Cel mai bun pistol auto, de vopsit

Am modificat articolul ultima data pe: 03.04.20

 

Cum aleg cele mai bune pistoale auto, de vopsit

 

Ghidul cumparatorului

In atelierele de reparatii si reconditionari auto, pistoalele de vopsit sunt indispensabile, iar castigurile de pe urma acestor indeletniciri sunt considerabile. De aceea, orice firme care se respecta vor cauta sa achizitioneze numai dispozitive profesionale si sa determine in scurt timp unde gasesc pistol de vopsit auto la un pret bun. Ca proprietar de masina, si tu poti cumpara asa ceva, insa trebuie sa tii cont ca respectiva investitie va fi de 2 sau chiar 3 ori mai mare decat un cazul unui model pentru zugravit conventional. Pentru toti cei interesati, iata principalele caracteristici ce merita a fi considerate prioritar:

 

 

Tipul: Ramane sa alegi intre modele HPG si accesorii HVLPG. Primele sunt incadrate in categoria High Pressure Guns, adica pistoale de vopsit cu presiune ridicata. Din pacate, randamentul acestor variante este de numai 25%, insemnand ca numai acest procent din vopsea va fi dispersat pe suprafata de lucru, iar restul ajunge pulverizat in aer. Daca preferi un randament de peste 65%, te sfatuim sa alegi un model din seria High Volume Low Pressure Gun – cu volum mare de vopsea si presiune scazuta, intrucat astfel vopsesti mai rapid, mai eficient si nu pierzi cantitati mari de pigment.

 

Tipul compresorului: Toate dispozitivele de acest gen functioneaza cu presiune oferita de un compresor de aer, unitate indispensabila in benzinarii, garaje si ateliere pentru reparatii auto. Ca sa stii exact ce nivel de presiune minim trebuie sa ofere compresorul pentru a face pistolul sa pulverizeze in conditii optime, e nevoie de niste mici calcule.

Fiecare pistol primeste un indice de functionare format din volumul de aer necesar, redat in metri cubi sau in litri pe minut, si presiunea la care trebuie oferit acest volum, exprimata in bari. In mod firesc, orice fel de compresor detii, acesta trebuie sa fie capabil sa ofere respectivele valori de lucru pentru pistolul atasat. Volumul de aer oferit de compresor trebuie sa fie de 1.5 ori mai mare decat cel necesar pentru pistol la presiunea minima ceruta. Ca exemplu, un pistol care cere 460l/min cantitate de aer la 2bar, trebuie sa primeasca in jur de 690l/min la valoarea respectiva de presiune de la compresor.

 

 

Caracteristici de design: Se vor considera materialele din componenta pistolului, dimensiunile capatului de pulverizare, cu tot cu fanta de iesire a vopselei, optiunile de lucru(ca viteza de pulverizare si debit) si, nu neaparat in cele din urma, capacitatea rezervorului pentru vopsea si diametrele racordurilor. Un rezervor metalic va fi mai durabil si mai robust decat unul din plastic, insa mai greu si posibil sensibil la actiunea coroziva a unor substante sau solventi. Diametrul acceptat pentru fanta de pulverizare este de 1mm pentru vopsele nu foarte vascoase si putin mai mare, 1.2mm, pentru cele mai dificil de pulverizat. Pentru vopsirea de mare precizie, un rezervor cu 500ml capacitate este suficient, dar cand vorbim de acoperirea unor zone mari, vei prefera ca dispozitivul sa poate fi umplut mai rar. Nu uita sa te interesezi daca produsele se livreaza cu accesorii pentru desfundare si curatare, inclusiv cu filtre de rigoare pentru vopsea(astfel eviti infundarea prematura sau defectiunile). Pana si filtrele vor trebui schimbate periodic, spun cele mai avizate pareri despre cele mai bune pistoale de vopsit auto.

Internetul este sursa principala de unde pot fi procurate aceste acccesorii, iar faptul ca ofertele sunt ceva mai ieftine online decat se intampla sa fie in magazine ii incurajeaza pe multi sa isi faca respectivele cumparaturi online. Iata ce propuneri populare si de calitate avem ca exemple noi:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

DeVilbiss GTi Pro Lite

 

1.DeVilbiss GTi Pro LiteCand cauti sa detii cel mai bun pistol de vopsit auto profesional de la DeVilbiss, iti dam ca exemplu indeajuns de concludent modelul GTi Pro Lite. Este vorba despre un dispozitiv cu corp din metal si rezervor din material plastic, special proiectat pentru vopsitoriile auto.

Va lucra cu compresoare cu minim 700l/min debit de aer si cu valori de presiune de cel putin 2bar. In acest mod, stii din start daca este bine asortat cu compresorul din dotare. Este facut pentru pulverizarea vopselelor cu vascozitate moderata si mare, avand o fanta de 1.3mm diametru. Volumul rezervorului pentru lichid este de 560ml, semn ca necesita umplerea la intervale moderate pentru o intrebuintare constanta.

Desi metalic, produsul cantareste neincarcat 629g, iar forma construita ergonomic contribuie la o manevrare usoara, putand fi controlat eficient si datorita pozitionarii rezervorului de vopsea deasupra. Pachetul mai include si un accesoriu pentru mentenanta, sub forma unei perii de curatare. Pe langa toate aspectele aici reliefate, e bine sa mentionam si o garantie de 12 luni.

 

button 2

 

 

 

 

DeVilbiss FLG-G5

 

2.DeVilbiss FLG-G5Daca se pune problema sa comparam acest aparat cu celelalte oferte similare din topul nostru, e clar ca poate fi desemnat drept un pistol de vopsit auto ieftin si bun. Are o constructie usoara, durabila si indeajuns de rezistenta, recomandandu-se pentru pulverizarea de lac, vopsea sau primer pe caroseriile de masina. Pentru eficientizarea procesului, dispozitivul opereaza cu tehnologie Trans-Tech® Atomisation, dezvoltata de DeVilbiss in scopul usurarii procesului de manevrare.

Ca dovada suplimentara, mentionam corpul din aluminiu turnat si rezervorul situat in partea superioara. Include duze de pulverizare cu control al formei jetului si fabricate din otel inoxidabil, pentru mai multa durabilitate. Este clar dedicat lucrarlor profesionale, necesitand un debit de aer de 415l/m de la compresor, pentru a sustine un parametru de lucru de 277l/min, la presiunea de 2bar.

Fiind mai ieftin decat altele si putand lucra si cu niste compresoare mai putin puternice, acest model se poate recomanda si in uz casnic. Are un recipient de vopsea cu o capacitate de stocare moderata, de 560ml si cantareste 642g. Ca bonus, pachetul ofera cumparatorului si perie de curatare pentru intretinerea kitului.

 

button 2

 

 

 

 

DeVilbiss PRiPro

 

3.DeVilbiss PRiProDesi nu este multifunctional, acest dispozitiv poate deveni indispensabil in majoritatea garajelor care isi respecta clientii. Spunem ca nu e multifunctional tocmai pentru ca e proiectat pentru un singur tip de material pulverizat: primer. Din aceasta gama, va putea lucra deopotriva cu primere acrilice sau dizolvate in apa. Stratul se aplica dupa restul celorlalte, conferind un finisaj uniform de exceptie.

Partea principala a ustensilei e turnata in aluminiu, facandu-o destul de usoara, cu maxim 760g. Varful de e din otel inoxidabil, la fel cu este si acul de pulverizare. Rezervorul de primer poate adaposti 560ml de substanta, iar marimea jetului de acoperitre poate ajunge la 265 – 320mm diametru la numai 175mm de suprafata caroseriei.

Ca performante, remarcam un debit de 160 – 350ml pe minut, care rezulta din folosirea presiunii de 2bar cu un volum minim de aer de 300l/min. Asta inseamna ca va trebui atasat unui compresor care sa genereze 450l/min cu 2bar. Ca toate ofertele DeVilbiss, si aceasta se livreaza cu perie de igienizare si cu garantie pe 1 an.

 

button 2

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
DMCA.com Protection Status