Cel mai bun hidrofor de adancime

Am modificat articolul ultima data pe: 23.02.19

 

Cum aleg cele mai bune hidrofoare de adancime

 

Ghidul cumparatorului

Nu intotdeauna ai o cunostinta care sa iti dea sfaturi avizate despre hidrofoare, iar daca e sa stai sa alegi dintre nenumaratele oferte din comert, iti ia ceva timp. Dedicam acest ghid celor care doresc sa invete cum sa faca selectia si unde gasesc hidrofor de adancime la un pret bun.

 

hidrofor-de-adancime-task

 

In primul rand, trebuie sa stii ca, daca sursa de apa este situata la mai mult de 8m adancime, ai nevoie obligatorie de un aparat cu ejector. Si in aceasta categorie, dispozitivele se impart in functie de nivelul de la care aduc apa, putand fi nevoie sa alegi un model pentru 20 – 15m, unul eficient pana la 20m sau un hidrofor de adancime 30 m. Exista si exemple foarte puternice, care pot lucra la peste 40m sub pamant.

Pe cat de mare este puterea motorului pompei, pe atat de eficient va lucra. Recomandam valori de 1000 – 1500W pentru  surse de apa la peste 20m adancime. Trebuie sa mai consideri si volumul rezervorului; cele de 25l sunt utile pentru cantitati limitate de apa, cele cu 50l sau mai mult sunt bune pentru apa menajera, iar la peste 100l te poti orienta cand vrei sa faci irigatii de amploare. Fa suma debitelor consumatorilor de apa si vezi necesarul in litri pe minut, ca sa stii ce debit total trebuie sa ofere hidroforul.

Analizeaza calitatea apei pompate; daca este potabila si curata, poti alege un model cu pompa pentru apa fara impuritati. Cand apa poate avea in ea tot felul de particule, trebuie sa cumperi unul de apa murdara. Fiecare producator iti arata care e dimensiunea maxima a impuritatilor admise(ca sa eviti defectarea aparatului). Ai nevoie de cate 1bar presiune pentru fiecare 10m coloana de apa trimisa pe verticala sau 100m pe orizontala. Ca functii, nu trebuie sa lipseasca manometrul si presostatul.

In ilustrarea acestor pareri despre cele mai bune hidrofoare de adancime, putem oferi si cateva exemple, pentru ca am ales cele mai convenabile oferte disponibile online:

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Filov CQJ505/24

 

1-hidrofor-cu-ejector-24l-adancime-40-mCel mai bun hidrofor de adancime 40m de la Filov si poate ca cel mai ieftin, la randamentul pe care il ofera, este acest aparat cu pompa din fonta si motor de 1500W. Este construit pentru agricultura, horticultura si aplicatii casnice(apa menajera), fiind echipat cu rezervor de 24l volum.

Necesita alimentarea in retea(la priza, printr-un cablu de 1m) si poate furniza un debit maxim de 3000l/h, la o presiune de lucru de 6 bar. De aici rezulta ca poate aduce apa de la 40m adancime si sa o livreze pana la 60m inaltime. Pompa se opreste si porneste automat in functie de presostat, care monitorizeaza activitatea sistemului.

In acest mod, sunt evitate defectarea dispozitivului sau consumul excesiv de energie. Manometrul inclus asigura citirea corecta a presiuni si reglajul intern. Produsul cantareste 25.4Kg si necesita racordarea cu un furtun de 1inch diametru la iesire; se recomanda pentru pomparea apei curate.

button 1

 

 

 

 

Wasserkonig HW25/25H

 

2-hidrofor-24-l-wasserkonig-hw25-25hCand cauti un hidrofor cu adancime aspiratie 20m/15m, poate ca aceasta oferta Wasserkonig este ceea ce iti trebuie. Dispozitivul se alimenteaza electric, are o putee de 900W si este confectionat cu un rezervor de apa de 24l, pentru amorsare.

Va aspira de la o adancime maxima de 25m si va livra apa pana la o inaltime limita de 40m. Asta se datoreaza presiunii de functionare cu valoarea de 4bar, adecvata pentru aplicatii casnice. Dat fiind ca debitul de apa asigurat va atinge 2900l/h, conchidem ca produsul este capabil sa garanteze alimentarea cu apa menajera a unei gospodarii sau irigatii pe suprafete extinse.

Bineinteles, modelul include un manometru, care favorizeaza o presiune de lucru interna adecvata si permite citirea usoara a acesteia. Fiind asigurat cu garantie de conformitate de 2 ani si oferit la un pret destul de avantajos, putem spune ca este un hidrofor de adancime ieftin si bun.

button 1

 

 

 

 

 


Alte modele recomandate, momentan indisponibile:

 

Pentax AP75/24-00

 

3-pentax-ap75-24-00-hidrofor-de-adancimeAcest hidrofor de adancime cu ejector de la Pentax se va utiliza in completarea sistemelor de alimentare cu apa menajera, pentru a pompa apa in rezervoare sau in cazul in care se necesita efectuarea de irigatii. Lucreaza cu putere de 590W si autoamorsare.

Rezervorul petnru apa are un volum de umplere de 24l, iar debitul oferit poate varia intre 3 si 35l pe minut, suficient pentru o locuinta. Poate aspira de la cel mult 20m adancime, avand in structura sa ejector P20, presostat si manometru. Din moment ce functioneaza cu presiune de8bar, poate trimite lichidul pe o inaltime de refulare de 28m.

Materialele incluse in structura sa si piesele componente demonstreaza fiabilitate: pompa centrifugala, ejector extern, membrana interschimbabila pentru vasul de expansiune. Se accepta o temperatura maxima a apei de pana la 50 de grade Celsius, iar diametrul de defulare necesita racord de 1″.

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (10 voturi, media: 4.60 din 5)
Loading...