Cel mai bun prelungitor electric cu protectie

 

Cum aleg cele mai bune prelungitoare electrice cu protectie

 

Ghidul cumparatorului

Este imposibil sa ne imaginam azi viata moderna fara electricitate, avand in vedere cat de multe dintre obiectele pe care le folosim zilnic sunt alimentate la priza. Dar tocmai pentru ca exista atat de multe dispozitive care merg pe baza de curent, e necesar sa avem si cum sa le conectam la retea in mod confortabil, si exact in acest scop au fost inventate prelungitoarele.

Daca esti in cautare de cel mai bun prelungitor electric cu protectie, iti propunem sa studiezi acest ghid, pentru a afla de ce anume sa tii cont inainte de a-l cumpara.

Vom incepe prin a sublinia cat de important este sa alegi un stecher compatibil cu prizele din zona in care il vei folosi – mentiune valabila in special pentru persoanele care calatoresc frecvent in America sau Asia.

Grosimea si lungimea cablului trebuie luate in considerare: grosimea iti sugereaza tipul de aparate care pot fi conectate; e o mentiune care poate fi considerata neimportanta de catre utilizatorul casnic obisnuit, dar daca ai de alimentat un aparat de mare putere pentru lucrul in gradina, de pilda, devine importanta; recomandam un minim de 3 x 1.0 mmp.

Lungimea va fi aleasa in stricta concordanta cu distanta care trebuie acoperita si nu se recomanda folosirea unor piese supradimensionate.

Numarul de prize pe care ti-l pune la dispozitie prelungitorul nu trebuie sa fie exagerat de mare, pentru a se evita momentele in care s-ar intampla ca toate dispozitivele sa functioneze simultan. Numeroase pareri despre cele mai bune prelungitoare electrice cu protectie sustin ca o piesa pentru exterior ar trebui sa aiba o singura cupla, in timp ce la interior 5, maxim 6 cuple sunt suficiente.

Tensiunea si puterea iti indica, practic, ce fel de dispozitive poti alimenta. Pentru piesele cu solicitare semnificativa, te sfatuim sa alegi produse cu o putere de 2000-3000 W si cu o tensiune de 250V, in timp ce pentru uz casnic obisnuit e suficienta o piesa conventionala de 220-230V.

Daca acum te simti pregatit sa pornesti la cumparaturi, iti vom spune si unde gasesc prelungitor electric, cu protectie, la un pret bun, alti cumparatori. Studiul nostru de piata a demonstrat ca cele mai avantajoase oferte sunt disponibile pe internet, si am pregatit si o selectie de produse ca sa te convingem.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bachmann Smart 

 

Daca esti in cautarea unui prelungitor electric, cu protectie, ieftin si bun, iti sugeram modelul Bachmann Smart, o piesa ideala pentru familii, multumita sigurantei impotriva accesului copiilor, incorporata in constructie. Dispozitivul este echipat cu 6 prize – maximul recomandat pentru consumatorul obisnuit – si cu un intrerupator basculant bipolar, iluminat, care iti permite sa opresti alimentarea.

Indicatorul optic iti va spune in permanenta daca protectia la supratensiune este in buna stare de functionare, sau daca a fost cumva deteriorata de un soc de curent. Carcasa este realizata din plastic rezistent la socuri si e configurata special pentru a permite rularea cordonului de alimentare. Flansele pentru fixare pe perete sau mobilier sunt de asemenea apreciate de catre unii dintre cumparatori.

Cordonul de alimentare are o lungime de 1.5 m si o grosime de 5 mmp, suportand o intensitate de 16A si o putere totala de 3600W, impresionanta pentru o piesa utilizabila in locuinta, si care iti va permite sa folosesti toate cele 6 fise Schuko.

 

 

 

 

 

Bachmann 4 

 

O alta sugestie pe care o avem pentru utilizatorul casnic obisnuit este un produs cu un aspect mai putin comun: Bachmann 4 este un derulator incasetat care iti ofera un numar de 4 prize Schuko, echipate cu termosiguranta pentru a se evita accidentele cauzate de eventuale suprasarcini.

Cablul are o lungime totala de pana la 10 metri, marele avantaj fiind acela ca il poti derula exact atat cat ai nevoie. El are o putere maxima de 2300W, ceea ce iti va permite sa alimentezi si piese de mare putere, de tipul unei bormasini de exemplu, un amperaj de 10A si o tensiune de alimentare de 230V.

Caseta este conceputa special incat sa reziste la solicitari usor neobisnuite, fiind confectionata dintr-un plastic foarte rezistent. Termosiguranta cu care e echipata pur si simplu intrerupe alimentarea in cazul unei suprasarcini, protejandu-ti echipamentele electrice si prelungindu-le durata de viata.

 

 

 

 

 

Well 6 

 

O alta varianta pe care ti-o propunem ca avand un raport corect intre pret si calitatea oferita este modelul Well 6, o piesa cu protectie care iti ofera nu mai putin de 6 socket-uri pentru alimentarea electrocasnicelor mici sau a aparaturii electrice utiliate in orice familie.

Piesa are un cablu cu o lungime de 3 metri care poate face fata nevoilor unui utilizator intr-o incapere standard, cu o grosime de 1.5 mmp. Toate cele 6 prize sunt model Schuko, perfect compatibile cu stecherele folosite in Europa si intr-o mare parte a Globului.

Produsul este confectionat din plastic alb, rezistent, pastrand o aparenta neutra si eleganta datorita careia il poti amplasa oriunde in camera. Functionarea protectiei la suprasarcina este indicata cu ajutorul unui led luminos, iar piesa este de asemenea echipata cu un comutator bifazic luminos care poate opri complet alimentarea cu curent.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status