Cel mai bun finisor de beton

 

Cum aleg cele mai bune finisoare de beton

 

Ghidul cumparatorului

Finisarea suprafetelor de beton este o sarcina frecventa pentru constructori si renovatori. Chiar daca nu faceti parte din profesionisti, si aveti nevoie sa lucrati la propria casa, cand veti dori sa cumparati un finisor de beton, va fi nevoie sa luati in considerare cativa factori ce diferentiaza intre diversele modele din comert.

Acest ghid are ca scop exact acest lucru, oferindu-va informatii importante pentru a face alegerea cea mai potrivita.

Aparatele de finisat si slefuit pardoseli pot fi echipate fie cu motor pe ardere interna, fie cu unul electric.

Diversi parametri precum puterea, tipul de carburant (benzina cu sau fara plumb, motorina), ori capacitatea filtrului de aer de a proteja de praf sunt relevanti in cazul motoarelor cu ardere, mai ales daca luam in considerare mediul in care sunt utilizate.

Cele pe benzina sunt, deseori, mai puternice si fiabile, insa vor face fum, precum si mai mult zgomot. Un avantaj e ca nu au nevoie de cablu, ceea ce-ti permite sa te misti liber.

Produsele electrice sunt mai adecvate pentru folosirea in interior, pentru ca nu elimina fum insa au nevoie de acces la priza. Prin absenta rezervorului pentru combustibil, acestea sunt in unele cazuri si mai usoare decat cele pe benzina.

Puterile pornesc de la circa 2 cai putere (sau 1500 Wati) pentru modelele de hobby, si merg pana la aproape 10 cai putere (7000 de Wati), in cazul modelelor heavy duty, destinate utilizarii pe santiere. O putere mai mare inseamna o capacitate de finisare mai mare, pentru ca motoarele puternice pot roti eficient pale mai mari. Prin urmare se va putea finisa o suprafata mai intinsa intr-un interval de timp dat.

Capacitatea de finisare explica cat mare e portiunea ce va fi slefuita, pe durata unei ore. De exemplu, un model semi-profesional poate avea o capacitate de peste 100 metri patrati pe ora, iar aici va trebui sa cunoasteti clar nevoile dumneavoastra. Daca contextul utilizarii nu implica suprafete mari, este clar ca va puteti orienta catre finisoarele de capacitate mai mica.

Modificarea inaltimii manerului tine de confortul in timpul utilizarii, iar asta trebuie sa se faca usor, prin simpla apasare de buton.

Un finisor de beton la un pret bun nu trebuie sa faca neaparat rabat de la comenzi. In general, genul acesta de produse poate include reglajele pentru unghiurile palelor, comenzi pentru acceleratie precum si oprirea de urgenta.

Palele care iau contact cu pardoseala reprezinta un factor adesea discutat in multe pareri despre cele mai bune finisoare de beton.

Diametrul acestora va avea un impact asupra ariilor care pot fi terminate intr-o perioada de timp: palele de 90 cm vor termina treaba mai repede decat cele de 60 cm in diametru.

Fireste, asemenea dimensiuni sunt specifice modelelor mari, care se imping pe pardoseala. Produsele mai mici au un disc rotativ pana in 20 cm diametru, mult mai potrivit sarcinilor reduse.

Totodata, dimensiunile generale ale produsului vor ajuta la alegerea unui spatiu de stocare. Modelele mai mici nu au nevoie de reglaje pentru multe ajustari, intrucat pot fi tinute in mana.

Tot in legatura cu dimensiunile va trebui sa considerati greutatea, acest aspect afectand usurinta cu care finisorul este manevrat, si prin urmare, efortul depus pentru indeplinirea sarcinii. Modelele mai mari pot avea chiar si 60 de kilograme, iar cele mici pot cantari si 2-3 kilograme. Insa, dupa cum era si de asteptat, acestea din urma sunt proiectate pentru sarcini ocazionale decat pentru uz profesional.

Odata luate in cont aceste diferente, puteti analiza oferta pietei pentru a alege ce se potriveste mai bine nevoilor pe care le aveti:

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bisonte EP600-S 

 

La finisorul acesta, motorizarea este pe benzina, insa vine si in versiune electrica pentru cine prefera mai putin fum si zgomot. Ghidajele de pe ghidon asigura controlul asupra acceleratiei, reglarea unghiului la care lucreaza palele, precum si butoanele pentru shock heavy-duty (in caz de sarcini grele) si oprirea de urgenta.

Totodata, manerul se poate regla in inaltime pentru a se potrivi staturii persoanei care il manevreaza. In cazul motorizarii pe benzina, racirea este cu aer, si filtrele multiple asigura protectia motorului impotriva prafului si particulelor din mediile de santier in care finisorul este folosit.

Varianta cu motor electric ofera o putere de 220 wati la o tensiune de 230 de volti, deci il puteti conecta la priza casei.  In ceea ce priveste dimensiunile, acestea sunt de 85 x 60 x 130 centimetri cu manerul intins la maximum, iar diametrul palelor este de 90 de centimetri. In greutate, cantareste 45 kilograme (cu rezervorul de 2.8 litri gol), aceasta cifra categorisindu-l drept un finisor mediu spre greu.  

 

 

 

 

 

AGT 4-600

 

Modelul 4-600 de la AGT vine echipat cu un motor cu ardere intr-un cilindru fabricat de Honda de 4 cai putere, racit cu aer, ce utilizeaza benzina fara plumb drept carburant. Pentru a obtine cea mai neteda suprafata, se foloseste in primul rand discul de slefuire, iar stratul final este netezit cu lopetile de glet.

Dispozitivul permite si administrarea de diferite solutii care vor intari suprafata betonului asupra caruia lucreaza, ceea ce il face atractiv pentru profesionisti. Capacitatea de lucru specificata de producator este de 100 mp pe ora, ceea ce este foarte bun dat fiind diametrul de 60 de centimetri al palelor, relativ mic.

Greutatea este de 60 de kilograme, iar volumul rezervorului de benzina este de 2 litri, deci va trebui ceva efort pentru manevrare. Pentru protejarea aditionala a motorului, este instalat si un senzor care atentioneaza cand trebuie adaugat lubrifiant, precum si un filtru dublu de aer. Manerul are circa 130 cm intins la maximum, potrivindu-se chiar si utilizatorilor inalti.

 

 

 

 

 

Bosch GBR 15 CAG

 

Acest model fabricat de producatorul german Bosch se adreseaza in primul rand gospodarilor de zi cu zi care doresc un finisor de beton ieftin si bun dar eficient si de calitate in acelasi timp, pentru treburile ocazionale din casa sau curte.

Designul oferit este ergonomic, cu un maner dispus deasupra discului rotativ pentru un control sigur si eficient, iar comenzile pot fi usor activate, fiind situate in apropierea mainilor utilizatorului. La doar 2,60 kilograme, este foarte manevrabil, iar motorul electric genereaza o putere de 1500 de Wati care este transformata intr-o turatie de 9300 de rotatii pe minut la mersul in gol, ceea ce permite o tasare eficienta a betonului.

Totodata, carcasa este etansa, pentru protectia anti-praf, si tot in aceasta privinta dispozitivul are si o duza de aspirare a prafului foarte utila in timpul lucrarilor de acasa. In pachetul finisorului vin si trei perii circulare de schimb, cheia de strangere, si un disc diamantat de 12.5 cm in diametru. Pentru ca este un model mic, poate fi utilizat nu doar pentru pardoseli, ci si pentru pereti sau chiar pentru tavane.

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status