Cel mai bun pistol de vopsit si zugravit

Am modificat articolul ultima data pe: 04.04.20

 

Cum aleg cele mai bune pistoale de vopsit si zugravit

 

Ghidul cumparatorului

Cand ai nevoie de o unealta care sa te ajute sa faci finisaje rapid, e util sa afli mai multe pareri despre cele mai bune pistoale de vopsit si zugravit. Conteaza la fel de mult ce tip de produs alegi sau cat de mult il folosesti, pentru ca uneori uzura isi va spune cuvantul. Ca sa organizam procesul de selectie, vom explica pe scurt ce elemente trebuie diferentiate.

pistol-de-vopsit-si-zugravit-task

Prima data trebuie sa decizi daca vrei un model pentru utilizare ocazionala(hobby), unul semi-profesional(ai suprafete extinse de vopsit , dar nu-l vei utiliza zilnic) sau unul profesional(recomandat pentru ateliere de vopsitorie si pentru zugravi profesionisti). Daca lucrezi la domiciliu, un model cu autopropulsie si in jur de 60W putere va fi suficient. Pentru utilizare mai solicitanta, cam 70W minim ar fi adecvati. La modelele utilizate in constructii si vopsitorii auto, situatia se complica, pentru ca nu includ motor propriu, ci vopseaua va fi imprastiata folosind presiunea aerului. Astfel, pentru acestea e necesara conectarea la un compersor care sa asigure un debit  de aer si o presiune minime.

Apoi, te vei interesa de randament si capacitate. Randamentul iti spune cati metri patrati de perete poti acoperi in decursul unei anumite perioade de timp. Zugravii profesionisti nu-si permit sa intarzie cu lucrarile, si de aceea vor alege ceva cu randament ridicat. De partea celealalta, cand faci mici retusuri in gospodarie sau zugravezti de sezon, poti alege si o varianta mai putin performanta, dar mai eiftina. Capacitatea e volumul rezervorului pentru pigment. Unele modele ofera doua rezervoare separate, unul pentru vopsea, altul pentru var lavabil; acestea sunt de preferat, pentru ca nu te complici la igienizare. Un jet reglabil iti va permite sa colorezi suprafete mai mari sau mai mici, avand ba precizie, ba putere mare de acoperire.

Pentru gospodarii carora le-am promis ca le spunem unde gasesc pistol de vopsit si zugravit la un pret bun, recomandam Internetul ca sursa, deoarece online se pot procura mai ieftin aceste dispozitive.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch 0603207000

 

1-bosch-0603207000Un exemplu concludent pentru cel mai bun pistol de vopsit si zugravit semiprofesional Bosch este si acesta. E incadrat in seria celor cu autopropulsie, deci are motor intern si o putere de 410W. La aceasta valoare, poate lucra frecvent, reusind sa garanteze un randament bun in lucru, cu o putere de acoperire de circa 15mp in mai putin de un sfert de ora.

In setul de livrare include si o duza pentru lacuri si glazuri, in eventualitatea in care vrei sa lucrezi si cu pigmenti care nu se dilueaza pe baza de apa. Cu ajutorul tehnologiei Spray Control, suprafata vopsita va fi perfect uniformizata, fara a pulveriza din greseala mai mult sau mai putin.

Totusi, prin intermediul functiei Easy Select, este posibil reglajul cantitatii de vopsea dispersate. Produsul are un rezervor de 800ml si un furtun de transmisie de 1.3m. Este portabil, avand curea de transport si 2Kg in greutate.

 

button 1

 

 

 

 

Black&Decker HVLP400

 

2-blackdecker-hvlp400Iata ca acest pistol de vopsit si zugravit ieftin si bun de la Black&Decker este tocmai unealta de care ai nevoie in aplicatii usoare de tip hobby sau semiprofesionale. Include sistem cu autopropulsie si presurizare, format dintr-un motor cu putere de 450W.

Forta generata e suficient de mare incat sa acopere o suprafata de 1 metru patrat pe minut(pompeaza 6g de material in 60 de secunde), necesitand doar pauze pentru reumplerea rezervorului. Acesta are o capacitate de 1.2l, generoasa, potrivita pentru sedinte indelungate de zugravit. Jetul poate fi stabilit in 3 trepte, dar lucreaza si fara reglaj, mai ales pentru o mai buna precizie.

Dispozitivul are si functie auto-select, pe langa tehnologie Spray Control, optiune de vopsire in unghi si un indicator pentru debit. Se livreaza cu perie de curatare, recipient mic, accesoriu pentru amestec si cupa de vascozitate, alaturi de un furtun de 6m.

 

button 1

 

 

 

 

Wagner Flexio W585

 

3-wagner-flexio-w585Flexio W585 se numara printre cele mai bine vandute pistoale de vopsit profesionale cu turbina puternica si motor de 630W. Dezvolta o energie efectiva de dispersie de 200W, ceea ce asigura o capacitate de pompare maxima de 500 de grame pe minut. Rezulta un randament suprinzator, pe baza caruia pot fi acoperiti 15mp de perete in numai 7 minute.

Bineinteles, exista posibilitatea de reglare a jetului, in trei trepte diferite, asigurandu-se si o functie Click&Paint sau vopsire facila in unghi. Cele trei accesorii care insotesc produsul sunt paleta ce te ajuta sa masori dilutia, palnia cu care umpli recipientul de vopsea si rezervorul cu un volum total de 1.3l. Pentru manevrare usoara, dispozitivul are maner soft grip.

Dupa cum era de asteptat, produsul poate lucra atat cu vopsele pe baza de apa, cat si pe baza de vinil sau lacuri. Toate piesele sunt furnizate intr-o valiza de transport.

 

button 1

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status