moale, cauciucat, care sa asigure o priza ferma in timpul utilizari.

Luand in calcul aceste detalii tehnice, acum poti alege cu usurinta cel mai bun scarificator si aerator de gazon pentru planurile tale. Mai jos, poti vedea descrierea catorva dispozitive pe care le-am remarcat atunci cand am verificat oferta magazinelor online.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Makita UV3200

 

Makita UV3200 este un scarificator cu alimentare electrica, potrivit pentru utilizarea pe suprafete de dimensiune mica si medie. Este dotat cu un motor puternic, de 1300W, ce asigura o prelucrare rapida chiar si pe terenuri mai dificile. Cele 5 trepte reglabile ale inaltimii de scarificare permit adaptarea dispozitivului la tipul de flora existent si asigura obtinerea unor rezultate deosebite.

Poate fi dezasamblat atunci cand nu este utilizat, iar manerul poate fi pliat. Astfel, poate fi depozitat cu usurinta si in cadrul unor spatii de dimensiuni reduse. Latimea benzii de lucru este de 32 de centimetri, dimensiune ce asigura o prelucrare buna a gazonului intr-un interval scurt, cu un numar minim de curse longitudinale.

Adancimea de lucru, in cazul functiei de aerare a solului, poate fi ajustata, adaptand regimul de lucru la gradul de umiditate al solului. Rezervorul de iarba are o capacitate maxima de acumulare de 30 de litri, nefiind necesara oprirea frecventa pentru a-l goli.

 

 

 

 

 

Hecht 1521 2 in 1

 

Hecht 1521 2 in 1 este un aparat cu functie dubla, destinat realizarii manoperelor de scarificare si aerare a gazonului. Motorul cu alimentare electrica are o putere de 1500W, suficient de mare pentru a asigura o prelucrare eficienta si in cazul terenurilor cu o suprafata mai mare.

La achizitionare, pachetul cuprinde doi cilindri cu rol central in utilizarea dispozitivului – unul cu 16 cutite metalice si unul cu fire metalice. Acestea asigura o buna aerare a gazonului, indepartand cu usurinta resturile vegetale de la suprafata solului. Adancimea de lucru a aparatului poate fi ajustata cu usurinta, variind intre 3 si -9 mm, astfel ca rezultatele obtinute vor fi de inalta calitate.

Rezervorul de colectare a materiilor vegetale are un volum generos, de 40 de litri, ce permite o functionare fluida, continua, fara prea multe intreruperi. Latimea benzii de lucru este de 32 de centimetri, dimensiune standard intalnita la majoritatea utilajelor de acest gen. Aceasta asigura obtinerea unui rezultat final intr-un timp cat mai scurt, in asa fel incat numarul de treceri liniare sa fie mentinut la o valoare minima. Greutatea redusa, de numai 10 kilograme, o manevrare usoara a acestui utilaj.

 

 

 

 

 

Grizzly ERV 1400-35

 

Daca inca nu ai gasit un scarificator si aerator de gazon ieftin si bun pentru gradina ta, poti incerca varianta Grizzly ERV 1400-35. Este un model alimentat cu energie electrica ce este potrivit pentu ingrijirea ocazionala a zonei de gazon din gradina. Acesta elimina cu eficienta vegetatia uscata si, in special buruienile plate, datorita prezentei lamelor din otel inoxidabil cu forma speciala.

Manerul are o forma ergonomica, ce nu provoaca disconfort la nivelul articulatiilor mainilor, iar forma acestuia permite controlarea facila a directiei de deplasare. La acest nivel este plasat un comutator de siguranta ce poate opri rapid activitatea masinii in cazul unui accident.

Adancimea de lucru poate fi reglata pe oricare din cele 4 optiuni disponibile. Astfel, utilizatorul va putea ajusta cu finete lungimea gazonului ce va rezulta in urma trecerii sale. Dispozitivul poate fi depozitat cu usurinta, datorita posibilitatilor de pliere, astfel ca spatiul de pastrare nu va mai fi o problema. Sacul de colectare a materiilor vegetale rezultate are un volum generos, de 40 de litri, facand posibila functionarea prelungita a aparatului fara a fi necesare opririle dese pentru golirea acestuia.

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status