fbpx

Cel mai bun fierastrau circular ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 21.10.19

 

Cum aleg cele mai bune fierastraie circulare ieftine

 

Daca faci cateva modificari si reparatii minore sau chiar vrei sa iti construiesti singur un element de mobilier, un fierastrau circular iti poate fi necesar, iar atunci cand stii ca e al tau, poti lucra mai relaxat decat daca ar fi imprumutat de la un prieten.

De ceva timp, acesta a incetat sa mai fie un instrument destinat strict profesionistilor cu un pret pe masura, iar piata dispune acum de o oferta variata la un pret acceptabil, detaliu ce poate fi confirmat si de mesterii carora le vei cere solutii si sfaturi. Insa inainte sa cauti sa afli, la randul tau, unde gasesc fierastrau circular ieftin la un pret bun altii, ar trebui sa te interesezi cam care sunt specificatiile tehnice in functie de care acestia aleg instrumentul cel mai potrivit pentru planurile lor.

Fierastraiele circulare pot fi clasificate, in functie de dimensiuni si posibilitate de manevrare, in manuale (cu greutate si dimensiuni reduse, ce pot fi manevrate sau stocate cu usurinta), semistationare – mai grele decat primul tip, dar cu un motor mai puternic, sau stationare (de masa), mai mari ca dimensiune, dar care fac fata cu brio functionarii prelungite si materialelor mai dure, cum ar fi metalul.

In functie de tipul de alimentare, acestea pot fi cu acumulatori sau cu fir – iar aici poti intui si singur cat de extinsa va fi portabilitatea obiectului.

Puterea motorului poate varia, fiind cuprinsa de regula intre 750 si 2500 W. Un motor de putere mica, de 750 – 900 W, este potrivit pentru manoperele mai usoare, ce nu necesita un timp de functionare prelungit, in timp ce unul mediu, de 1000 – 1300W, poate face fata cu brio utilizarii mai frecvente si pentru perioade prelungite.

Ferastraiele cu un motor mai mare de 1300 W pot fi considerate instrumente profesionale, ce pot fi utilizate la taierea materialelor dure, cum ar fi metalul, datorita puterii mari si a rezistentei la utilizare prelungita.

Un alt element ce ar trebui urmarit atunci cand faci o alegere este lama, care ar trebui sa aiba un diametru suficient pentru materialele pe care vrei sa le tai. Majoritatea echipamentelor dispun acum de posibilitatea de ajustare a unghiului de taiere, astfel ca trebuie sa urmaresti adancimea de sectionare, ce poate varia intre 30 – 85 mm.

Materialul din care este confectionata lama ar trebui sa fie in concordanta cu ceea ce iti doresti sa prelucrezi – lemnul va necesita o lama din otel calit, dar metalul necesita un disc diamantat.

Turatia dezvoltata de motor trebuie urmarita datorita faptului ca, impreuna cu caracteristicile lamei, iti vor indica ce materiale poti prelucra cu fierastraul ales. Materialele cu o consistenta mai scazuta – ca lemnul de esenta moale, sau cele care se pot sparge, vor necesita turatii mai mici, care sa nu produca vibratii intense in timpul sectionarii, in timp ce lemnul tare si metalul vor necesita viteze de rotatii mai mari. Echipamentele existente pe piata pot avea viteze cuprinse intre 3000 si 6000 rotatii pe minut.

Ca elemente de siguranta, este indicat ca dispozitivul pe care il vei alege sa dispuna de sina de ghidaj, aparatoare, un comutator de siguranta pentru oprire rapida in caz de accident, maner ajustat pentru o priza sigura si stabila si, eventual, un recipient pentru eventualele resturi rezultate in urma taierii materialelor.

Aruncand o privire peste echipamentele existente pe piata acum si epc ateva pareri despre cele mai bune fierastraie circulare ieftine, am remarcat cateva modele care combina cu succes calitatea si pretul convenabil.

 

 

Modele recomandate 2019

 

 

Graphite 1200W 

Graphite este un echipament ce poate fi incadrat cu usurinta in categoria „cel mai bun fierastrau circular ieftin” datorita puterii mari a motorului – 1200 W si a portabilitatii asigurate de valiza de plastic prevazuta cu maner.

Discul de taiere are un diametru de 185 milimetri, iar adancimea de taiere maxima este de 64 de milimetri. Unghiul de taiere poate fi ajustat intre 0 si 45 de grade, oferind posibilitatea ajustarii multidimensionale. Viteza de turatie ajunge pana la 5000 de rotatii pe minut, asigurand o putere buna de taiere si pentru esentele lemnoase dure.

Baza este asigurata de 2 bare paralele destul de solide, iar greutatea totala a aparatului este de 3.8 kg, potrivita pentru o piesa semi-mobila. Alimentarea cu energie electrica este asigurata prin fir, cu lungimea de 2 metri, ce permite un grad bun de mobilitate fata de priza.

 

 

 

 

Matrix MS 1650-210 

 

Matrix MS 1650-210 este un fierastrau stationar cu o baza larga de sprijin ce ii ofera stabilitate in timpul utilizarii.  Greutatea totala a produsului este de 7 kilograme, ideala daca este necesara mutarea dispozitivului de pe un banc de lucru pe altul, dar care ajuta la amortizarea vibratiilor produse in timpul taierii.

Motorul puternic, de 1650 W ii asigura rezistenta la functionare prelungita si il face util chiar si atunci cand se doreste sectionarea materialelor metalice. Viteza de turatie ce poate fi obtinuta este de 5000 de rotatii pe minut, ideala pentru sectionarea rapida a materialelor.

Lama are diametrul de 210 x 30 x 2.8 milimetri si poate fi utilizata drept sau in diferite unghiuri ajustabile. Baza dispune si de o menghina de fixare, pentru o taiere sigura indiferent de material, un sac pentru rumegus si o cheie pentru ajustarile necesare.

 

 

 

 

 

Skil F0155740CA 

 

Daca iti doresti un fierastrau circular ieftin si bun, Skil F0155740CA ar putea sa iti atraga atentia. Este un dispozitiv de tip manual, usor, compact si simplu de utilizat. Vizorul pentru linia de taiere asigura un control bun in timpul functionarii, crescand sansele obtinerii unei linii drepte si netede, aspect facilitat si de prezenta unui ghidaj paralel.

Puterea motorului, de 700W, il incadreaza in grupa de putere mica, dar face fata cu brio lucrarilor generale de bricolaj, taind cu usurinta panouri, plansee si scanduri, datorita turatiei de 4300 rotatii pe minut. Dispune de o panza de fierastrau cu 24 de dinti, din otel calit, cu diametrul de 130 milimetri, si cu specificatie de utilizare pentru lemn. Adancimea de taiere este de 40 milimetri.

Durabilitatea este sporita prin posibilitatea conectarii oricarui aspirator standard la racordul integrat, asigurand o buna protectie a echipamentului si utilizatorului impotriva prafului rezultat in timpul functionarii. Dispozitivul dispune si de o cheie hexagonala, cu zona de depozitare specifica pentru un acces rapid in cazul in care este necesara o schimbare rapida a lamei.

 

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 voturi, media: 5.00 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status