Cel mai bun motocultor cu motor Honda

Am modificat articolul ultima data pe: 12.07.20

 

Cum aleg cele mai bune motocultoare cu motor de la Honda

 

Ghidul cumparatorului

Multi agricultori se gandesc inainte de toate la un utilaj performant cu care sa cultive pamantul, chiar si cand se pune problema sa lucreze pe o suprafata mai restransa de 10000mp. De aceea, unul dintre aspectele importante verificate pentru un motocultor de calitate va fi motorul.

Din moment ce printre cei mai apreciati producatori de motoare de mare putere  se numara Honda, chiar la nivel mondial, am decis sa explicam scurt, in cadrul acestui ghid, de ce e util sa cauti componente produse de compania in cauza si unde gasesc motocultor cu motor Honda la un pret bun cei mai pretentiosi utilizatori.

Motocultor cu motor Honda

Brandul: Honda Motor Co. Ltd. detine de o lunga perioada de timp titlul de multinationala, fiind fondat in Hamamatsu, Japonia, in anii ’40. In prezent, este unul dintre cei mai prolifici furnizori de motoare cu ardere interna de pe mapamond, cu o productie de peste 14 milioane de piese anual.

Investitiile nu se rezuma la cele dedicate automobilelor si motocicletelor, ci sunt incluse si in cercetare axata pe echipament de gradina, generatoare, robotica si inginerie aerospatiala. Motoarele Honda propulseaza in prezent la fel de bine camioane si motociclete, autoturisme si scutere, roboti si avioane cu reactie, barci si motocultoare de inalta performanta.

 

Provenienta utilajului: Exista motocultoare produse in intregime de Honda si modele realizate de alte branduri, dar integrand motoare originale Honda. Din pacate, acesta nu poate fi un indicator pentru pretul dispozitivelor luat in discutie, insa e cu certitudine un argument pentru putere si enduranta, ca avantaje oferite.

Cu alte cuvinte, daca stateai in dubii daca sa cumperi un motocultor sau altul, poti considera ca cele ce au in componenta lor piese Honda vor avea prioritate la achizitie.

 

Puterea: Stim ca la motoarele termice aceasta se masoara in cai putere, iar pentru produsele Honda variaza intre 2.2CP si peste 12CP, cand ne referim la dispozitive din gama uneltelor pentru prelucrarea solurilor. In functie de aceste valori, vom separa utilajele in motosapatori si motocultoare.

Cele cu puterea de 2.2 – 4.6CP intra in prima categorie, avand o utilitate in regim hobby de munca, recomandata in administrarea suprafetelor de pana la 5000mp sau chiar mai putin. In gama modelelor semi-profeisonale integram produse ce ofera 4.8 – 5.5Cp, iar pentru piese profesionale, consideram 7CP o valoare minima. E bine sa retii ca, in functie de puterea motorului, creste si pretul de achizite.

 

 

Coordonatele de lucru: E indicat sa verifici nu numai functiile si numarul de viteze pe care le are utilajul analizat, ci si tipul de alimentare, sistemul de pornire, latimea si adancimea de cultivare. Cu cat sunt mai mari si mai late frezele incorporate, cu atat mai adanc va fi rascolit pamantul si pe o latime care-ti va permite sa termini rapid lucrul, acoperind o surafata mare intr-un anumit numar de treceri.

Verifica prealabil consumul motorului, greutatea totala a motocultorului si orice accesorii suplimentare ii pot fi atasate. Daca esti dedicat gestionarii terenurilor sau pur si simplu ai o gradina mai mare pe care o vrei bine intretinuta, nu poti ignora aceste coordonate.

Cand ai ocazia sa citesti pareri despre cele mai bune motocultoare cu motor Honda, vei vedea ca in cazul comertului online, preturile pot fi mai mici decat cand iti procuri produsul din magazin. De aceea si mai ales datorita garantiei similare, si noi avem cateva recomandari ce pot fi achizitionate de pe Internet.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Honda FG 320

 

1.Honda FG 320Multi utilizatori care cauta cel mai bun motocultor Honda au fost placut impresionati de modelul FG 320, utilaj original, apartinand acestui producator. Este asamblat avand in structura sa un motor in patru timpi, alimentat cu benzina, a carui pornire se face la sfoara. Puterea dezvoltata, 4.8CP, demonstreaza ca dispozitivul va putea prelucra terenuri de toate felurile, indiferent de duritatea solurilor.

Il poti alege pentru a lucra pe suprafete de 5000 – 7000mp, in regim de intrebuintare semi-profesional. Numarul de viteze este limitat, una inainte, alta inapoi, iar freza este compusa din 24 de cutite din otel robust.

Nu ramane urma de indoiala in legatura cu durabilitatea si rezistenta acestui produs, mai ales ca si consumul de carburant va fi unul relativ redus, de circa 1.5l pe ora. Latimea de cultivare este de 810mm, fata de o adancime de 30cm, ceea ce inseamna ca freza actioneaza optim pentru a aerisi eficient pamantul. Primesti la livrare freze laterale si chiar si un bidon de ulei Honda, pentru a avea grija corespunzator de motor.

 

button 1

 

 

 

 

O-Mac 750 Honda

 

2.O-Mac 750 HondaPentru persoanele interesate de un motocultor cu motor Honda ieftin si bun am selectat aceasta oferta O-Mac. Utilajul e propulsat de motor Honda in 4 timpi, alimentat exclusiv cu benzina. Va oferi pana la 5.5CP, o putere ridicata, care asigura nu numai durabilitate in timp, ci si posibilitati extinse de cultivare, pentru suprafete de 7000 – 10000mp.

Ca sa poata diversifica ritmul de lucru, include doua viteze inainte si una marsarier, adecvata in eventualitatea in care se doreste eliberarea frezei de resturi vegetale. Produsul include roti de cauciuc, pentru deplasare fara probleme, lucrand la adancimi de pana la 25cm. Latimea frezei permite prelucrarea a cate 90cm de teren deodata, promitand finalizare rapida a sarcinilor.

Si latimea si adancimea de cultivare sunt coordonate reglabile, putand fi mai reduse ca valori, in functie de necesitatile agricultorului. Freza cu 24 de cutite poate fi inlocuita usor de rarita sau plug (aici puteti gasi modele de motocultor cu plug), iar la nevoie ii poti atasa chiar si remorca.

 

button 1

 

 

 

 


Alte modele recomandate, momentan indisponibile:

 

Grillo AGT Honda G52 – 50

 

3.Grillo AGT Honda G52 - 50Pentru agricultorii interesati de un motocultor performant si durabil, Grillo are ca propunere acest model echipat cu motor Honda. Piesa are structura de functionare in 4 timpi si racire cu aer, aspecte care-i demonstreaza capacitatile extinse de lucru. Accepta benzina fara plumb pe post de carburant, iar valorile de putere atinse sunt de 5.5CP, ceea ce inseamna ca poate lucra pe maxim 10000mp ca suprafata de cultivare.

Pentru deplasare versatila, ofera 3 viteze, dintre care una este constituita de marsarier. Garanteaza siguranta utilizatorului, caci include o maneta de ambreiaj cu debreiere si actiune dubla, pentru eventualitatea in care se pierde controlul utilajului.

Freza se deconecteaza automat, atunci cand se activeaza functia marsarier, iar priza de putere inclusa asigura posibilitatea de a fi util ca motocoasa sau motocultivator, impreuna cu alte utilaje conexe(remorca, pompa etc). Latimea de lucru se regleaza intre 37 si 50cm, permitand si lucrul printre pomi, in livezi. E lesne se justificat pretul putin mai mare, in baza faptului ca ne referim la un produs profesional.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status