Cel mai bun pistol profesional, de vopsit

Am modificat articolul ultima data pe: 09.04.20

 

Cum aleg cele mai bune pistoale profesionale, de vopsit

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca iti reamenejezi locuinta, fie ca e momentul curateniei generale, intotdeauna e igienic si estetic sa reimprospatezi stratul de var sau de vopsea de pe pereti. In eventualitatea in care mai si lucrezi in constructii si amenajari interioare, sa ai in dotare un pistol de vopsit de calitate este esential.

Pentru cei care lucreaza des cu un astfel de dispozitiv, nu recomandam nici mai mult, nici mai putin decat varianta profesionala. Bineinteles, aceasta este special configurata pentru un randament superior, pentru durabilitate extinsa la uzaj si garanteaza functionalitate optima.

Chiar si daca vrei sa lucrezi in propria-ti locuinta, se poate sa fii mai dispus sa afli unde gasesc pistol de vopsit profesional la un pret bun altii, decat sa incerci unul care se strica dupa prima utilizare.

Cele mai bune dispozitive pentru zugravitul profesional sunt cele fara aer, care integreaza un motor intern ce pompeaza pigmentul pe suprafete. Daca te intereseaza ce criterii de selectie sunt mai importante, iti oferim urmatoarele indicii:

A.1 Pistol de vopsit profesional

Metoda de pulverizare: poate folosi aer sub presiune sau energie electrica. Modelele din prima categorie se comercializeaza sub forma unor pistoale manuale insotite de un rezervor pentru vopsea si se intrebuinteaza impreuna cu un compresor de aer, la care se racordeaza pentru a imprastia vopseaua pe suport, folosind aer comprimat ca sa vaporizeze pigmentul lichid.

Se recomanda in cazul firmelor de constructii, in dotarea carora deseori intra compresoare. Alternativa ofera precizie la imprastierea vopselei, turatie variabila si uneori multiple capete de pulverizare, fiind utila pe suprafete restranse.

Pentru utilizatorii casnici sau cei care nu vor sa se complice cu compresoare de aer, alternativa electrica este alegerea potrivita. Varul sau vopseaua vor fi expulzate din rezervor pe baza energiei dezvoltate de motorul incroporat. Se practiva metoda in cazul suprafetelor mai mari si atunci cand nu e nevoie de precizie foarte mare la vopsire.

 

Indicatorii de lucru: Trei mari aspecte iti sugereaza cat de productiv lucreaza respectivul aparat si daca e profesional: puterea redata in watti(W), capacitatea de pulverizare(ca debit de imprastiere a vopselei) si raportul dintre suprafata vopsita si timpul necesar acestui proces. O putere efectiva de vaporizare de 100 – 150W este suficienta pentru incadrarea in seria profesionala.

Pentru modelele cu aer comprimat se practica valori necesare de presiune de circa 2bar(presiune oferita de sursa de aer comprimat). Posibilitatile de pompare trebuie sa rezulte efectiv intr-o valoare de cel putin 100g de produs distribuit pe minut. Daca suprafata acoperita cu vopsea este egala sau depaseste 1 metru patrat pe minut, atunci consideram randamentul optim.

 

Alte capabilitati: Orice piesa profesionala trebuie sa aiba posibilitatea de a lucra nu numai cu var, ci si cu vopsea, fapt ce asigura adaptabilitatea la cerintele de lucru. Fiecare aparat va folosi un rezervor separat pentru cele doua tipuri de materiale, iar in acest scop, e util sa consideri si capacitatea(volumul) recipientelor respective.

Intereseaza-te, de asemenea, de posibilitatile de reglaj pentru debitul jetului sau de prezenta accesoriilor suplimentare. Racordul pentru furtunul de aer comprimat e important pentru piesele cu compresie, iar lungimea cablului de alimentare, pentru cele electrice.

A trebuit sa verificam relativ multe pareri despre cele mai bune pistoale de vopsit profesionale, pentru a putea alcatui si o lista de sugestii, insa ca argument general, putem spune ca cele comercializate online se gasesc la preturi mai bune.

Putem mentiona modele de la firme ca Wagner, Iwata , Sata sau DeVilbiss ca fiind oferte de incredere. Asadar, oferim cititorilor nostri si cateva produse analizate prealabil, ca exemple concrete pentru criteriile discutate.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Wagner WallPerfect W565

 

1.Wagner WallPerfect W565Poate ca cel mai bun pistol de vopsit profesional care este si popular in vanzari, datorita unui cost indeajuns de accesibil, va fi considerat acest accesoriu Wagner. Ca tipologie, dispozitivul include un motoras electric, ce pompeaza vopseaua sau varul lavabil, utilizand in acest scop o putere de 320W, suficienta pentru un randament, zicem noi, foarte bun.

Debitul de lucru va fi de 230ml de produs dispersat pe minut, permitand sa acoperi nu mai putin de 15metri patrati de perete in doar 12 minute, conform calculelor. Asta se datoreaza si energiei totale de pulverizare de 130W. Jetul de lucru se poate regla in cateva trepte(3), iar dispozitivul asigura si vopsire in unghi sau optiune Click&Paint pentru detalii, ca functii suplimentare.

Se livreaza cu 3 accesorii: paleta care iti permite sa masori dilutia vopselei, un cap special pentru zugravit cu var lavabil si altul pentru vopsea. Capacitatile recipientelor  pentru fiecare tip de pigment difera, unul fiind de 1300ml, altul de 800ml. Cablul de alimentare ar fi putut fi mai lung, totalizand numai 2 m, insa si asa, consideram ca in completare cu un prelungitor, nu vei intampina probleme.

 

button 1

 

 

 

 

DeVilbiss FLG-G5

 

2.DeVilbiss FLG-G5Daca tii foarte mult la prestigiul unui brand sau al altuia, te anuntam ca am identificat un pistol de vopsit profesional DeVilbiss ieftin si bun. Intr-adevar, face parte din gama celor care se conecteaza la o sursa de aer comprimat pentru a pulveriza, dar chiar si in aceste circumstante, consideram ca un zugrav profesionist va fi pregatit(avand deja un compresor in dotare).

Piesa se recomanda nu numai pentru a dispersa vopsea sau primer de suprafata, cat si lac, demonstrandu-si posibilitatile de adaptare in functie de metoda de vopsire. Dispositivul este format din pistol si dintr-un rezervor de vopsea situat in partea de sus, care are o capacitate de 560ml.

Toate partile sunt facute din otel inoxidabil sau din aluminiu, demonstrand ca avem de-a face cu un model nu numai durabil, ci si usor. Necesita o presiune de 2.0bar pentru a pulveriza eficient, iar cu aceste valori va optine un debit de 277ml/min, ceea ce promite vopsire ultra-rapida. Pachetul oferta include si o perie de curatare, alaturi de pistol de recipientul asortat.

 

button 1

 

 

 

 

Titan Focus 500

 

3.Titan Focus 500Iata un pistol de vopsit profesional electric, care desi putin costisitor, nu poate sa lipseasca din trusa unui mester care stie cat de importante sunt uneltele de calitate. Cu o putere nominala de 700W si una de atomizare(efectiva) de 220W, acest dispozitiv reuseste sa acopere 15mp de perete in doar 10 minute.

Se recomanda utilizarea pentru a vopsi suprafete de circa 50 metri patrati, adica lucrari de amplitudine mica si moderata. Produsul integreaza o duza de pulverizare cu tehnologie X-Speed, care asigura aplicarea cu precizie, chiar si cand vopseaua pulverizata are vascozitate mai mare. Accepta orice material, daca stii cum sa-l cureti eficient dupa fiecare utilizare.

Asadar, se va intrebuinta nu numai cu pigmenti pe baza de apa, si ci pe baza de solventi. Are o forma ergomonica, iar recipientul pentru vopsea e plasat in partea de jos, ca sa ofere mai mult control. Rezervorul are 1l capacitate, iar intreg pistolul cantareste 2.30Kg, fiind destul de greu, insa foarte fiabil.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status