Cel mai bun invertor de sudura Lincoln

Am modificat articolul ultima data pe: 30.09.20

 

Cum aleg cele mai bune invertoare de sudura Lincoln

 

Invertoarele de sudura reprezinta noul tip de aparate de acest gen, cu avantaje clare fata de vechile tehnologii din domeniu. Construite pe baza tehnologiei axate pe silicon (spre deosebire de transformatoarele de cupru si aluminiu de dinainte), aceste aparate au ca prim punct forte dimensiunile reduse si greutatea mica, fara a le fi afectata eficienta.

Acest ghid se adreseaza celor ce cauta un invertor de sudura Lincoln, la un pret bun, totodata exemplificand regulile generale si sfaturile care se impun in alegerea acestor produse.

Compania Lincoln Electric activeaza in domeniul productiei aparatelor de sudura de peste 120 de ani, iar astazi acopera o piata globala, produsele sale fiind vandute in peste 39 de tari peste tot pe planeta. Invertoarele de sudura produse de sunt, prin urmare, reputabile prin rezistenta si eficienta lor.

Un prim punct de plecare este puterea de consum (poate oscila intre 2 si peste 9 Kilowati la invertoarele Lincoln) in functie de model, potrivit diverselor nevoi pe care le aveti. Invertoarele pot fi conectate fara probleme la o priza de casa, nefiind necesar un transformator de mare capacitate care sa aduca voltajul la valori foarte ridicate.

Totodata, puterea de iesire a unui invertor este reglabila, pentru ajustarea la nevoile utilizatorului, si se subintelege ca treptele mai mici inseamna un consum mai scazut. Treptele minime de intensitate sunt de regula 10 Amperi, si sunt produse care ofera si optiunea de a o duce pana la 180 A, cand sudura e mai solicitanta.

Multe pareri despre cele mai bune invertoare de sudura Lincoln spun ca diametrul si tipul electrozilor sunt doi factor foarte importanti de luat in considerare, cand cumparati produsul dorit.

Puteti avea nevoie de dimensiuni mai mici sau mai mari, in functie de genul de metal pe care sudati, de tipul de sudura (dispozitivele sustin procedura MMA, insa unele ofera si sudare WIG , cu amorsare de tip Lift TIG), pozitie, conditiile in care sudati, etc.

Din aceasta pricina, verificati cu atentie specificatiile dispozitivului. Spre exemplu, modelul Invertec 170S prezinta cinci diametre suportate la electrozi: 1.6 mm, 2mm, 2.5 mm, 3.25 mm si 4 mm. Pe de alta parte, Lincoln 132X PACK ofera doar doua dimensiuni: 1.6 si 3.2 milimetri, deci e clar ca unii cumparatorii vor alege primul model in favoarea celuilalt doar pe baza acestui factor.

In plus, la modelele mai scumpe Lincoln, se specifica si campul de temperaturi din mediul de lucru: modelul 170S poate fi folosit chiar si la -10 grade Celsius, pana la +40 grade, si poate fi depozitate in medii intre -25 si +55 de grade, informatii foarte utile daca il pastrati in sopron peste iarna. De regula, invertoarele sunt destul de rezistente la temperaturi.

Acum ca am prezentat specificatiile care difera la variatele invertoare din gama de produse a ofertei Lincoln, va vom oferi si cateva scurte prezentari ale unor astfel de dispozitive, comercializate online. Daca gasiti ceva care vi s-ar potrivi, comanda se afla la un click distanta:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Lincoln Electric Invertec 170S

 

Acest model este puternic si robust, si vine echipat cu un numar crescut de functii si atribute. Poate fi folosit pentru sudura electrica manuala MMA cu electrozi inveliti de 1.5 pana la 4 milimetri in diametru, iar ca procedeu WIG, este permis Lift TIG (tungsten inert gas – sudura cu gaz inert tungsten).

Functia automata a dinamicii auto-adaptive a caracteristicii arcului ofera o crestere temporara a curentului in sudarea electrica manuala, pentru a acoperi contactele intermitente dintre electrod si metalul topit. Astfel, se previne lipirea electrodului si se reduce stropirea. Printre alte functii, este inclusa si amorsarea calda, care creste temporar curentul la pornire pentru o aprindere sigura si rapida a arcului, si functia anti-sticking, care permite o dezlipire usoara a electrodului, prin scaderea curentului la valori mici.

Este compatibil cu generatoarele de curent (e ideal daca ai casa in constructii) si poate fi folosit cu cabluri de alimentare de lungimi sub 60 metri liniari. Ca dezavantaj, nu este livrat cu pistolet pentru sudarea Wig-Lift TIG, si doar varianta Package vine cu masca, ciocan de zgura si cabluri de sudare.

 

 

 

Lincoln Electric Invertec 150S Pack

 

In cazul modelului Invertec 150S Pack, avem de a face cu un invertor cu mai putine functii decat produsele mai scumpe ale brandului, insa fara a face vreun compromis in performanta si fiabilitate.

Este echipat cu tehnologia “Premium arc” care ofera un arc electric mai eficient (in functie de reglarea intensitate intre 10 si 140 A). In plus, mecanismul “power surplus” asigura control imbunatatit asupra arcului prin asigurarea unui nivel de putere ridicat, acest invertor poate raspunde oricaror nevoi le pot avea utilizatorii in gospodarie sau in atelier.

Produsul este oferit impreuna cu geanta speciala pentru transport, un set de cabluri pentru sudura, masca de protectie, precum si peria si ciocanul pentru zgura – un kit complet care face dispozitivul foarte atragator in ochii multora. Pe langa faptu ca are dimensiuni reduse, vine si in doua culori (rosu si negru) iar tipul de sudura careia i se adreseaza este MMA (sudura manuala cu arc pe metal).

 

 

 

Lincoln Electric Invertec 135S PACK

 

Pentru utilizatorii nu din cale-afara de pretentiosi, care cauta un invertor de sudura Lincoln ieftin si bun, modelul Invertec 135S pare optiunea cea mai potrivita, intrucat este solid, se preteaza conditiilor grele de munca si totodata are dimensiuni mici (224X148X315 mm), si doar 4.6 kilograme in greutate.

Pachetul contine si cabluri de sudura, geanta, masca de mana, perie si ciocan pentru zgura, astfel oferindu-se o gama optima de accesorii pentru stocare si folosire. Este livrat la preturi vizibil mai accesibile decat alte invertoare de sudura ale firmei Lincoln.

Ofera de asemenea tehnologia “Premium Arc” pentru performante bune indiferent de situatie, precum si “Power surplus” pentru un control optim al arcului prin oferirea unui nivel de putere mai mare. Foloseste doar doua diametre de electrozi, anume 1.6 si 3.2 milimetri, acesta putand fi un criteriu important care sa il descalifice daca sunteti un sudor ce foloseste mai electrozi de mai multe dimensiuni.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status