n n
n
n
▷ Prelungitoare electrice ieftine. Analiza comparativa

Cel mai bun prelungitor electric ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 12.11.19

 

Cum aleg cele mai bune prelungitoare electrice ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Acum ca tehnologia a avansat si avem la indemana laptopuri, tablete, telefoane mobile si alte gadgeturi, niciodata nu avem destule prize in casa. Solutia cea mai simpla, in acest caz, este sa apelam la prelungitoare care nu numai ca ne ofera mobilitate, prin posibilitatea plasarii lor la distanta fata de priza, ci ne ofera si posibilitatea sa alimentam mai multe dispozitive simultan.

Oferta existenta pe piata este cat se poate de variata si din punct de vedere tehnic, cat si al preturilor. Alegerea variantei care sa fie cea mai potrivita cu necesitatile tale nu va fi dificila, daca vei urmari cateva criterii culese de noi de pe forumurile de specialitate, unde am gasit pareri despre cele mai bune prelungitoare electrice ieftine.

In primul rand, trebuie sa fii hotarat in privinta a ceea ce iti doresti. Exista variante care functioneaza foarte bine in casa si variante pentru exterior, cu protectii suplimentare fata de insecte, praf si umezeala.

La fel, daca vrei sa incarci doar dispozitivele electrice din casa poti alege unul din prelungitoarele cu protectie pentru copiii si cu un cablu de lungime medie.

Daca ai nevoie de un prelungitor pentru atelier, insa, poti apela la o varianta mai compacta si mai rezistenta, cu posibilitatea rularii cablului pe o bobina,  pentru a preveni accidentele prin impiedicare sau sectionarea accidentala in timpul lucrului.

Vei remarca faptul ca pe fiecare ambalaj este inscrisa lungimea cablului, ce poate varia in functie de model. Pentru a fi sigur ca ai ales cel mai bun prelungitor electric ieftin pentru ce ai nevoie, trebuie sa stii ca variantele destinate uzului casnic au o lungime ce variaza intre 1.5 si 5 metri.

Prelungitoarele destinate uzului profesional, insa, dispun de un cablu mult mai lung, ce poate ajunge pana la 50 de metri.

Prizele incluse in majoritatea prelungitoarelor sunt conectori de tip Schuko, standard. Numarul acestora variaza in functie de model, fiind posibil sa gasesti variante cu 3, 5 sau sase conectori. Trebuie sa urmaresti ca puterea totala a dispozitivelor conectate la un prelungitor sa nu depaseasca puterea maxima suportata de acesta, intrucat acest lucru poate produce scurtcircuite in reteaua electrica a locuintei.

Din punctul de vedere al parametrilor ce tin de indicatorii de functionare, vei remarca faptul ca fiecare prelungitor vine cu un set de specificatii unde sunt inscrise valorile tensiunii, puterii si intensitatii suportate. Intensitatea poate varia, de la 7 – 12 amperi – interval util atunci cand vrei sa alimentezi electrocasnice sau gadgeturi, pana la 13 – 16A, valoare potrivita alimentarii instrumentelor utilizate in curte sau in atelier.

Tensiunea maxima de alimentare poate varia, de la standardul de 220V pana la 250V, in cazul prelungitoarelor destinate utilizarii in exterior. Puterea maxima suportata, masurata in watti, poate varia si ea in functie de model, variantele specifice pentru uz industrial putand depasi 3000W.

In final, inainte sa verifici oferta magazinelor unde gasesc prelungitor electric ieftin, la un pret bun, prietenii tai, ar trebui sa te gandesti daca iti doresti ca produsul pe care il achizitionezi sa mai dispuna de cateva elemente de siguranta, cum ar fi protectia pentru copii, impamantarea sau intrerupator suplimentar. O varianta buna este cea care dispune si protectie la fluctuatiile de tensiune, dar aceasta caracteristica va implica si o crestere a pretului de achizitie.

Acum ca stii cam care sunt caracteristicile principale pe care ar trebui sa le urmaresti, poti arunca o privire mai jos, unde ti-am expus cateva variante disponibile, online, la ora actuala pe piata.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

SvS Industrial 

 

SvS Industrial este un prelungitor destinat uzului casnic, dar care poate fi folosit cu succes in activitatile comerciale, in ateliere sau in mediu industrial. Cablul cu o lungime de 25 de metri asigura posibilitatea alimentarii cu energie electrica a dispozitivelor aflate la distanta fata de prizele de perete. Plasarea acestuia pe o bobina de rulare reduce riscul accidentarilor prin posibilitatea strangerii lungimii in exces.

Dispune de 4 prize de tip Schuko, compatibile cu majoritatea electronicelor si utilajelor comercializate la noi in tara. Intensitatea maxima suportata este de 16A, suficient pentru a conecta echipamente tehnice cu cerinte electrice mai mari decat cele ale electrocasnicelor conventionale.  

Contactul de protectie elimina riscul curentarii prin intrarea in contact cu segmentele sub tensiune. Poate fi mutat si manevrat cu usurinta datorita manerului acoperit cu material izolant cu textura antialunecare. Stabilitatea rolei este asigurata de stativul cu baza larga, ce o si mentine ridicata de la sol, oferind un grad de protectie impotriva prafului si insectelor.

 

 

 

 

 

Panasonic X-tendia 

 

Prelungitorul electric X-tendia produs de Panasonic este un model recomandat pentru utilizarea la birou sau acasa. Cablul are o lungime de 5 metri, potrivita si pentru incaperile cu o suprafata mai mare, asigurand accesul la energie electrica si dispozitivelor plasate in coltul opus al camerei.

Cele 4 prize incluse sunt de tip standard – conectori Schuko, si sunt compatibile cu majoritatea echipamentelor electronice si electrocasnice comercializate in tara noastra. Acestea dispun de protectie pentru siguranta celor mici, reducand semnificativ riscul accidentelor prin electrocutare.

Puterea maxima suportata este de 3500W, valoare ideala daca stii ca trebuie sa conectezi o unitate de calcul si perifericele sale. Butonul de pornire/ oprire asigura un nivel suplimentar de protectie, oferind optiunea intreruperii alimentarii in momentul in care echipamentele conectate nu sunt utilizate. Un aspect pozitiv este posibilitatea de a fixa prelungitorul pe perete, oferita de carcasa de plastic rezistent de culoare alba.

 

 

 

 

 

Emos 5 in 1 

 

Emos 5 in 1 este recomandat utilizarii la domiciliu sau in birouri, fiind un prelungitor electric, ieftin si bun, potrivit pentru utilizarea in spatiile interioare. Cablul lung, de 5 metri, permite alimentarea cu energie electrica a dispozitivelor electronice plasate la distanta fata de priza, in incaperi de dimensiuni medii si mari.

Dispune de 5 conectori de tip Schuko – prize clasice, compatibile cu majoritatea aparaturii electrice utilizate in tara. Impamantarea si elementele de protectie pentru copii reduc riscurile accidentarilor prin electrocutare. Intrerupatorul cu indicator luminos de functionare permite intreruperea alimentarii, fara deconectarea stecherelor individuale a fiecarui aparat in parte.

Puterea maxima suportata este de 3680W, permitand conectarea simultana a mai multor dispozitive – unitati de calcul, imprimante, monitoare. Intensitatea de 16 amperi este suficienta pentru electronice de putere medie si mica (cafetiere), dar poate face fata cu succes si uneltelor de putere mica si medie, cum ar fi aspiratoarele de interior.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status