Cel mai bun fierastrau electric pendular

Am modificat articolul ultima data pe: 17.01.20

 

Cum aleg cele mai bune fierastraie electrice pendulare

 

Cand proiectele de bricolaj reprezinta o parte buna din activitatile pe care le ai in timpul liber, atunci stii ca o trusa de lucru completa ar trebui sa contina si un fierastrau electric pendular. Acest instrument iti va permite sa realizezi taieturi fine, nu doar in linii drepte, si iti va fi de mare ajutor atunci cand vrei sa realizezi lucrari de mare finete.

Daca ti-ai dat seama ca fix acest instrument iti lipseste, inainte sa cauti pareri despre cele mai bune fierastraie electrice pendulare, ar trebui sa stii ca exista cateva criterii de selectie pe care ar trebui sa le urmaresti.

 

 

In primul rand, e util sa stii ca exista modele alimentate prin fir conectat la reteaua electrica centrala sau variante ce functioneaza pe baza unor acumulatori.

Tu poti decide care este cel mai bun fierastrau electric pendular pentru planurile tale, stiind ca diferenta dintre cele 2 este gradul de mobilitate de care vei beneficia in momentul in care decizi sa il folosesti, intrucat firul te poate restrictiona, impunandu-ti sa lucrezi in apropierea sursei de curent.

In acelasi timp, putem spune ca puterea asigurata de o conexiune la retea va fi una constanta, in timp ce valorile oferite de baterie pot sa scada treptat, pana la epuizarea acumualtorului.

Motorul va fi un indicator in functie de care iti vei putea da seama ce tipuri de materiale poti prelucra cu ajutorul acestui dispozitiv. Un motor cu o putere de 400 – 600W va fi suficient pentru a taia placi de PAL sau alte materiale cu densitate limitata, in timp ce pentru metal vei avea nevoie de un dispozitiv cu o putere de cel putin 700W.

Panza de taiere va fi, si ea, selectata in functie de tipul de materiale luate in lucru. Aceasta poate fi realizata din otel, otel carbon, tungsten-carbid sau alte aliaje, pentru o rezistenta la taiere sporita.

Numarul de dinti (teeth per inch – TPI) poate varia, panzele cu dintii mai rari fiind indicate pentru taierea lemnului, iar cele cu dintii mai desi sunt utilizate pentru taierea metalului sau a ceramicii.

Piesele mai late sunt utilizate pentru taieturi drepte, in timp ce variantele mai subtiri sunt recomandate atunci cand vrei sa obtii linii curbe de taiere.

Pentru a obtine un maxim de eficienta atunci cand lucrezi cu fierastraul, este bine ca acesta sa dispuna de mai multe functii, cum ar fi optiunea de ajustare a vitezei de taiere, functie de pivotare pentru taiere in unghi, optiune de schimbare rapida a lamei prin sistemul de eliberare rapida (quick release).

Lumina sau suportul de ghidaj vor servi la reducerea erorilor sau devierilor de taiere atunci cand lucrezi, iar posibilitatea de colectare a prafului rezultat va prelungi durata de viata a aparatului prin prevenirea infiltrarii acestuia la nivelul motorului.

Luand in calcul respectivele criterii, acum poti arunca o privire pe oferta existenta in magazinele online, unde gasesc fierastrau electric pendular la un pret bun mesterii, dar nu inainte de a verifica si posibilitatile de lucru ale produselor descrise mai jos.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Makita JV0600K 

 

Makita JV0600K este un fierastrau electric pendular cu alimentare prin fir, direct de la reteaua de curent electric. Motorul puternic, de 650W, dezvolta suficienta forta pentru a taia si materiale mai dure, cum ar fi metalele si ceramica. Pornirea este lina, datorata sistemului electronic de control al motorului.

Cursa de pendulare are o lungime de 23 de milimetri, iar adancimea de taiere poate ajunge pana la maxim 90 de mm. Cursa poate fi reglata in 4 trepte pentru a obtine o miscare de taiere optim adaptata materialelor prelucrate. Placa de baza, ce serveste ca ghidaj pentru material, pote pivota in ambele sensuri cu 45 de grade, pentru a obtine linii curbe de sectionare.  

Manerul este acoperit cu material cauciucat, ce asigura o priza buna in timpul functionarii si asigura evitarea accidentelor prin scapare datorate vibratiilor produse in timpul functionarii. Greutatea redusa a dispozitivului – de doar 2.4 kilograme, contribuie la gradul ridicat de manevrabilitate al acestui aparat.

 

 

 

 

Bosch GST 8000 E 

 

Bosch propune modelul GST 8000 E, ce merita vizualizat atunci cand cauti un fierastrau electric pendular, ieftin si bun. Incadrat in grupa de lucru profesionala, dispune de o buna rezistenta la functionarea prelungita si dispune de un motor puternic, de 710W. Este alimentat prin fir, conectat la reteaua electrica centrala.

Poate taia metale si ceramica la fel de usor cum sectioneaza lemn sau alte materiale cu densitate redusa. Pendularea in 4 trepte permite ajustarea tipului de sectiune produs, ce poate varia de la taieturi atenuate pana la agresive. Permite selectarea variabila a turatiei pentru o personalizare mai buna a functionarii in functie de necesitatile impuse de lucrarea realizata.

Panza poate fi schimbata cu o singura mana si fara sa necesite utilizarea de unelte suplimentare. Directia de taiere poate fi blocata dual. Placa de picior, ce serveste si ca ghidaj, este robusta si realizata din otel. Suflanta de praf functioneaza pe tot parcursul activitatii de taiere, asigurand o buna vizibilitate in timpul functionarii.

 

 

 

 

Trotec PJSS 10-20V 

 

Trotec PJSS 10-20V este un fierastrau pendular ce functioneaza pe baza unui acumulator puternic, de 20V. Bateria de tip Li-Ion nu are efecte de memorie si nu se descarca de la sine. Afisajul luminos in trei trepte va semnaliza gradul de incarcare al fierastraului, pentru a fi pus la incarcat atunci cand este necesar. Motorul PJSS 10-20V dezvolta suficienta putere pentru a taia si materiale mai dure.

Fierastraul pendular poate realiza taieri in lemn, cu o adancime de pana la 80 mm, in aluminiu de pana la 12 mm si in metal de pana la 5 mm. Panza poate fi schimbata rapid, fara sa necesite utilizarea altor unelte datorita mecanismului de eliberare rapida. Unghiul de taiere poate fi ajustat in lateral, de la 0 la 45 de grade, pentru a obtine linii de sectiune oblice.

Suflanta dispune de 2 functii, ce pot fi selectate in functie de necesitate – suflare de evacuare, pentru indepartarea prafului produs la sectionare, sau aspirare, pentru a evita incarcarea mediului de lucru cu praf. Insertiile cauciucate Softgrip asigura o priza buna, reducand riscul accidentarilor.

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status