Cel mai bun filtru de vin Colombo

Am modificat articolul ultima data pe: 25.09.20

 

Cum aleg cele mai bune filtre de vin Colombo

 

Desi calitatea vinului depinde in primul rand de soiul de struguri si este influentata direct de sol si conditiile meteorologice, ultimul cuvant il are intotdeauna sistemul de filtrare. Daca esti in cautarea unui astfel de dispozitiv si iei in considerare gama Colombo, vei fi incantat sa gasesti mai jos cele mai relevante informatii despre marca, firma si produsele disponibile.

 

 

Gama Colombo este produsa de compania Rover Pompe din Italia, specializata in domeniul sistemelor de pompare destinate filtrarii si transferului de lichide. Cu o oferta variata, tehnologie ultima ora si ani de experienta, firma concepe si dezvolta modele de filtre pe sistem de lichid in straturi presate, pentru industria bauturilor alcoolice (vin, bere, etc.), cosmetica si farmaceutica.

Poti alege intre variante cu corp de inox sau din aliaj rezistent la rugina, cu capacitati diferite de procesare in functie de numarul placilor filtrante din fibra de celuloza si anume 200 – 300litri/ora in cazul modelului Colombo 6 cu 6 medii de filtrare de 20 x 20cm, 350 – 500 litri/ora modelul cu 12 de 20 x 20cm, 550 – 800 litri/ora – cel cu 18 straturi de 20 x 20cm, iar pentru utilizari industriale variantele de 1000 – 1550l/h cu 36 panze de 20 x 20xm si cele de 2700 – 3000l/h cu 25 panze de 40x20cm.

Daca consideri ca vei avea nevoie sa il folosesti si pentru substante uleioase, ai de asemenea optiunea de a alege un model de filtru de vin Colombo, la un pret bun, din seria Oil care, pe langa apa, sucuri, ceaiuri, bere, vin, tuica, poate fi utilizat si in procesarea acestora. Puterea motorului variaza de la 340 la 650W in functie de versiune si tipul de lichid procesat.

Diametrul porilor de pe suprafata placilor variaza de la 0,25 la 45 microni si sunt codificati pe o scala specifica dupa cum urmeaza: Rover 24 (0,25microni), Rover20 (0.7microni), Rover 16 (0.9microni), Rover 12 (1.5microni), Rover 6(3 microni), Rover 4(10microni), Rover0 (25microni), Rover00 Oil (45 microni). Pentru procesare grosiera sa recomanda variantele Rover 0 – 4, pentru indepartarea particulelor fine Rover 8 -12, iar pentru eliminarea microrganismelor si particulelor extra fine Rover 16 – 24.

Si pentru ca este o decizie complexa si sunt multe pareri despre cele mai bune filtre de vin Colombo, am selectate mai jos cateva modele impreuna cu caracterisiticile care le evidentiaza.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Rover Colombo 12

 

Modelul Colombo 12 are o capacitate de procesare de 350 – 500l/h determinata de cele 12 placi filtrante din fibra de celuloza cu suprafata individuala de 20 x 20cm si motorul de 340W. Permite eliminarea particulelor fine si grosiere dintr-o varietate de lichide precum apa, ceai, suc, bere si vin, fara a schimba gustul sau alte caracteristici definitorii.

Este un model profesional potrivit utilizarii in laboratoare, crame, fabrici de bere. Se alimenteaza electric de la retea si este usor de transportat si instalat datorita dimensiunilor relativ reduse (430 x 270 x x 280mm).

Este livrat impreuna cu doua seturi de cate 12 placi de filtrare: Rover 4 pentru procesare grosiera si Rover 16 pentru eliminarea particulelor fine, care ofera posibilitatea trecerii lichidelor prin cele doua niveluri de purificare, obtinand un produs clar si curat. Aparatul este confectionat din inox, se curata foarte usor dupa folosire si nu necesita masuri speciale de intretinere sau depozitare.

 

 

 

Rover Colombo 6

 

Este un model profesional din inox cu capacitatea de 200 – 300l/h si sistem de filtrare cu 6 placi de 20 x 20cm, potrivit atat pentru crame, fabrici si laboratoare, cat si pentru gospodariile cu suprafete intinse de vie. Destinat special pentru produsele alimentare, Colombo 6 este confectionat din materiale perfect compatibile cu aceasta categorie.

Procesarea se realizeaza cu ajutorul unui motor de 340W, care asigura o turatie a pompei de 2850 rot/min, ce faciliteaza impingerea lichidului prin straturile decantoare. Setul este livrat impreuna cu 6 placi Rover 4 cu pori de dimensiune de 10 microni, pentru filtrare grosiera si 6 placi Rover 16 cu porozitate de 0.9 microni pentru eliminarea particulelor fine, set de garnituri de etansare pentru asigurarea inchiderii perfecte a spatiului interior si sorb de aspiratie.

Datorita dimensiunilor (400 x 270 x 280mm) si greutatii reduse (15kg) este usor de transportat, instalat si depozitat. Aparatul nu are nevoie de masuri deosebite de curatare sau intretinere.

 

 

 

Rover Colombo 6 Otel

 

Daca esti in cautarea unui model de filtru de vin Colombo, ieftin si bun, iti recomandam sa evaluezi si acest produs din otel emailat, cu 6 placi filtrante de 20 x 20cm si capacitate de procesare de 200 – 300l/h. Este potrivit atat pentru uz profesional, cat si pentru pasionatii de vinuri obtinute in propria gospodarie. Se poate adapta la o cantitate mai mica de lichid prin scaderea numarului de placi utilizate.

Include o electropompa BEM nereversibila, cu turbina din bronz si este activat de un motor de 350W care asigura procesarea eficienta si rapida a vinului. Mai poate fi folosit si pentru purificarea apei, berii, mustului, ceaiurilor, sucurilor etc.

Placile filtrante sunt sustinute de placi din plastic care formeaza structura interna a sistemului de filtrare. Are dimensiuni reduse, este usor de transportat si depozitat si nu necesita un proces special de curatare sau intretinere.

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status