Cel mai bun fierastrau pentru metal

 

Cum aleg cele mai bune fierastraie pentru metal

 

Atunci cand vine vorba de taierea tevilor si a barelor din metal (feros sau neferos), orice mester stie ca este nevoie de un fierastrau conceput tocmai in acest scop. El, spre deosebire de modelele conventionale, care prelucreaza materiale mai putin dure (lemn ori PAL), incorporeaza un motor puternic si o lama adaptata sarcinilor de lucru dificile, precum si alte functii care il recomanda unei asemenea utilizari. Aceste aspecte, alaturi de locul unde gasesc fierastrau pentru metal, la un pret bun, toti ceilalti, le vei afla insa in detaliu parcurgand ghidul de fata.

 

 

O prima intrebare la care trebuie sa raspunzi se refera la tipologie. Ai nevoie, cu alte cuvinte, de un model pentru debitarea pe scara larga a materialelor dure sau de unul potrivit atelierelor mici si mijlocii?

Cu toate ca majoritatea uneltelor garanteaza un randament excelent, cele cu banda sunt utilizate cu predilectie in aplicatii industriale si mai deloc prin gospodarie. Ele presupun o investitie considerabila si un nivel ridicat de profesionalism, fiind, totodata, extrem de voluminoase si precise. Se disting prin panza care executa taierea, ea neavand forma de disc, asa cum este cazul produselor circulare.

Acestea din urma sunt adesea folosite in atelierele individuale. Motivele sunt simple: se comercializeaza la un pret mult mai accesibil si, desi remarcabile atunci cand vine vorba de reparatii, pot face fata cu usurinta unui regim de lucru intens. Lor le vei gasi rapid loc pentru amplasare, dimensiunile cu care se prezinta fiind vizibil mai mici.

De asemenea, pentru a sti care este cel mai bun fierastrau pentru metal, trebuie sa arunci o privire asupra indicatorilor tehnici. Mai precis, iti sugeram sa te informezi in legatura cu puterea (spre a putea deduce estimativ si consumul de energie electrica), viteza de lucru si posibilitatea unui dispozitiv de a executa taiere in unghi (atunci cand necesitatile o cer).

De regula, un model eficient detine un motor de cel putin 700 W, ce poate prelucra materialele cu peste 10 m/s (in cazul pieselor cu banda); respectiv 1500 – 2000 W, o turatie de minim 1000 rpm si capacitatea de a debita in unghi de 45° diverse forme – patrat, dreptunghi, cerc etc. –, la o adancime de 60 mm (pentru cele cu disc).

Cele mai multe pareri despre cele mai bune fierastraie pentru metal cad de comun acord ca nivelul de siguranta promis este foarte important de verificat la un produs de acest tip, mai ales ca o mica greseala poate duce la rani grave.

In acest sens, esentiale sunt unele accesorii ca: aparatoarea (pentru a te feri de aschii, ele fiind destul de periculoase), picioarele de cauciuc de la baza (eficiente in reducerea nivelului de vibratii) ori lampa (ce ilumineaza zona de lucru). De altfel, in scopul preciziei sporite, nu ar strica sa posede un sistem de ghidare eficient (cu laser, de pilda).

Iar daca vrei sa faci cumparaturi intr-un mod inteligent, fara eforturi si beneficiind de eventuale promotii si de garantii pe masura, intra pe internet si comanda direct de acolo modelul potrivit tie.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch GCD 12 JL 

 

Preferat de multi utilizatori din intreaga lume, Bosch GCD 12 JL este un fierastrau pentru metal, care isi va gasi locul in orice atelier specializat, intrucat caracteristicile sale constructive il recomanda unui regim de lucru intens. Dintre acestea, cele mai insemnate aspecte se refera la motorul de 2000 W, ce asigura necesarul de putere pentru a sectiona tevi , tije s.a.m.d., din metal si nemetal, deopotriva.

Sustine o viteza de 1500 rpm si promite o adancime de taiere de 85 mm la 45° si de cel putin 100 mm la 0°, in functie de forma (patrata, dreptunghiulara, circulara). Cu alte cuvinte, are capacitatea de a prelucra articole cu un diametru generos, ceea ce nu poate fi decat imbucurator pentru tine.

In ceea ce priveste precizia si siguranta, mentionam ca exceleaza la ambele capitole, prezentand un sistem de ghidare modern si eficient (cu laser), o scala gradata pentru reglajele unghiului de taiere si o aparatoare. Pretul este pe masura randamentului.

 

 

 

 

 

Bosch GCO 20-14 

 

Daca iti doresti sa ai posibilitatea de a debita articole din metal de diverse profiluri, atunci produsul de fata ar putea reprezenta fierastraul ideal pentru tine. Acesta nu numai ca taie tevi si bare, ci sectioneaza si chesoane, prin urmare beneficiaza de o functionalitate extinsa.

In plus, stiind ca incorporeaza un motor de 2000 W si o turatie de 3800 rpm, ai certitudinea ca modelul in cauza se dovedeste eficient chiar si in cazul unor sarcini mari de lucru, specifice atelierelor profesionale. De altfel, poate taia inclinat pana la 45°, caz in care adancimea maxima la care opereaza este de 129 mm.

Designul sau este orientat pe fiabilitate si ergonomie, incluzand in acest scop o aparatoare (ce te fereste de aschii) si niste picioruse de cauciuc (pentru o mai buna stabilitate, indiferent de nivelul de vibratii produs). Se vinde la un pret convenabil, impreuna cu 3 hartii de slefuit si o cheie hexagonala.

 

 

 

 

 

Metabo CS 23-355 

 

Persoanele interesate, care cauta un fierastrau pentru metal, ieftin si bun, pot opta acum pentru modelul brandului Metabo, care, pe langa pretul avantajos si garantia pe 2 ani, se prezinta cu niste specificatii demne de luat in seama. De exemplu, vine cu un motor de 2300 W si o turatie de 4000 rpm, aspecte ce dau un randament ridicat si o buna viteza de lucru.

In al doilea rand, prezinta un inalt nivel de siguranta la exploatare, datorat celor doua aparatori (una pentru disc si una inferioara), riglei de ghidare si limitatorului ajustabil de adancime la taiere. De-aici se poate deduce, totodata, ca modelul se bucura de o precizie remarcabila, precum si de posibilitatea de a fi reglat in functie de stilul tau de lucru.

Nu in ultimul rand, trebuie amintit ca este capabil sa taie bare si profiluri de otel de 65 mm, respectiv 115 x 130 mm, dar si tevi de 125 mm.

 

 

 

 

 

Aboneaza-te
Anunta despre
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status