fbpx

Cel mai bun generator diesel, de curent

Am modificat articolul ultima data pe: 16.10.19

 

Cum aleg cele mai bune generatoare diesel de curent

 

Exista situatii in care ai nevoie de un generator de curent : fie ca este vorba despre o zona care nu a fost inca racordata la reteaua de energie, fie ca ai nevoie de o sursa stabila de curent, care sa garanteze functionarea unui mare consumator. Optiunea unui generator diesel este una dintre cele mai performante, insa alegerea trebuie sa tina cont de cativa parametri obiectivi legati de performanta.

Numeroase pareri despre cele mai bune generatoare de curent cu diesel sustin ca unul dintre cele mai importante aspecte de luat in considerare este puterea.

Pana la o valoare de 2200 W ea este considerata mica ; pana la 5500 W puterea este moderata. Uneltele cu capacitate de peste 5000 W intra in categoria celor cu putere mare. Trebuie sa faci o lista completa a consumatorilor ca sa selectezi un aparat cu o putere adecvata.

Tensiunea pe care o ofera este un alt parametru esential. Daca urmeaza sa folosesti generatorul pentru o locuinta  obisnuita, un dispozitiv de 230 V, monofazat, este suficient. Pentru aparate de uz industrial vei alege un generator de 400 V intre 2 faze.

Punerea in functiune a piesei se poate face la sfoara, la cheie sau automat. Pornirea la sfoara este caracteristica pieselor mai ieftine si portabile. Din pacate, daca nu stapanesti bine procedeul, il poti gasi greoi si risti sa deteriorezi aparatul.

Pornirea electrica – la cheie sau automata – este mult mai confortabila, iar daca generatorul va functiona ca sursa de energie de rezerva,este indicat sa investesti ceva mai ult intr-un asemenea dispozitiv.

Constructia pieselor diesel poate avea un cadru de metal sau o carcasa care reduce nivelul de zgomot produs. Prima variata e ieftina, insa nu beneficiaza de nici un fel de protectie contra intemperiilor ; cea de-a doua poate fi amplasata si la exterior si nici nu face multa galagie in timpul functionarii.

Daca doresti sa stii unde gasesc generator de curent diesel la un pret bun alti cumparatori, iti recomandam o solutie oarecum neasteptata pentru o piesa din aceasta categorie : magazinele online. Verifica ofertele pe care le-am selectat pentru tine si vei fi de acord cu noi ca sunt cel putin interesante.

 

 

Modele recomandate in 2019

 

 

Atlas Copco QEP R10 

 

Daca e sa ne luam dupa raportul calitate / pret, cel mai bun generator de curent diesel pe care il poti achizitiona daca esti in cautarea unei piese pt curent trifazic este Atlas Copco QEP R10. Alimentat de un motor in 2 cilindri si 4 timpi racit cu aer, generatorul are o capacitate tensiune AC de 230/400V. Puterea in regim continuu este de 7 kW / 8.8 kVA.

Sistemul de pornire electric nu iti va crea batai de cap suplimentare. Rezervorul are o capacitate de 24 litri si un consum de 2.1 litri / ora, ceea ce asigura o autonomie de 8 – 12 ore. Cu toate acestea se recomanda o ora de pauza la fiecare 6 ore de functionare la putere maxima in anotimpul cald, pentru ca motorul sa aiba timpul necesar sa se raceasca.

Motorul este montat pe un cadru metalic cu amortizoare, nivelul de zgomot generat de ansamblu fiind de 72 dB. Lampa rosie avertizeaza in momentul in care nivelul de ulei a scazut sub limita minima admisa. Produsul este capabil sa genereze un curent trifazic care poate sustine inclusiv echipamente industriale.

 

button 2

 

 

 

 

Kipor KDE 12 EA3 

 

Un generator de curent diesel ieftin si bun pe care il poti achizitiona cu o investitie minima pentru o piesa din aceasta gama este modelul Kipor KDE 12 EA3. Il recomandam pentru sistemul de combustie extrem de eficient, care asigura o ardere completa, marind economia si reducand cantitatea de noxe generate.

Puterea continua asigurata este de pana la 9500 W, cea maxima atingand valoarea impresionanta de 10500W. Tensiunea nominala este de 400 V. Rezervorul are o capacitate de 26 litri de motorina, ceea ce ii ofera o autonomie de pana la 7 ore.

In randul conectorilor de iesire enumeram cele doua prize de 230 V si cutia cu borne. Sistemul AVR cu care este echipat limiteaza fluctuatiile de curent, oferind protectie la suprasarcina. Panoul de control digital contine toate comenzile care controleaza functionarea generatorului, display-ul afisand in timp real cei mai importanti parametri : tensiunea, curentul si frecventa.

 

button 2

 

 

 

 

Visoli LDG-6000E 

 

Un generator de uz casnic care iti poate rezolva problemele legate de alimentarea inconsecventa cu curent, mai ales in zonele aflate la distanta de oras, este modelul Visoli LDG-6000E. Este vorba despre o piesa portabila echipata cu roti pentru o deplasare facila. Sistemul AVR contribuie la fiabilitatea functionarii si la mentinerea unui nivel redus al consumului de motorina.

Puterea maxima garantata este de 5500W, cu o tensiune nominala de 220V. Protectia electrica este asigurata de regulatorul automat de tensiune. Rezervorul are o capacitate de 15 litri, el asigurand o autonomie de pana la 10 ore de functionare la putere maxima. Conectorii de iesire sunt reprezentati de 2 prize de 230V si o iesire de 12 V. In plus, in pachet gasesti o surubelnita multifunctionala cu maner de polietilena si doua chei fixe, de 14-17 mm respectiv 10 x 12 mm.

Motorul in 4 timpi are un consum mediu de combustibil de 1.5 litri / ora si un nivel de zgomot remarcabil de 105 dB. Cu o greutate de 115 kg, se recomanda amplasarea sa intr-o pozitie relativ protejata si limitarea deplasarii dintr-un loc in altul.

 

button 2

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status