Cel mai bun hidrofor de inox

Am modificat articolul ultima data pe: 01.10.20

 

Cum aleg cele mai bune hidrofoare de inox

 

Ghidul cumparatorului

Pentru alimentare cu apa menajera, in gradinarit si la irigatii, pentru eliminarea apei din subsoluri si in majoritatea situatiilor cand trebuie sa pompezi cantitati moderate si mari de apa, sa stii unde gasesc hidrofor de inox la un pret bun altii e foarte util.

De ce din inox? – Pentru ca e un material rezistent, nu oxideaza, iar apa pastrata intr-un astfel de rezervor nu se contamineaza cu rugina. Daca vrei sa cunosti mai multe detalii, iata cum poti diferentia intre mai multe produse:

 

hidrofor-inox

 

Analizeaza constructia, pentru ca poti avea butelie de hidrofor din inox, pompa din inox si nu neaparat toate partile componente au piese astfel confectionate. In cele mai multe cazuri, rezervorul de apa este cel ce trebuie fabricat din materialul respectiv.

In functie de pozitia sursei de apa, de suprafata, de adancime medie sau adancime mare, va trebui sa selectezi un model conventional sau unul cu ejector(se utilizeaza cand sursa este situata la peste 8m adancime).

La acest capitol, puterea, presiunea de lucru si calitatea apei ce poate fi pompata constituie coordonate esentiale. Majoritatea produselor au motoare electrice, iar pe cat de multi watti ofera, pe atat de mult consuma hidroforul.

Totusi, la puteri mari obtii si presiuni mari. Orientativ, consideram fiecare bar de presiune ca indicator pentru pompare eficienta pe distanta a 10m pe directie verticala si 100m pe orizontala. Daca apa e murdara, asigura-te ca exista un filtru.

Modelele formate din pompa si rezervor hidrofor de inox sunt cele mai indicate pentru cantitati mari de apa. Pompa unui hidrofor de inox de 50 l va porni mai rar decat cea a unuia de 24l, iar asta inseamna uzura mai atenuata.

Daca vrei sa beneficiezi de apa menajera sau pentru irigatii, asigura-te ca debitul defulat acopera capacitatea de curgere a robinetelor anexe. Sunt indispensabile functiile de presostat si manometru, alaturi de supapa de siguranta.

Conform unor pareri despre cele mai bune hidrofoare din inox, iata si ce oferte mai avantajose pot fi comandate online:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

AL-KO HW 3500

 

1-al-ko-hw-3500-inox-classicNu avem certitudinea ca AL-KO produce cel mai bun hidrofor de inox, dar la pretul si performantele oferite, modelul aici descris reprezinta una dintre cele mai bune oferte.

Dispozitivul este perfect pentru utilizare in gospodarie, mai ales daca ai o sursa de apa menajera pe care vrei s-o exploatezi. Are motor electric de 850W, rezervor de 17l, realizat din inox, si o pompa foarte eficienta. Porneste si se opreste in mod automat, datorita releului mecanic integrat, care suporta presiuni minime de 1.5bar si maxime de 2.8bar.

Va aspira de la cel mult 8m adancime, insa va putea transmite apa pana la 38m pe inaltime, putand alimenta si o locuinta cu etaj situata in apropierea sursei sau sa efectieze unele irigatii de gradina. Este mic, usor(12Kg) si fiabil, oferind un debit de maxim 3400l pe ora, suficient cat sa alimenteze mai multe robinete.

 

button 1

 

 

 

 

AL-KO HW 3000

 

2-al-ko-hw-3000-inox-classicAcest model AL-KO dotat cu vas hidrofor de inox se inscrie pe lista dispozitivelor accesibile ca pret tuturor gospodarilor care au la dispozitie o sursa de apa de suprafata sau de adancime redusa(pana la 8m, caci nu are tub venturi/ejector).

Capul de pompa, la fel ca rezervorul cu o capacitate de 17l, este confectionat din inox de calitate, cu un design robust si compact, ce permite montajul facil in orice circumstante. Modelul autoamorsat functioneaza cu presiuni minime de 1.5bar si maxime de 2.8bar, ca rezultat al puterii motorului(valori de 650W).

Trimite apa pe o inaltime de cel mult 35m, iar pe directie orizontala poate oferi sprijin concret in irigatii. Desi rezervorul este cam micut, iar puterea scazuta, volumul de apa pompat asigura posibilitatea alimentarii menajere, intrucat este de 3100l/min. Se livreaza cu manometru si presostat, pornind si oprindu-se automat in functie de valorile interne de presiune.

 

button 1

 

 

 

 

AquaTech 20

 

3-aquatech-1200-wDaca ai buget redus si esti nevoit sa identifici intre oferte un hidrofor de inox ieftin si bun, iti propunem sa dai o sansa acestui produs AquaTech. E drept, numai carcasa este facuta din inox, insa modelul este unul robist si performant, proiectat pentru a asigura apa de menaj in gospodarii private.

La nevoie, se utilizeaza pentru irigatii, intrucat motorul electric dezvolta o putere de 1200W. Bineinteles, nefiind echipat cu ejector, adancimea maxima de la care poate aspira va fi de numai 7m. Totusi, avand rezervor de 20l, reuseste sa ofere debit de 3800l/h, furnizand apa la o inaltime de pana la 48m. Din pacate, nu are doar parti foarte avantajoase, intrucat nu se opreste automat, lipsindu-i flotorul cu intrerupator.

De asemenea, nu are manometru, astfel incat sa vezi constant presiunea interna. In orice caz, cumuland avantajele cu pretul de cumparare, am conchis ca este o oferta convenabila.

 

button 1

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status