Cel mai bun ferastrau pendular ieftin

Am modificat articolul ultima data pe: 19.01.20

 

Cum aleg cele mai bune fierastraie pendulare ieftine

 

Ghidul cumparatorului

Fie ca esti pasionat de bricolaj, fie ca ai un atelier de realizarea a mobilei, un ferastrau pendular, ieftin(la un pret bun) este un element care nu trebuie sa lipseasca din trusa ta de unelte.

Insa pentru a face o achizitie avantajoasa atat ca pret, cat si ca functii, este necesar sa afli mai multe inainte de a alege produsul.

 

 

Cele care folosesc acumulatori ca sursa de alimentare au o mobilitate mai mare, deoarece acestea nu depind de prezenta unei prize. Produsul de acest tip nu are o putere foarte mare si de aceea nu este recomandat pentru taierea unor materiale dure. De asemenea, din cauza acumulatorului voluminos, acestea pot avea o greutate mai mare, comparativ cu cele conectate la priza.

Cele cu fir sunt bune chiar si pentru taierea metalului, insa acestea trebuie sa fie utilizate mereu in preajma unei surse de curent. Daca totusi distanta este mare, poti folosi fara probleme un prelungitor, insa achizitionarea presupune un cost suplimentar. Un alt avantaj este reprezentat de faptul ca isi pastreaza constant acelasi nivel de putere la taiere, fata de un model cu baterie, care daca i se epuizeaza acumulatorul, incepe sa mearga din ce in ce mai greu pana se opreste

Puterea motorului imparte aceste dispozitive in doua categorii – cele hobby si cele profesionale. Daca vei folosi produsul doar ocazional si de cele mai multe ori vei sectiona un material moale, precum PAL-ul, iti pote fi util un model cu o putere de pana la 600 W.

In ceea ce priveste taierea metalului, un astfel de dispozitiv poate intampina dificultati, deoarece acest proces poate duce la supraincalzirea motorului sau la deteriorarea panzei. Daca iti doresti sa utilizezi in mod zilnic dispozitivul si il vei folosi frecvent pentru taierea metalelor, este bine sa alegi un model cu o putere ridicata (700 W sau mai mult de atat).

Un alt aspect important este adancimea de taiere in functie de material. Daca vrei sa utilizezi produsul in special pentru metal, este bine sa iti indrepti atentia catre un obiect care realizeaza o sectionare de 10 mm sau mai adanc in otel. In cazul lemnului, o taiere la grosimi de peste 55 mm este suficienta pentru diverse activitati de bricolaj.

Aceste unelte pot oferi fie taiere pendulara, fie orbitala. Cele cu miscare pendulara au o panza mai flexibila si realizeaza prelucrarea prin miscarea de sus, in jos. Aceasta metoda este mai simpla si mai rapida, insa uneori exista posibilitatea ca panza sa ramana blocata in materialul taiat. Taierea orbitala este realizata prin miscarea inainte-inapoi. Acest tipar este potrivit pentru lucrarile care necesita mai multa finete.

Majoritatea parerilor despre cele mai bune fierastraie pendulare, ieftine, afirma faptul ca functiile produsului iti pot usura utilizarea si de aceea trebuie sa acorzi atentie inclusiv acestora.

Cele esentiale sunt: posibilitatea ajustarii vitezei de functionare (te ajuta sa setezi rapiditatea in functie de materialul sectionat), unghiul de taiere ajustabil (iti permite modificarea inclinatie intre 0 si 45 grade in functie de material si piesa realizata), lumina de ghidaj (ofera mai multa precizie taieturii), recipientul de colectare a reziduurilor si a prafului (asigura o curatate a suprafetei pentru o vizibilitate mai buna).

Dispozitivul poate fi cumparat si din magazine online, acestea fiind mai accesibile ca pret comparativ cu cele de specialitate. Mai jos iti vom prezenta cateva modele de astfel de unelte.

 

 

Modele recomandate in 2020

 

 

Bosch PST 650

 

Daca obisnuiesti sa realizezi diverse activitati care necesita taierea lemnului sau a metalelor cu o duritate mai ridicata, este bine sa achizitionezi acest ferastrau. Are o putere de 500 W, fiind recomandat in special pentru prelucrarea materialelor lemnoase. Taierea metalului si a ceramicii poate fi o operatine mai dificila, insa nu imposibila. Dispozitivul permite o taiere de 4 mm pentru otel, respectiv 65 mm pentru lemn, ceea ce inseamna ca in cazul in care metalul este mai gros, riscul de defectiune este mare.

Avand o modalitate de taiere pendulara, nu exista riscul ca in timpul utilizarii sa ramana blocat in suprafata pe care doresti sa o prelucrezi. De asemenea, acesta are un recipent destinat colectarii reziduurilor, ceea ce inseamna ca acestea nu iti vor umple suprafata de lucru, impiedicand vizibilitatea asupra piesei cu care lucrezi.

Sursa de alimentare este reteaua electrica, ceea ce inseamna ca mobilitatea dispozitivului nu este atat de ridicata, depinzand de lungimea firului de alimentare; la nevoie, poti sa apelezi la un prelungitor, mai ales atunci cand distanta dintre priza si masa de lucru este prea mare. In momentul achizitiei, dispozitivul vine la pachet cu o cutie pentru depozitare si o panza de taiere pentru lemn.

 

 

 

 

 

Steinhaus PRO-JS710

 

Atunci cand esti in cautarea unui dispozitiv puternic, cu ajutorul caruia sa poti taia atat materiale dure, cat si moi, poti sa iti indrepti intentiile de cumparare catre acest model. Are o putere de 710 W, ceea ce inseamna ca inclusiv cosumul de energie va fi unul pe masura, dar dispozitivul va putea fi utilizat chiar si pentru taierea metalului.

Avand in vedere ca acesta ofera posibilitatea sa tai in diferite unghiuri (15,30 sau 45 de grade), poti realiza o gama variata de piese de mobilier. Pentru o precizie a taierii, lumina de ghidaj te va asigura ca linia realizata este dreapta. Tipul de taiere este doar pendular, ceea ce inseamna ca procesul de prelucrare va dura mai mult, insa lama nu risca sa ramana blocata in suprafata pe care o prelucrezi.

Sursa de alimentare a dispozitivului este pe baza de curent electric, obiectul fiind potrivit pentru persoanele care il utilizeaza timp indelungat, deoarece nu trebuie sa isi faca griji ca acesta se va opri atunci cand au cea mai mare nevoie de el. In momentul achizitiei, vei mai primi sina de ghidaj, doua lame de taiere, cheie pentru reglarea unghiului de taiere si cutie de depozitare.   

 

 

 

 

 

Skil F0154285AD

 

Daca iti place sa te indeletnicesti cu diverse activitati de bricolaj si esti in cautarea unui ferastrau pendular, ieftin si bun, dispozitivul prezentat iti poate fi util, deoarece reuseste sa realizeze fara probleme taierea suprefetelor din material lemnos. Cu o putere a motorului de 400 W, acesta va avea un consum mic de energie, insa in cazul in care il vei folosi pentru materiale dure, s-ar putea sa nu reusesti sa realizezi prea multe taieturi sau sa se defecteze prematur.

Procesul de taiere poate dura mai mult, deoarece acesta se realizeaza prin miscari sus-jos. Produsul se alimenteaza la priza, ceea ce inseamna ca nu ofera mobilitate prea mare, caci lungimea cablului de alimentare este una generoasa (6m), permitandu-ti sa ai o libertate buna de miscare. Functia de taiere oblica te ajuta sa realizezi o gama variata de forme, mai ales daca planuiesti sa realizezi si mici piese de mobilier sau sa le reconditionezi.

De asemenea, produsul mai vine la pachet si cu recipient pentru colectare a resturilor, asa ca vei avea mereu o vizibilitate buna a spatiului de lucru. In momentul achizitionarii vei primi ca accesorii 3 tipuri de panze pentru lemn (fina, medie si curbata) si o cheie hexagonala.

 

 

 

 

 

Lasa un comentariu

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta despre
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (4 voturi, media: 4.75 din 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status