Cel mai bun motocultor BSR

Am modificat articolul ultima data pe: 22.01.20

 

Cum aleg cele mai bune motocultoare BSR

 

Ghidul cumparatorului

Agricultorii interesati de un motocultor proiectat sa ofere cele mai bune performante chiar si in conditii vitrege de vreme sau in lucrul cu terenuri dificile ar putea intampina unele dificultati cand se pune problema sa achizitioneze utilajul perfect. Avand in vedere ca motoarele BSR sunt enumerate in multe cazuri printre cele mai robuste cu randament sporit, e foarte normal sa cauti sa cumperi tocmai un motocultor inzestrat cu un asemenea sistem de propulsie. Pentru persoanele care vor sa se informeze corect unde gasesc motocultor BSR la un pret bun, am redactat un ghid pentru o achizitionare corecta, pe care il prezentam aici impreuna cu sugestiile specialistilor nostri.

A.1-Motocultor-BSR

BSR este un importator de utilaje agricole de inalta tehnologie, totalizand un portofoliu impresionant, in care sunt integrate numeroase modele de motosape, atomizoare si motopompe de mare putere. Pe langa acestea, furnizorul mai ofera generatoare, hidrofoare si chiar aparate pentru sudura, ocupandu-se in principal cu distribuirea modelelor pe intreg teritoriul Romaniei. Renumele dispozitivelor rezulta din valorile de putere mari asigurate, din durabilitatea pieselor componente si pe baza performantelor obtinute.

 

Tipologia: Vei putea face selectia intre o motosapa si un motocultor propriu-zis. Prima varianta se recomanda lucrarilor semi-profesionale si  celor din gama hobby, deoarece presupune aparate cu motor termic si putere moderata, a caror freza are latimi de pana la 100cm. Motosapele sunt destinate exploatarii moderate si sunt utile pe langa o gospodarie unde e nevoie si de un utilaj pentru prelucrarea suprafetelor mici si medii.

Pe de alta parte, motocultorul se adapteaza deja unui regim de munca intensiv, putand fi exploatat in mod profesional. Asadar, cea de-a doua tipologie are o constructie mai robusta si va fi intrebuintata mai frecvent, executand o serie foarte difersificata de procedee agricole, in functie de setul de freze care ii va fi atasat. Motocultorul se foloseste pe post de motosapa, ca rarita, cu remorca sau semanatoare, in functie de necesitati. Aceste accesorii pot fi incluse sau nu in pachetul oferta, iar pretul variaza in functie de numarul acestora.

 

Puterea motorului: Fie ca este de 7CP, de 9CP sau ca preferi un motocultor de 12CP, vei alege valorile in functie de volumul de munca pe care il vrei indeplinit. Consideram perfect pentru lucrari de gradina si chiar semi-profesionale un model de 7CP. Daca vrei sa ai certitudinea ca isi va face treaba chiar si cand suprafetele agricole depasesc 5000mp, atunci vei selecta a doua varianta. Ultima o recomandam pentru lucrul solicitant pe ogor si pentru a efectua toate procedeele anuale de curatare si insamantare a terenului. In cazul respectiv, suprafetele prelucrate vor putea depasi 10000 de metri patrati.

 

Freza: Aceasta este accesoriul care faramiteaza bulgarii de pamant si va fi format din mai multe cutite(in mare parte din cazuri 32 pentru modelele BSR). Te sfatuim sa verifici latimea de cultivare, care la un motocultor profesional trebuie sa fie de peste  1m si adancimea de lucru, considerata optima pana la 25 – 30cm. Daca acesti parametri se pot regla, cu atat mai util e dispozitivul pentru tine. Cand vrei sa poti atasa o pompa de apa pentru irigare sau un accesoriu cu tambur pentru cosire, verifica in prealabil ca produsul ales sa aiba priza de putere. O intalnesti la variantele tip motocultor si , de cele mai multe ori, chiar si la motosape.

Pantru ca e util sa tii cont de mai multe pareri despre cele mai bune motocultoare BSR, atunci cand vrei sa cumperi utilajul, e indicat sa il obtii prin comanda online. Nu gasesti in orice magazin produse de la acest brand, iar pe Internet vei intalni si niste preturi mai accesibile. Pentru analiza detaliata pe un exemplu concret, verifica si cea de-a doua parte a ghidului.

 

 

Model recomandat in 2020

 

 

BSR WM 1100C

1.BSR WM 1100C

 

Avantaje

Asigura un randament optim pentru cultivarea gradinilor.

Parametrii de lucru indica o prelucrare eficienta a solurilor de orice tip.

Include o serie de functii foarte utile, pentru reglaj si fiabilitate.

Constructia indica durabilitate si o priza eficenta pe suprafata.

 

Dezavantaje

E adevarat ca atunci cand cauta un utilaj pentru utilizare hobby, multi ar dori sa il intretina cu minimum de efort. Desi este construit pentru a impune cerinte limitate de curatare si reparare, acest motocultor necesita mai multa atentie decat ar face-o unul cu propulsie electrica. Motorul in 4 timpi trebuie alimentat exclusiv cu benzina fara plumb, iar pentru o functionare optima, mereu trebuie utilizat un ulei de inalta calitate. Volumul baii de ulei este de 0.6l, iar consumul de carburant ajunge la 1l/h. Nu toti considera acestecheltuieli adiacente foarte mari, dar un aspect ce nu poate fi contestat este emisia de noxe, fapt comun intalnit la motoarele termice.

 

 

 

AVANTAJE EXPLICATE

Ca prim argument pentru alegerea noastra, putem spune ca acest motocultor BSR WM 1100C are in dotare un motor de inalta calitate, cu o capacitate de lucru avansata. O putem intui analizand aprinderea prin bobina de inductie, sistemul de racire fortat cu aer si filtrul semiuscat, facut din burete umezit in ulei. Totodata, este un mototcultor BSR de 7CP, fiind usor de utilizat in cazul unei gradini sau a terenurilor agricole cu suprafata de pana in 5000 – 6000mp. Cuplul de 12Nm asigurat demonstreaza o forta de tractiune capabila sa invinga atat rezistenta data de greutatea utilajului, cat si pe cea a solului lutos.

asaAvand o latime de cultivare de 560 – 1100mm si o adancime maxima de 30cm, acest model se incadreaza printre cele mai bune motocultoare din perspectiva prelucrarii solului uscat si umed. Pe langa faptul ca poate finaliza rapid de acoperit suprafata pentru care va fi utilizat, cutitele, dispuse cate 4 in alte 4 tronsoane pe toata lungimea frezei, reusesc sa dezlocuiasca si sa sfarme in mod eficient bulgarii. O priza de putere incorporata iti permite sa folosesti ca accesoriu si un sistem cu pompa sau o remorca. Piesa se livreaza insotita numai de frezele de prasire de 120cm, insa poate transporta eficient si pluguri de arat sau de bilonat.

 

Unii il considera un motocultor pe benzina cu priza de putere la un pret bun pe buna dreptate, dar ceea ce intregeste suma acestor caracteristici o reprezinta reglajul. Poti regla atat latimea de lucru, cat si adancimea. La fel, inaltimea ghidonului poate fi stabilita pe directia stanga/dreapta, sus/jos, permitand oricarui utilizator sa stapaneasca facil acest dispozitiv. Cele doua viteze inainte sunt egalate de posibilitatea de a folosi si o treapta in marsarier, pentru a schimba usor directia de deplasare sau pentru a descurca frezele, cand resturile vegetale din sol pot determina unele blocaje.

 

La o analiza minutioasa a structurii si constructiei, poti considera itemul ca fiind un motocultor BSR ieftin si bun, in raport cu celelalte modele de mare putere oferite. Carcasa din fonta, bara de reglare a adancimii, frezele din otel si rotile din cauciuc fac din acest utilaj un exemplu nu numai pentru durabilitate si rezistenta, ci si din perspectiva deplasarii usoare pe teren. Cu o greutate de 125Kg, produsul ofera suficienta forta de apasare incat sa formeze o priza eficienta direct pe sol, dirijarea fiind una cat mai confortabila pentru utilizator.

 

Concluzie

Daca vrei sa administrezi cat mai rapid si mai usor terenuri agricole de peste 5000mp, nu trebuie sa ignori aceasta oferta, recomandata in principal  pe baza unui motor BSR puternic si eficient.

button 6

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (83 voturi, media: 4.71 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status