Cel mai bun generator de curent continuu

Am modificat articolul ultima data pe: 18.01.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune generatoare de curent continuu

 

Un generator de curent e util atat intr-o gospodarie, cat si pe un santier, fiind o alternativa de rezerva la caderile de tensiune in retea. Fiecare model va oferi la iesire curent continuu, insa metoda e cu atat mai recomandata, in cazul in care consumatorul e un aparat de sudura. Daca e momentul unei investitii, iti punem la dispozitie cateva pareri despre cele mai bune generatoare de curent continuu.

Avand in vedere ca investitia va fi una destul de ridicata, e esential sa alegi un generator fiabil, iar noi iti recomandam unul cu motor in 4 timpi, care se bucura de o durata de viata mai extinsa, are o putere mai mare (5000 – 6000W) si este mai silentios. In ceea ce priveste alimentarea, aceasta se poate face pe diesel sau benzina, iar avand in vedere ca nu vei utiliza generatorul in mod continuu, ci doar in momentul anumitor lucrari, te poti multumi cu un model alimentat pe benzina fara plumb (e mai accesibil).

Unul dintre beneficiile cele mai apreciate ale unui generator DC este ca permite sudura cu orice tip de electrozi (rutilici, bazici, fonta, inox, etc.), spre deosebire de variantele cu curent alternativ.

In functie de tensiunea pe care o ofera, generatoarele pot fi monofazice (produc 230V) si trifazice (400V), iar noi ti le recomandam pe cele din urma, in cazul in care vrei sa poti alimenta cu curent si consumatorii mai pretentiosi. Pentru sudura, vei avea nevoie de o tensiune nominala de 230V.

Demararea se poate realiza mecanic, la sfoara, sau electric, cu cheie. Pentru a sti cate ore vei putea utiliza generatorul, trebuie sa ii verifici autonomia, dar si capacitatea rezervorului pentru combustibil, precum si consumul. De asemenea, printre dotarile cele mai importante pe care le poate avea, in top sta un stabilizator de tensiune, necesar pentru a proteja aparatele.

Dupa o cautare pe Internet, vei descoperi rapid ca online e locul unde gasesc curent de generator continuu, la un pret bun, cei mai multi utilizatori.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

WAGT 220/5 DC BSBE R16

 

WAGT 220/5 DC BSBE R16 este un generator de sudura in curent continuu, la 220 A, de care se pot bucura atat cei care doresc sa faca o astfel de achizitie pentru uz casnic, cat si persoanele care lucreaza pe un santier de constructii sau intr-o industrie mica. Vorbim de un generator foarte puternic, de 5500W, care necesita alimentare pe benzina.

Constructia acestuia se bucura de o calitate superioara, data, in primul rand, de motorul fiabil marca Briggs&Stratton Vanguard, cu o putere de 16CP. De mentionat ca are o capacitate cilindrica de 480 cc, iar rezervorul de combustibil are o capacitate de 16 l, ceea ce-i ofera generatorului o autonomie de 5 ore.

Vei reusi sa-ti faci treaba cu spor, chiar si in cazul in care sudezi intr-o zona izolata. Asa cum stii deja, modelul poate fi utilizat impreuna cu toate tipurile de electrozi. De asemenea, ofera tensiune nominala de 380V si de 230V, iar printre dotari putem aminti si borna pentru curentul de sudare. Nu vei ramane cu treaba neterminata, deoarece e echipat cu un contor ce monitorizeaza orele de functionare.

Ca masuri de siguranta importante, putem aminti protectia termica monofazata, precum si senzorul ce atentioneaza in cazul in care uleiul de la motor scade. Pornirea se realizeaza electric, avand un acumulator de 12 V, ceea ce il face mult mai confortabil si usor de utilizat.

 

 

 

 

 

WAGT 220 DC MSB

 

Iata un produs de care se pot bucura mai ales persoanele care sunt interesate sa investeasca intr-un generator de curent continuu, ieftin si bun. Modelul de fata are o capacitate a rezervorului de 26 l, iar sursa de alimentare e benzina fara plumb, astfel ca il vei putea utiliza pentru cateva ore bune.

De asemenea, beneficiaza de un motor in 4 timpi, marca MITSHUBISHI, de unde poti avea siguranta ca il vei avea la dispozitie pe termen nelimitat. Iar daca mai ai nevoie de o dovada pentru asta, iti spunem ca motorul e racit cu aer si are senzor de protectie in baia de ulei. Asadar, in cazul unui deficit de lubrifiant, vei fi anuntat indata.

Este un generator conceput si pentru aplicatii industriale, insa il poti folosi si in gospodarie. Vei putea utiliza orice tip de electrod, iar printre conectorii de iesire putem aminti o priza monofazata schuko, de 16 A, precum si o priza trifazata tip CEE, de 16 A. De asemenea, e prevazut cu borne pentru curentul de sudura, precum si cu un comutator cu ajutorul caruia vei putea regla, in trepte, curentul.

Produsul are pornire la sfoara. Este silentios, comparativ cu alte generatoare, emitand un nivel de zgomot de 95 dB. Este voluminos, avand dimensiuni de 820 x 540 x 560 mm si o greutate de 90 kg, iar pentru a-l putea muta, ii poti atasa roti (kitul de transport trebuie cumparat separat).

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status