Cel mai bun pistol de lipit, cu aer cald

Am modificat articolul ultima data pe: 25.09.20

 

Cum aleg cele mai bune pistoale de lipit, cu aer cald

 

Ghidul cumparatorului

Ca sa ai certitudinea ca ai facut o alegere buna, e util sa cunosti cateva pareri despre cele mai bune pistoale de lipit cu aer cald, inainte sa selectezi pentru cumparare un produs sau altul. Ca sa oferim o privire de ansamblu asupra acestor accesorii utile in constructii, reparatii si bricolaje, am alcatuit ghidul de mai jos.

pistol-de-lipit-cu-aer-cald-task

Decide pentru ce vei utiliza respectivul dispozitiv. Daca te gandesti sa cumperi o suflanta cu aer cald sau un pistol cu aer cald, afla ca acesta nu va fi foarte util ca sa lipesti diverse materiale, fiind proiectat mai mult pentru a indeparta vopseaua de pe suprafete metalice. In orice caz, daca iti accesorizezi suflanta cu un varf special si aceasta iti asigura temperaturi de peste 300 de grade Celsius, gasesti destule tutoriale online despre cum sa aplici diverse tehnologii de lipire.

Daca vrei sa poti aborda tot felul de metode si materiale(componente SMD, circuite integrate DIP), iti trebuie o statie de lipit, ce poate atinge si valori de 500°C ca temperaturi de lucru. Nu in ultimul rand, exista si solutia pistoalelor de lipit cu gaz, care iti furnizeaza flacara si deci temperaturi de peste 1000°C(pentru componente metalice si alte materiale rezistente).

Cumpara un dispozitiv care sa faca fata cerintelor de lucru. Tot ce e mentionat la categoria hobby va fi bun pentru utilizare ocazionala, dar nu ultra-performant. Cele semiprofesionale sunt mai durabile, insa nu fac fata solicitarilor zilnice. Daca lucrezi des cu asa ceva, nu te multumi cu altceva decat varianta profesionala, desi va fi si cea mai costisitoare.

 

Considera necesitatile de alimentare, temperaturile de lucru, puterea oferita(indica si consumul), iar daca vrei sa afli, la randul tau, unde gasesc pistol de lipit cu aer cald la un pret bun mesterii iscusiti, iata cateva produse disponibile pe Internet:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Dremel VersaFlame 2200 JA

 

1-dremel-versaflame-2200-jaE de ajuns sa vezi prezentarea video pentru aceasta statie de lipit cu flacara pe butan, incat sa stii ca suplineste usor metodele de lucru pe care le poti aborda cu cel mai bun pistol de lipit cu aer cald. O poti folosi pe post de arzator stationar sau mobil, beneficiind de puterea flacarii in functia de catalizator de lipire. Poti suda tevi de cupru, indoi tevi din polipropilena si efectua tot felul de reparatii casnice.

Practic, se comporta ca o torta multifunctionala, iar kitul de livrare, format din 9 piese, iti asigura abordarea unui complex de aplicatii. Poti lucra cu piele in handmade, poti realiza pirogravuri sau sa topesti materiale mai sensibile pentru lipire cu aer cald.

Se alimenteaza cu gaz butan lichefiat si ofera trei trepte principale de temperatura: 550 grade Celsius, 680 sau 1200. Include un buton simplu de pornire si capete diverse pentru utilizare in cadrul procedeelor mentionate.

 

button 2

 

 

 

 

Portasol GT-220

 

2-portasol-gt-220Daca vrei sa identifici un pistol de lipit cu aer cald ieftin si bun, poate ca acest model cu flacara pe gaz poate sa corespunda necesitatilor respective. Are o putere de 50 – 220W si incorporeaza un sistem de aprindere rapida, cu element piezo(bricheta piezoelectrica). Include un arzator de gaz, alimentandu-se cu butan si oferind flacara puternica, ce atinge temperaturi de 1350°C.

Necesita timpi de racire si incarcarea periodica a rezervorului de gaz, iar ca utilitate, se recomanda pentru suflare cu aer cald, tunele de termocontractare si alte aplicatii casnice in handmade si bricolaj.

O functie cu blocare de aprindere te protejeaza de accidente, in timp ce un stativ asigura posibilitatea de utilizare fixa. Flacara se poate regla usor, in functie de precizia de care operatorul are nevoie. Se poate verifica in mod constant nivelul de combustibil, iar umplerea se face prin supapa standard.

 

button 2

 

 

 

 

Dremel VersaTip 2000-6

 

3-dremel-versatip-2000-6Acest pistol de lipit pe gaz(butan) de la Dremel se recomanda in cadrul a 6 tipuri diferite de aplicatii. Se alimenteaza cu acumulator pentru pornire si are in kitul de livrare 6 capete de incalzire diverse, utile in pirogravura, lipire, incastrare la cald etc.

Elementul de aprindere piezo permite o folosire rapida, iar timpul total de ardere va fi de 90 de minute la o incarcare(rezervorul are o capacitate de 17ml). La flacara deschisa, atinge temperaturi de 1200 de grade Celsius, iar pentru aer fierbinte, se obtin valori de 680 de grade Celsius. In pachet vei gasi: varful pentru lipire, cutitul de taiere, o duza pentru flacara lata si una pentru suflanta de aer cald, un cutit cald, deflectorul, rezerva de lipire din cositor, burete etc.

Produsul este foarte apreciat pentru utilizare hobby, desi, la origini este proiectat pentru lucrari profesionale, explicandu-se si pretul relativ ridicat.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status