fbpx

Cel mai bun hidrofor ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 18.10.19

 

Cum aleg cele mai bune hidrofoare ieftine

 

Ghidul cumparatorului

In zonele in care alimentarea cu apa a unei locuinte este problematica, majoritatea proprietarilor care au acces la o sursa de apa de suprafata sau la panza freatica prefera sa instaleze hidrofoare ca sisteme de aductiune a lichidului in gospodarie. Asta inseamna independenta de reteua de distributie a apei, mai ales in zonele rurale, unde momentan aceasta inca este o problema des intalnita.

Pentru eventualii cumparatori, depinde foarte mult ce fel de electropompa instaleaza si mai conteaza si alte aspecte tehnice, iar daca isi pun problema sa afle in timp util unde gasesc hidrofor ieftin, deci la un pret bun, nu se stie cat de mult isi va bate capul fiecare. Dupa ce am studiat piata si am analizat cateva capabilitati esentiale pentru aceasta gama de produse, am decis ca iti putem explica in cateva aspecte cum sa faci o achizitie inspirata, prin intermediul acestui minighid.

 

A.1 Hidrofor ieftin

 

Utilitatea: Exista nenumarate motive pentru care va trebui sa decizi ce cumperi mai exact, electropompa simpla de suprafata sau hidrofor cu vas de expansiune sub presiune, dar noi le-am rezumat pe cele mai importante.

Daca ai nevoie sa efectuezi irigatii, iar suprafata ce trebuie ingrijita nu e foarte mare, te poti multumi cu un model cu capabilitati limitate, cu pompa de suprafata, practic o simpla componenta electrica ce aspira apa din sursa situata tot la suprafata si o trimite cu presiune printr-o conducta de aductiune.

Daca vrei alimentare cu apa pentru o casa sau irigatii extinse, iar sursa este de adancime(variabila), un model clasic de hidrofor cu ejector si cu pompa trebuie ales. Capacitatea de pompare a acestuia si cisterna sub presiune(are diverse volume de incarcare) iti vor spune cam ce cantitate de apa ai la dispozitie constant(rezerva); in mod firesc, cand ai un volum de apa deja acumulat, pompa va porni de mai putine ori, permitand economia de energie.

In eventualitatea in care cauti modele profesionale, pentru proiecte ample de pompare a apei, te avertizam din start ca hidroforul nu va fi ieftin. Produsele cu capacitate ridicata de pompare, presiune mare si volum extins de apa oferita sunt cele mai scumpe.

 

Indicatorii functionarii: Evalueaza corect din start urmatorii factori: adancimea de pompare, distanta de trimitere a apei, numarul de nivele pe care apa trebuie distribuita.

Multe pareri despre cele mai bune hidrofoare ieftine spun ca adancimea maxima pana la care poate fi utilizata pompa simpla de hidrofor(de suprafata) este de 6 – 8m. La dancimi ce depasesc  8m e necesara instalarea hidroforului cu pompa de mare adancime si ejector cu tub venturi. In mod firesc, in aceste cazuri puterea motorului pompei este esentiala, trebuind a fi cat mai mare(peste 500W).

Astfel incat apa sa fie trimisa pe orizontala la distante cat mai mari, in interiorul instalatiei trebuie sa se inregistreze constant presiune, pentru favorizarea fenomenului de amorsare. Un minim de 1 – 1.5bar este o valoare dorita in cazul in care apa vine de la 8m adancime si trebuie livrata pana la 40m distanta. Daca trebuie sa alimentezi o vila cu etaj, va trebui sa te gandesti la puteri de peste 600W si presiuni de lucru de 2 – 3bar.

 

Alti indici si componente: Vasul hidroforului, manometrul si presostatul sunt cele mai importante piese de considerat. Cu cat vrei sa ai la dispozitie un volum de apa mai mare, cu atat capacitatea vasului de hidrofor trebuie sa fie mai extinsa. Recomandam un minim de 20 – 50l pentru gospodarii. Manometrul iti va arata mereu presiunea din instalatie, iar astfel poti detecta eventuale erori de functionare. Presostatul este un dispozitiv setat din fabrica sa modereze pornirea si oprirea automata a pompei. Sunt date valori standard pentru fiecare dispozitiv, mentionandu-se presiunea minima la care porneste pompa si ce a maxima la care se opreste. In genere, pentru a alimenta locuinte si a efectua irigatii din surse de adancime redusa sunt utile valori de pornire de 1.3bar si de oprire de 3bar.

Pentru mai multe detalii si clarificari cu exemple date concret, iti propunem sa verifici si topul de produse alese de catre specialistii nostri.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Wasserkonig WK3300/25Plus_Gray

 

1.Wasserkonig WK3300-25Plus_GrayCelor care doresc sa le recomandam cel mai bun hidrofor ieftin de la Wasserkonig le vom prezenta modelul descris in acest exemplu. Incepem prin a mentiona ca este un sistem auto-amorsat prevazut cu o pompa durabila, din fonta, si cu butelie de acumulare de 24l. Bineinteles, o membrana interna din cauciuc pastreaza presiune in limite adecvate.

Performantele rezulta pe baza motorului electric asincron de 900W, care reuseste sa aduca apa de la adancimi maxime de 9m si sa o livreze cu un debit de cel mult 3300l pe ora. In acest mod, iti dai seama ca hidroforul poate alimenta foarte bine o locuinta sau poate sa se ocupe de diverse irigatii, caci distribuie volumul de lichid preluat pana la distante de 45m. Lucreaza cu presostat, care va porni si opri automat pompa cand inregistreaza presiune de pornire/oprire de 1.5bar si 2.8bar.

Sistemul integreaza si un manometru, iar pentru siguranta, e proiectat sa lucreze optim pana la temperaturi de 35 de grade Celsius si cu presiuni maxime de 4.5bar. Aparatul se va instala usor, cantareste doar 18Kg si este perfect pentru locuintele din zone rurale unde exista in apropiere un put cu apa din freatic. Garantia pe 3 ani este un argument in plus la achizitie.

button 1

 

 

 

 

Einhell BG-AW 1136

 

2.Einhell BG-WW 636Daca ai aflat ca e util pentru gospodaria ta sa instalezi si deci sa cauti un hidrofor Einhell ieftin si bun, atunci acest model automat cu capabilitati indicate pentru utilizare casnica va fi potrivit. Este un dispozitiv cu motor electric de 1100W putere, recomandat pentru a aduce apa din puturi situate pana la maxim 7m adancime. Se poate utiliza pentru alimentarea locuintei cu apa menajera, caci inaltimea maxima de livrare este de 46m, sau pentru irigatii, dupa preferinte. Atentie, totusi, caci nu este recomandat pentru apa potabila!

In rest, reuseste sa obtina un debit maxim de lucru de 3600l de lichid pompat in fiecare ora. Este un produs realizat cu materiale de calitate, avand racord de suctiune fabricat din inox, prefiltru si supapa de siguranta si un comutator electronic pentru debit. Doar carcasa pompei este din plastic, iar asta poate sa ramana cam singurul aspect de care cei mai pretentiosi se vor plange.

Va lucra cu o presiune maxima de 4.6bar si cu temperaturi de cel mult 35 de grade Celsius, cum o fac mai toate aparatele pentru intrebuintare conventionala, pe langa casa. Afisajul LCD si functia de temporizare automata sunt optiuni suplimentare care fac utilizarea mai usoara.

button 1

 

 

 

 

Metabo HWW 4000/25 G

 

3.Metabo HWW 3300-25 GIata un hidrofor Metabo facut pentru a aduce apa menajera in locuinte sau pentru a efectua optim irigatii. Produsul este un dispozitiv auto-amorsat, echipat cu rezervor de acumulare de 24l si cu o pompa durabila, turnata in fonta.

Utilizatorii il pot cumpara pentru scoaterea apei din fantani, caci adancimea maxima de aspirare va fi de 8m, in timp ce inaltimea maxima de aductiune este de 45m. Foloseste o putere de 900W pentru a determina un debit de pompare de 55 litri pe minut, cu o presiune de cel mult 4.5bar. Dispozitivul este unul profesional, dar prezinta un raport foarte avantajos intre cost si calitate, avand atat membrana din cauciuc durabila(in interior), cat si protectie interna impotriva coroziunii.

Daca il alegi pentru a-ti uda gradina, ii poti asocia maxim doua aspersoare, iar de lucrat, e proiectat pentru apa curata, fara impuritati. Se va monta destul de facil, necesitand racordarea corecta cu furtunurile de transport de diametre adecvate. Plasarea se face in imediata apropiere a sursei de apa, la suprafata.

button 1

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (27 voturi, media: 4.56 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status