Cel mai bun fierastrau circular stationar

Am modificat articolul ultima data pe: 19.04.24

 

Modele recomandate in 2024

 

 

Bosch Professional GCM 800 SJ

 

Desi exista o multime de modele care concureaza pentru titlul de cel mai bun fierastrau circular stationar, produsul brandului Bosch l-ar merita pe deplin, dat fiind faptul ca poseda un motor de 1400W, capabil sa execute 5500 rpm, si o sanie de glisare. Acest lucru inseamna ca poate face fata unor sarcini mari de lucru si iti permite sa tai si materiale cu o duritate ridicata (metale neferoase).

Beneficiaza de o adancime de lucru de 70 mm la 90°, respectiv de 48 mm la 45°, prin urmare isi gaseste locul in orice atelier, recomandandu-se lucrarilor profesionale. Ba mai mult, este un model usor de manevrat, intrucat cantareste numai 13,5 kg si are un maner soft grip.

Totodata, trebuie amintit ca panza masoara 21,6 x 3 cm, ca pornirea este lina – protejand sigurantele electrice – si ca se livreaza gratuit alaturi de o cheie hexagonala (imbus). Costurile presupun o oarecare investitie, insa produsul este insotit de garantie.

 

 

 

 

 

Metabo KGS 216 M

 

Daca iti doresti un fierastrau circular stationar, care sa exceleze la capitolul precizie, atunci modelul Metabo KGS 216 M ar putea reprezenta lucrul adaptat nevoilor tale. Se distinge prin aceea ca poseda un laser de ghidaj al carui scop este de a indica linia de taiere, dar si prin motorul de mare putere (1500W).

Fiindca executa 3452 rpm, se recomanda taierii plasticului si a ceramicii, fapt care nu inseamna implicit ca nu il poti folosi pentru a sectiona lemn sau metal. Adancimea este de 65 mm atunci cand discul cade perpendicular pe materialul ce trebuie prelucrat, respectiv de 36 mm in cazul in care unghiul de inclinare este de 45°.

Pe de alta parte, amintim ca discul este inzestrat cu 40 de dinti ameliorati cu carburi metalice, iar pachetul include doua extensii pentru masa, scule pentru schimbarea panzei si un sac colector pentru rumegus. Cantareste 14 kg, se vinde la un pret bun si se bucura de garantie.

 

 

 

 

 

Skil F0151131AA

 

Celor care cauta un fierastrau circular stationar, ieftin si bun, le recomandam produsul firmei Skil. Acesta se prezinta potentialilor cumparatori cu un motor de 1300W, cu o turatie de 5500 rpm, asadar poate fi utilizat cu incredere pentru taierea oricarui material, fie el PAL, PVC ori metal.

De altfel, panza de fierastrau garanteaza o adancime maxima de lucru de 56 mm (la 90°), fiind, in plus, placata cu un aliaj dur si avand 24 de dinti, ceea ce inseamna ca rezista exemplar la uzura. Aceasta se gaseste in pachetul de livrare impreuna cu o clema verticala, un sac pentru praf, un suport posterior si doua chei hexagonale.

Modelul se caracterizeaza prin usurinta la utilizare, fapt care se datoreaza greutatii reduse (7,6 kg) si posibilitatii de a schimba panza rapid, precum si prin stabilitatea ridicata, data de cele sapte picioare de cauciuc. Se vinde la un pret bun si vine cu o garantie pe 2 ani pentru persoanele fizice.

 

 

Cum aleg cele mai bune fierastraie circulare stationare

 

Folosit cu precadere de catre cei care detin un atelier de mobila sau, pur si simplu, au nevoie de o unealta care sa faca fata sarcinilor uriase de lucru in ceea ce priveste taierea precisa a materialelor, fierastraul circular stationar este o ustensila puternica (are peste 1300W), rezistenta la uzura si costisitoare.

De altfel, uneori poate fi dificil de ales, data fiind marea oferta de pe piata, drept care noi te sfatuim sa lecturezi acest ghid, unde am prezentat aspectele cele mai importante pe care sa le iei in seama.

Intr-o prima ordine de idei, merita sa verifici turatia modelului dorit. Aceasta se masoara in rotatii pe minut si este specificata in descrierea produsului, astfel ca ai posibilitatea de a te informa rapid.

In principiu, cu cat valoarea este mai mare, cu atat mai mult material poti prelucra intr-un anumit interval de timp. Totusi, nivelul de vibratii este ridicat, iar confortul tau are de suferit, mai ales daca produsul nu beneficiaza de un sistem de amortizare.

Pe de alta parte, trebuie sa stii ca valorile scazute (de circa 3000 rpm) sunt ideale pentru taierea plasticului si a ceramicii, in timp ce o turatie superioara (5000 – 6000 rpm) se recomanda in cazul in care lucrezi cu metal.

Intr-o alta ordine de idei, se impune sa tii cont de adancimea de lucru. Ea depinde, in mare masura, de diametrul lamei, precum si de unghiul de inclinare al acesteia, drept urmare variaza de la un model la altul intre valorile 30 si 85 mm.

Totusi, conform celor mai multe pareri despre cele mai bune fierastraie circulare stationare, un produs eficient are posibilitatea de a taia la o adancime de 55 – 60 mm cand lama se afla la 90° (este perpendiculara pe materialul ce trebuie prelucrat), respectiv la circa 40 mm cand unghiul este de 45°.

Nu in cele din urma, ar fi bine sa insisti asupra sigurantei fierastraului, cu atat mai mult cu cat este o unealta care poate provoca rani grave. Cu alte cuvinte, pentru a evita orice accident, cauta un model care sa fie inzestrat cu accesorii de protectie.

Dintre acestea, cele mai importante sunt: aparatoarea (care te fereste de aschii), manerul soft grip (care nu permite alunecarea mainii), precum si un limitator al curentului la pornire (care protejeaza reteaua si sigurantele electrice).

Si daca nu ai aflat inca unde gasesc fierastrau circular stationar la un pret bun toti ceilalti interesati, noi te informam ca locul acesta este Internetul.

 

 

 

Lasa un comentariu

0 Comentariu