Cel mai bun fierastrau stationar

 

Cum aleg cele mai bune fierastraie stationare

 

Iti doresti sa ajustezi de unul singur piesele de mobilier sau sa tai extrem de precis materialele (PAL, lemn, dar si metal in unele cazuri)? Cu alte cuvinte, cochetezi cu ideea de bricolaj sau lucrezi intr-un atelier specializat?

Asumand faptul ca raspunzi afirmativ la aceste intrebari, iti spunem ca unealta potrivita pentru nevoile tale o reprezinta fierastraul stationar, definit de motorul puternic (de circa 1300 – 1400W) – ce asigura un randament superior – dar si de nivelul de portabilitate scazut. Iar pentru a sti ce anume sa alegi din marea oferta din comert, iata principalele criterii de selectie:

Lama pare sa fie una dintre primele caracteristici pe care trebuie sa le verifici, mai ales daca luam in calcul ca de ea depinde eficienta la taiere. Cunoscuta si sub numele de panza, poate fi descrisa, in principal, prin dimensiunile sale si prin posibilitatea de a prelucra inclinat (in unghi).

In ceea ce priveste cel dintai aspect, trebuie mentionat ca un diametru mai mare garanteaza o adancime sporita de lucru, acestea fiind direct proportionale. Referitor la cel de-al doilea parametru, exista pareri despre cele mai bune fierastraie stationare care sustin ca un model eficient va taia in unghi (45°, 90°) la minim 40 mm, respectiv 60 mm.

De asemenea, viteza (sau turatia) este un alt indicator insemnat al eficientei, de aceasta depinzand atat rapiditatea executarii muncilor, cat si materialul pe care il poti ajusta optim. In principiu, parametrul desemneaza valori intre 3000 si 6000 rpm, prima fiind specifica celor care lucreaza cu ceramica si plasticul, iar cea din urma pentru cei care stiu ca au nevoie de o unealta in stare sa sectioneze materiale cu o duritate ridicata (metale feroase sau neferoase).

Majoritatea cunoscatorilor insista si asupra functiilor drept criteriu de selectie demn de considerat, acestea referindu-se la toate dotarile care sporesc usurinta la utilizare si siguranta in manevrare, intrucat nimeni nu isi doreste sa depuna prea mult efort sau sa fie ranit.

In aceasta ordine de idei, intereseaza-te asupra nivelului de protectie oferit – acesta reiesind din inzestrarea cu elemente precum aparatoarea (utila in oprirea aschiilor) si manerul (pentru o prindere sigura) –, precum si in legatura cu posibilitatea de a schimba rapid panza sau de a seta turatia conform nevoilor.

“Unde gasesc fierastrau stationar la un pret bun?” este o alta intrebare la care vrei sa ti se raspunda? – Ei bine, pe Internet vei identifica multe oferte avantajoase, site-urile online de cumparaturi punand la dispozitia celor interesati si garantii avantajoase.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch Professional GCM 800 SJ 

 

Pentru multi utilizatori, cel mai bun fierastrau stationar trebuie sa incorporeze un motor de circa 1400W, dar si valori superioare ale turatiei, astfel incat prelucrarea materialelor sa nu reprezinte o provocare, indiferent de cat de dure sunt acestea. In consecinta, modelul oferit de Bosch ar putea fi unealta potrivita pentru tine, mai ales daca iti doresti ceva profesional.

Pe langa specificatiile amintite mai sus, incorporeaza o panza de 216 x 30 mm, aceasta asigurand o adancime de 70 mm la 90°, respectiv de 48 mm la 45°. Cu alte cuvinte, beneficiezi de o mare flexibilitate in ceea ce priveste stilul de lucru adoptat, cu atat mai mult daca mentionam ca poti destina unealta taierii lemnului, plasticului sau metalelor neferoase.

De asemenea, designul este orientat pe fiabilitate si usurinta la utilizare, produsul fiind dotat cu maner softgrip si avand o pornire lina (pentru a proteja sigurantele electrice). Se vinde la un pret accesibil, alaturi de garantie si de un imbus.

 

 

 

 

 

Makita LS1018L 

 

Daca ceea ce cauti este un fierastrau stationar profesional, produs de un brand de top, atunci ar merita sa verifici specificatiile modelului firmei Makita. Acesta se distinge prin motorul de 1430W si turatia de 4300 rpm, valori din care poti deduce performantele crescute chiar si in cazul materialelor precum metalul.

Promite o taiere precisa si rapida, lama avand un diametru de 260 mm si fiind capabila sa lucreze inclinat (unghiul maxim este de 90°). In acest sens, trebuie mentionat si ca baza este realizata din aluminiu, prin urmare garanteaza o buna stabilitate, alaturi de manerul cu design ergonomic si acoperit cu cauciuc.

In plus, atunci cand vrei sa prelucrezi materiale de dimensiuni mari, nu trebuie sa iti faci griji deoarece include aripi de sustinere, ceea ce inseamna ca are o functionalitate extinsa si pune accent pe confortul tau. Siguranta reiese din dotari precum: frana electrica si functia Soft-Start (pentru pornire lina). Nu evitam sa mentionam faptul ca este un produs relativ costisitor.

 

 

 

 

 

Matrix MS 1650-210 

 

Cunoscut drept un fierastrau stationar ieftin si bun, modelul brandului Matrix este ideal pentru cei care vor sa aiba o scula de nadejde in gospodarie sau in micile ateliere, dat fiind faptul ca pune la dispozitia ta o putere maxima de 1650W si o turatie de 5000 rpm. Aceste aspecte iti garanteaza un randament sporit, atat in cazul lemnului, ceramicii si plasticului, cat si atunci cand lucrezi cu metal.

Se remarca printr-o buna functionalitate, putand realiza taieri drepte sau inclinate. Tu vei decide insa cum vrei sa utilizezi aparatul, in acord cu stilul si nevoile tale. Adancimea maxima a sectionarilor este de 60 mm (la 0°), respectiv de 34 mm (la 45°), prin urmare poti ajusta eficient piesele de mobilier, de pilda.

Se comercializeaza insotit de o menghina de fixare, un sac de rumegus si o cheie, asigurand strictul necesar pentru functionare optima. Include o garantie pe 24 de luni pentru persoanele fizice.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status