Cel mai bun hidrofor Gardena

Am modificat articolul ultima data pe: 31.10.20

 

Cum aleg cele mai bune hidrofoare de la Gardena

 

Ghidul cumparatorului

Gospodarii care ajung in situatia de a se interesa unde gasesc hidrofor Gardena la un pret bun ar trebui sa cunoasca si cateva aspecte de selectie, inainte de a decide pe ce sa-si cheltuie banii. Stim ca brandul Gardena ofera o gama extinsa de unelte pentru gradinarit si, pentru persoanele interesate, descriem cateva informatii importante:

hidrofor-gardena-task

Gardena are sediul in Germania, fiind fondat in 1961. Este un brand care ofera clientilor sai unelte si ustensile de calitate, destinate utilizarii in gradina si livada, ajungand in prezent producatorul preferat de milioane de cumparatori de pe intreg mapamondul. Din 2007 a devenit firma membra a grupului Husqvarna, un alt producator de renume foarte apreciat de catre gospodarii din Romania.

Gardena fabrica atat hidrofoare simple, sub forma electropompelor de suprafata, cat si modele cu vas de hidrofor, destinate aplicatiilor mai ample. De pilda, pentru intrebuintare limitata, utilizatorii se pot orienta sa cumpere electropompe de gradina cum e Classic 1709 sau  modele submersibile ca Clasic 6000SP.

Pentru adancimi de circa 8m la aspirare si un debit mai mare de apa defulat, hidrofoarele fara vas de acumulare cele mai laudate raman Comfort 5000 / 5, Comfort 3500 / 5 E sau LCD 1763, in timp ce modele ca Gardena 3000 4 sau Gardena 4000/5 sunt emblematice pentru categoria dispozitivelor cu rezervor, recomandate pentru cerinte complexe.

Destule pareri despre cele mai bune hidrofoare Gardena te vor sfatui sa verifici adancimea maxima de aspirare, in raport cu inaltimea de defulare. Alege modele pentru apa murdara, daca sursa din care aduci lichidul nu e potabila.

Presiunea de lucru iti va arata pana la ce nivel se poate trimite apa. Fiecare bar in plus ofera 10m pe verticala si 100m pe directie orizontala. Debitul asigurat pe ora iti spune daca poti folosi produsul si pentru irigatii(peste 3000l/h) sau apa menajera(sub 2000l/h). Alege un model cu presostat si manometru(oprire/pornire automata si control presiune).

Exemplele noastre au fost alese dintre cele mai intalnite produse Gardena din comertul electronic:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Gardena Comfort 5000/5

 

1-gardena-comfort-5000-5Modelul de hidrofor Gardena 5000/5 este unul clar proiectat pentru proprietarii de casa si gradina. Desi face parte din gama celor fara vas de expansiune, incorporeaza un sistem motorizat ce asigura 1300W putere, demonstrand performante de pompare ridicate.

Dispozitivul este capabil sa preia apa de la maxim 8m adancime si sa o furnizeze pana la o inaltime de 50m(presiune maxima 5bar), iar asta cu un debit ridicat, de 5000l/h. Nu numai ca beneficiezi de o cantitate mare de apa pentru ingrijirea gradinii de legume, ci ai si posibilitatea de a o trimite pe distante mari, pana in fiecare colt. Datorita turbinii jet, zgomotul produs va fi unul redus.

Modelul are racord de conectare de 33.3mm, cablu de alimentate de 1.5m si cantareste doar 11.5Kg, fiind portabil si pe baza manerului integrat. Manometrul, presostatul si sistemul de autodiagnoza cu lumina LED inscriu dispozitivul in cursa pentru de cel mai bun hidrofor Gardena.

 

button 2

 

 

 

 

Gardena Comfort 3500/5 E

 

2-gardena-comfort-3500-5-eLa categoria hidrofor electronic Gardena, acest produs cu afisaj LED pentru auto-diagnostic in caz de defectiune poate fi o alegere inspirata. Este, de fapt, o electropompa, fara vas de expansiune, insa indeajuns de puternica pentru a lucra si aspira pana la 8m adancime.

Datorita motorului de 1100W, aparatul preia apa si o trimite cu o presiune de cel mult 4.5bar la o inaltime de maxim 45m. De remarcat este si debitul mare de apa obtinut, cu valori de 4000l/h, ceea ce inseamna ca se preteaza excelent pentru efectuarea irigatiilor in gradina sau pe gazon.

Avem de-a face cu un dispozitiv fiabil si usor de utilizat, intrucat include presostat, care opreste automat pompa, si manometru, care citeste presiunea interna si nu permite depasirea valorilor maxime. In plus, dimensiunile mici, de 47x26x34cm, si manerul inserat asigura un transport facil si eficient.

 

button 1

 

 

 

 

Gardena Clasic 3500/4 E

 

3-gardena-clasic-3500-4-eNu e nevoie sa cauti mult timp un hidrofor Gardena  ieftin si bun, pentru ca modelul Clasic 3500/4E iti va demonstra ca tocmai asta este. Electropompa are motor de 800W, deci nu consuma exagerat, e lipsita de vas de expansiune si se alimenteaza electric.

Se preteaza pentru tot felul de irigatii in gradina, oferind un debit de lucru de 3500l/h si functionand cu valori de presiune de 4bar, care ii permit sa preia apa de la 8m sub pamant si sa o trimita pana la inaltimi de cel mult 40m.

Dispozitivul se va utiliza deopotriva mobil sau stationar, deoarece e micut(44x20x30cm) si usor(8.1Kg), produce putin zgomot, datorita motorului cu turbina jet si are ca parte componenta un mic maner de transport. Pentru fiabilitate, presostatul porneste si opreste automat pompa, in momentul in care manometrul detecteaza presiuni prea mici sau prea mari.

 

button 2

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status