Cel mai bun invertor de sudura TIG

Am modificat articolul ultima data pe: 29.09.20

 

Cum aleg cele mai bune invertoare de sudura de la TIG

 

Ghidul cumparatorului

Cateva argumente clare pentru a utiliza un aparat de sudura TIG sunt justificate de avantajele pe care le ofera acest tip de sudura: se obtin suturi foarte fine si aspectuoase, plaja de reglaj(a curentului) este foarte extinsa, nu sar stropi sau scantei, nu rezulta fum, zgura sau gaze, pot fi prelucrate mai multe tipuri de aliaje, se aplica in cazul straturilor foarte subtiri, baia de metal topit poate fi bine controlata(penetrare buna).

Ca dezavantaje mentionam necesitatea buteliei cu gaz de protectie(argon), productivitatea scazuta, sudarea in spatii lipsite de curenti de aer, radiatiile rezultate au luminozitate sporita si necesita protectie avansata. Daca, totusi, exista si cumparatoi doritori sa se informeze unde gasesc invertor de sudura TIG la un pret bun, iata cateva sfaturi in plus:

invertor-sudura-tig-task

Eterna disputa dintre transformatoare si invertoare ar trebui lasata la o parte cand vine vorba de sudura TIG, dar cum adaptabilitatea invertoarelor este mai mare, permitandu-le sa indeplineasca si sudura MMA, suntem de parere ca poti merge pe varianta invertor, mai ales daca ai nevoie si de portabilitate extinsa din partea dispozitivului.

Unele pareri despre cele mai bune invertoare pentru sudura TIG spun ca acestea ar trebui sa obtina pe putin circa 160-180A curent maxim de sudura. Daca alegi ceva de peste 200A, inseamna ca preferi solutiile profesionale.

Din kitul de lucru nu trebuie sa lipseasca torta de sudare TIG(pistolet), pentru ca aceasta este esentiala in lucrul cu metoda respectiva. Nu te astepta sa cumperi un kit cu tot cu butelia si regulatorul de gaz, intrucat respectivele componente se achizitioneaza separat(metoda TIG presupune izolarea arcului electric cu argon de puritate ridicata, in combinatie cu heliu).

Alege intotdeauna modele protejate termic sau cu kit sde racire inclus(unele pot fi sisteme de racire cu apa, altele cu ventilare fortata). Daca dispozitivul se suprasolicita, e util sa se opreasca automat(protectie la suprasarcina), inainte sa apara defectiuni la piesele interne.

 

Conform vanzarilor si perfromantelor, iti prezentam si cateva exemple ce se cumpara de pe Internet.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Solter ICONTIG1880HF

 

1-solter-icontig1880hfE destul de posibil ca cel mai bun invertor de sudura TIG si MMA , destinat aplicatiilor semiprofesionale, sa fie considerat acesta. Este recomandat pentru sarcini indeajuns de solicitante, intrucat beneficiaza de fiabilitate ridicata, datorata functiei ARCSENS, care stabilizeaza arcul electric utilizat, pentru optimizarea performantelor.

Folosind metoda MMA va accepta electrod de maxim 4mm, iar pentru TIG, de 1-2.4mm. Plaja de reglaj pentru curentul de sudura iti permite sa te extinzi pana la 180A, insa valorile uzuale pentu TIG vor fi de 140A, 110A, intr-un ciclu de sudare.

Ca optiuni de siguranta include ventilator de racire, carcasa antisoc, protectie la suprasarcina, toate aspecte ce intregesc fiabilitatea dispozitivului. Fiind invertor, cantareste foarte putin(4.9Kg), asigurand un transport facil, chiar pe baza unei curele de umar. Se livreaza cu cleste si cablu de masa, alaturi de o torta de sudare TIG.

 

button 1

 

 

 

Mastery PRO-IW160

 

2-mastery-pro-iw160Mastery iti propune un invertor de sudura TIG ieftin si bun, insotit de un set de accesorii specifice acestui tip de sudura. Ca orice alt dispozitiv din clasa sa, are o greutate scazuta(7.2Kg) si dimensiuni limitate, care ii sporesc posibilitatile de a fi transportat si intrebuintat in orice aplicatii.

Poti sa il consideri un produs de nivel hobby, intrucat ofera o plaja de reglaj al curentului de sudura de 20-160A. Va suda utilizand o serie larga de materiale, printre care putem mentiona otel, cuptru, titan, nichel, otel inoxidabil si o extinsa gama de aliaje.

In plus, iti permite sa abordezi atat procedeul MMA, cat si TIG. Beneficiaza de o constructie robusta si fiabila, incorporand protectie termostatica, protectie la supratensiune, ventilare fortata, lampa de avertizare la supraincalzire. In kitul de livrare vei gasi masca de sudura, ciocanel si perie de zgura, curea de transport, cabluri cu clesti, duze pentru alimentare si evacuare de gaz protectiv.

 

button 1

 

 

 

Stayer TIGAC/DC200HFPULSED

 

3-proweld-mma-250Iata  si un aparat de sudura TIG AC DC, recomandat cu precadere pentru cei mai pretentiosi utilizatori si pentru profesionisti. Are dimensiuni extinse si se comercializeaza la un pret mai mare decat alte oferte din acest clasament, dar vei vedea rapid de ce merita investitia.

Este proiectat pentru productivitate industriala, operand cel mai eficient cu inox, aluminiu si orice tip de otel. Ofera posibilitati extinse de control, atat in curent direct, cat si in cel continuu, asigurand totodata o plaja de reglaj de pana la 200A la 40%.

Permite abordarea a doua metode de sudura: TIG cu electrod din Tungsten si sudura MMA, putand lucra si cu generatoare de electricitate, caci se comporta bine in caz de fluctuatii de voltaj(pana la 17%). Ca echipament, se livreaza cu torta TIG, diuze din cupru(4), port electrozi(3), cablurile necesare la conexiune si clesti. Kitul mai include curea pentru transport.

 

button 1

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status