fbpx

Cel mai bun invertor de sudura ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.19

 

Cum aleg cele mai bune invertoare de sudura ieftine

 

Desi un invertor de sudura va fi putin mai costisitor decat un transformator, utilitatea acestui tip de dispozitiv este una clara. Il recomandam celor care vor sa aiba parte de portabilitate extinsa(invertoarele sunt micute si relativ usoare) si de posibilitatea de a lucra cu orice tip de electrod in metoda MMA.

Daca n-ai destui bani pentru un model profesional sau semi-profesional, va trebui sa te multumesti cu unul hobby. In cele ce urmeaza, vom explica cititorilor interesati cateva sfaturi de selectie si unde gasesc invertor de sudura ieftin, la un pret bun.

a-invertor-sudura

Alege aparatul in functie de metoda abordata. Gasesti invertoare pentru sudura cu electrod(MMA), pentru TIG si MMA(cu dubla utilizare) sau pentru MIG/MAG si MMA. In functie de fiecare metoda abordata, produsul trebuie sa se livreze cu accesoriile specifice. De pilda, cele mai intalnite raman variantele MMA, care permit productivitate extinsa si sunt recomandate in constructii si reparatii.

Metoda MIG-MAG presupune lucrul cu o torta specifica, pentru ca materialul de adaos nu este un electrod, ci un fir metalic protejat de argon inert sau argon activ. Procedeul WIG/TIG necesita iarasi torta specializata si se realizeaza cu argon de puritate mare ca gaz de protectie, iar pentru a obtine arcul electric, aparatul nu mai foloseste electrod sau fir pe mijloc.

Pretul unui model ieftin variaza intre 100 si 150 de euro, iar acest barem iti ofera functiile de sudare de baza, adica doar MMA. Nu vei gasi modele astfel cotate care sa iti ofere plaja de reglaj mai mare de 140-160A. Tine mimte ca valorile reale oferite coincid mai degraba cu un randament de 60-70%.

Verifica diametrul maxim al electrozilor ce pot fi utilizati, deoarece un invertor iti permite sa folosesti orice tip de material pentru acestia. Asigura-te ca kitul de livrare este complet(clesti, cabluri, perie de zgura, ciocanel) si ca produsul este cat se poate de usor de transportat si depozitat.

Cum o arata si cateva pareri despre cele mai bune invertoare de sudura ieftine, preturi scazute gasesti pe Internet.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Tehnoweld MMA 180

 

1-invertor-sudura-160a-mma-mma-180Este aproape clar ca cel mai bun invertor de sudura ieftin, ce se incadreaza in marja de pret mentionata, ramane aceasta oferta de la Tehnoweld. Produsul e destinat metodei MMA, va accepta electrozi de 1.6-3.2mm in diametru, iar asta pentru ca ofera un curent maxim de sudura de 160A.

Permite sudura in curent continuu, fiind monofazat si configurat special pentru utilizare hobby. Asa cum o fac toate invertoarele, asigura un excelent control al baii de metal topit, permitand suturi precise si chiar fine, daca ai rabdare si stapanesti bine metoda.

Foloseste electrozi bazici, din inox, rutilici sau de fonta, deci ai libertate mare si in privinta materialelelor pe care le sudezi. Prezinta o stabilitate excelenta a curentului de lucru si protectie termostatica, iar kitul de livrare este complet, incorporand chiar si masca de sudura.

 

button 1

 

 

 

 

Tehnoweld MMA 160

 

2-tehnoweld-130a-mma-mma-160Printre ofertele brandului Tehnoweld am identificat acest aparat de sudura invertor ieftin si bun, recomandat pentru mesterii amatori. Este special conceput pentru persoanele cu buget redus si de aceea nu se recomanda intrebuintarea profesionala sau semi-profesionala(ambele prea solicitante).

Constructia este una fiabila, produsul facand parte din seria celor monofazate, in curent continuu, utile in lucrul prin metoda MMA, cu orice tip de electrod(rutilic, bazic, inox, fonta etc). Intrucat permite valori de curent maxime de 130A, accepta consumabile de dimensiuni mici si medii, de maxim 3.2mm diametru.

Nu-i lipseste protectia la supratensiune si suprasarcina, iar ventilarea fortata ii asigura si protectie termostatica. Setul include clesti, cabluri de conexiune, accesorii de intretinere si masca de sudura, alaturi de cutia de transport. Avand dimensiuni reduse(36x16x30cm) si numai 4.8Kg, dispozitivul e ultra-portabil.

 

button 1

 

 

 

 

Telwin Force 125

 

3-80a-telwin-force125Orice amator de modele hobby va fi impresionat de dimensiunile foarte restranse ale acestui model. Totalizeaza doar 3.7Kg si este oferit de catre un rpoducator respectat pe piata romaneasca: Telwin. Se utilizeaza pentru sudura MMA, fiind un produs monofazat, ce permite functionarea in curent continuu.

Consuma maxim 2.5kW si ofera un curent de lucru de 80A, fiind indicat numai cu electrozi de cel mult 2.5mm. Asigura randament bun, iar pentru ca accepta orice material pentru electrozi, e util cand vrei sa sudezi tevi sau sa-l intrebuintezi la reparatii simple, de rutina.

Pentru siguranta, este ventilat fortat, dar are protectie termostatica, se intrerupe automat daca electrodul intra in scurt-circuit si prezinta o stabilitate optima a curentului de sudura, indiferent de fluctuatiile celui de alimentare. Se livreaza cu multiple accesorii utile la conectare si functionare, iar masca de sudura este inclusa in oferta.

 

button 1

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 4.33 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status