Cel mai bun filtru de vin din inox

Am modificat articolul ultima data pe: 11.07.20

 

Cum aleg cele mai bune filtre de vin din inox

 

Putine experiente se compara cu placerea de a gusta un pahar de vin din productia proprie. Fie ca vorbim despre o crama, sau doar cativa zeci de litri obtinuti din via din spatele casei, pentru a ajunge la un rezultat final curat si de calitate ai nevoie de un filtru de vin din inox, la un pret bun. Pentru ca este destul de complicat de ales, am selectat pentru tine mai jos cele mai importante criterii de care trebuie sa tii cont cand cumperi un astfel de dispozitiv.

Pentru obtinerea vinului in forma sa finala, lichidul este trecut prin placi filtrante succesive al caror numar (6, 10, 18, 20) si dimensiune influenteaza in mod direct cantitatea de vin care poate fi procesata intr-o singura tura pana la infundarea lor, numita debit.

acestea au forma patrata si se gasesc in formate standard cu latura de 20cm (potrivite pentru gospodarii), 40, 60 si 80cm, eficiente pentru crame. Un model cu 10 randuri de panze cu dimensiunea de 20 x 20cm are un debit de aproximativ 400 – 550l.

alege produsul potrivit pentru cantitatea de vin pe care doresti sa o procesezi. Folosirea unei variante cu capacitate mai mica duce adesea la infundarea filtrelor, pierdere de timp pentru curatarea acestora si cresterea riscului de oxidare a vinului expus la aer.

Placile sunt suprafete poroase realizate din fibre de bumbac, pasta de hartie, silice fosila sau perlite cu pori care variaza ca dimensiune intre 0.45 si 2 microni si care influenteaza acuratetea filtrarii si claritatea lichidului obtinut.

Pentru indepartarea impuritatilor grosiere se folosesc cele cu porozitate de 4 – 45 microni, pentru indepartarea sedimentelor fine cele de 8 – 0.8 microni, iar pentru sterilizare (indepartarea microorganisemlor) variante cu diametrul cuprins intre 0.9 si 0.2 microni. Daca vinul a fost lasat la decantat suficient timp, se poate incepe filtrarea direct de la nivelul doi.

sistemul se bazeaza pe aplicarea de presiune constanta lichidului cu scopul de a-l trece prin suprafetele filtrante. sunt de preferat modelele care realizeaza acest lucru prin diferente de nivel si cu ajutorul gravitatiei celor care folosesc presiunea aerului determinand oxidarea mai usoara a vinului.

Dintre numeroasele pareri despre cele mai bune filtre de vin din inox, am ales mai jos pentru tine cateva exemple care ilustreaza principalele categorii potrivite pentru uz profesional si in gospodarie.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Rover Colombo 18 inox

 

Modelul Colombo are o capacitate de 550 – 800l, asigurata de sistemul format din 18 placi din hartie cu dimensiunea de 20 x 20cm. Face parte din categoria filtrelor profesionale, recomandate pentru utilizare in special in fabrici de bere, crame sau laboratoare farmaceutice. Pachetul de livrare include doua tipuri de filtre: pentru procesare grosiera si respectiv, pentru indepartarea particulelor fine, oferind astfel o calitate superioara rezultatului final si posibilitatea de a prelucra lichidul in doua etape.

Pompa electrica ce asigura fluxul in sistem este realizata din inox si include un motor cu puterea de 340W care determina o turatie de 2.850 rot/min, contribuind la circularea rapida a vinului in interiorul dispozitivului.

Poate fi utilizat pentru decantarea si purificarea vinului, berii, apei, ceaiurilor, precum si a substantelor de tip farmaceutic sau din industria cosmetica (parfumuri). se curata foarte usor si nu necesita masuri speciale de intretinere. Datorita dimensiunilor de numai 450 x 270 x 280mm este foarte usor de depozitat in perioadele in care nu este folosit.

 

 

 

Rover Colombo 12 inox

 

Acest filtru semiprofesional este alcatuit din corp din otel inoxidabil, rezistent si usor, si pompa centrifuga cu rotor cu capacitatea de 350W, care asigura purificarea a 200-300l de vin pe ora. Decantarea impuritatilor se realiza prin intermediul a 12 placi cu dimensiunea de 20 x 20cm prin care se pot procesa o varietate de lichide, de la vin, bere, must si tuica, pana la ceai si apa si orice alt tip de lichid ce are nevoie de eliminarea impuritatilor inainte de consum.

Se alimenteaza la reteaua electrica la tensiune de 220V, fara cerinte speciale. Greutatea de numai 15kg si manerul de ridicare inclus in dotarea standard il fac usor de transportat si mutat in orice locatie in care este necesara utilizarea.

Dimensiunile reduse, de numai 400 x 270 x 280mm, simplifica identificarea unui spatiu potrivit pentru depozitarea aparatului in extrasezon, cand folosirea nu este necesara. Debitul procesat pe ora il recomanda in special pentru utilizarea in gospodarie.

 

 

 

Rover Pulcino 10

 

Cu o capacitate de procesare de 120 – 160l pe ora si un sistem de lichid cu straturi presate care include 10 placi din hartie cu dimensiunile de 20 x 10cm, modelul Pulcino 10 poate fi considerat foarte usor un filtru de vin din inox, ieftin si bun, potrivit pentru utilizare frecventa in orice gospodarie.

Pachetul de livrare include doua seturi complete de cate 10 medii filtrante, pentru purificare grosiera si respectiv fina a lichidelor, permitand filtrarea facila a vinului in doua etape, fara achizitii suplimentare. Necesita alimentare prin cablu de la reteaua electrica si este foarte usor de transportat datorita greutatii de doar 12kg.

Corpul filtrului este confectionat din otel inoxidabil, rezistent si facil de manevrat. Cu cei 400mm lungime, 270mm latime si doar 250mm inaltime care ii definesc structura, acest model isi gaseste cu usurinta locul in garaj, bucatarie sau debara atunci cand nu este folosit pentru a prelucra diferite bauturi.

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status