Cel mai bun motocultor cu plug

 

Cum aleg cele mai bune motocultoare cu plug

 

Ghidul cumparatorului

Daca te numeri si tu printre cei care isi doresc sa afle cat mai curand unde gasesc motocultor cu plug la un pret bun, atunci poti lua ca reper acest ghid de achizitionare. Vom incerca sa explicam in mod cat mai clar si mai succint care sunt criteriile selectiei respective, ordonate in functie de prioritati, asa cu le va evalua orice utilizator. Iata ce se cuvine sa consideri:

 

 

Utilitatea: In functie de volumul de lucru de care trebuie sa beneficiezi de pe urma utilajului, exista motocultoare profesionale, semiprofesionale si hobby. Rationamentul e simplu: nu cumperi niciodata ceva prea costisitor, daca nu ai nevoie de functii speciale sau daca cerintele de administrare agricola sunt limitate.

Cele mai recomandate produse pentru uz conventional sunt motosapele. Destinate utilizarii in gospodarii si gradini, acestea corespund regimului de exploatare hobby, au puteri de 3 – 7CP, transmisie prin ax melcat si se adreseaza celor pasionati de agricultura si gradinarit care vor sa ingrijeasca suprafete de pana la 5000mp.

Daca vorbim de o mica ferma, unde cerintele de cultivare sunt mai complexe, va trebui sa cumperi un dispozitiv mai puternic, mai versatil, incadrat in categoria semi-profesionala. Aici integram piese care ofera minim o viteza in marsarier si doua la mersul inainte, sunt echipate cu un set mai extins de accesorii decat freza clasica si plugul, iar suprafata pentru care se folosesc poate ajunge la 7000 – 10000mp. Bineinteles, puterea motorului este de 4 – 6CP.

Pentru uz profesional, ai nevoie de un item cu cel putin 7CP, pe care il poti intrebuinta pentru terenuri extinse, uneori chiar pe ogor, cand suprafata variaza intre 10000 si 15000mp. Modelele din gama discutata vor fi mai costisitoare si de aceea un utilizator individual nu prea are motive sa investeasca in asa ceva, decat daca se ocupa de propria-i ferma.

 

Indicatorii cultivarii: Fiecare motocultor este echipat cu un set de freze, formate din 8 pana la 36 de cutite rotative. Plugul se ofera ca accesoriu, iar despre acesta vom discuta la momentul potrivit. Despre latimea si inaltimea de cultivare se cuvine sa vorbim, intrucat permit viitorului utilizator sa intuiasca daca poate finaliza de parcurs suprafata de lucru in timp util. In gradina te orientezi sa cumperi ceva cu freze mici, de 40 – 80cm latime, intrucat se poate sa mai ai si pomi intre care vrei sa faci manevre. Pe suprafete plane extinse poti intrebuinta un model cu 90 – 120cm latime. Adancimea de lucru trebuie sa fie reglabila, mai ales cand vrei sa pregatesti pamantul pentru diverse procedee agricole. Ai nevoie de circa 10cm in scarificare si de 18 – 20 pentru o aratura sezoniera(paioase/cereale). La adancimi de 30cm ajung brazdele date pentru cartofi sau sfecla de zahar, asa ca gandeste-te bine ce vrei sa cultivi.

 

 

Setul de accesorii si optiuni: In functie de lama de arat pe care o primesti, poti cumpara un motocultor cu plug reversibil  sau unul conventional. Cele reversibile nu mai necesita sa le intorci cand ajungi la capatul ogorului, intrucat plugul este rotativ si poate fi mutat invers, printr-un ax de rotire. De regula, motocultoarele se comercializeaza fara plug sau cu plug de rarita, iar daca e sa cumperi unul reversibil, va trebui sa te asiguri ca e compatibil cu motocultorul deja detinut. Cele mai utile accesorii pentru un utilaj in oricare alte conditii sunt: rotile cauciucate, plugul pentru cartofi(ajunge la adancimi mari) si rarita. Intereseaza-te de vitezele inainte/inapoi ale produsului si de modul in care demareaza, ca sa stii cat de ergonomic si confortabil il vei folosi.

Mai multe pareri despre cele mai bune motocultoare cu plug gasesti si in mediul virtual, iar daca e sa-ti cumperi ceva la pret accesibil, comanda-l de pe Internet. Noi iti oferim si solutiile, pentru ca am selectat cele mai interesante oferte care se livreaza cu tot cu acccesorii.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Medialine 7100CF

 

1.Medialine 7100CFOferta la cel mai bun motocultor cu plug pentru care primesti si multe accesorii utile in agricultura poate fi considerata acest produs MediaLine. Kitul de livrare include motocultorul, roti din cauciuc, rarita profesionala, freza pentru prasit si trusa de scule. Utilajul este cel mai important, iar din acest punct de vedere mentionam ca face parte din categoria profesionala, incorporand un motor in 4 timpi cu o putere de 7CP.

Se recomanda pentru a administra suprafete extinse, chiar de peste 10000mp. Pentru a finaliza cat mai rapid procedeele, dispozitivul se livreaza cu o freza din 32 de cutite, totalizand o latime de cultivare de 110cm. Include un cui de reglaj al adancimii de lucru, aceasta putand varia pana la 30cm.

Pentru alimentare va folosi benzina fara plumb, iar pornirea presupune actionarea demarorului cu sfoara. Asigura doua viteze la inaintare si una marsarier, pentru cat mai multa versatilitate in deplasare. O priza de putere iti permite conectarea remorcutei sau a altor accesorii care au vevoie de transfer de putere.

 

button 2

 

 

 

 

Media Line MS 6580

 

2.Media Line MS 6580Acest motocultor cu plug ieftin si bun se recomanda tuturor celor care isi ingrijesc o mica ferma de legume. La livrare, primesti dispozitivul insotit de un set de roti din cauciuc si de un plug de bilonat. Ca tipologie, piesa este o motosapa, insa include un motor profesional alimentat cu benzina, integrat in gama celor in 4 timpi.

Este dotat cu racire fortata cu aer, iar puterea dezvoltata atinge 7CP, semn ca va putea fi intrebuintat eficient pentru suprafete moderate, de 7000 – 10000 de metri patrati. Are transmisie cu lant, iar vitezele asigurate sunt suficiente pentru o administrare versatila, adica doua pentru inaintare si una inapoi.

Freza standard oferita include discuri laterale si 24 de cutite din otel, fiind reglabila pana la latimea de cultivare de 80cm. Pentru adancime, avem ca reper valori de 15 – 25cm, potrivite pentru numeroase procedee agricole. Echipamentul se va opri automat daca agricultorul va pierde controlul, eliberand maneta de propulsie, motiv ce ne determina sa declaram acest produs fiabil, sigur.

 

button 2

 

 

 

 

Ruris 7099

 

3.Ruris 7099Iata un model de motosapa conceputa ca motoculor cu plug si freza din gama semi-profesionala. Ofera ca accesorii utile rotile cauciucate, niste roti metalice, o rarita, un plug cultivator si un dispozitiv pentru scos cartofi. In caz de necesitate, poate lucra si tractand o mica remorca, avand si priza de putere cu doua iesiri.

Configuratia dispozitivului principal ne arata ca este capabil sa administreze fara urmari negative o suprafata de pana la 5000mp.  Asta se datoreaza motorului de tip 4 timpi, a carui putere de 7CP este transmisa eficient prin sistem cu lant si curea. Sunt garantate trei viteze, una dintre acestea fiind marsarierul.

Latimea pentru cultivare se extinde in intervalul 56 – 83cm, in timp ce adancimea poate fi reglata pana la 250mm maxim, 150mm minim. Sistemul de aprindere electronic, consumul mediu de 1.1l de carburant pe ora si randamentul de 1000m/h prelucrati ne indeamna sa-l recomandam tuturor celor interesati de o oferta indeajuns de performanta si nu foarte costisitoare.

 

button 2

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status