Cel mai bun generator de curent cu automatizare

Am modificat articolul ultima data pe: 30.10.20

 

Cum aleg cele mai bune generatoare de curent cu automatizare

 

Generatoarele de curent sunt o solutie de alimentare cu energie electrica in anumite situatii-cheie: temporar, in locuintele izolate (cum ar fi casele de vacanta), intr-o zona cu frecvente caderi de retea, in timpul constructiei unei case.

 

 

Daca te regasesti in situatia de a necesita interventia unui dispozitiv extern atunci cand sursa primara de energie electrica nu este functionala, cel mai simplu este sa te orientezi catre un model automat. Majoritatea acestor dispozitive incorporeaza si modalitatea de pornire clasica, „la sfoara” sau „la cheie” (prin actiunea unui electromotor), dar functia principala este de a detecta caderile de tensiune si a interveni fara actiunea utilizatorului. Fiind o investitie substantiala, te sfatuim sa te informezi corespunzator si sa citesti numeroase pareri despre cele mai bune generatoare de curent cu automatizare.

Ca si sursa de combustibil, principalele alergeri sunt benzina si motorina. Prima are avantajul unor utilaje cu un pret initial mai redus, cu dimensiuni mai compacte si portabilitate crescuta, dar in defavoarea randamentului general si al costurilor de mentenanta crescute ulterior. Ti le recomandam daca nu anticipezi o utilizare indelungata. Varianta cu Diesel este mai fiabila si cheltuielile pe termen lung sunt mai scazute, dar este mai zgomotoasa si pot aparea probleme cu pornirea in temperaturi extreme. Capacitatea rezervorului si consumul (litri de combustibil/ ora) vor determina autonomia dispozitivului.

Din punctul de vedere al tensiunii de iesire, modelele disponibile sunt monofazate (230 V) si trifazate (400 V/ 230 V). Pentru a te hotari asupra unei optiuni, tine cont ca majoritatea echipamentelor electrice casnice sunt monofazice, pe cand unele motoare de mare putere sunt trifazice. Daca vei alimenta doar consumatori de 230 V, indiferent de numarul de circuite electrice, un generator monofazic va distribui mai judicios puterea disponibila, pe cand unul trifazic va distribui o singura faza, insumand doar o parte din puterea totala.

Pentru ca tot am mentionat acest parametru, vom imparti generatoarele si dupa putere, care poate fi mica (500-2200W), medie (2200-5500W) sau mare (5kW-10 kW si chiar peste). Necesitatile in acest domeniu variaza cu numarul si tipul consumatorilor din locuinta. Vei insuma puterea nominala a dispozitivelor rezistive ca atare (becuri, calorifere, cuptoare, televizor). Pentru cele inductive, care consuma mai mult la pornire (frigider, masina de spalat, neoane, instrumente de bricolaj, hidrofor), este necesara inmultirea puterii nominale cu 2.5 pentru a fi sigur de acoperirea necesarului de alimentare.

Te intrebi unde gasesc generator de curent cu automatizare la un pret bun alti interesati? Iti recomandam sa il cumperi de pe internet, unde raportul calitate/ pret este mai bun si poti studia oferta in voie inainte de a te decide.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

AGT 7201 HSBE TTL

 

Acest utilaj performant fabricat de catre AGT este considerat de multi drept cel mai bun generator de curent cu automatizare pentru locuinta, fiind un ajutor de nadejde in caderile de tensiune. Este monofazic (230 V) si se alimenteaza cu benzina.

Capacitatea rezervorului este de 25 de litri, iar consumul mediu de circa 2.5 litri/ora, oferind o autonomie de circa 10-15 ore. Aceasta valoare depinde insa si de numarul si tipul dispozitivelor puse in functiune in locuinta. Motorul este din categoria celor foarte puternice, insumand o putere maxima de 6600 W, iar la functionarea continua ofera pana la 6000 W.

Pe langa posibilitatea legarii la panoul electric si pornirii automate la caderile de tensiune pe retea, poate fi actionat si „la sfoara” sau cu un demaror electric. Te vei putea bucura in siguranta mult timp de acest generator de curent, deoarece incorporeaza si numeroase elemente de protectie. Acestea includ afisarea constanta a perioadei de functionare, volumului de combustibil si ulei, cu intreruperea functionarii cand acesta din urma lipseste si motorul se poate deteriora. In plus, pachetul include o priza monofazata de 16 A, cu protectii termice si una de 32 A, cu 3 poli.

 

 

 

 

 

Stager DG 5500S

 

Daca vrei sa te orientezi catre un model alimentat cu Diesel, iti recomandam un generator cu putere medie spre mare, prods de Stager. Motorul este monofazic si dezvolta pana la 5000 W, valoare stabilizata ulterior la 4200W, la functionarea continua.

Rezervorul este de 16 litri, iar consumul mediu de circa 2 litri pe ora, producatorul mentionant o autonomia 7,3 ore, interval de regula suficient pentru gospodariile care nu sunt foarte izolate. Pe langa pornirea automata la detectia caderilor de tensiune in retea, generatorul beneficiaza si de pornire electrica.

Nivelul de zgomot este de 97 dB, destul de ridicat pentru un model alimentat cu motorina, fiind comparabil cu cele foarte performante cu benzina. Nivelele de combustibil si ulei sunt vizibile si necesita completare zilnica. Din pacate, utilajul nu dispune de sisteme de avertizare si protectie in cazul scaderii acestora, deci va trebui sa fiti vigilent cu timpul de utilizare si mentenanta generala.

 

 

 

 

 

Loncin LC6500D-DC

 

Loncin LC6500D-DC este un generator de curent cu automatizare ieftin si bun, care se preteaza utilizarii ca solutie de rezerva in godpodariile mici si medii. Combustibilul utilizat este benzina fara plumb, cu un volum maxim de umplere de 25 de litri, care va asigura o functionare fara oprire timp de circa 13 ore.

Motorul este monofazat si dezvolta puterea maxima de 5500W, cu valoarea medie, in timpul functionarii continue, de 5000W. Rezervorul pentru ulei are volumul de 900 ml si senzorul va proteja motorul in cazul in care acesta nu este lubrifiat corespunzator.

Sistemul de pornire include, pe langa varianta automata, si una „la cheie”, gratie unui demaror cu recul. Nivelul de zgomot este considerabil mai redus decat alte dispozitive de acest tip, fiind de 75 dB. Un alt avantaj il constituie greutatea scazuta (47 kg), produsul plusand la capitolul portabilitate.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status