Cel mai bun generator de curent pe benzina

Am modificat articolul ultima data pe: 01.10.20

 

Cum aleg cele mai bune generatoare de curent pe benzina

 

Pentru atunci cand construiesti o casa, locuiesti intr-o zona izolata, fara energie electrica sau caderile in reteaua de tensiune sunt frecvente, un generator de curent devine o achizitie indispensabila. In ceea ce priveste combustibilul, variantele cele mai comune functioneaza cu benzina, motorina si mai rar, cu gaz.

Prima optiune are avantajul unor dispozitive mai usoare si portabile (raportat la puteri similare ale motorului) si investitia initiala este considerabil mai mica. Ca si dezavantaje, necesita costuri de mentenanta ceva mai mari pe termen lung si automatizarea sa este dificila. Ghidul nostru iti va pune in vedere cateva criterii de selectie si exemple de produse, astfel incat sa relevam si unde gasesc generatoare de curent pe benzina la un pret bun, alti utilizatori.

 

 

Puterea motorului poate apartine uneia dintre cele 3 categorii: mica (500-2200 W), medie (2200-5500W) sau mare (peste 5kW, cele industriale depasind si 10 Kw). Aceasta o vei selecta tinand cont de echipamentul ce necesita alimentare. Insumand puterea nominala a viitorilor consumatori rezistivi (de exemplu: frigider, cuptor, calorifere, becuri), vei obtine valoarea suficienta pentru a-i alimenta.

Pe de alta parte, daca vei folosi generatorul impreuna cu echipamente inductive, care consuma la pornire mult mai mult, va trebui sa inmultesti puterea lor nominala cu 2.5, pentru o estimare corecta. Astfel de dispozitive le includ pe cele de bricolaj, hidrofoare, masina de spalat, frigiderul.

Deoarece majoritatea aparaturii casnice, inclusiv instrumentele pentru bricolaj, sunt monofazate, probabil vei dori sa te orientezi catre un generator de acest tip. Tensiunea de iesire in acest caz este 230 V si generatorul repartizeaza toata puterea catre respectivii consumatori. Modelele trifazice sunt de obicei rezervate utilizarii cu motoare de mare putere, regasite in context industrial.

Numeroase pareri despre cele mai bune generatoare de curent pe benzina numesc autonomia drept un criteriu important de selectie. Aceasta depinde de capacitatea rezervorului si consumul mediu (litri de combustibil pe ora). Producatorii ofera valori medii care variaza mult, intre o ora si 12 ore.

In ceea ce priveste modalitatea de punere in functiune a generatorului, ai 3 optiuni: la sfoara (mecanic), la cheie (folosind un electromotor) si automat (acesta se conecteaza la panoul electric al locuintei si porneste automat cand tensiunea in retea cade). Sistemul de pornire manual este si cel mai comun in randul echipamentelor pe benzina, accentul in acest caz fiind pe portabilitate.

Fie ca esti un utilizator experimentat sau vei achizitiona primul tau generator, te invitam sa iei in calcul si sugestiile noastre de produse.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Senci SC-2500

 

Senci SC-2500 este in top in ceea ce priveste fiabilitatea, usurinta si siguranta in exploatare. Ofera o putere maxima de 2200 W, cu functionare continua la 2000 W si este monofazat, alimentand consumatori la 230 V. Rezervorul generos, impreuna cu consumul relativ redus (in medie, 1.2 litri de benzina/ ora), asigura o autonomie foarte mare, de circa 12 ore, la o sarcina de 50%.

Desigur, aceasta valoare va scadea, atunci cand motorul este solicitat la maxim. Cel mai bun generator de curent pe benzina nu este doar eficient, ci si sigur. Atunci cand ai subestimat sarcina nominala a dispozitivelor alimentate, generatorul se opreste automat, iar un regulator de tensiune electronic (AVR) protejeaza consumatorii de fluctuatiile de tensiune.

Generatorul include si un panou cu display LCD, care ofera informatii despre frecventa, voltmetru si numarul de ore de functionare. Este recomandabil sa verifici si sa schimbi la timp uleiul, dar daca ai uitat, aparatul te anunta prin aprinderea unui led rosu, iar atunci cand nivelele sunt periculos de scazute, motorul este oprit automat. Pornirea se realizeaza la sfoara, iar greutatea generatorului este de 42 de kg.

 

 

 

 

 

Ruris Briggs & Stratton Handygen 2500A

 

Fiind special create pentru portabilitate, generatoarele Handygen de la Ruris Briggs & Stratton cantaresc doar 35 kg si includ un cadru de sustinere cu rotile din cauciuc. Motorul este monofazat, iar puterea maxima dezvoltata este de 2500 W, valoare ce scade la 1900 W, cand opereaza continuu.

Pentru a oferi un dispozitiv atat de compact, producatorul a sacrificat din capacitatea rezervorului, care este de 1.5 litri. Cu un consum de 1 litru pe ora, este usor sa determinam ca autonomia nu va depasi 1.5 ore. Generatorul ofera si doi conectori de iesire (230 V), iar echipamentul alimentat va fi protejat de variatiile de tensiune, printr-un sistem AVR.

Pornirea se realizeaza manual, „la sfoara”. Iti recomandam acest generator daca ai nevoie sa alimentezi electric instrumente de bricolaj si chiar daca urmeaza sa mergi in camping, fiind foarte usor de transportat si depozitat. Pentru a-l proteja, nu uita sa golesti rezervorul inainte de mobilizare.

 

 

 

 

 

Mastery Genesys 3000

 

Am selectat modelul Genesys 3000 ca fiind un generator de curent pe benzina ieftin si bun, tinand cont de performanta pe care o ofera. Alimentarea continua se realizeaza cu 2500 W, pe cand puterea maxima dezvoltata este de 3000 W si il poti utiliza cu dispozitive trifazate.

Acestea sunt protejate prin regulatorul automat de tensiune, iar daca ai conectat accidental un echipament cu putere nominala prea mare, va interveni sistemul automat de protectie impotriva suprasarcinii, oprind motorul. Tot pentru protectia motorului este incorporata si functia de oprire automata in cazul deficitului de ulei.

Tinand cont de rezervorul generos, de 15 litri si autonomia specificata de 12 ore, nu este dificil sa calculam cat consuma un generator de curent pe benzina, chiar daca producatorul nu mentioneaza acest lucru: circa 1.2 litri/ ora. Pornirea este manuala, iar greutatea de 40 de kg. Date fiind toate aceste specificicatii, il recomandam pentru utilizarea in locuinte, pentru alimentarea echipamentelor de bricolaj, dar si a celor electrocasnice, atunci cand sursa primara de energie electrica nu este functionala.

 

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status