Cel mai bun generator de curent alternativ

Am modificat articolul ultima data pe: 31.07.21

Acest site web este sustinut de catre cititori. Cand cumparati un produs prin linkurile de pe site-ul nostru, putem castiga un mic comision de afiliere. Verificati aici mai multe informatii despre noi..

 

Cum aleg cele mai bune generatoare de curent alternativ

 

Daca ai inceput sa consulti oferte despre generatoarele de curent alternativ, inseamna ca ai sesizat importanta acestuia indiferent daca stai la bloc sau la casa. Cu alte cuvinte, esti constient de cat de utila este putina electricitate in conditii meteo nevaforabile, caci atunci au loc majoritatea penelor de curent. Pentru a avea garantia ca ai cumparat un produs care se muleaza perfect pe nevoile tale, mai jos gasesti enumerate criteriile de selectie cele mai importante.

 

 

Exista doua mari tipuri de generatoare de curent alternativ: stationare si portabile. Pentru instalarea celor dintai, este nevoie de ajutorul unei persoane specializate in acest domeniu si de un spatiu in care sa poata fi amplasate. Pornesc automat in cazul penelor de curent si, in general, furnizeaza o energie cuprinsa intre 5000 si 20000 de W.

Daca nu dispui de un buget foarte mare, numeroase pareri despre cele mai bune generatoare de curent alternativ recomanda achizitionarea unui model portabil. Functioneaza cu ajutorul gazului, propanului, dar si al benzinei, iar pentru a porni, are nevoie de o baterie reincarcabila. Se utilizeaza cu precadere pentru alimentarea consumatorilor rezistivi, avantajul major constand in faptul ca poate fi usor mutat dintr-o locuinta intr-alta.

Puterea furnizata de dispozitiv este a doua caracteristica ce trebuie luata in considerare si se alege in functie de tipul consumatorilor ce urmeaza sa fie alimentati la acesta. De pilda, cei rezistivi au un consum constant pe toata durata de functionare, inca de la pornire, asa ca este suficient sa insumam puterile lor pentru a ne da seama ce numar de W trebuie sa atinga produsul achizitionat. Cu alte cuvinte, daca doresti sa conectezi la generator calorifere electrice, plite electrice, radiouri etc., un model de 2000 – 2500 de W este suficient.

Cei inductivi consuma mai mult la pornire (frigider, aer conditionat, masina de spalat etc.), asa ca, pentru o estimare realista, inmulteste consumul fiecaruia de cel putin 2.5 ori. De regula, puterea de functionare in acest caz trebuie sa depaseasca 3000 de W.

Nu in ultimul rand, verifica sistemul de pornire a produsului, astfel incat acesta sa se plieze perfect pe proiectul pe care doresti sa-l pui in practica. Daca iti doresti simplitate in utilizare, alege un generator cu pornire electrica (la cheie), pe cand daca ceea ce cauti este un pret redus, opteaza pentru modelul cu pornire la sfoara. Ca sa nu te deplasezi pana la generator prin frig si intuneric, o alternativa buna o reprezinta dispozitivele automate, care pornesc intr-un interval de 10 secunde de la intreruperea curentului electric.

Vrei sa afli unde gasesc generatoare de curent alternativ ceilalti utilizatori? Intra pe Internet si comanda-ti produsul preferat direct de acolo.

 

 

Modele recomandate in 2021

 

 

Senci SC-10000E  

 

Despre Senci SC-10000E se poate spune ca este cel mai bun generator de curent alternativ, avand in vedere ca dezvolta o putere de 8.5 kW la 230 de V, pe o frecventa de 50 Hz. Este potrivit atat pentru uz casnic, cat si pentru cel comercial, garantand ca, in cazul caderilor de tensiune, tu te vei bucura te toate electrocasnicele indispensabile intr-o locuinta(frigider, masina de spalat, calorifer electric etc.).

Este dotat cu un motor pe benzina in 4 timpi (16 cp), iar rezervorul de 25 de litri asigura o autonomie de pana la 12,5 ore la o sarcina de 50%, ceea ce inseamna ca te poti baza pe el ori de cate ori mergi la pescuit sau cu cortul la padure, mai ales ca face parte si din categoria generatoarelor portabile.

In cazul in care il folosesti in locuinta, afla ca are AVR inclus, deci echipamentele electronice vor fi protejate de flucturatiile de tensiune.

 

 

 

 

 

Ruris R-Power 2500S 

 

Ruris R-Power 2500 S este un generator de curent alternativ, perfect pentru a fi utilizat in gospodarii sau activitati turistice de camping, caci este usor de transporat (47 kg) si ofera o putere maxima de 2500 de W, suficienta pentru a asigura alimentarea cu energie electrica a locuintei si pentru a utiliza cateva electrocasnice.

Alimentarea motorului de 7 CP se face cu benzina, avand in vedere ca vorbim de un model care va fi folosit ocazional si pe perioade scurte de timp, iar sistemul de pornire este manual (cu sfoara), ceea ce inseamna ca interventia utilizatorului este necesara pentru a-l face sa functioneze. Nu uita insa ca pretul redus si greutatea mica se datoreaza tocmai acestui aspect, deci nu ai nici un motiv sa strambi din nas.

Dispune de un panou de comanda si control pentru siguranta operatorului in orice conditii, iar pornirea usoara permite si utilizatorilor fara experienta sa-l foloseasca fara probleme.

 

 

 

 

 

Senci SC-2500 

 

Pentru cei interesati de un generator de curent alternativ ieftin si bun, exista Senci SC-2500. Prevazut cu un motor pe benzina in 4 timpi (5,5 CP), acesta dezvolta o putere maxima de 2200 de W, asa ca  poate fi integrat pe langa orice locuinta care se afla intr-o zona in care penele de curent sunt dese, deoarece suplineste cu brio nevoile energetice ale utilizatorului pana la o autonomie maxima de 12 h 30 min.

Sistemul de pornire este la sfoara, ca la motoarele de barca sau drujbe, fapt care se traduce printr-un pret mai mic, insa fara ca performantele aparatului sa fie afectate.

Panoul de control este digital, pentru simplitate in utilizare, iar regulatorul automat al tensiunii cu care este prevazut asigura electrocasnicelor protectia adecvata de care au nevoie in cazul fluctuatiilor de curent, care ar putea duce la distrugerea lor. Pretul generatorului include o garantie pe 24 de luni, iar transportul e gratuit.

 

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

0 COMMENTS

DMCA.com Protection Status